Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ndruu

MODERÁTOR

válasz g4b3n #5415 üzenetére

Pont nemrég beszélgettünk itt a monitorokról.

Nekem ezekkel van tapasztalatom:
    Ívelt 49"-es ultrawide Asus, 32:9, 1080p, 144Hz - Néhány nap megszokást igényelt az íves képernyő, azóta már egyáltalán nem zavaró. Méretben ez 2db 27-es monitornak felel meg. A széles mivolta miatt jobban kihasználható a tér, mint két különálló monitor esetén (Powertoys - Fancy Zones).

Sík 32"-os Acer, 16:9, 1440p, 165Hz - DPI alapján 24" 1080p-nek felel meg, de itt több területet kap az ember. Ezt kiegészítem egy 21.5"-os álló monitorral, így a CAD mindig tud nagy méretben futni és mellette lehet excelt vagy pdfet nézni. Ezt a kombót szeretem a legjobban, mert itt 32"-on még nem kell állítani Windowsban a méretezést. 32"-on a 4k felbontás nagyon apró ikonokat eredményez, a 125-150%-os skálázást pedig sok program még mindig nem kezeli megfelelően.

Sík 34"-os Acer, 21:9, 1440p - Egyik kollégámnak ajánlottam, nagyon szereti. Ezen már viszonylag kényelmesen lehet két ablakban egymás mellett dolgozni.

43"-as 4k monitor - :Y

Viszont ha a költséghatékonyság a fontos, akkor elég jól el lehet lenni két monitorral is, van például az MSI-nek 25"-os 1080p, 100Hz-es monitora, ami csak 32900Ft újonnan.

Ha sikerül eldönteni a méretet és a képarányt, akkor a monitoros topikban valószínűleg tudnak majd ajánlani egy jó típust.

Új hozzászólás Aktív témák