Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
Igen, kizarolag friss havon igaz, hogy blokkolo kerekekkel lehetseges a rovidebb fekut, de akkor oda az iranyithatosag! Jegen ugye nincs mit feltorlaszolni...
A tractor pulling eseteben van meg egy-ket tenyezo, amit elfelejtettetek:
-az eke, amit el kell huzni nagyon gyorsan noveli az ellenallasat (elorecsuszo suly)
-ha nem porgetnek ki a kerekeket, hatalmas terheles jutna az eroatvitelre es a kardantengely egyszeruen eltorne, illetve magara a motorra is
Szerintem eleg hamar rajottek eme ''sport'' muvelese kozben, hogy sehova sem jutnak, ha nem porog a kerek, mert akkora forgatonyomateka meg ezeknek a jarmuveknek sincs, illetve kell egy bizonyos fordulat kell, hogy a motor egyaltalan kepes legyen valamit alkotni. Szoval, ha a kerekek porognek, akkor az eroforras kepes elerni azt a fordulatszamot, ahol a leheto legjobb a teljesitmenye. Ha nem porgetik ki, akkor csak erolkodik a gyorsan novekvo ellenallassal szemben, es vagy lefullad, vagy maga az eroatvitel adja meg magat. -
mozso
senior tag
Hat en csak annyit fuznek hozza, hogy 1997 szept. ota kb. 89 ezer km-t vezettem, azota volt mindenfele kalandom, de ha a blokkolos fekezest alkalmaztam volna szaraz aszfalton, akkor mar ugy 3x vihettem volna szervizbe a jarganyt, mert karamboloztam volna. Es az a sac/kb 3 eset nem azert kovetkezett volna be, mert nem tudtam volna elkormanyozni az autot (egyebkent sem lett volna hely), hanem mert egyszeruen nem tudtam volna megallni idoben.
-
mozso
senior tag
válasz
dON't hAcK!
üzenetére
Abszolut veszfekezes eseten nem mindenki lep bele tovig a fekbe rogton, meg azok sem, akiknek van ABS-e, pedig nekik a megcsuszastol nem kellene tartani.
A szamitogep erzekeli, hogy a fekpedal ut kezdeten mekkora sebesseggel nyomtad le a pedalt, es ha ez egy bizonyos hatart tullep, akkor magatol padlofeket alkalmaz, feltetelezve, hogy te veszfekezni akartal, csak lassu vagy. -
mozso
senior tag
Den:
Szerintem nem igy van, vegyunk egy esetet:
Ugye a tapadas vs. csuszas szempontjabol mind1, hogy gyorsitas vagy lassitas tortenik, akkor nezzuk meg BARMILYEN aszfalton (esos, szaraz, nyalkas), hogy melyik auto gyorsul jobban...az eppen meg meg nem csuszo kereku auto fog. Tehat az tud tobb erot atvinni az aszfaltra es ez forditva is igy van.
dON't hack! :
Hat utana nekem csak egy karomkodasra futotta, mert zold lett a lampa, de a Dozsa Gyorgy utig ereztem a szagot, pedig a 2 elso ablakot csutkara letekertem...a noci meg eliszkolt, nagyon a nyakaba szedte a labat! Azt hiszem az ilyen esetekre lenne a lampas keresztezodesben a zebra.... -
mozso
senior tag
Den, kiprobaltad mar ezt te magad is a gyakorlatban? Mert nekem volt mar ilyen elmenyem (szaraz aszfalton+nyaron, utana gumicsere volt...), de amint megcsusztak az kerekek EREZTEM, hogy nem lassulok annyira, de mar nem kezdtem el manualisan ABS-t jatszani, mert lattam, hogy igy sem utom el azt az aranyos kis gyalogost a Westend-nel a Vaci uton...
(ha esetleg raismerne magara az illeton, en egy zold autoban voltam, mind a 4 kerekkel csikot huztam es utana dolt be a fust az elso ablakokon...illene megkoszonnie, hogy jok a reflexeim....
) -
mozso
senior tag
Abszolut igazad van Emvy, csupan egy esetet kiveve! Havon az ABS akar rosszabb is lehet, mint ha be sem lenne szerelve, mert az allora fekezett gumik feltorlaszoljak a havat maguk elott.
Egyebkent aki vezetett mar autot, az esos, nyalkas uton ki is probalhatja, amikor a kerekek megcsusznak, erezhetoen kevesbe lassul az auto, mert, ahogy Emvy is mondta a tapadasi surlodasi egyutthato mindig nagyobb, mint a csuszasi surlodasi.
(En mar soxor probaltam, mert nincs ABS-em, de vater autojaban van, es azzal is szorakoztam mar sokat)
Tehat az ABS nem csak abban segit, hogy kormanyozhato legyen az auto veszfekezes alatt, hanem a legnagyobb elerheto lassulast is igyekszik biztositani a gumik csuszashataron valo tartasaval. Persze ha nem 4 csatornas az ABS es valamilyen orult a hatso kerekekre szerelte az erzekeloket, akkor tenyleg lassabban lehetne megallni, de ilyen rol meg nem hallottam.
A legtobb ma ujjonan megvasarolhato auton 4 csatornas (mind a 4 kereket kulon kezeli), es a fekero modulaciojaval mukodo ABS van.
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Spórolós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- OTP Bank topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)