- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wihar123
aktív tag
Ez a kiválasztási módszer bizonyára azért van, ha egy hosszabb útvonalat tervezel, amely érinti az EU-s tartalmat, akkor kellő időben azt fogja betölteni, de addig, míg itthon csavizol, ne várd tőle, hogy az EU-s dolgokkal is villogjon...
Teszteld le szimulációban, tervezz egy olyan útvonalat, amely feltételezhetően az EU-s csomagban benne van és futtasd le.
-
tlac
nagyúr
Garmin nüvi 215w melyik térképet használja ha van egy Magyarország térkép a belső memórián és egy EU-s az SD kártyán?
Ilyenkor vajon a magyarországit használja az országban? -
szferix
tag
Segítséget szeretnék kérni. Vadi új Garmin eTrex 30x használatba vételével vannak gondjaim.
Kiinduló pont a szoftver frissítése. A Garmin Express felismeri a készüléket, de azt mondja ő nem jó hozzá, frissítsem a Garmin Map Updater-rel. Azt indítva megtörténik a szoftver letöltése, készülék jelzi, hogy a fájl átvitele megtörtént. Innentől kezdve csend. Megáll, semmi nem történik. A Map Updater bezárási kísérletére figyelmeztetés jelenik meg, hogy nincs kész a művelet, így meg úgy jársz, ha mégis bezárod. Ezért az első próbálkozásnál hagytam jó fél napig, nem történt semmi. Azóta többször indítottam, a helyzet változatlan. Következő próbálkozás a Garmin Lifetime Updater volt. Készüléket felismeri, letöltés látszólag megtörténik, de azt mondja "A Garmin kiszolgálókon műszaki hiba lépett fel. Később próbálja újra.". (10 napja rendszeresen újra próbálom, nincs változás, nyilván nincs semmiféle műszaki hiba, főleg nem ott.) Következő a Garmin BaseCamp belső eszköz frissítési lehetősége. Készüléket látja, frissítést elindítja, "Updated file corrupted" felkiáltással megáll. Garmin WebUpdater a következő (lényegében megegyezik a MapSource előbb említett belső frissítő eszközével). Készüléket felismeri, frissítést indítja, "A frissítési fájl sérült" jelzéssel megáll.Az a gondolatom, hogy az eszköz és a windows (Win10 Pro x64) csatlakoztatásával van a probléma, nem a frissítéssel. (Külföldi fórumon találtam utalást arra, hogy a fent leírt frissítési hiba esetén a már letöltött fájlt törölni kéne a készülékről, csak én a fájlrendszeréhez nem férek hozzá!) Az eszközkezelőben a készülék kék kérdőjeles hiba jelzéssel, de hibátlan, használatban lévő eszközként van jelen. Alap esetben ez driver problémát jelentene. A driver frissítése, cseréje dolgában mindent megtettem, ami elképzelhető. Napokig kutattam a külföldi fórumokat, nem találtam használható megoldást. Olyanokon, mint kábel, port, számítógép csere, eszköz eltávolítása, újra telepítése többszörösen túl vagyok, abba az irányba nem szükséges elmenni. Amennyiben tárhelyként csatlakoztatom, jelen van. Ha SD kártyát teszek bele látja a gép. Amikor Garmin eszközként csatlakoztatom semmi nem történik, csak az említett kérdőjeles jelenlét az eszközkezelőben. Itt fogytam ki az ötletekből és ezért kérek segítséget, hátha valaki, valamit...
(Menet közben annyi öröm még ért, hogy a menüből az angolon kívül az összes nyelv eltűnt, mint búcsúi gyűrűről az arany. A magyarral együtt.) -
GEPESZ66
veterán
A navigációs szoftvert a térképekkel egyébként a készülékre, vagy inkább micro SD-re rakjátok?
-
wihar123
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #7135 üzenetére
Szia!
A Win10 erre nem jó, vedd alapul, hogy a készüléked számára fontos a megfelelő fájlrendszer. Az x850-es a WinXp alatt kezesbárány...
.
A Te esetedben két feladat lehetséges:
- a gyári formázási technika alkalmazása SD-ről a YFormat.fmt és a YFUpdate.exe együttes használata.
- a WinCe terület elérése után egy TotalCommander-rel elvileg törölhetővé válik a "törölhetetlen"
Mindkét műveletnél fontos a max. töltöttség és ne legyen a PC-vel összekötve! -
wihar123
aktív tag
válasz
s3toraph #7134 üzenetére
Örülök sikerednek, de ez még nem 100%...
Az biztos, hogy a kártyán a droidos formázás másképp készíti el a fájlrendszert, ezért nem ismeri fel a készüléked, ehhez vagy WinXp, vagy egy speckó formázó progi kell, ezért is említettem, hogy vedd fel a kapcsolatot Whited-el, mert az Ő formázó megoldása a jó.
.
Az Fontos, hogy lássa a kártyát, mert ha szükséges, onnan is be tudod olvastatni vele a térképet, a készülékben ez az opció adott. Az opció is akkor éled fel, ha látja a kártyát.
.
Arra is van magyarázat, hogy miért fért rá a "látszólag" 2GB. szabad területre, mert a frissítés során az azonos nevűeket felülírta a program.
.
Mindenesetre a Gratula kijár érte neked! -
nemcso
őstag
válasz
s3toraph #7134 üzenetére
Szeintem a Garmin Express megkeresi a gps- en lévő térképállományt, majd azt, ott cseréli le, nem ajánlja fel, hogy más meghajtóra is felteheti az új térlépet.
Nálan Garmin 255WT - re úgy sikerült feltenni SD kártyára a térképet, hogy először a meglévőt tettem át rá, majd ott frissítettem. Ez azért kellett, mert a belső tárhelyre már nem fér fel a teljes Eu térképállomány.
( Itt persze a térképnévvel és azonosítóval mókolni kellett, de a google a barátunk ).
u.i.: és jelzem, hogy a térképfrissités legálisan történik. -
GEPESZ66
veterán
WIN10 alatt amikor a Wayteq 850 térképeket tartalmazó partícióját (USBkapcsolat-F partíció) akartam formázni a WIN kiírta, hogy a formázást nem sikerült befejeznie.
Most hiába akarom újra formázni, nem sikerül neki, pedig látja.
Ha megnyitom az F -partíciót, akkor vannak rajta állományok is, de ezeket törölni sem engedi.
Nem értem mi miatt van, pedig már máskor is formáztam.
Tudtok-e ajánlani egy olyan külső programot, amivel az USB tárolóként rádugott adathordozót letudnám formázni? -
s3toraph
senior tag
válasz
gabor_01 #7130 üzenetére
+ (#7131) wihar123:
Megszakítottam a műveletet. Ezután bekapcsoltam a GPS-t, szépen lefrissítette a rendszerét az új verzióra. Garmin express bezár, egész laptop újra indít, GPS újra rádug és mondom megpróbálom újra a térképeket mert látszólag nem történt semmi probléma attól hogy megszakítottam a "befagyott" letöltést. Erre mit látok? Térképek letöltve, telepítésre készen!
Szóval, a garmin express elég bugos, egy ilyen drágább GPS-nél azért ez elég nagy probléma hogy a windows oldali szoftver random hülyeséget csinál... konkrétan letöltötte a térképeket, csak éppen a státuszt mutató állapotablak lefagyott a programban, azaz végig azt mutatta kb. 10%-nál hogy még 1 óra 17 perc van hátra, és így maradt, 3 óra múltán is. Minden esetre, így második körben sikerült a térképfrissítés kb. 15-20 perc alatt meg is volt. Ami viszont bosszantó hogy a GPS belső 8GB-ból 2 GB volt szabad, a térképfrissítések meg kb. 4,5GB, emiatt vettem a memória kártyát, mert mondom nem fér rá, de mint kiderült a művelet végén, ez fölösleges volt, mert majdnem ugyanannyi hely maradt a belső memóriáján miután frissítette a térképeket, szóval nem 4,5GB-ot rakott még mellé, hanem frissítette az adatokat. Ezt előre persze nem bírta közölni a szoftver. Így vettem fölöslegesen memória kártyát. Mind1 vissza nem viszem benne marad mert előbb utóbb úgy is kelleni fog, de picit bosszantó tud lenne.
A memória kártyát egyébként droidos telóban leformáztam a térképfrissítés előtt, majd PC-ben is kártyaolvasóba dugva, megint alap fat32-re, majd visszaraktam a GPS-be és így fogtam neki a térképfrissítési fázisnak újra. Érdekes módon továbbra sem látja a garmin express progi a memória kártyát mint tárhelyet, csak a belsőt mutatja. Pedig sajátgépben látszik, mikor megnyitom a GPS-t, mindkettőt mutatja. A GPS sem böffentett semmit a kártyára, akár úgy rakom be hogy ki van kapcsolva, és utána kapcsolom be, akár be van kapcsolva és kiveszem visszateszem, semmit nem reagál rá, nem akarja előkészíteni a használatra. Ez normális? MicroSd előtte mint írtam le lett tesztelve, és működik is ez biztos mert gép látja telefon látja, telefon tudja formázni, gép tudja formázni.
Ja és azt most fedeztem fel hogy a GPS szoftvere kicsit butított, mert magán a GPS-en meg sem tudod nézni a tárhely adatokat, ugyanis nincs ilyen opció.Minden esetre, úgy tűnik minden rendben van, sikerültek a frissítések.
A tippeket köszönöm!
-
TXT
őstag
válasz
wihar123 #7125 üzenetére
Koszi Sracok
Egyebkent a Garmin nuvi 55 HU-rol mi a tapasztalat? Jobb, mint ez a Navon? Ennek vmiert rettenet szarul reagal az erintokijelzoje, hol 5x kell megnyomni, h erzekelje, hol csak 2x-3x... wtf?
A Garmin szoftvere es keszuleke jobban kezelheto? -
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek: GPS térképfrissítési gondom akadt!
Van egy Garmin nüvi 56-ja édesapámnak. Tavaly decemberi vásárlás, márciusban (vásárlástól számított 90 napon belül) be lett regisztrálva a garmin oldalán. Minden jó volt vele eddig. A belső tárhelyén nem volt elég hely a frissítésnek, így most vettem hozzá egy 16GB-os samsung microSD-t, mert ugyan hibátlanul navigál, de egy év alatt elég sok új térképinfó felgyűlhetett, mondom csak le kéne frissíteni. Előtte a memória kártyát gépben adapterrel leformáztam, telemásoltam, visszaolvastam, HD tune error scan teszt szektorhiba kizárására, majd újabb formázás ugyanúgy fat32-re mint gyárilag volt. Ezután beraktam a GPS-be, majd bekapcsoltam, de a GPS-ben nincs opciót a tárhely megtekintésére. Valamint a kártya megformázását/előkészítését sem kérte, pedig próbáltam többször is kivenni betenni (elvileg ki kellet volna írnia).
Valamint a garmin express sem mutatja a microSD-t, csak a belső tárhelyet.
Ezután gépre felraktam a garmin expresst, valamint lefrissítettem mikor felajánlotta. Semmi gond, GPS-t felismerte, frissítéseket felajánlotta. Rányomtam az összes frissítésére, szoftvert meg is csinálta 3-4 perc alatt (valami 30-40MB volt), de a térképek letöltése az megállt (kicsit több mint 4,5GB), nem megy tovább már 2 órája kb. 15%-on van, 3 órája csinálja. Ha bezárnám, írja hogy nem megfelelő működést produkálhat a GPS ha megszakítom a műveletet. Oké, de nem halad sehova! Mit lehet ilyenkor tenni? Hagyjam így 1 napra?? -
törölt tag
válasz
wihar123 #7127 üzenetére
Teljesen jogos. Ez volt a kérés, erre adtál tanácsot. Nem is értem a kritikát. Az egy másik kérdés, hogy magunknak hogyan csinálnánk. Én még egy SI -t is be szoktam iktatni. Jó pár éve Gipsztigris egy "Iphone Today" nevű SI -t "optimalizált" CNS GlobeHD -re. Nagyon bejött, azóta is azt használom. Wayteq -en nem minden funkciója működik, de a számomra fontosak igen.
-
wihar123
aktív tag
válasz
Prime110 #7126 üzenetére
Távol áll tőlem még a gondolat is!
Az Ő kérése, kérdése volt, amelyre csak lehetőségként tettem említést, rajta áll, hogy alkalmazza-e vagy nem.
Vélhetően azért tette mindezt, mert akinek készíti, így lenne a legmegfelelőbb.
Az is igaz, hogy a navi betöltődése egy dolog, az útvonal bepötyögése sok figyelmet igényel, ebből kiindulva valóban semmi értelme a közvetlen betöltődésnek, hiszen egyetlen érintés és a navi indul is.
Konklúzió: Igazad van! -
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
A kesztyűtartóból érdemes kivenni, mert elfelejtkezel róla és valóban tönkre megy. Érdemes arra, hogy gondozd, néha feltöltöd, ennél többet nem is igényel...Néhány fontos a gyorsításhoz:
- a sys ne legyen tele bejegyzéssel
- a sys-ben a GPS részlegben port=1, baud=9600
- a content/map mappában ne legyen több mint az fbl, az fpa, és az fda
- a speedcam mappában csak a legfontosabb fájlok
- a dem mappában csak egy kiskapacitású, vagy csak a Magyar dem legyen
- a building fájlokat lehetőleg mellőzd, de a 3D látványosságot mindenképpA fentiek figyelembevétele, alkalmazása, életet lehel a készülékedbe.
-
törölt tag
A melóhelyemen az új vontatókba 10 collos Huawei Mediapadokat szerelnek. Én még régebbi verdát hajtok, de pár napot már "vendégeskedtem" ilyen újban. Van valami navi benne, de azt senki sem használja, mert egy kamionos csak a sajátjában bízik. Én arra használtam a tabot, hogy Google Térképen néztem rajta a forgalmi infókat. Szóval, a navi gyorsaságáról nem tudok nyilatkozni. A GPS -e viszont rendben van. Hamar talál pozíciót, és tartja is. A saját nemmondjukkianevét navim pedig Wayteq X985 BT -n fut. Napi 500-700 Km -es távokat szoktam terveztetni vele, 5-8 köztes ponttal, és elégedett vagyok a teljesítményével. Vettem még egyet tartaléknak, mert nálunk nagy gáz, ha elszáll a navi. Így, hiba esetén csak átdugom a kártyát a másikba, és go.
-
Cheesy
őstag
Sziasztok!
Van egy dilemmám, amiben a tanácsotokat kérem.
Munkám miatt sokat járom az utat (személyautóval) és ezért kell a GPS. Van egy jópár éves Wayteq X960BT-m. A 3betűs navival, első negyedéves térképekkel. Namost a faék egyszerűséggel nem vitatkozok. Tudja amit kell. Ami zavar, az a kis képernyő és a gyorsaság. Jól van beállítva a konfig fájl, mégis lassan tervez útvonalat, alternatívák kiszámolása egy több száz km-es útnál kínszenvedés és olyan alacsony az FPS (vagy az animáció), hogy van amikor kellemetlenné válik.Utóbbi 1 hónapban azt vettem észre, hogy mióta kitakarítottam az autót és levettem a szélvédőről a GPS és a telefon tartókat, csak utóbbit raktam vissza és Waze-val navigálok. A GPS a kesztyűtartóban van és gyakorlatilag el is felejtettem.
Most annak a lehetőségét kutatom, hogy olyan tablet létezik-e ami androidos és értelmes GPS egység van benne + GSM modul. Szerintem egy csak adatcsomaggal bíró feltöltő kártyán 5000 ft is kihúzza kb 1 évig navigációra.
Ti használtok tabletet navigációra? Milyet? Kell kiegészítő GPS modul? -
Mobilos
újonc
Helo!
(Navon N490+) Hivatalosan már csak fizetéssel lehet frissíteni a térképet de kizárólag csak kártyával lehet fizetni érte. (levelezés útján közölték -Naviextras) Nincs és nem is akarok bankkártyát.
Tudtok segíteni, hogy a betett memokártyán lévő igo-t lássa a gépezet és azt indítsa el? Flash, root, hack, okosítás,... menete ha ez szükséges hozzá?
Köszönöm aki segít! -
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Az egyszerűség jegyében a wayteq-nél jobb a "világon" nincs, olyan ez, mint az az ősi eszköz, amit a mai napig faékként emlegetünk. Ha a Flash és a Reg. terület nincs piszkálva és a navi-progi kártyára kerül, örök életű lesz!
Egyetlen hibája, hogy a Beállításokban Tilos bekapcsolni a navi Automatikus betöltődését, de ez is áthidalható, mert a kártyás módszer ad egy olyan lehetőséget, hogy a készülék bekapcsolását követően a navi töltődjön be.
.
Húszért vadi új kapható, de itt az ITC-n az adok-veszek részlegben kettő is eladó... -
TXT
őstag
Sziasztok!
Olyan navit keresnek egy kozeli idosebb hozzatartozonak, amely megbizhatoan es gyorsan pozicional, lehetoleg napos idoben is jol lathato, atlathato es egyszeruen kezelheto teljes erteku Magyarorszagi szoftvert tartalmaz (nem lenyeg Europa, csak Mo.), amelyhez jar es egyszeruen, konnyeden lehet frissiteni a terkepszoftvert, bekapcsolas utan azonnal hasznalhato, szoval olyan komplett navit, amit a leheto legkonnyebben lehet hasznalni arra, amire valo lenne, eljutni A-bol B-be. Nem kell semmi extra funkcio Android meglete vagy ilyesmi, navigalashoz lenne ra szukseg.
Keret max 40e, de az sem baj, ha ettol akar lenyegesen olcsobban is hozza lehet jutni egy ficsoroktol mentes, jol hasznalhato eszkozhoz.Tudnatok tapasztalatbol ajanlani ilyen eszkozt? Ha tobb is van, legfeljebb valogatunk majd.
Elore is koszonom a segito szandeku valaszokat!
-
whited
addikt
üdv mindenki
garmin nüvi 50
Szeretném a garmin express-el frissíteni és amikor ellenőrzi a memóriakártyát azt írja, hogy nem kompatibilis..., pedig ami benne van abban van a mostani navi szoftver is.
Mi miatt írja ezt ki ?Arra van ötlet, hogy miért látok a 8gb-os memóriakártyából Sajátgépen egy 7,5gb-s partíciót, továbbá egy ~3gb-s partíciót ?
ui: most formatáltam a kártyát teljesen, elindítottam a SW-t újra, és most engedte frissíteni
-
törölt tag
Pedig, kénytelen vagyok vitatni az állításaidat. Ne gondold, hogy egy húsz ropis PNA -ban "világvevő" GPS modul van. A Wayteq "csúcskészülékében" (X985BT) sincs dedikált GPS modul. A SOC modulját használja, ami jelen esetben egy kínai Mediatek. Sok telóban szintén Mediatek SOC van. Mellesleg a Wayteq -nek van Androidos célhardvere is (X995).
Az "elbizonytalanodás" sem valami hiba következménye. Gondold végig logikusan! A pozíciód és a térkép nem függnek össze. A GPS adja a pozíciót, a navi szoftver meg alá tolja a térképet. A GPS -nek tök mindegy lenne, hogy Te a térkép szerint úton, mezőn vagy a tenger közepén vagy. Mivel ez egy autós navi szoftver, ezért azt csinálja, hogy a GPS pozíciód apróbb változásait nem jeleníti meg azért, hogy Te a térképen mindíg az úton lásd magad. Ha letérsz róla, akkor a szoftver a benne definiált tűréshatárig próbál korrigálni. Ezt látod úgy, mintha "elbizonytalanodna". Ez az "úton tartás" opció, ami kikapcsolható, illetve a túrista navi szoftverek nyilván nem alkalmaznak ilyen korrekciót. -
GH111
csendes tag
válasz
woodworm #7103 üzenetére
Üdvözlök Mindenkit!
Olvastam a válaszokat és köszönöm mindenkinek. Megpróbálok kimerítően válaszolni a tudásomhoz mérten.
Az elmúlt napokban hetekben volt szerencsém összehasonlítást venni a különböző készülékek tudásából, navigációs képességükből. AMI biztos, hogy a nem navigációra szánt eszközök az úgynevezett Androidos készülékek helymeghatározó képessége alul marad a ténylegesen navigációra gyártott gépekénél.
Kérem ezt a dolgot a későbbiekben nem firtassák, ezt a legnagyobb tisztelettel kérem.Már tudom hogy ténylegesen céleszközre kell. Win CE rendszerrel. Egy autós térképpel és egy úgynevezett topográfiai térképpel.
Hogy miért a kettő? Amit eddig szemmel láttam, abból az derült ki, hogy a navigáció, amin IGO volt, ha azt érzékeli, hogy az jel letér az útról ( kocsi útról ), enyhén összezavarodik.
Ez úgy tudtam látni, hogy autóból kiszállva és átlépve egy füves pusztára már nem volt képes a helyzetet megmutatni.Erre az esetekre, már tudom létezik domborzati, úgynevezett topográfiai térkép, ami mutatja akkor a helyünket ha a Badacsonyban egy kis sziklán ülünk.
Egy példát mutattak, hogy ez mutassam meg. Sajnos ezt és még domborzati térképet navigáción működve nem volt lehetőségem látni, de azt mondták ez az elképzeléshez a megfelelő:
http://www.garmin.hu/category/terkep-kategoriak/topografiai-terkepek
De sajnos ez Garmin gyártmányú térkép és nem használható az említett rendszeren, ahogy nekem elmondták.
A segítségkérésemre válaszul. Ami biztos, a legjobb olvasatomban, hogy megosztani ezeknek a gyártóknak a térképeit nem szabad és tanácsokat adni nyilvánosan az elérhetőségeikről nem szabad. ( A nyilvános rész aláhúzandó. )
Amit szabad, az a kérés és a segítők, ha úgy akarják, úgynevezett Privát formában bárhogyan segíthetnek bárkinek. Mert ez már nem nyilvános.Utolsó sorokban: A megoldandó rész, most már csak az hogy egy Európa, ( de elég Magyarország is ), domborzati térképet mutasson valaki és az igazi kihívás, hogy ezeket, úgynevezett SD kártyákon, mint autós és domborzati használhatóvá tegye nekem, mert én már sajnos ősz fejjel erre nem leszek képes.
Tisztelettel Mindenkinek.
-
wihar123
aktív tag
válasz
#79335424 #7106 üzenetére
Az én olvasatomban, ha túrázni akar, akkor a Navitel, vagy Russa progik a közkedveltek, az előző meglehetősen drága, a Russa néha ingyen is beszerezhető; forrás: Google
Úgy tudom van Magyar fórum és Magyarország, valamit Európa más országaihoz túratérkép (ezek többnyire ingyenesek)
Russa
Navitel és... -
törölt tag
válasz
wihar123 #7105 üzenetére
No, igen. Eléggé meg van kötve a segítő kezünk. Írtam neki priviben, hogy a túristatérképekhez, meg a természetjárós navikhoz hülye vagyok. De, az a gyanúm, hogy neki nem az autós navi dem -jére lenne szüksége. Az még autózáshoz is csak egy látványelem. Bár, én szeretem, mert látom, hogy a kamionon mikor kell beavatkoznom a váltóautomatika működésébe.
Szerintem tudjuk, hogy hol kaphatna segítséget. Csak, oda meghívó kell. De, talán akad itt egy illetékes. -
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Bátor kérés:
"Ha volna valaki aki ki tudna segíteni a problémámba: Windows CE rendszerű eszközt használni, egy domborzati és egy autós térképpel. Most már tudom hogy ez gyártók által nem megengedett, de lehetséges.AZ KÉREM ÍRJON egy úgynevezett privát üzenetet. Nem ingyen kérném."
.
Ezen a fórumon a warezolásra felkérést is elmarasztalják, szerintem ilyen segítségre itt nem számíthatsz, a kizárást reszkíroznánk. A "Nem ingyen kérném" elfogadásáért fel is négyelnének bennünket!
.
A WinCe rendszerű navinál a domborzat "előállítása" két fájl szorgalma, az egyik a *.dem, a másik a building mappa 3D fájljai, ez utóbbi csak akkor kell, ha 3D-ben akarod megjeleníteni a domborzatot, látva miként kanyarog az út a Pécsi hegyek között, vagy a városban az épületek között (a látvány szép, ha erős a készülék és bírja kakaóval, viszont nélküle a valóságban még szebb). -
törölt tag
"Android rendszerű gépen megtalálható volt az úgynevezett WIFI hozzáférés, BLUETOOTH és mindegyik egyfajta A-GPS használatú."
Ez a mondatod teljesen értelmetlen, és valótlan. Az A-GPS (assistance) nem önálló helyzetmeghatározó, hanem besegít a GPS -nek a gyorsabb pozícionálás érdekében. Bármelyik Androidos eszközön kikapcsolható a Wifi, és a Bluetooth is. Akkor marad a műhódvadász egység. Ugyanúgy, mint egy WinCE -s célhardveren.
-
woodworm
veterán
Bluetooth és wifi van sok wince eszközben is, az a-gps se ördögtől való, meggyorsítja a holdak megtalálását. A google-s wifi követés pedig elutasítható. Jó lenne kifejteni, hogy pontosan mit szeretnél a domborzati térképpel. Valamilyen úthálózat nélkül nem ér semmit a "hegyekben", ha ez azt jelenti, hogy letérsz a közutakról.
-
GH111
csendes tag
válasz
wihar123 #7093 üzenetére
Üdvözlöm a Kedves Szakértőket!
Olvastam a hozzászólásokat.
A mellékelt oldal sok próbálgatás ellenére sem ajánl fel domborzati térképeket. Lehet bennem van a hiba már öregségem miatt nem igazán látok át mindent de csak autós térképek meg, úgynevezett POI és 3D térképeket látok.Az olvasott mondatokra reagálva:
Nem, nem kell Turista térkép, egyáltalán nem. Csak domborzati.
Az Android rendszer azért lett kizárva mert minden Android rendszerű gépen megtalálható volt az úgynevezett WIFI hozzáférés, BLUETOOTH és mindegyik egyfajta A-GPS használatú.Ha volna valaki aki ki tudna segíteni a problémámba: Windows CE rendszerű eszközt használni, egy domborzati és egy autós térképpel. Most már tudom hogy ez gyártók által nem megengedett, de lehetséges.
AZ KÉREM ÍRJON egy úgynevezett privát üzenetet. Nem ingyen kérném.
Szerencsére sok segítőkész ember van, de még nem írt olyan aki ezt szakszerűen meg tudja csinálni. Sok instrukciót kapok, ezeket mind nagyon köszönöm, de én már kiöregedtem az ilyesmikből és inkább átadom a fiatalabbaknak a lehetőséget, úgy hogy ezt szívesen honorálom is.
-
wihar123
aktív tag
válasz
Thowra123 #7100 üzenetére
Szia!
Nincs egyszerű dolgod.
- ha van Reg. adatbázis mentésed, akkor annak visszatöltésével helyre áll a rend
- függetlenül attól, hogy minden érintés elcsúszott, én mégis megpróbálnám elérni a beállításokban a gyári visszaállítás vagy a kalibrálási funkciót
- elvinném a szervizbe, egy ilyen feladat "fillérekből" megúszható
.
Bütykölés:
Mint írtam fentebb, felelős hozzáértés szükséges:
- ha kommunikál a PC-vel a Reg. adatbázisban ki lehet javítani, ha sikerül beszerezni a kompatibilis számadatokat
- a készülékeddel kompatibilis ROM frissítés (talán ez lenne a legegyszerűbb és megbízhatóbb módszer, pontosan tudnod kell, hogy sima, vagy plusz-os a készülék)
- segédprogram kell a WinCe eléréséhez
- ha integrált a kalibrálás programja, akkor az explorer-ből nem tudod elindítani,
- ha nem integrált és mégsem tudod elindítani, akkor ahhoz is segédprogram kell
Megjegyzés: a segédprogramok SD-ről indíthatóak.
.
A warez miatt, ennél részletesebb infóval nem szolgálhatok. Sorry!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hyundai, Kia topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest