- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
albi31
aktív tag
(#11835) Dell XPS 2009 óta én még nem láttam olyan HP-t vagy Compaq-t aminek külön lett volna a memória modulja,de írjatok példát és megkövetem magam!
(ASUS K50AB nem GPU hiba szokott lenni!)
(#11886) Dell XPS Nem BGA probléma,de már írtam neki pü-t!
(#11908) béke biztos hogy azt írja ki?...szó szerint írd ki,mert ezzel a szövegel még nem találkoztam!
(#11918) Arlekim pont elötte írtad hogy a ZIF 1.8"-s akkor már meg is van a válaszod,hogy sata meg 2.5"
(#11921) Sholom miért kell BIOS-t frissíteni?
(#11948) amdathlonxp azok alaplap hibásak,egy kalap @art sem érnek már,Internet?...mostanra kb egy Core-Duo-s gép kell,hogy egy Fb-t normálisan használj!
(#11990) krisi047 pontos típus?
(#12019) Alex123 de az nem normális mutatvány,LAN vezérlő lesz a probléma! -
albi31
aktív tag
válasz
norbi19884 #10731 üzenetére
ha itthonról vásároltad,akkor nem csodálkoznék rajta,hisz az előző gazda már végigfutotta ezeket a köröket..az emberek nem hülyék,csak annak látszanak néha!
-
albi31
aktív tag
válasz
dangerzone #9371 üzenetére
no problem!
-
albi31
aktív tag
válasz
NEMO1968 #9347 üzenetére
és írta hogy rézlemezt tesz oda?...én nem olvastam,másrészről,csak akkor tudja ha valami megtámasztja...mellesleg,nem értem,hogy mi szükség van rá?..ha gyárilag nem úgy hűtötték,akkor valsz. nem melegszik akkorát!(és amúgy is,honna fogja tudni leellenőrizni,hogy megfelelően vannak rajta a rézlemezek???)...én még 2007 után kiadott notebookot nem láttam dGPU memória hibával,vagyis nem mennek tönkre,a dGPU annál inkább!
-
albi31
aktív tag
válasz
tPedro_ #9014 üzenetére
nagyin pici kis csavarok fogják,megfogod látni,kb 3-4db...és sűrített levegővel nem tudod kifújni!(amúgy én is WD40-t használok,persze,csak óvatosan,és a megfelelő helyre,vagyis a ventilátor furatba,amikor szét van szedve a ventilátor teljesen!)
Dell XPS: :tudom,hogy tudod, csak gondoltam,leírom a többieknek hogy dedikált memóriával rendelkező GPU-t tudunk monitorozni,északi híd(shared memory) nem monitorozható.Backspace: miért akarsz egy olyan fiatal gépen ventit cserélni?
-
albi31
aktív tag
válasz
tPedro_ #9008 üzenetére
A ventit is szedd szét,mert ott lesz a porcica,amit keresel,és annak eltávolítása után ellenőrizd a hőmérsékleteket,a GAP-pad-t a VGA-n csak akkor ne cseréld,ha "frissnek" érzed,ha már nem az,kemény és száraz,repedezett,akkor cserés!!!
Dell XPS :tényleg nem használunk 1mm-s réz lapot,ráadásul az esetek 99%-ban egy hőcsövön van a CPU-GPU páros,így előfordulhat hogy a vastagabb lemez eltartja a hűtést a CPU-tól vagy rosszabb esetben megtörik a hőcső!Ahogy írtam,max 0.5mm-seket használok,ritkábban 0.3mm-t!
-
albi31
aktív tag
válasz
donjohnson #8934 üzenetére
annál jobbat is lehet vadászni,de akkor minden délelőtt ide kell ülni 1h-ra majd délután is és este is...én találtam majd fél tucatot,de mire odáig jutottam volna hogy fixáljam,már jegelve volt!
-
albi31
aktív tag
válasz
TaylorXIII #8924 üzenetére
-
albi31
aktív tag
válasz
Dell XPS #8921 üzenetére
Inkább ne adj meg vastagságot,mert nem fog mindenhol jó lenni(ráadásul itthon nem is tudom hol lehet kapni!..hol lehet kapni?),sőt csak kevés helyen,megtudom számolni a bal kezemen,hogy az újabb gépeknél(2008 után)hánynál kellett 1mm-t(sehol sem!) tenni,inkább a 3-5mm-s a jellemző...csak észrevétel a segítségedhez!
(bár ahol úgy van megírva a BIOS hogy csak 70C körül lépjen működésbe a venti,ott sajnos nem sok vizet zavar,de ez hála,nagyon kevés gépnél van jelen...ha már itt tartunk,az eddigi csúcsom IDLE állapotra vetítve,az 41C egy QL-s AMD-nél(HP 6735s)...na,nem rossz mi?
(#8920) TaylorXIII : és..és ..és ... sorry,nem hagyhattam ki!
-
albi31
aktív tag
-
albi31
aktív tag
válasz
Mulderpapa #8670 üzenetére
a hiba leírásból is kiderül számodra,hogy alaplap!
-
albi31
aktív tag
-
albi31
aktív tag
válasz
Mulderpapa #8514 üzenetére
Én is első körben memória hibára gondolnék...memtest-t neki!
-
albi31
aktív tag
válasz
scarbantia #8058 üzenetére
én a helyedbe bemennék egy olyan helyre ahol megtalálható azon kijelzők amikről beszéltél,odavinném a gépet és belepróbáltatnám,és majd ezután eldöntöd,hogy ott veszed meg arany áron,vagy vadászol te magad,ha gondolod,adhatok tippet privátba.
-
albi31
aktív tag
válasz
scarbantia #8044 üzenetére
meg kell nézned a gyári specifikációt(manuals),és onnan azt választod,amit akarsz!
-
albi31
aktív tag
válasz
szaporv #8041 üzenetére
odaírta,hogy a dual az 30-s a LED-s 50(életembe nem láttam),így csak a 30-s jöhet szóba,másrészt,ha kicsit nagyobb,már bukta van,ez biztos,meg kell nézni,hogy a gyári specifikációban milyen lehetőségek vannak,és csak azt tudja a W500-ba rakni...nem is értem,hogy ment át a Lenovóból a DELL-be!
-
albi31
aktív tag
válasz
tomek017 #7837 üzenetére
Én most csak sérült BIOS-ra tudok gondolni,és ezt nem tudom,hogy te megtud-e oldani,kellene hozzá egy usb-s floppy első körben.
..és ez alatt mit értesz hogy: "Látszik, hogy pl Merevlemezt és sima lemezt nem lehet kiválasztani bootolásnak, hogy miért? na ez egy nagyon jó kérdés.."...mi az sima lemez? -
albi31
aktív tag
mondom,hogy ne nézz Nvidia-t,se 7000-s se 8000-s Quadro-t!..mert nálam vagy valaki másnál fog kikötni,és azt fogjuk mondani,hogy vagy megy 2 hónapot vagy 2 évet,de ezt senki nem fogja tudni megmondani!
ott írtam feljebb,hogy én mit vennék!
ATI VGA: HD 2300 HD 2600 HD 3650..és itt kb vége is van.
..sőt,van itt nagyon olcsón,csak kérdezd meg,hogy ATI VGA-s-e?
-
albi31
aktív tag
válasz
akoska23 #7337 üzenetére
milyen gépről van szó?..mert az általad leírtak HP gépre utalnak(nem olvastam vissza a problémádat)..és más nem jó,vagyis a 19.5V 3.42A-s Fuji vagy Acer szokott lenni,és más a fej mérete is,így szerintem bele sem tudod dugni....és én még olyan hibát nem láttam,hogy a töltő miatt megáll a touchpad,bár ez nem azt jelenti,hogy nincs ilyen...másrészt az apró tele van ilyen eladó töltővel: 18.5V 3.5A vagy 19V 4.74A,mert az utóbbi is jó neked,csak HP feje legyen(ha jól emlékszem 5.5mm külső és 2.5mm belső átmérő)
(#7338) Tomikapc : sajnos a hőmérsékletek ezen típusnál megszokottak,most próbálkozom legalább 7-8C-l lejjebb vinni...másrészt,én még nem hallottam ezen gépek ventilátorait 6000-s fordulaton menni,de ha kipróbáltad a stress-test-t,akkor biztos úgy van...mindjárt ki si próbálom,kíváncsiságból!
-
albi31
aktív tag
válasz
Skyline15 #7281 üzenetére
azt nem értem,hogy minek kell hajlítgatni a kijelzőt?..szerinted így ki fogja tudni megmondani a tuti-t?SENKI..mehetsz egy normális szervizbe,mert ha egy nem normálisba fogod bevinni,és ugyan ezt a story-t leadod,"bűnti"(anyagilag) jár érte,de ne legyen igazam!
..és ebben a sorrendben jöhet is a csere:
-kijelző
-kábel.. "panel"alatt mit értesz?
-
albi31
aktív tag
látom bevittek a sűrű hülyeségbe...de most konkrétan mi a baj?..mert ezt nem írtad meg,vagyis csak annyit írtál,hogy a kijelző egy helyen kifehéredett vagy ahogy te hívod,kifakult...de ebből még mindig nem derül ki,hogy képet ad?..és csak egy helyen ki van fehéredve vagy totál fekete és csak azt az ominózus fehérséget látod?..egyiknek se örülj,ha a kijelző adta meg magát,és annak se,ha az alaplapod akar nyugdíjba menni.
Ui.:és ezekbe nem cserélhető másikra a VGA,vagyis nincs slot.
-
albi31
aktív tag
az egy rettentő öreg masina már,én már biztos nem vesződnék vele,és ha jól emlékszem,akkor cserélhető VGA van benne,de erre már nem emlékszem...első tippem az lenne,bár attól még nem szabadna áramtalanítania magát,így egy elfáradt forrasztás lehet a ludas,mert azt még 2000 környékén forrasztották(ólmos technológiával) ,ergo 13éve-t leszolgált,szép idő,megérdemli a nyugdíjat!
-
albi31
aktív tag
válasz
FanTomasz21 #7047 üzenetére
ok,első körben derüljön ki,hogy nincs eszközvezérlő(HDD vagy wifi hiba) vagy VGA hiba,mindkettőt Nvidia-s chip vezérlőt,és mindkettővel szokott gond lenni,általában az estek 90%-ba halál....teszteld,aztán szólj,hogy mi lett a vége!
-
albi31
aktív tag
válasz
FanTomasz21 #7045 üzenetére
sok szerencsét...Ausztria: Bécs környéke?..vagy északabbra?
-
albi31
aktív tag
válasz
FanTomasz21 #7043 üzenetére
értem,hát ne számíts hosszú életre,sőt ha már piszkálták,akkor én biztos hogy nem költenék rá,nem véletlenül került a flohmark-ra!
Érted,ha a kijelző rossz,kicseréled,és pár hónap múlva meghal a gép,kidobtál egy kisebb vagyont...bár ahogy írtad,jóformán ingyen volt,így lehet hogy megkockáztatnám...még valami,ha van lehetőséged,teszteld le a gépet külső monitoron,ha nem dobálja hetek múlva sem a "kékhalál-"t,akkor megpróbálnék vadászni egy kijelzőt,de ha lehet a közeledbe,hogy rögtön ki tudd próbálni.Ui.:Ausztriából vagy Németországból valósí? (már ha nem titok!)
-
albi31
aktív tag
válasz
FanTomasz21 #7040 üzenetére
ez a kép semmit nem mutat,csak hogy az inverter megvilágítja,az említett hibás rész ilyenkor nem aktív,hisz nincs jel(VGA által)...másrészt,azért mert van egy külső (analóg jel)monitoron jel,még messze nem jelent semmit,vagyis a zárójelben lévő szövegen van a hangsúly,ergo,a VGA két jelet tud,analóg(külső VGA monitor)és digitális (saját LCD vagy HDMI),és amíg a digitális rész meghal vagy félhalott,addig analógra tud képet lőni,ezért nem egyértelmű nálad..ráadásul csak nem válaszoltad meg,hogy tied a gép és ha igen akkor mióta?...de akkor minek segítek?
ha fizikailag belemegy a másik kártya(nézd meg a slot egyezést,fogazást,nagyságát)akkor rosszat nem tudsz csinálni,max nem indul el(mert most nincs időm ki google-zni hogy mindkettő MXMII-e?)
(#7039) fps8 : az hogy az USB-n keresztül töltöd a telót,nem gond...az akku-s dologról meg megoszlanak a vélemények,én nem foglalkoznék vele,ha kéthetente legalább 1x lemeríted akkor addig fog működni,míg azt a mérnökök megtervezték!
-
albi31
aktív tag
válasz
spywear #7034 üzenetére
szép is lenne,ha egy gyártástechnológia hibás Nvidia-nak nekiállnának,mielőtt meg nem győződnek hogy BGA hibáról vagyon szó,amit csak röntgennel lehet 100%-n meghatározni!
..azt hogy értetted,hogy vegye ki a VGA-t?...mit fog látni szerinted?semmit,hisz el sem fog indulni a post!(#7032) FanTomasz21 : én se vennék rá mérget,hogy kijelző vagy csak kijelző...tied a gép?..ha igen,mióta van nálad?
-
albi31
aktív tag
válasz
Runner_fxr #7023 üzenetére
én csak 1x szedtem szét egy ilyen kütyüt,azóta el sem vállalom(amúgy is utálom az MSI-ket,egy akkora csalódás hogy szavakba nem tudom önteni!),ha nem fizetik ki,mert ez nem notebook,hanem egy subnotebook,kicsit sokkal több dolog van sokkal kisebb helyre összezsúfolva,én személy szerint még egyszer nem szeretnék találkozni ezzel a géppel,mert annyi időmet rabolta el,és közel sem tudtam elkérni azt az összeget,másrészről ez a típusnak a gyerekbetegsége,mert a mérnők,aki tervezte,vagy be volt rúgva vagy direkt ilyenre csinálták,vagyis én a helyedbe nem állnék neki még véletlenül sem(kb 40-50 percig forgattam,hogy ne törjem szét a pattintókat,mert ha azokat eltöröd,akkor már nem fog illeszkedni!!!)..de te majd eldöntöd!
(#7024) vwpolopg : bármilyen gyári program jó(mindegyik gyártónak van programja),neked csak egy low level format kell,mert azt már egy get data back-kel sem lehet visszahozni....de ha tévedek,akkor cáfoljon meg valaki.
pl.: ez!
-
albi31
aktív tag
válasz
spywear #6894 üzenetére
minek vigye el előtte máshová?,küldje fel egyből hozzájuk...vagy ők nem foglalkoznak ezzel?csodálkoznék!
(#6893) Qkackca : az lehetetlen hogy az ssd-vel lenne gond,mivel nincs benne mechanika,ergo ütésre nem tud tönkremenni,ezzel szemben az optibay-ben lévő,gond nélkül megy nyugdíjba. ...az mit jelent hogy ssd-vel a BIOS-ig sem jut el?..képet sem ad?..mert a BIOS az első post,aztán jön minden más,pl:kurzor!
-
albi31
aktív tag
válasz
spywear #6889 üzenetére
elég nagy merészségre(ostobaságra) vallana úgy egy kártyát felküldeni,hogy azt megelőzően nem lett bevizsgálva a gép,..mert hibás lehet az alaplap is (ugyan annyira ludas szokott lenni,mint a VGA)...de ezt talán az általad említett szervizben is tudják,így biztos hogy az egész gépet kérnék felküldeni,már csak azért is,mert azért a javítást után csak ki kell próbálni hogy sikeres-e javítás.(jelen esetben én napokig tesztelem,pont azért amit már a gép gazdája is leírt,vagyis a random szerű indulást!!!)
-
albi31
aktív tag
válasz
Qkackca #6886 üzenetére
hát ha az ssd-n van a rendszer,akkor nincs gond,ha a másikon,akkor szinte biztos!..ha az ssd-n van a rendszer,vedd ki az optibay-t,és nézd meg úgy hogy mi történik,ha az optibay-n van a rendszer akkor szinte biztos hogy a rendszernek lőttek,és csak imádkozás mellett van lehetőség arra hogy túlélte az optibay-ben lévő hdd!
-
albi31
aktív tag
mindenféle progi nélkül mennie kell a toucpadnak,csak a görgetéshez kell progi!a HOT KEYS meg a kikapcsoláshoz,semmi máshoz...a driverek sorrendje mindegyiknél tök mindegy,ezt egyszer valaki leírta,aztán el is terjedt,én össze-vissza telepítem őket,és csak a végén engedem újraindítani az egész rendszert!
-
albi31
aktív tag
válasz
Psychonaut #6756 üzenetére
(#6755) ravail : értem,tudom,hogy sokan hibáznak... az ASUS K50-s sorozat amire azt mondom,hogy a "legnehezebb" a billentyűzetét kivenni,a többi gyerekjáték..és igen,van a G62,aminek a bal sarokba ragasztanak egy pár darab ragasztócsíkot,amitől sokan megijednek,mert azt hiszik,hogy még valami csavar fogja!
dehogynem....mondom,produkálnak olyan dolgokat,hogy csak nézek néha...
-
albi31
aktív tag
szerintem messze nem pattan ki,és szükségeltetik némi tapasztalat,kb 20-db szedtem szét,de még mindig figyelek..arról nem is beszélve,hogy hozzám némelyik úgy kerül,hogy már nekiestek valamivel,és össze-vissza van már tépázva,roncsolva...a varjus dolgot nem veszem,melyik témával kapcsolatban értetted?
(#6752) Psychonaut : sajnos,éreztem...Intelnél csodálkoztam volna,azt valahogy jobban összerakták...bár ott is mindenféle előjel nélkül döglött már meg nem egy,de közel se akkora a halálozás mint az AMD-nél...hogy mennyire eltudják baszarintani a hűtést is,melyik van neked?a dedikált vagy a shared-s?
(#6754) ithomas : Házimozi erősítőről nem beszéltél....
-
albi31
aktív tag
válasz
Psychonaut #6749 üzenetére
tudom,de enyhíti..az is valami!
AMD-s vagy Intel-s?(#6745) vutemasz : ha jól látom,mindkettő bukik az előző kijelzőhöz képest,kérdés,hogy a leírtak elegek-e neked?..bár hozzáteszem,komoly munkagépet 300e alatt nem igazán adnak,főleg ha azt nézem,hogy a tied sem volt 3Ft annó,ami nem is volt annyira annó.
-
albi31
aktív tag
(#6739) Psychonaut : sajnos elég elcseszett egy gép,nem is a hőfokokkal van a probléma,és random szerű hibákkal tűzdelt a még alig 2-3 éves megjelenése.
(#6744) ithomas : csak kérdezem,hogy az az L500 tud 5.1-t?
-
albi31
aktív tag
megjegyzem,hogy kb a 3. szétszedés után tanultam meg a technikáját,úgy hogy nem látszik,hogy szét volt szedve,vagyis,máskülönben sérülékeny,és látszódik,amúgy nem egyszerű,szerintem,és megfelelő eszközök kellenek...másrészt én személy szerint kevés esélyt látok arra hogy le lenne húzva a kábel,ha csak nem mostanság az előző tulaj kitakarítatta vagy szerelő kezében volt alaplap javításon...de egyekkel kapcsolatban se legyen igazam.
(#6737) S.J. :..arra nincs lehetőség,vegyél egy használtat,már 4-5eFt kapni.
(#6738) mh197 : Budapest közelében én is csak Killhates mondanám,biztos nem fog sokat kérni.
-
albi31
aktív tag
ezt próbáld meg... ilyet konkrétan nem fogsz találni hogy L3800C,csak úgy hogy 3000-s széria,ott a 3AC-t próbáld....de a 3800 mellett nincs valami más,pl:3AC vagy hasonló?
-
albi31
aktív tag
válasz
dragonfx #6599 üzenetére
A hdd meg a többi értéket nem érdemes nézni(de már látom,megelőztek!),mert az Aero után adja az indexet,a két CPU között van különbség,hisz a 860-s 3Ghz 3Mb Cashe míg a T5550:1.83Ghz 2Mb Cashe,arról nem is beszélve,hogy a 860-s technológiája kicsit komolyabb,hisz a két életkor között van kb 5év különbség,és a 860-s tudja a Intel® Virtualization Technology (VT-x)!
(#6600) Kbali :
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Lexus, Toyota topik
- Gitáros topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SONY LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W