- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
6absbulldog
tag
Kicsit köröztem az új hybrid-1-el, ami a 2014-es első hibrid érás autó. Egész jó érzés menni vele. Kíváncsi leszek a nagy 1.7-es patchre, ha már be lett harangozva.
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
R3E-ből, ami nekem nagyon hiányzik, az a felgumizódó ív. Az aszfalt minden centije ugyanolyan állapotú (attól függően mit állítasz be), emiatt könnyebb egymás mellett haladni/harcolni, ugyanakkor kicsit árkádosabb érzést ad, hogy mindenhol patent a tapadás. De gondolom, az új updatekben ez is meg lesz oldva, vagyis remélem.
-
6absbulldog
tag
Két éve zajlik egy jelentős fejlesztés, aminek mérföld kövei vannak. A végső cél, hogy átálljanak egy modernizált engine-re. Egy-másfél éve az FFB lett javítva, nemrég a fényelés, de jön a többi update is. A végcél a modern grafika, napszak változás és eső. Hosszú az út, mert ez még egy DX9-es engine.
Ha javítani akarsz a VR teljesítményen, akkor keress rá a VR opencomposite-ra, ez a 2-3 dll fájl jelentősen dobott a VR performancián nálam. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Szia,
Az "arrébb a levegőt", az felbontás gond. Nekem anno úgy működött, hogy a játék felbontását átállítottam a monitorom felbontására, majd elindítottam és akkor lehetett normálisan megfogni őket egérrel. Illetve olyasmi rémlik, hogy non VR módban is állítgattam, majd mikor minden a helyére került, akkor visszaállítottam a felbontást arra, amim volt VR-ban előtte.
Viszont egy komolyabb bug (de lehet h azóta javították), hogy ha VR-ban vagy és állítgatott a hud elemeket, akkor ha azon a képernyőn az egér kurzort leviszed teljesen a jobb sarokba, akkor szétfagy a játék.

-
6absbulldog
tag
Na, ha valóban lesz még formula csomag, akkor visszatérek a szimhez. Formula kategóriában az egyik legnagyobb választékkal rendelkezik.
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Mikorra várható? Éjfél, vagy napközben?
-
6absbulldog
tag
Természetesen, régóta használom R3E-t, éppen a DTM miatt. Annyi a bajom a szimmel, hogy még mindig nem jutottak el a dinamikus pályaváltozásig (oké, most már fel lehet hordani a sódert az útra) és az nekem nagyon hiányzik a szimulációhoz.
Tehát nincs változó, felgumizódó ív. Vagy ha esik a pálya hőmérséklet, akkor csökkenő tapadás, stb.
Amolyan statikus pálya viszonyok vannak. Szabadedzésen nincs akkora tapadás, de ez az egész szabadedzés alatt nem változik, mert nem gumizódik az ív. Időmérőn már jobb, és versenyen fullos a tapadás. De sajnos végig az, és az egész pályán. Emiatt kicsit "könnyebb" szimnek érzem, mint mondjuk az Rf2-őt.Az Rf2-höz lévő DTM mod lenne az ideális, de ott meg a modder csapat elcseszte a boxkiállást, ami túl sokáig tart, tehát azzal meg csak úgy érdemes menni, ha kiállás nélküli versenyt mész. AC-hez lévő DTM mod is jó lenne, de az AC-ben meg totál nulla az AI.
Szóval egyelőre egyik sem tökéletes.
Mondjuk nem tudom, mit sír a szám, legalább van pár DTM próbálkozás.
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Igen, de még vissza akarom tenni, hogy tudom-e reprodukálni úgy is. Ez majd hétvégi program lesz, most nem lesz több időm szimezni.
-
6absbulldog
tag
Rájöttem a nem kopó gumi okára. Sajnos az általam fentebb linkelt DTM mod okozza. Abban nem jó a gumikopás, nagyon lassú. Elindítom a modot, majd utána akármelyik normál autót, akkor mintha a memóriában ragadna a mod gumija és azt a degradációt vinné át a többi autóra. Ha elindítom a játékot és rögtön egy alap autót választok, akkor nincs gond. Kopik a gumi, de amint megyek a moddal, majd utána akármelyik autóval, akkor előjön a hiba.
Leszedtem a modot, a hiba megszűnt. Majd még a napokban megpróbálom ismét feltenni a modot, hátha. Vagy várok hozzá egy patchet.
-
6absbulldog
tag
Ez az október végi update hozzá nyúl a gumikopáshoz?
Most mentem elég sokat különböző autókkal és valami nagyon nem kerek. Emlékszem, 1-2 éve az egyik patch után irreálisan nagy lett a gumikopás. Aztán ezt javították. De amit most tapasztalok az a másik véglet. Alig kopik a gumi.
45 körös verseny alatt szinte alig látható a kopás a mértéke. Belőttem a legnagyobb 5x szorzót a kopásra és még azzal is alig kopnak. Ez így nagyon nagy hülyeség.A fentebb említett DTM modnál vettem észre és már majdnem írtam a mod készítőnek, hogy bug van, de mondom előtte kipróbálok pár alap autót a játékban. Mindegyiknél agyig kell fékezni, hogy kicsit is bekopjon a gumi. Az agyig alatt azt értem, hogy 250-nél satufék, had csússzon az álló kerekeken úgy 50 métert és akkor hajlandó egy picikét kopni. ezzel most valami, valamikor, valahogy nagyon félrement.
Csak én látom így? -
6absbulldog
tag
És ha már benne vagyunk, akkor belefutottam egy nemrég megjelent DTM 2013 modba: [link]
Szeretem ezt a kategóriát, kár hogy megszűnt és már GT3 van helyette a valóságban. De a lényeg, hogy a mod jól néz ki, mentem egy gyors versenyt. DRS is működik és az AI is jól megy.
Valamelyik hévégén majd csinálok egy összehasonlítást, mert ugyanez a 2013-as DTM elérhető a Raceroomban és Rfactor 2-ben is. -
6absbulldog
tag
Hali,
Bloom, post processing (nekem valahogy "rajzfilmesíti" a színeket), motion blur, vignette, illetve minden ami reflection opció azokkal játszottam, van amelyik csak medium, mert ezek is elvesznek nálam a real érzésből és amolyan "szebb, mint a valóság" grafikát csinálnak.Ami sokat dobott a VR menüponton belül a sampling, amit felhúztam majdnem 2-re. Ez a kép tisztaságát megdobta.
A fentiek mind VR-ra vonatkoznak, hogy nálam így néz ki VR-ban jobban, főleg a színek életszerűsége miatt, hogy ne legyenek annyira agyon kontrasztozva.
-
6absbulldog
tag
De hogy ez hogy néz ki VR-ban. Te jó ég. Most erősebb kártyám van és megküldtem a VR beállításokat, ha kikapcsolja az ember a fancy hülyeségeket, akkor olyan real grafikát lehet belőle kihozni, hogy az állam keresgettem. Régen is jól nézett ki Vr-ben, de most, ez valami elképesztő.
Letöltöttem a V10 Gen2-höz egy F1 2004-es skin packot. Ez volt a kedvenc érám a 90-es évek végétől 2009-ig. Mikor ezzel a grafikával Vr-ban megláttam a Minardit, Jaguárt, Williams-et..... A napokban pedig kitesztelem, hogy mi változott a fizikában.
-
6absbulldog
tag
Köszi mindenkinek, megoldódott.
Valóban valami régről kavarhatott be, régen ugyanis moddoltam is és pakolgattam FFB fájlokat is. Igaz, hogy most telepítettem fel, de a régi mappák (user documents) ott voltak. Kapott a szim egy uninstall-t, majd manuálisan mindenhonnan töröltem minden mappát, ami ams2, aztán újra telepítettem. Most rendben van. -
6absbulldog
tag
Fana DD1 a bázis, de most direkt beüzemeltem, mert úgyis elől volt a CSw 2.5 és azzal csinálja. Driverben vannak profilok a különböző szimekhez. Nincs bekapcsolva semmi olyasmi, ami a középre húzást okozná. Most mentem Rf2-vel is és ott minden rendben van.
Nem az a baj, hogy van középre húzás, hanem hogy ennyire agresszív és gyors.
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
A driverben le van véve a spring és ami még ezt okozná. Rf2, R3E, és most Iracing van fent, mindegyik rendben van. AMS2 az egyetlen, ahol nagyon túl van tolva ez az effekt és nincs mit kikapcsolnom driver szinten.
Most kitaláltam, hogy kipróbálok pár ilyen custom FFB fájlt, hátha lesz olyan, amelyik megszabadít, vagy csökkenti ezt az erőhatást. -
6absbulldog
tag
Hosszú idő után feltettem én is, de belefutottam egy gondba. A játékon belül az összes autóban a kormány középre húzása veszettül gyors és erős. Egyszerűen nem találok opciót, amivel ki tudnám kapcsolni, FFB beállításokat is próbálgattam, de egyik sincs rá hatással. Nem emlékszem, hogy régen is ilyen erős volt-e. Más szimekkel nincs gondom, de ebben nagyon erős és zavaró, hogy kanyarodás közben "harcolnom" kell a kormánnyal, hogy ne húzzon már vissza.
Ezt ti hogy állították be, vagy kapcsoltátok ki? -
6absbulldog
tag
Mintha azt olvastam volna, hogy a patch-el hozzányúltak némelyik autó difijéhez. Milyen irányba és mi változott azoknál az autóknál (irányíthatóságban)? Most nincs feltelepítve azért kérdezem.
-
6absbulldog
tag
Érdemes lenne a verseny után a replayt megnézni az egyik AI belső kamerás felvételéből és megnézni, mit csinál. Arra tippelek, hogy a magasra vett agresszió miatt nagyon kései féktávot vesz, ezért tudnak rádesni féktávon. Emiatt viszont a kigyorsításuk nem olyan jó és ezért húzol el tőlük egyenesben.
Minden szimmel nyomtam és biztosra mondom, hogy a legjobb AI bizony itt van. Amit írtok az tényleg fura.
Az jut még eszembe, hogy kb minden szimre jellemző, hogy a 100as AI-ra szoktak optimalizálni és az alatt előfordulhatnak furcsaságok. Próbáljátok felvinni 101-re és alacsonyabb agresszióra.Illetve, még egy megjegyzés: Az AI-t is optimalizálni kell minden kategóriára, és lehetséges, hogy a stock car nem sikerült. Azzal nagyon keveset mentem, amire esküszöm, az az F1 V10 Gen2 AI-ja. Az ellen mentem a legtöbbet és az fenomenális.
-
6absbulldog
tag
Most nincs előttem az AMS2 setup képernyője, nem tudom fejből, hogy mit lehet állítani és mit nem, de ezeket tudod még kipróbálni:
- Fékhűtő nyílást vedd nagyobbra. Nem írtad, hogy a hátsó fék túl melegszik-e. Ha igen, az melegítheti a gumikat is. Brake ducts szokott a neve lenni.
- Fékerőelosztást vedd előrébb (brake bias vagy balance). A porsche motorja hátul van, vagyis az autó súlya is ott összpontosul, ami a hátsó kerekekre többletet jelent. Legalább akkor a fékerő inkább az első kerekekre terhelődjön.
- Kerék állását vedd nullára, azt hiszem Toe a neve (toe in vagy out) a setup képernyőn. A hátsó inkább nullás értéken legyen.
- Guminyomást inkább felfelé vedd.
- Caster is inkább kevesebb legyen, mint több.Első blikkre ezekkel tudsz játszani, illetve mikor indítod a session esetleg a pálya és környezet hőmérsékletét is lejjebb veheted.
-
6absbulldog
tag
KAOS team talán. Legalábbis ha a modder nevére (Canrod88) rákeresek az a csapat jön ki.
Itt egy videóban tesztelik is a kocsikat: [link] -
6absbulldog
tag
LMU-ból átkonvertálták a Mustangot és a Ferrarit (LMGT3).
[link]
Nem nagyon nyomom AMS2-vel most, de a Mustángot kipróbáltam és nagyon jó konvert lett. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Nekem tetszik ez a javítási idő megoldásuk. Tényleg az van, hogy időmérőn kicsit bátrabbak vagyunk, mert max nyomsz egy esc-et és újrázol. Így viszont kicsit megfontoltabb lesz az ember. Ez jó. Bár nem mondom, lennének ennél fontosabb dolgok is, amiken javítani kell, de gondolom (remélem) azokon is dolgoznak.
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Én nemrég írtam LMU topikba egy ódát, hogy milyen jó. Semmi gondom nem volt vele és pillanatok alatt bekalibráltam mindent (pedig VR-ban nyomom). Egyik szimből a másikba ugrás, csak akkor gond, ha túl nagy az eltérés. Pl.: ACC-ből raceroomba, racereoomból LMU-ba nem olyan meghökkentő. Azért érzed ezt, mert az AMS2 kileng egyik irányba és már megszoktad azt. Ez nem gond, én is szeretem az AMS2-őt, sokszor írtam is ide. Például sok Iracinges semmi mással nem tud szimezni, mert ahhoz szoktak hozzá és azért az is kileng egy másik irányba.
Egyetértek azokkal, akik szerint a szimezés aranykorában élünk, annyiféle van, mindenki talál olyat, ami megfelelő. De ha például szeretted az RF2 fizikáját (talán az egyetlen, amit minden szimes elismer), akkor az LMU-nak érdemes még egy esélyt adni, ha nem is most, akkor pár update után. -
6absbulldog
tag
Igen, ennek gondolom az az oka, hogy a kormány választék széles lett. régen nem voltak ilyen gondok (legalábbis nálam), minden szim FFb-je alapból hozott egy szintet (rfactor1, simbim cuccok, stb.). De például a nemrég újra feltett raceroom esetében is, az alap, kormányomnak szóló setting tökéletes.
Sajnos pont az AMS2 az, aminél a kezdetek óta mókolni kell a fájlokkal. De végülis működik. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Sikerült megoldanom a mérhetetlen gumikopás gondot. Leírom, hátha más is belefut majd. Valóban sok-sok apró el, illetve túlfékezés volt, amelyekből semmit sem éreztem. Ez akkor derült ki, mikor custom FFb fájlokat próbálgattam és találtam egy olyat, aminél azonnal éreztem, mikor ilyesmi történik.
Innen a negyedik fájl vált be: [link]
Plusz újra kalibráltam a pedálokat is biztos, ami biztos. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
GT3, Brazil stock car (bármelyik), és még jó néhány. Nem autófüggő és nem is mindig ugyanott jelentkezik. Nincs túlhajszolás, a könnyen kopó gumi miatt most úgy megyek mintha tojáshéjakon lépkednék. Azért fura, mert ez a jelenség nem volt eddig (nálam legalábbis), pedig nagyon sokat mentem AMS2-vel.
-
6absbulldog
tag
Van két gondom/kérdésem:
1.) Más is küzd azzal a jelenséggel, hogy lassú kanyarokban, ahol kb. semmi aerodinamika nem számít, hanem a mechanikus tapadás (azaz a gumik), random módon elveszti a tapadást és emiatt megforog? Ideális íven, üzemi hőmérsékleten. Nem mindig tudom reprodukálni, olyan, mintha véletlenszerű lenne. De lehet, hogy én bénázok valamit, de nem jövök rá. Kínomban már visszatértem a default setup-hoz, de ott is előjön néha.2.) A soft gumi nem kopik túl gyorsan? Legtöbb kategóriában úgy viselkedik, mintha a pirelli féle soft F1-es gumi lenne

Nem is kell nagyot fékezni, elég egy közepes fékezés és a gumi harmada el is tűnt. De lehet, hogy itt is én bénázok valamit. -
6absbulldog
tag
Köszi a tippet a privát időmérőhöz, esküszöm azt a beállítást még sosem láttam.
Így 6-7 órányi tesztelgetés után felemás érzéseim vannak. Tudom, hogy szitokszó a GT3, de összehasonlítási céllal olyan kombókkal megyek, amiket nagyon jól ismerek. Eddig ebben a kategóriában a kedvenc pályáimon a 110-es A.I.-t időmérőn és versenyen is aláztam. Most időmérőn az utolsó helyért küzdök. Gondoltam sebaj, újrahúzták az AI-t, most majd lejjebb veszem és kész. Viszont az AI versenyen követ el olyan bakikat, amiket eddig nem. Nurburgring GP verzión az első kanyarnál simán kilöknek hátulról 10-ból 9-szer, illetve ha kisodródik az ívről és én már ott vagyok teljes testtel, akkor is simán rám húzza és nekem jön (mintha nem észlelné, hogy már ott vagyok).Ami viszont jobban aggaszt, hogy valamiért nem érzem rendesen az autó hátulját és eldobom. Ezen segített kicsit a pár nappal ezelőtt belinkelt custom FFB (amiért köszönet), de nem oldotta meg a problémát csak javított kicsit. 20 éve szimezek kb, és ebben a kategóriában hasonló beállításokkal megyek minden szimben. Itt meg ezekkel, nem érzem az autó hátulját és nem értem miért. Sőt, ami furcsa, hogy mikor kijövök a boxból a 70-75 fokos gumikkal, akkor a felvezető körön minden oké, érzem az autó hátulját. De mikor a gumi 80 fok fölé kúszik (ami még mindig semmi), akkor történik, hogy a hátulját bizonyos szituációkban nem érzem és csak veszem észre, hogy késő már forgok is. Ha direkt magasabb hőtartományba viszem a gumikat, akkor is ez a helyzet.
A fékeket is inkonzisztensnek érzem. Tartom a hőmérsékletét, nem melegítem túl, nem is hűl le, és egy körrel később már ugyanott fékezve lecsúszok az ívről (gumi állapota nem romlott). Közben a crew cheif magyarázza, hogy blokkolt a kerék. De nem blokkolt, legalábbis a blokkolással járó érzés (ami a V10-es formula autónál jól működik) itt nem volt meg.
Nem tudom, ez bug-e, vagy a kormányom beállításaink kéne mókolnom. Egyelőre kicsit csalódott vagyok. -
6absbulldog
tag
Tegnap szántam pár órát tesztelni az új patchet. Formula V10 Gen 2 + SPA volt terítéken, mert ez az egyik kedvenc kombóm.

Nagyobb lett a különbség a lágy és a kemény keverék között, előbbit nagyon könnyű elfékezni vagy tönkretenni, utóbbit pedig jóval nehezebb üzemi hőmérsékletre hozni. Gyors körön is sokkal nagyobb a különbség (időben) a kettő között. Jobban érezni a blokkolást, illetve azt a pillanatot, mielőtt blokkolni kezdene a kerék. Ezt eddig szerintem a raceroom adta vissza a legjobban, de most itt is jobb lett.
Könnyebb megforogni, illetve agresszívabb, mikor elveszted a tapadást, emiatt nehezebb megfogni az autót.Nem tudom, hogy a mechanikai sérülésekhez mennyire nyúltak hozzá, de történt valami, ami eddig nem, és nagyon meglepett, pozitív értelemben. Alacsonyra vettem a hasmagasságot és keményre a felfüggesztést, viszont erősen használom a pályán a kerékvetőket. Ennek eredménye, hogy a huszadik körben eltört a felfüggesztésem (sem előttem, sem mögöttem nem volt senki). Régen ilyennel nem találkoztam, de lehet hogy csak pont nem jött elő.
A.I. ellen mentem egy 25 körös versenyt, nem vettem észre, hogy rosszabb lenne, mint volt. Talán jobban zárja az íveket és kevésbé hagy nyitott kapukat bevetődéshez (110-es AI). Amit viszont még mindig nem javítottak (remélem fogják) és állandóan idegesít, főleg ezen a pályán, hogy megkezdem a gyors köröm és épp akkor evickél ki valaki a boxból és nem húzódik le.

Egyelőre csak ennyit tudtam tesztelni, de gondoltam megosztom az első benyomást. Ma is megyek, esélyes, hogy Porsche GTE + Suzuka kombóval.
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
"nem kaptak forráskódot a motorhoz"
"mert lassan azért elkopik/elavul ez a motor"Néha elgondolkodom, hogy az ilyen emberek a fórumokon mégis mit szednek? Vagy annyira azt akarják, hogy figyeljenek rájuk, hogy mindenfélét kitalálnak? Annyira belenéznék a fejükbe, hogy lássam, a neuronok mégis mit művelnek? Coco jamboo-ra táncolnak?
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Teszteltem a stock car 24-et Interlagosban időmérőn. Felváltva mentem az új 24-es verzióval és a 23-sal, hogy egyértelmű legyen a különbség. Fél óránként váltottam a két verzió között és kb 3 órát tudtam rászánni. A setup és a körülmények ugyanazok voltak.
Ami hatással lehetett a tesztemre negatív irányba:
- Szeretem a stock car szériát, de nem tartozik a fő kedvenceim közé
- Nem mentem hosszútávú futamot, pedig számomra ott szokott kijönni a lényeg.
- Bugok: Mikor betölti a pályát és látom a képernyőn a pályarajzot, jobbra fent írja az autóhoz tartozó választható gumi típusokat. Mindkét stock car esetében Hard és Wet van kiírva. De a 23-as verziónál a setup-ban Slick és Wet a választható. Előbbit választottam természetesen. A 24-es esetében pedig azt kellett választanom, hogy "automated by weather", mert egy bug miatt ott nem kerül kiírásra, hogy melyik gumival megyek, mikor megváltoztatom. Feltételezem, hogy az első üres lenne a slick, csak nem írja ki. A töltőképernyőn szereplő Hard pedig feltételezem csak elírás. Meglátjuk, ha javítják a későbbiekben.Amit észrevettem, mint változás a tesztem során:
- 24-es esetében nehezebben melegítettem fel üzemi hőmérsékletre. Nem vészes a különbség. 23-as esetében egy "átlagos" kivezetőm elég szokott lenni, az új esetében vagy kicsit agresszívebbre kellett vennem a kivezetőt, vagy két kört mennem, hogy jó legyen.
Ez se nem pozitív, se nem negatív változás, mivel lövésem sincs, hogy milyennek kéne lennie a valóságban. Érzetre mindkettő okés volt.- Az új, 24-es gumi jobban csúszik mikor még hideg. 23 esetében még hidegen is viszonylag jól tapadt. Ez szerintem javulás.
- A 23-ast könnyebb volt elfékezni. A boxutcából kijövet az első balos kanyarban gyakran fékezem el és olyankor már roncsolódik is annyit, hogy kockás lesz. Érzem is a kormányon és kb mehetek a boxba egy másik szettért. Ezt irreálisnak éreztem eddig, mivel ezek nem forma1 pirelli keverékek.

A mostani javítással ez megszűnt, nehezebb kockásra fékezni (de azért nem is nehéz).- Jobban érezni az út és gumi közötti viszonyt. Ezáltal a megcsúszást is.
- Viszont a gumi gyorsabban esik ki a még megfogható tartományból. Magyarán nincs annyi ideje az embernek korrigálni. Mások erre az effektre hivatkoztak úgy, hogy driftes. Ez lecsökkent, kevésbé csúszik. De azért még meg lehet fogni, ha elég gyors vagy. Szerencsére nem Iracing-es, hogy van egy pont, amikor még minden okés, aztán már nem és onnantól már csak a vakszerencsén múlik, hogy elkapod-e.
Első blikkre ennyi. Ha kijön a többi kategóriára a frissítés és tudok menni hosszabb távú versenyeket is, akkor okosabb leszek. Egyelőre nagyon pozitív a változás.
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Bugos a pálya nagyon. Időmérőt nem lehet menni rajta, mert a célegyenesben állandóan megbüntet (szerintem rossz helyre van behúzva a pálya széle érzékelés), illetve sok textúra hiányzik a háttérből.
Futam alatt pedig, amint megelőzök valaki, kapom is a büntit.
Még reszelni kell ezen, de eszeveszett jó pálya, mindig is imádtam. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Ha így is ennyire rossz a teljesítmény, akkor amit Enton írt, azokon kellene végigmenni, mert nekem még egy régi 2060Super-rel is nagyon jól fut.
-
6absbulldog
tag
Mikor steam-ből indítod, akkor nem két féle VR opciót dob neked? Nekem igen, és ott választom az Oculus VR-t.
Ha nálad nem ilyen, akkor próbáld, amit v2 írt, -
6absbulldog
tag
Hasonlóan vagyok ezzel, mint te. Rf2 nagyon nem felhasználóbarát, bár maga a fizikája nekem tetszik (plusz megvan a tisztelet iránta, mivel az RF1-el nyomtam a legtöbbet anno).
ACC jó lenne, de a VR teljesíménye pocsék és nem is érzem annyira az autó és út kapcsolatát.
AC-t is sokat használtam anno, de mikor kevesebb időm lett és fontossá vált, hogy tudjak néha fél órát is körözni AI ellen, akkor elvérzett, mert az AI irgalmatlan rossz benne még modokkal is.
Raceroom amit még szerettem, de az új gumi/fizika update nekem nagyon nem fekszik, annyira tapadnak a Gt3 autók, hogy az már túlzás (szerintem). -
6absbulldog
tag
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, csak nem írtad oda, ezért számomra nem egyértelmű, de steam alól indítod és az oculus VR-t választod indulásnál ugye?
Mert az alap steam VR sokat elnyel feleslegesen a teljesítményből. -
6absbulldog
tag
Ugyan nem felém irányult a kérdés, de mivel ez egy fórum, hátha másnak is hasznos lesz.
Inkább hosszútávú versenyeket megyek a szimekkel ezért különösen fontos számomra a gumi fizika.
AMS2-ben érzem a legjobban a hideg/üzemi hőmérséklet/túlmelegedés hatásait. Érzem, mikor melyik van a határon, illetve annak átlépésénél érezhető, hogy melyikkel mi történik. A kopás mértéke és az azzal járó változások is természetesnek érződnek. Ez az egyetlen szim, amelyiknél nem kell soha ránéznem a gumi állapot jelzőre, mert mindig pontosan tudom/érzem, hogy mi a helyzet velük.
Más szimeknél gyakori hiba, hogy a gumi egyik körről a másikra látszólag ok nélkül változik egy nagyon durvát és ennek nincs meg az "átmenete" érzésre.Az is fontos, hogy megfelelően állítsd be az autót a vezetési stílusodhoz, alap setupokkal nem is megyek AMs2-ben, mert szerintem azok nem valami jók.
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Wow, nagyon bejön a GT3 gen2, egyelőre csak ezeket néztem meg az új tartalomból, ezeket is csak időmérőn. Majd a következő napokban mélyebben elemzem.
Enton: Mindenképp OpenVR-t válaszd induláskor, én csak azzal nyomom és sokkal jobb a teljesítmény, mint steamVr alatt.
-
6absbulldog
tag
Aki most téved ide annak egy ellenvélemény: szerintem az összes szim közül az AMS2-ben messze legjobb az AI, simán veri például a raceroom adapti AI-ját.
Nem tudjuk, hogy Lac-coo esetében miért ilyen gagyi az AI (holott az egyik erőssége a szimnek és folyamatosan fejlesztik), de erős a gyanú, hogy csak trollkodik. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Valami beállításbeli gondod lesz, mármint gameplay szinten. AI nehézség, vagy segítségek, ilyesmi.
Én is ilyen egy órás versenyeket megyek 110-120-as AI-al és egyáltalán nem tapasztalok ilyesmit. A gumikopás pedig pont az egyik legerősebb pontja a szimnek. Én gumikímélő sofőr vagyok, de kihívás életben tartani őket, ha nagyon meghajtod. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Azt mikor oldják meg, hogy akinek külön USB-s váltója van, az tudja használni mint alternatív váltó (mint AC esetén, ahol tud egyszerre működni a pillangó és a kézi váltó) ?
-
6absbulldog
tag
Minden update után kipróbálom a játékot, de eddig nem győzött meg.
Ez most megváltozott. A legutóbbi update javított annyit a fizikán (documents folder ötrlés javasolt), hogy már ezzel játszom a legtöbbet. Végre jobban érzem a weight transfert, jobban tudok játszani a kanyarokban az autó súly áthelyeződésével, jobban lehet érezni és megfogni a hibákat.
Végre rendesen érezni az út és a gumi viszonyát.
Ez az update most nagyon kellett, mert kezdtem keresztet vetni az egész projektre. Most meg többet megyek Gt3, GT4-el itt, mint AC vagy ACC-ben. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Vélemény az új update-ről:
- FFB nagyot ugrott előre, most már nem annyira "halott", mint előtte. Sokkal sokkal jobb lett!
- A fizika is javult (nem minden autót néztem meg újra), de jobban "érezni" a fékezést.
- GT3 autók nagyon jók lettek - bár mintha jobban tapadnának a kelleténél.
- A porsche kupa autó "érdekesen" viselkedik, főként korrigálás után. Kerestem neten és mások jobban megfogalmazták mi a baj: ilyenkor az autó egyszerűen ugrál. Youtube-on vannak erről videók. Eléggé irreális viselkedés. Gondolom, majd javítják.
- Nurburgring nagyon jó lett
- Több immerziós elem a pályán - helikopterek, drónok.
- Eddig sosem fagyott ki, de az új update óta kétszer már megtörtént.Van fejlődés, lassan, de biztosan haladnak. Csak ez jelenleg még mindig kevés. Ha ezzel a tempóval haladnak, akkor két évvel a megjelenés után, már lesz belőle valami. Kivárom.

-
6absbulldog
tag
Közben megoldottam, hiába ismeri fel a kormányomat, custom wheel-t kell beállítanom (seperate pedals), majd bindelnem mindent (kormány balra-jobbra, gáz, stb). Ekkor engedi bindelni a szekis váltót és működik is.
Annyi apró kellemetlenség, hogy ilyenkor viszont a kormány pillangó váltói nem működnek, de azt 10 másodperc visszabindelni, ha olyan autóval megyek.
És persze oda vissza tudom bindelni a szekis és pillangó váltókat a menüben, ezzel együtt lehet élni. -
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
-
6absbulldog
tag
Most mentem versenyt monaco-ban V12-vel, aztán pedig Super V8 Adelaide-ben, mindkét esetben az autók kezesebbek, mint előtte voltak, de szerintem a javított FFB miatt "érzem" őket jobban.
-
6absbulldog
tag
Tegnap két versenyt mentem Jerezben a Brazíl Chevrolet Stock Car-ral és az Update után ma is lenyomtam egy ugyanolyan versenyt. Azt vettem észre, hogy az autó valahogy "kiszámíthatóbb", jobban terelhetőbb lett (mondjuk eddig se volt ilyen gond vele). Még nem tudom, hogy ez azért van, mert az autón változtattak, vagy annyival jobb lett az FFB, hogy jobban ráérezni (ez utóbbira tippelek). Illetve az AI sokkal jobban viselkedett, egyik másikkal élvezetes oda vissza előzgetős csata volt, és egyszer sem forgattak ki (eddig majdnem mindig volt ilyen).
Eddig szépen fejlődik a játék updatről update-re. -
6absbulldog
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest