Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• roPHka

senior tag

válasz brd #144 üzenetére

Otthoni gépekben (szülőknél), egyikben 350W-os Kódgány másikban valami ősrégi 250W-os FSP tápegység van, hozzáteszem, hogy nem 1-2 évesek. Tisztában vagyok vele, hogy nem szabadna szar tápra bízni a gépeinket, de hát ez van :) A vinyók amiket ezek a tápok visznek (van 4db is, Maxtor 160Gb, Maxtor 40Gb, csodák csodájára ---> Excelstor 80Gb, és egy Seagate 80Gb). Ez mind IDE-s, tudom ez nem befolyásol semmit, de még egyik sem ment tönkre, és ezek a vinyók sem mai darabok. Pedig héba-hóba van hogy ki van kapva egyik másik, vagy meg vannak cserélve a gépekben.
    Nekem csak ehhez képest szokatlan, hogy eddig volt úgy kb 4-5db SATA-s vinyó amit vettem az elmúlt 1 évben, akár kisker boltból, akár kéz alól, de eddig az arány bosszantó, hogy mindebből 2db-al befürödtem, és nem tudom az okát, és egyik-napról a másikra lett rajtuk egy valag hibás sector :(
    Szerencsére az elsőt kicserélték, gariban, remélem ez utóbbival is kezdenek majd valamit, mert ez így használhatatlan lesz előbb utóbb, gari viszont még van rajta bőven, viszont így nem szívesen tárolnék rajta adatokat, mert nem tudhatom mikor mondja be az unalmast.

A választ amúgy köszönöm. Majd igyekszem minőségibb tápegységet beszerezni, hátha tényleg az a hibás, csak mert működés közben nemigen szoktam mozgatni a vinyót, nemhogy rugdosni. :)

R

• roPHka

senior tag

Sziasztok!

Valaki megtudná mondani, milyen oknál fogva mennek tönkre a *vinyóim?
    Anno egy Samsung 250Gb-os ATA merevlemez lett egyik napról a másikra bad sectoros, igaz az egy teljesen másfajta gépben volt használva, mint a ma beszarodótt Seagate 500Gb-os SATA2 vinyó. Nem "szállt el" szó szerint, de tegnap, sőt, még szerintem ma délelőtt is az egyik gépet teszteltem a rajta lévő oprendszerrel. Most pedig kicseréltem a az alaplapot, mivel ezt is tesztelnem kellett (minden egyéb más hardver maradt ugyanaz), és a vinyóra nevetséges 1172 hibás sectort ír ki a HD Sentinel.
    Hogyan-miként jött ez össze? Nem értem egyszerűen. A táp nem túl minőségi, aláírom (Deer 400W), de soha semmi bajom nem volt vele. Nem ez az első vinyó amit rákötöttem, és a többinek semmi baja, sőt, használtam már ettől sz*rabb minőségű tápegységet is. A kábel nincs megtörve, a gépet úgy állítottam le állandóan teszt alatt is, ahogyan azt kell. A vinyót nem rugdostam menet közben, tehát semmi extrém dolog nem történt a tegnapi naphoz képest és mégis bad sectoros lett.
    Valaki tudna erre mondani valamit? Mert számomra ez egy felfoghatatlan jelenség! Csak szeretném elkerülni, hogy a következővel is így járjak.
    Még jó, hogy garis a vinyó.

R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés