Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem mivel már nem tudom mit csináljak!
A paraméterek
CPU: I5 2500K
Hűtő: Cooler Master TX3 jelenleg alapon megy 3.3-on de OC-val sincs gondja 4.2-őn is stabil
kártya: Gigabyte Gtx 960 G1
Memória 2x4Gb Kingston hyper X Fury 8Gb 1600Mhz
600W táp minőségi CorsairA probléma a következő hatalmas fps droppok vannak szinte minden játékban és nem tudom a megoldást erre. Szerencsétlen haverom már a haját tépi mindhiába remélem vagy is hátha ti tudtok neki segíteni a gondjában. Tehát itt a következőre gondolok játékok alatt egy ideig tök jól fut minden mondok egy példát FC4 Ultra beállítás vagy akár High v Very High stb 45-60 fps között kellene ingadoznia jó esetben ez egy darabig így is van úgy az első 5 percig majd aztán fogja magát és a kártya kihasználtsága elkezd ugrásszerűen váltakozni. Lecsökken 10-40% közé 1 percre aztán vissza 99%-ra random eközben az fps monitorozva 50-ről leesik 18-25-re de (10-15) közé is például a ryse son of rome alatt először azt gondoltam a kártya hőmérséklete okozhatja, de nem úgy látom hogy ez lenne a ludas mivel 55-65fok között van, tehát ez nem igazán lehet baj. Más fórumban érdeklődtem már írták hogy a CPU Throttling gondja van, de Aida64-el stabtesztet elvégeztem és 0% volt végig terhelés alatt a CPU Throttling. Szerintetek mi okozza ezeket az fps ingadozásokat szinte minden játék alatt ? Nagyon tudnék örülni ha vki végre tudna adni egy normális tippet amit esetleg nem próbáltam volna...
[ Szerkesztve ]
Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
válasz trancemusic #50809 üzenetére
Nem megy 2Gb fölé ennek a kártyának bírnia kellene a Far Cry 4 -et ultrán 40 60 fps között, de High esetében is ugyan ez van hogy droppol 18-25-re.Egyébként néztem teszteket videókat stb és nem kellene ilyennek lennie konkrétan arra vok kíváncsi a kártya kihasználtság még is mitől csökken le hol ott akiknek ilyen kártyájuk van végig 99% on van a kártya kihasználtság és stabil 40-60 fps között megy de Bf4 alatt is 55-90 fps között kéne lennie még is leugrik 25-30 ra erre akarok választ. A kártya a ludas vagy más okozza ?Feleslegesen nem akarok visszavinni egy kártyát gariba mikor kb 3 hetes, tehát még új
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz trancemusic #50812 üzenetére
Ebben nem igazán vagyok jártas... Még is hogyan tudnám a TDP limitet fentebb vinni ?
Ennek viszont van némi igazság alapja amit mondasz.
Olvastam Abu írását nem olyan rég
"Abu85
GPU kihasználtság, A Boost nem probléma
A GPU kihasználtság az semmit sem tud megmondani, mert az függ a rendszer többi egységének képességétől. Például, ha csökkented a felbontást és a grafikai részletességet, akkor a GPU kihasználtsága csökken, mert egyre több limit keletkezik a GPU előtt a rendszerben. Ettől a GPU még maximálisan dolgozik, csak nem kap elég adatot, hogy a kihasználtság magas legyen.A GPU kihasználtságot egy szoftver jelzi vissza. A hardver pedig látja a bele integrált vezérlőn keresztül, hogy megütközik a TDP keret, vagyis vagy lefagy a rendszer, vagy visszaveszi a boost órajelet.
Pesze, hogy van fps csökkenés, hiszen visszaáll a boost órajelről, de a boost órajel nem lehet mindig aktív. Az csak egy lehetőség, hogy ha a TDP keret megengedi. Ugyanez játszódik le a prociknál is. Ott is ugrál a boost, ahogy a Kepler GPU-knál is, mert az is kerethez van kötve.Egyébként egy VGA még 50%-os szoftveres visszajelzés mellett is ki lehet használva. Ez nem úgy működik, hogy a szoftver mond rá valamit a driver ténykedését látva, hanem itt valóban tudni kell a hardvernek, hogy hol a határ. Ha ezt nem teszi meg, akkor a lefagy a gép. A boost egyébként extra. Ha az nem lenne, akkor állandóan alacsonyabb órajelen üzemelne a termék."
Csak hogy ez már nem kepler kártya hanem Maxwell így nem kéne hogy ez legyen a problémája...
A Power limitet ki tudom tolni a hozzá adott gyári OC Giga progival 35 %-al, de ettől még ez nem oldja meg a problémát ...
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz marcus1 #50815 üzenetére
A kártyához is van a sajátja a GIGA OC II ami kimondottan ehhez van, de itt nem igazán lehet kitolni a TDP értéket a Power értéket lehet növelni 35% ami nem igazán a TDP értékre vonatkozik ...
-
N@idia
őstag
válasz trancemusic #50819 üzenetére
Na a helyzet a következő én nálam tökéletesen megy a kártya vagyis nem droppol és stabilan fut már ami játék nekem fent van az én gépemen. "Bf4" az nálam is fent volt így én csak azon tudtam kipróbálni nálam 60-110 fps között fut és nem droppol. A gépem az adatlapomon megtalálható egy szériával újabb, mint ami neki van, de ez nem igazán lehet mérvadó hogy újabb. Kipróbáltam a ramokat single-ben dual-ban, de semmi ugyan úgy droppol sőt ha bekapcsoljuk a vsncy akkor a 30 ból lesz 10 fps majd vissza 30-ra gondoltam ha nem fut stabilan akkor a 30 az csak fix lesz, de nem ott is ugyan ez van sőt úgy még rosszabb is szóval gőzöm sincs mi a fene lehet mindent megnéztem amit lehetett a bios-ban nincs elállítva semmi azt is végig zongoráztam a driverben egyedül az van átállítva h ne adaptív legyen a teljesítmény maximális ennyi...Ötletek ?
Amúgy mellesleg vadi új a kártya de még a gépe is most lett összerakva általam sajnos amiért most engem okol, de nem igazán tudok mit tenni minden játék alatt ez van kivéve a GTA V ott ha beállítom a fix 30-at az beton stabilan annyi is marad minden maxra állítva a többi játék alatt viszont teljesen elvérzik...
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz fbeni91 #50823 üzenetére
Bizony igazad van a hűtés valóban gyenge hozzá 65 fokos most a proci és a teszt már megy 5 perce úgy néz ki hűtőt kell cserélni, de ezt leginkább úgy tudnám kiszűrni, ha rá tenném az én vízhűtésem de azt én szét nem szedem Megpróbálok kölcsön kérni pár teszt erejéig egy nagyobb hűtőt és ha valóban ez miatt droppol akkor kicsit mélyebben kell zsebbe nyúlni
-
N@idia
őstag
válasz #19784448 #50832 üzenetére
Ezzel momentán egyetértek én is úgy tudom az AMD esetében van az a bizonyos 63 fok határ intelnél teljesen más a hőfok határ az én procim is 60 fok körül volt mikor teszteltem nálam a kártyát és nálam nem droppol. Aidia64 alatt a CPU Throttling meg se moccan végig 0% on van, tehát ha throttling lenne akkor biztos a hűtés lenne a szar, de ebben az esetben nem igen beszélhetünk erről, de ezt már fentebb leírtam még az elején... Azért egy Cooler master TX3 hűtő elég erre a procira 4.2Ghz-ig simán lehűti...
(#50834) fbeni91 A Xeon procikat ne keverd ide az egy teljesen más kategória a Sandy-hez képest vagy a haswell-hez képest meg azok amúgy sem ajánlottak játékok alá a xeon procik. ....
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz fbeni91 #50838 üzenetére
Ennek a procinak biztos nem 65 fok a plafon ami egy stressz programnál mértem. Játék alatt 50-55 fok MSI Afterburner-el monitorozva ettől fentebb nem megy. Nem igazán tudom mire lehet itt gondolni ami okozhatja, de az is bosszantó ha lekorlátozom az fps-t 30 -ra akkor legalább a stabil 30 meg lenne, de azt se tudja megtartani csak úgy durvábban néz ki a dolog mert 5-10 fps-re csökken le pár másodpercig majd vissza 30 -ra! Holnap felhívom az ipont és kicseréltettem a kártyát nem igazán lehet mit kiszűrni amitől ez van....
Szerk. Viszont gondolom az Ipon is tesztelni fogja gépben és ha náluk jó vissza dobják ettől félek mert az én gépembe is jól működik a kártya normális értékeket mutat csak haverom gépében szar ami felettébb érdekes..
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
Nagyon jó lenne ha tudna nekem valaki segíteni driver terén. Eddig soha nem volt AMD kártyám most van nincs is vele különösebb bajom csak az hogy valamiért az RX580 nem támogatja a win8.1-et
Egyszerüen nem találok hozzá drivert valaki tudna linkelni olyan drivert ami jó win8.1-re is? Win10 meg win7-re van 8.1-re nincs én pedig szeretnék win8.1-et használniSemmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
válasz solfilo #64905 üzenetére
Köszönöm. Ha ezt tudom nem veszek 580-at egyszerűen nekem a win10 egy sz@r win8.1-et szeretnék használni, de a kártya miatt vagy win10 lehet vagy win7, de mivel eredeti win8.1-em van ezért szeretném azt használni. De az milyen már egy ilyen kaliberű kártya nem támogatja a win8.1-et, de a nála régebbi win7-et igen WTF
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
Van egy apró problémám ami nagyon idegesítő tud lenni. Vettem egy 144Hz-es 32" monitort tökéletesen teszi a dolgát, de néha mikor játszok elmegy a kép és no signal hibát kapok majd pár másodperc és visszajön a kép ez sokszor csinálja. Egyszerűen nem tudom miért a monitor és a kártya displayport-al van kötve természetesen össze mivel csak azon tudja a 144hz-et. A válaszotokat előre is köszönöm aki tud ebben segíteni
-
-
N@idia
őstag
válasz Csupingo #65021 üzenetére
Nem tudom, hogy driver hiba lenne-e Egyszerűen fekete képet kapok amikor játszok elmegy a kép és jön " no signal" majd visszajön a kép, de ezt folyamatosan csinálja, ha csak böngészek akkor semmi probléma nincs
-
N@idia
őstag
Sziasztok
Kellene segitseg mit lehet kezdeni az artifact jelenseggel ?
Szivem szerint gariba kuldenem,de nem tudom mert nemetbe szol es csak gyartoi gari van ra es kellenenek a dokumentumok ami nincs nalam mivel nem kaptam hozza.
Barmilyen tesztet csinalok elojon az artifact jelenseg de random lila vagy szurke esetleg fekete kepernyore valt ha csak epp a windows megy restart utan ujra jo minden van hogy 1,5 oraig teljesen jo majd megint.Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
Ezt egy kicsit erthetobben kellene mert ilyennel meg nem talalkoztam es azt se tudom mit kezdjek vele gyari alapotban van hasznalva a kartya nincs oc rajta GTX 1080 rol van szo. A tesztekben 73foknal jon elo pont mikor a vegere er addig semmi gond nincs ha eleri megjelenik es lefagy a gep.
-
-
N@idia
őstag
válasz Csupingo #70501 üzenetére
Na ez segitett, most nincs fagyás és működik minden -100 clock memory -300 igy lefut a teszt is amit 2x csináltam meg mindkétszer végig ment fagyás és artifact nélkül. Ez idáig oké is, de ezzel nincs orvosolva a gond csak a hiba amit a gyári oc okoz és ha gyári értékre állitom azonnal instabillá válik minden.
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz Csupingo #70510 üzenetére
Na igen ezen vagyok csak sajnos a papirok hiányoznak serial szám alapján kideritették hogy németben lett vásárolva igy ott kellene javitani, ami nem megy mivel az előző tulajnál sincs meg a garancia jegy se a számla és a gyártói garanciát nem tudom érvényesiteni igy. Jelenleg is tárgyalok velük email-en keresztül remélem sikerül valahogy eljuttatni garanciába.
-
N@idia
őstag
válasz TTomax #70512 üzenetére
Igen 1671/1251 a gyári érték és nincs fent az Asus OC program nem is tervezem felrakni, mert nekem bőven elég a teljesitménye amit nyújt a kártya felesleges az OC még pluszba. Hát ennek örülök, csak annak nem hogy a gond továbbra is fent áll és nem tudom a gyári értékeken futtatni a kártyát csak ha vissza veszem a teljesitményét. Mindenképpen garanciába kellene küldeni, csak papirok hiányában ez nem fog menni és ugye akkor igy marad a kártya. Van itt az aprón aki foglalkozik VGA kártyák javitásával és ő megtudná csinálni, hogy az artifact+fagyás ne jöjjön elő gyári értéken sem. Hát igazából nem tudom, hogy lehet-e ezt egyáltalán javitani az artifact problémát ha jól tudom a vram okozza, bár nem találkoztam még ezzel soha, ez az első.
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom vettem egy RTX 3070 Evga XC3 Ultra videokártyát és minden játékba 83 fokra melegszik szinte pár másodperc alatt, de itt meg is áll ezen a hőmérsékleten. A ventik pedig ilyenkor elég hangosan pörögnek és nem értem miért
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #85361 üzenetére
Hat igen ezeket valahogy elfelejtette említeni
Na most nekem van otthon Mx4 paszta, de hővezető lapom az nincs gondolom az is kellene hozzaSemmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #85364 üzenetére
Na jó a hétvégén megpróbálom újra pasztázni
Meg egy kérdés mielőtt neki esnék, hogy mekkora kárt okozhatok, ha szetszedem ? El lehet rontani vele a kártyát ?Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
válasz pidzse4 #85367 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget
Egyébként ti melyiket választanatok, hogy visszaküldenétek gariba vagy ti magatok csinálnatok meg a pasztázást?
A garancia januárban járna le amúgy közel 3 éves kártya leszSemmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #85369 üzenetére
Sajnos nincs másik kártya amit tudnék használni ideiglenesen és beépített apu sincs a prociba, így marad a kártya pasztazas amibol profitálhatok is, mert végre lesz egy kis kihívás és nemileg újdonság is, hiszen sose csináltam még ilyet.
-
N@idia
őstag
Hát értelmetlen volt igazából ez az újrapasztázás semmivel nem lett jobb ugyan úgy felmelegszik 83fokra csak lassabban nem 1 perc alatt hanem 5 perc alatt. Ezzel úgymond adtam egy pofont magamnak, mert a gari meg ugrott, mert nem sikerült sértetlenül felszedni a matricát.
Egyébként teljesen be volt száradva, szóval valamilyen szinten segitett, de továbbra se tudom mitől melegszik és most már bosszant is a dologSemmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #85380 üzenetére
Hát nem a legjobban szellőző házban van Zalman S5, de vannak ventik amik terelik a levegőt ennyire akkor se kellene neki melegednie én úgy gondolom.
A temp limit alapból 83 azért engedi eddig melegedni eddig és itt már rákapcsol a ventilátor is. A hűtő jól fekszik fel, mert változás azért van pl lassabban éri el most már a 83 fokot 1 perc helyett most már 5-8 perc kell neki
Játék alatt 60-70%-on mennek a ventik[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #85382 üzenetére
Hogy tudom elérni ezt a Dr. VGA-t ?
-
N@idia
őstag
Na srácok most meg tökéletes a kártya 65 fok stabilan, ha fut a program! Ha kikapcsolom elkezd emelkedni a hőmérséklet és 83 foknál áll meg és a ventik sem hangosak kvázi csendben van a kártya!
Tessék egy kép erről stabil 65 fok [kép][ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz pidzse4 #85388 üzenetére
Ti mit néztek ? A power limit 100°%-on van
Ezt még 15% emelni tudom ott irja a kis kockában az érteket 100%
Ugy ahogy a hőmérsékletet is lehúztam 66 fokra és annyin is marad, ha fentebb emelem fentebb is megy a hőfok is alapesetben 83 fokra állitja azért emelkedett a hőfok eddig, mert ez volt beállitva srácok én meg újra pasztáztam User Error[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
válasz B.Á.L.!.N.T #85390 üzenetére
Na most várjunk, ha nem fut a program akkor egyből melegedni kezd a kártya és beton stabilan megáll 83 fokon. Most ha logikusan gondolkodunk alapból ez az alapértelmezett érték van beirva. Ha elinditom a programot és én leviszem a hőfokot 65-re és a power limitet hagytam 100%-on akkor, miért is nem adja le a névleges teljesitményt ?
A Warzone 2 Basic beállitáson DLSS balanced mellett 100+ fps 4K felbontásban ergo hozza azt amit a tesztvideókban is látokSemmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
-
N@idia
őstag
válasz Grave_444 #85397 üzenetére
Na megnézetem és valóban nem a névleges teljesitményt adta le, de a jó hir hogy 82 foknál fentebb nem megy A ventik is 68%-on mennek, hangosnak hangos, de még az elviselhető kategória Letöröltem mindent driver evga app msi aftert mindent!
-
N@idia
őstag
válasz Asycid #85416 üzenetére
Te vagy a befutó, mert Dr.VGA is irt és ő is ezt gondolja, hogy valaki cserélte rajta és nem megfelelően ér a hűtőborda a gpu-ra vastagok a pad-ok, de pár ezer ft felár ellenében azt irta megcsinálja
-
-
N@idia
őstag
válasz ricsi99 #85437 üzenetére
Na megkaptam az eredményeket doktor VGA-tól es tényleg tudja mit csinál! Nagyon ajánlott hozza küldeni a kártyát, ha valaki esetleg nem ért hozza. A kártya tökéletesen üzemel, miután ujrapasztázta es padozta!
[ Szerkesztve ]
-
N@idia
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, hogy hogyan lehet undervoltolni egy RTX 3070 Suprim X kártyát ?
Esetleg van itt olyan akinek szinten ilyen kártyája van ? Különösebb gond nincs vele jó a hőmérséklet is igazából, de amint eléri a 70 fokot a ventik 2200 rpm körüli fordulaton mennek. Ezzel nem is lenne baj, csak hogy ilyen fordulat mellett rendesen sűvitő hangot ad ki pár másodpercig ami rendesen zavaró ezért szeretném undervoltolni a kártyát csak nem tudom hogyan kezdjek hozza.Semmiben sem nyilvánul meg olyan világosan az emberek jelleme, mint a játékban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest