Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Adott egy ASUS K53BR-SX035D laptop. Jelenleg WIn8 van rajta.
Tele volt vírussal, azt mondták nagyon lassú.
MBAM-mal leszedtem a virusokat, de szerintem még így is lassú.
Szerintetek érdemes újratelepíteni a rendszert, vagy felesleges meló, úgy is lassú marad?
Ha igen, milyen Win-es rendszer ajánlott rá, otthoni felhasználásra, filmezés, szövegszerkesztés? -
törölt tag
Sziasztok!
Ismerősnek 14"-os laptopra kellene privacy filter (hogy oldalról ne lássák a képet). Tudnátok benne segíteni, hogy milyet érdemes venni? 10 ezer forinttól mennek fölfelé, és én egyáltalán nem tudom, hogy melyik miben különbözik.
Légyszi igazítsatok útba, ha esetleg rossz topikban kérdezem. Köszi előre is!
-
Angel2014
addikt
válasz
Thunderzolee #33191 üzenetére
Köszönöm
-
looser
addikt
Sziasztok, esetleg itt van ötlet erre a problémára? Annyit még hozzátennék, hogy kipróbáltam ezt a W10 DPI fix-et, de sajnos nem működik, illetve hát a noti kijelzőjén eddig is éles volt a kép, de ahogy kezdem áthúzni a monitorra, ugrik egyet (kisebb lesz) és a félig áthúzott még éles képű alkalmazás egyszerre homályos lesz. A monitoron van HDMI bemenet, az esetleg orvosolná a problémát szerintetek?
-
válasz
Angel2014 #33189 üzenetére
945-ös chipkészlet.
Socket M-es foglalat. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MA T1300 egymagos, annál bármi jobb lesz.
A nagyobb L2 tár miatt javaslom a T7ezresekből válassz. Aprón 1-2ezer.A T4300 az Socket P-s, az nem jó bele.
-
laca891
aktív tag
Van Dell Inspiron 5567-esem.
A Priform Speccy azt írja ki, hogy crossfire disabled. Van ennek valami jelentősége?
Elvileg mindkét videokártya működik benne. -
Angel2014
addikt
-
Angel2014
addikt
Sziasztok lenne egy lifebook s7110 notebook..
Most t1300 cpu van benne [link]
milyen core cpu ra tudnám cserélni amivel jól fút a gép?
-
tserrof77
őstag
válasz
Aureal #33184 üzenetére
Az első képen levő szerintem valami elbaltázott dolog lehet...
A második már oké, az akvás. Ellenben hogy az adott hdd-t hogy lehet slave-be tenni, csak a pontos típusa alapján kiguglizva van esély...
Nekem egyébként adatmentésekhez van 44pinről SATA átalakítóm, még a hd sentinel is átlát rajta, van belőle eladó is akár.... 2000Ft...
-
Aureal
őstag
Sziasztok!
Egy a KÉPEN látható laptop vinyót szeretnék bekötni a szintén képen látható fordító kábellel, 3,5-es ide aljzatba. Az a gondom, hogy ahogyan a képen is látszik a befordított, összedugás előtti állapot, a fekete-piros tápfesz érpár is az adat pinekre kerül és alul marad a 2-2 szabad pin pár, ahova nem tudom mit kéne dugni, mert így fel sem pörög a vinyó. A molexet rá sem tudom a gépemre dugni, mert nem aljzat, hanem dugó van a kábelen amint látszik, úgyhogy bár nem házi tákolmány a dolog, de nem értem hogy működne ez.
Természetesen külső 2,5-es ide rack vagy dokkoló tudom hogy létezik (jó pénzért), de az ilyen pár száz forintos megoldásnak mint ez az átalakító is elvileg működnie kéne (állítólag) valahogy. De hogy?
A gond, hogy sosem volt dolgom 2,5-es vinyóval még, viszont sürgős lenne róla adatokat menteni.Nem tudom kinek milyen ötlete volna erre?
Másodikként egy ilyen kölcsön cuccal is próbálkoznék [link], itt a Molexen rádugva már felpörög a 2,5-es, de a master vinyó mellé dugva nem látja az alaplap!
Hogyan lehetne esetleg jumperolni? Erre vonatkozólag semmilyen adat nincs a vinyón.Nagyon köszi a segítséget, remélem belefér témaként ebbe a topikba.
-
tserrof77
őstag
-
marquuard
veterán
Ennek örülök, eléggé beszűkült a kör amikor csak kimondottan 8570p-re kerestem.
Esetleg ebayről tudnál nekem linkelni 1-2 típust 1600x900, vagy FHD felbontással? 10e Ft-tól 30-ig van mindenféle, nem tudom elsősorban mire kell figyelni. Most egy AUO típusú HD+ kijelző van benne, ezt szeretném cserélni. Igazából azt sem tudom, hogy mennyiért kell/érdemes megvenni.
-
marquuard
veterán
HP Elitebook-hoz kizárólag csak olyan kijelzőt vehetek, amin fel van tüntetve, hogy 8570p-re való vagy van valami univerzálisabb dolog is?
-
w.miki
veterán
válasz
spyduck #33173 üzenetére
többféle XP telepítőt próbáltam USBról, újraindítás után mind NTLDR hibát adott.
SSD szerintem jó, egy Lubuntu felment, de azután elakadtam, a linuxhoz nem értek, nem találtam rá utorrent 2.2.1.-et, csak win-es verziót dobott fel a kereső. Jobb lenne a Win.
(Utánaolvasva: más is találkozott ezzel a hibával régen, megoldása nem volt ott.) -
w.miki
veterán
Próbáltam XP-t telepíteni, de a NTFS formázás, és a file-ok másolása utána, miután újraindult: hiányzó NTLDR hibaüzenetet kapok. Több megoldást próbáltam, de mindig ez a hibaüzenet jön be.
Win7-et is próbáltam volt egy Tiny Win7x86, ami direkt kis gépekre készült, de az meg nem hajlandó 16GB tárhelyre telepedni, mert az túl kevés neki -
decoco
csendes tag
eeePC-n win7 nálam megy évek óta, most viszont az a gondom, hogy kb. 2 perc után kikapcsol. Próbáltam újra rakni a rendszert, de ua. a helyzet, install közben kikapcsol. Azt hittem melegszik, de a BIOSban nem tudom megnézni a proci hőfokát és nem is tűnik forrónak. Köszi a segítséget.
-
customer114
őstag
-
w.miki
veterán
válasz
Thunderzolee #33165 üzenetére
nem sikerült így se
Az a mappa üres.
Más:
Asus EEE PC 901-re milyen rendszert érdemes telepíteni, ami még elfut rajta? 1GB RAM, 20GB ROM. Win7Pro elmegy rajta?
Letöltő gépnek szeretnénk használni. Most egy német linux van rajta, ehelyett kellene valami magyar nyelvű OS, amit könnyű használni, annak is, aki csak a Win-t ismeri. -
válasz
w.miki #33162 üzenetére
Ha jól értem a <LNK> az azt akarja jelenteni, h a linkre kattintottál, ami átdob a saját felhasználó fájljaihoz, de neked nem ez kellene, hanem:
Nyisd meg a Total Commander beállításait, és a rejtett/rendszer fájlokat tedd láthatóvá. (kis pipa a négyzetekbe)
Utána már be tudsz lépni nem az Application Data <LNK>-re kattintva,
hanem az (eddig elrejtett) !AppData <DIR> mappába, ahol meg tudod keresni az említett Mozilla mappát anélkül, h átdobna a saját felhasználó mappáihoz. -
aszti93
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33159 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
aszti93 #33147 üzenetére
Helyes az észrevétel, Az S1 után még ott szokott lenni, hogy hányadik generáció (1-től 4-ig). Ebbe a négyes sorozatúak mennek.
Itt vannak az S1G4-es processzorok felsorolva:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Danube_platformA benne levő processzor TDP-je 25Wattos, alighanem a hűtést ehhez az értékhez tervezték, lehetőleg ilyet keress hozzá.
-
w.miki
veterán
Facebook email címet, és jelszót ki lehet nyerni egy HDD-ből?
Van egy régi FuSi laptop, ami elromlott, de a HDD jó, azt ki tudtuk szedni.
Windows XP volt rajta, és FB-t használt a gazdája. Az új gépen Win7 van, de nem tudja sem az emilt, sem a jelszót.
Ha kiszedjük a HDD-t, és rádugjuk egy másik gépre, ki tudjuk nyerni, ezeket az adatokat? -
marilllyo
veterán
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy ha kihúzom a laptopból a jack headset-et és visszadugom utána nem jön belőle hang. Beépített hangszórokon jó továbbra is.
Win 10 és a standard notis realtek hangkártya.
Újraindítás után tökéletes.
Driver csere-bere nem javít semmit.
Hallottatok már ilyenről? -
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Elitebook 8570p-n cserélhető a fedlap a kijelzővel együtt? Erről a részről lenne szó, leszedhető a zsanérral?
-
Theory66
aktív tag
Hali.
Újra szeretnék húzni egy Dell Inspiron 5520 notit, de ha usb-t próbálom, a dell felirat alatt lefagy a gép miközben tölt a csík, a dvd alól meg szimplán átlép hdd bootra miután f12 után kiválasztom.
Biosban végigmentem már minden beállításon, AHCI-n van legacy módban, secure boot kikapcsolva.
Ötlet valakinek ?
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell M5030-am és elkezdte produkálni azt a jelenséget, hogy bekapcsolásnál felpörög a venti és utána áll egyhelyben. Meg sem nyikkan, akkor sem ha már tényleg forró a proci, ettől függetlenül a rendzser feláll minden további nélkül. Tudtok segíteni esetleg hogy mi lehet a baj?
Még annyi hogy kitakarítás után kezdte ezt csinálni. -
andzsin73
tag
sziasztok az lenne a kérdésem, hogy tönkrement a laptoptöltőnk, a gyári 20V, 2,25A output, az egyik cégtől rendeltem a specifikáció alapján egy másikat, erre képesek voltak egy 3,25A outputosat küldeni, a kérdés az, hogy ezt meg ne próbáljam a laptoppal mert szétqrja vagy nem lesz semmi baja? (Lenovo laptop) Kösz
-
Papooo
senior tag
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Mondjatok kérlek megbízható notebook szervízt! Egy Dell Vostro 5470 notebook billentyűzetébe belefolyt egy kis üdítő és néhány gomb nem működik, valamint a Windows azt mutatja, hogy nem észlelhető akkumulátor.
Köszönöm előre is!
-
adika4444
addikt
Üdv!
HP Elitebook 2570P-t mennyire egyszerű takarítani? Nyár elején volt tisztítva, de már megint kazánház, folyamatosan zajong a hűtése, és mivel friss rajta a hűtőpaszta sztem csak portalanítani kéne. Mennyire oldható ez meg házilag?
-
fausto
addikt
válasz
cinemazealot #33128 üzenetére
Win 10 van rajta, ott a wifi kapcsolatra azt írja ki, hogy csatlakoztatva meg látja az összes wifi hálózatot. Szerencsére újraindítani nem kell
-
FuRiONight
addikt
Hali!
Laptop szeretnèk vàsàrolni a közeljövőben.
Ezt nèztem ki: https://www.amazon.com/gp/aw/d/B071G4QPLV/ref=mp_s_a_1_15?ie=UTF8&qid=1501667959&sr=8-15&pi=AC_SX236_SY340_FMwebp_QL65&keywords=hp%2Blaptop%2Bbusiness&th=1&psc=1
Ezt itthon is lehet kapni, ugyan ilyen felszereltsèggel, ha igen hol?
Előre is köszönöm!
-
cinemazealot
addikt
válasz
fausto #33127 üzenetére
Milyen oprendszerrel használod? Mert én Ubuntu 16.04 LTS alatt egy HP 250-nel jártam úgy, hogy ugyanígy időközönként elszáll a net, a WiFi hálózatok listája fölött meg ott virít egy "Wi-Fi device not ready" felirat és csak az újraindítás segít. Már szétkaptam a gépet, hátha kontakt-hiba, de nem. És ha hihetek a Google-nak ez egy másoknál is előforduló hiba. A különbség csak az, hogy nálam nem akar elmúlni.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni, mert már agybajt kapok...
Van egy HP 15-AC141NH típusú laptopom és azt produkálja, hogy óránként 4-5 alkalommal megszakad az internet. WIfi kapcsolat van stabilan, de mégsincs internet. A szolgáltató oldali hibát kizártam (1, ott dolgozom, ahonnan az internetet kapom és rálátok a modememre, nincs szakadozás egy darab se; 2, 2 db előfizetésem van 2 wifi hálózaton és ilyenkor egyiken sincs internet, de a wifire felcsatlakozik; 3 ha valamelyik hálózaton nincs netem, a mobilommal simán felcsatlakozok rá és van kapcsolat - ezek alapján úgy gondolom, hogy a géppel van valami)
Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan tovább? Valahogy ki kéne zárni, hogy hardveres vagy szoftveres lesz a gond, ezt hogy csináljam? Egyébként még garanciás a gép.
Köszi előre is! -
marquuard
veterán
Sziasztok! Jól sejtem, hogy ennek a hűtésnek semmi értelme?
-
-
padi68
senior tag
válasz
haromegesz14 #33114 üzenetére
Chrome és igen használok wifit, de eddig nem volt ilyen gond...
-
padi68
senior tag
Sziasztok, mitől van az, hogy ha egy új oldalt akarok betölteni, akkor elsőre nem töltődik be rendesen csak ha frissítem...
Melyik program vagy beállítás felelős ezért?
kösz előre is.
-
Cimbee
aktív tag
ok koszi a segitseget
megneztem a biosban es ott 44 fokot mutat.
-
dugo_
veterán
válasz
Cimbee #33103 üzenetére
Érdemes azt. Vagy a három közül a legmagasabbat. Nem tudom, hogy itt konkrétan hol vannak a szenzorok az adott chipen belül.
Az Aida és a HW Info szerintem pontosabb, a HW Monitor sokszor ír ki ilyen hibás értékeket, vagy nem ismer fel szenzorokat.
XDModesty
Igen.
Ha kiszereled és alágyújtasz, vagy forróvízbe tartod a végét, akkor át kell futni a hőnek a teljes hosszon szinte pillanatokon belül, ha nem vezeti, akkor lyukas, repedt a cső. -
Cimbee
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gusztusos, 11 literes térfogatú Jonsbo ház jött a kompaktabb vasakat kedvelőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Minecraft
- További aktív témák...
- Eladó - Acer Predator Helios 300 (PH317-55-71VR) + 2026.05-ig garanciális.
- Lenovo ideapad 100 i3-5005u / 8gb ddr3 / 500gb Hdd / töltő / akku rossz- karcos
- VivoBook 15 X540UBR 15.6" FHD i3-8130U GeForce MX110 12GB 480GB magyar bill gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 32GB 500GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe gar
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest