- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddgi
aktív tag
(Forgalom - Autó) = ??? Vesszek meg, ha a ezt a kivonást el tudom végezni!
-
Thunder78
őstag
Miért? Te inkább 18k-t fizettél volna?
Egyébként én is legszivesebben felgyújtottam volna a kocsit, vagy befizettem volna egy ''látvány-préselésre'', hogy lássam, ahogy kileheli a lelkét. Ebben csak a biztosítás B10-ének átvitele akadályozott meg. Azt így nem tudtam volna átvinni az új járgányra. -
Thunder78
őstag
Nah ... kicsit megkönnyebbültem, túl vagyunk az egész mizérián. Legalábbis a nehezén.
Leírom a teljes storyt, hátha valaki hasonló cipőben szaladgál.
A következő történt: 2003-ba, amikor új forgalmit kapott az autó, a törzskönyvét egyszerűen elfelejtették megcsinálni. Ez nem is lett volna probléma, mert az autót nem akartuk eladni, tehát nem is nagyon volt rá szükségünk. De minthogy tegnapi napon a bontóba került az autó és nem kaptam bontási igazolást a törzskönyv hiánya miatt, hirtelen szükségem lett rá.
Mai napon került elintézésre a dolog. Az okmányirodába egy rendes fazon felkarolt minket és segített megoldani az ügyet. Ritka alkalmak egyike, amikor rendesen bánnak az ügyféllel
Szóval. A bontónak elég volt egy olyan papír, amiben az okmányiroda elismerte, hogy az ő hibájukból nincs törzskönyv, de az autót nem körözik, blablabla. Erre a bontós már meg is csinálta az igazolást. Autó leadva, igazolás a kézben, ünnepek között az okmányirodába ki is vonják a verdát a forgalomból végleg.
Mindenképp jó, hogy idén megcsináltam, mert jövőre 25.000,-Ft (!!!) lett volna, mint ahogy utólag a bontós fazontól megtudtam. Így ''csak'' 6.000,-Ft volt a beszállítás egy Szombathelyi bontóba (25km-ről), 1.500,-Ft lesz a kivonás majd az okmányirodába és ehhez jön egy kb 8.000,-Ft-os üzemanyagköltség (6 l alatti fogyasztással). A ráfordított időt és ideget nem lehet forintban kifejezni.
Nálam még az nehezítette a helyzetet, hogy az autó Szombathelyen van én meg Győr környékén (pannonhalmi okmányiroda). Úgyhogy ma aztán annyi km-t tettem az új verdába, hogy már nem kell sok a bejáratás végéhez -
seprence
csendes tag
válasz
Thunder78 #43 üzenetére
és akkor még csodálkoznak, hogy szennyzi a környezetét az ember. Hülye leszek leadni, ha még fizetni is kell érte. Otthon szétverem, ingyen vagy és még szórakoztató is. De inkább kitermelem a hasznosítható részeket, a többit pénzért leadom a vastelepen. Akkuból az ólmot kiolvasztom, jó elektródnak stb...
amúgy off, de ugyanez van a képcsöveknél is. A rossz monitort és tv ugye nem szabad kukába dobni, főleg nem az árokba. El is vittem volna leadni, de nem elírás 180ft/kg (igen száznyolcvan), az leadás ára. Vittem vagy 6 montir 1 tv-t, 100kg felett és fizessek 18 000ft-et? hát inkább szétvertem otthon és kivágtam a kukába. Ezzel nem fognak össztönözni a jóra, ne is csodálkozzanak.
Azt a beteg eszét, aki ezt kitalálta! -
seprence
csendes tag
bontóban kell leadni?
Akkor azt kell mondani, hogy jól összetörted mert ideges voltál (rájuk) és ki akartad adni a dühödet rájuk és a kocsidat sztéverted egy 25kgs kalapáccsal
Saját tulajdonával azt csinál az ember amit akar. A éghető részeit elégetted a maradék fémet beöntöttted és keritést csináltál belőle. Aztán mit vigyél a bontóba?
boccs!
[Szerkesztve] -
Thunder78
őstag
SOS!!!
Bevitettem a kocsit a bontóba, hogy kivonassam. Aszondja a bontós, hogy kell a törzskönyve, mert új fajta forgalmija van, amihez van törzskönyv is. De nincs törzskönyve. A helyzet az, hogy 2003-ba betelt a forgalmija, és műszakinál új forgalmit kapott, de törzskönyvet nem. Ilyenkor mit lehet tenni. A bontós nem akarja kivonni az autómat, én meg nem akarok a törzskönyvért x ezer forintot fizetni. -
Aurora77
csendes tag
válasz
Thunder78 #35 üzenetére
Erre van a 10 éves átmeneti időszakra történő forgalomból kivonás:
''94. § (1) Az ügyfél okirattal igazolt kérelmére a közlekedési igazgatási hatóság a járműnyilvántartásba való bejegyzéssel intézkedik a jármű átmeneti időszakra történő forgalomból kivonására:
a) annak eltulajdonítása,
b) külföldre történő letelepedés, tartós külföldi tartózkodás,
c) annak külföldre történő értékesítése,
d) annak muzeális előminősítése
esetén.''
Hogy tízév után mi történik, ha külföldre adod el, fogalmam sincs, de jótanácsként azt tudom mondani, mindenképp tartsd meg az adásvételi szerződést vagy annak egy másolatát. -
Aurora77
csendes tag
A rendeletben nincs konkrétan szabályozva, hogy hányszor lehet meghosszabbítani, de annyiban igazad van, hogy a legközelebbi módosításkor szabályozásra kerül ez is, mert a jelenlegiben valamiért kimaradt. Az meg, hogy a félév lejárta előtt kell bemenni, annyiban igaz, hogy az ügyfél nyilván bemegy előbb, hogy a forgalomba helyezés és a következő kivonás közötti időszakra ne kelljen gépjárműadót, stb-t fizetni. Ez csak az ügyfél érdeke, az okmányirodát nem érdekli, hogy te kinek mennyit fizetsz.
De hogy lásd, nem csak a levegőbe beszélek, itt az említett rendelet féléves kivonással kapcsolatos bekezdése teljes terjedelemben:
''87. § (1) Az üzemben tartó, a tulajdonos vagy a törzskönyvvel jogszerűen rendelkező más ügyfél kérelmére a közlekedési igazgatási hatóság a járműnyilvántartásba való bejegyzéssel intézkedik a jármű ideiglenes forgalomból történő kivonásáról.
(2) A jármű közúti forgalomból történő ideiglenes kivonása esetén a közlekedési igazgatási hatóság a kérelemben meghatározott időtartamra, de legfeljebb hat hónapra a rendszámtáblán lévő címke érvénytelenítése nélkül bejegyzi a kivonás időtartamát a járműnyilvántartásba és a forgalmi engedély „Hivatalos feljegyzések” rovatába.
(3) Amennyiben a jármű forgalmi engedélye nem áll a kérelmező tulajdonos vagy a törzskönyvvel jogszerűen rendelkező ügyfél rendelkezésére, a közlekedési igazgatási hatóság határozatban dönt a jármű ideiglenes forgalomból történő kivonásáról. A határozat jogerőre emelkedésétől számított 8 napon belül a jármű üzemben tartója köteles az ideiglenes kivonás tényének bejegyzése céljából a forgalmi engedélyt az eljáró közlekedési igazgatási hatóságnál bemutatni.
(4) Törzskönyvvel jogszerűen rendelkező ügyfélnek kell tekinteni a pénzintézeteket, gépjármű-kereskedőket, lízingcégeket, zálogjogosultat vagy más olyan természetes vagy jogi személyt, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetet, akinél/amelynél a törzskönyvet a jármű tulajdonosa pénzügyi követelés fejében letétbe helyezte, ha ez a rendelkezési jogot megalapozó okiratból megállapítható.
(5) A forgalomból ideiglenesen kivont járművel a kivonás időtartama alatt a közúti forgalomban nem lehet részt venni.
(6) Amennyiben a forgalomból történő ideiglenes kivonás időtartamának lejárata előtt a járművel ismételten részt kívánnak venni a közúti forgalomban, az üzemben tartónak vagy tulajdonosnak az ismételt forgalomba állás tényét a közlekedési igazgatási hatóságnál a forgalmi engedélybe és járműnyilvántartásba tett bejegyzés érvénytelenítése céljából be kell jelentenie, a forgalomban tartáshoz szükséges egyéb jogszabályi feltételek igazolásával egyidejűleg.
(7) Ha a jármű közúti forgalomból történő ideiglenes kivonását a törzskönyvvel jogszerűen rendelkező ügyfél kérelmezte, akkor a kérelemben megjelölt időtartam lejárta előtti, ismételt forgalomba állását is a törzskönyv jogosítottjának kell bejelentenie a közlekedési igazgatási hatóságnál.
(8) A közúti forgalomból történő ideiglenes kivonás időtartamának lejáratát követően a jármű a közúti forgalomban külön közlekedési igazgatási eljárás nélkül részt vehet, feltéve, hogy az ahhoz szükséges egyéb jogszabályi feltételeknek megfelel.''
Nem kötekedésből, de így van. -
Thunder78
őstag
Mi történik olyankor, ha külföldi emberkének adom el a járgányt? Őrá ugyebár nem vonatkoznak a magyar törvények. De olyankor kivonathatom a forgalomból?
-
Viszlát
addikt
''1. Féléves ideiglenes kivonás, az autó fél év után automatikusan forgalomba helyeződik, új eljárás keretében (illeték, sorbanállás, stb.) akárhányszor meghosszabbíthatod a forgalomból kivonást, de mindig csak fél évre.''
Csak egyszer lehet meghosszabítani fél évre, és csak akkor ha még a lejárat előtt jelented be. -
Bikeman
aktív tag
válasz
Thunder78 #32 üzenetére
Számíttasd be az újba, most mindenféle akciók vannak, hogy a trabust is 300k-ért veszik be, vagy ha épp ez neked nem jó, akkor add el olyannak, aki új mutyukit akar venni pl. Annak még úgy is megéri, ha átiratja a régi kocsit, éz azután jelentkezik vele a kereskedésben.
-
Aurora77
csendes tag
A 35/2000-es BM rendelet 2005. október 15-én hatályba lépett módosítása következtében a forgalomból kivonással kapcsolatban a következő lehetőségeid vannak:
1. Féléves ideiglenes kivonás, az autó fél év után automatikusan forgalomba helyeződik, új eljárás keretében (illeték, sorbanállás, stb.) akárhányszor meghosszabbíthatod a forgalomból kivonást, de mindig csak fél évre.
2. Végleges kivonás - csak bontási jegyzőkönyvvel együtt, a tulajdonos kérésére történő végleges kivonás megszűnt.
3. 10 évre ideiglenesen ki lehet vonatni, de azt hiszem, ezt csak akkor, ha kiviszed az országból (de ebben nem vagyok teljesen biztos).
És maradtak a forgalomból kitiltások, aminek az oka lehet lefoglalás, nem megfelelő műszaki állapot, biztosítás vagy gépjárműadó fizetésének elmulasztása.
De érdemes az említett rendeletet elolvasni, abban minden konkrétan le van írva, vagy felhívni az okmányirodát, vagy a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatalának Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartó Főosztályát, ugyanis onnan indult a rendelet módosítása, ott biztos fognak tudni segíteni.
Remélem, segítettem.
Üdv! -
apóka
aktív tag
El is adhatod az autót
......Adásvételit meg kell írni.....beviszed az okmányirodába........az új tulaj adatait te nem tudod ellenőrizni
( hamis adatokat kell beírni )
Az ellopták.....című szöveg is jó, de a zsaruknál észen kell lenni....ne a szomszéd orra előtt add el, vigyék el este tőled
A szabályos utak drágák.....a többit meg olvastad
A régi autó eladva....csak utána veszi a biztosító a bónuszra.... ha 2 van 1x-re, akkor az új az alapról indul
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
-
-
PeliScan
addikt
Nekünk is van egy 23 éves Wareszünk, szétszedjük alkatrésznek... a rendőrségben pedig bejelentjük hogy ellopták. Sajna rá van kényszerítve az emebr h kiskaput keressen.
-
Thunder78
őstag
Akkor versenyengedélyt kell kérned a Közlekedés Felügyelettől ami szintén pénzbe kerül és hasonlóan macerás elintézni, mint a matricás rendszámot.
A lényeg, hogy most már nem tárolhatod otthon a forgalomból kivont autódat. Tehát pl nem csinálhatsz belőle full-extrás kutyaházat, vagy tyúkólat, meg ilyeneket.
A bontó kiad egy bontási engedélyt, és azzal mehetek az okmányirodába. Ők utána kivágják az alvázszámot és a motorszámot. Ezeket meg kell őrizniük, a többit vagy viszik a MÉH telepre vagy eladják alkatrésznek.
Szóval így működik. Időközben utánajártam én is egy kicsit -
Pompi
nagyúr
Tényleg muszáj a bontót bevonni a dologba?
Régebben ez úgy ment, hogy írta az ember egy kérvény, hogy miért akarja kivonatni a forgalomból és leadta a rendszámot.
Mert pl. mi van akkor ha én nem azért akarom kivonatni a forgalomból mert öreg? Hanem mondjuk versenyzésre kívánom hsználni az autót, amit innentől kezdve csak a versenypályán fogok használni ahova tréleren viszem. -
Viszlát
addikt
válasz
vizslakutya #20 üzenetére
Vagy csak annyi a különbség, hogy én már voltam ilyen helyzetben, Te meg olvastál róla
-
Viszlát
addikt
válasz
vizslakutya #18 üzenetére
És ha azt mondja, hogy nem veszi be, akkor mit csinálsz, rendőrt hívsz?
Ugyanmár...
-
Viszlát
addikt
válasz
vizslakutya #16 üzenetére
Plusz blacklist... aztán évekig csak csodálkozik az ember, hogy a 3ezer forintos biztosítás miatt miért nem kap meg egyetlen hitelt sem...
-
Viszlát
addikt
válasz
vizslakutya #12 üzenetére
Vagy úgy ítéli meg, hogy semmit nem ér neki az autó és akkor nem veszi be...
-
morceaux
aktív tag
Hadd ketyegjen csak, aztán ha jönnek behajtani, vihetik a roncs verdát - hehe.
-
Viszlát
addikt
Az a gond, hogy a főbb alkatrészeket meg kell tartania a bontónak. Olyan alkatrészekről van szó, amik alapján be lehet azonosítani az autót. A probléma ott van, hogy ahogy nekem a bontós elmondta, hogy ezeket ki tudja venni, szét kell barmolni a verdát, tehát utána nem mész vele semmire...
-
Thunder78
őstag
Köszi az infót, de asszem nem fogok vele élni.
Találtam egy bontót, aki ingyér átveszi, de nem kapok semmit érte. Viszont lenne egy vevőm rá, ha kivonatom. Szvsz azt szeretném ebből a topicból megtudni, hogy megéri-e kivonatnom az autót, számítva, hogy kb. 30k-t kapnék érte. De ha csak 5-10k marad a zsebemben, akkor nem futok pénz után. -
Thunder78
őstag
#2, #3 és #4 hozzászólásokra válaszolva.
Nem ilyen egyszerű már.
Ezexerint mindenképpen kellene keresnem egy bontót, aki kiad nekem egy papírt, de nem veszi át az autót? Lehet ilyent? Gondolom csak feketén. -
Viszlát
addikt
Sajnos kedves kormányunk ezt is elcseszerintette ám rendesen. Én a 24 éves Kadettomtól akarnék megszabadulni, de nem egyszerű. A következő a folyamat:
- első lépésben találnod kell egy olyan autóbontót, amelyik kiadhat egy bizonyos igazolást, miszerint az autót leadtad és ők bontásra átvették. Nem mindegyik bontó adhat ki ilyen papírt!! Én itt akadtam el, ugyanis ezeknek a bontóknak ez nyűg, ezért nem is veszik be, bár elvileg kötelező lenne nekik, de ugyan ki fogja őket rákényszeríteni? Az okmányirodás leányka?
- de ha ez sikerülne, akkor a köv. lépés az, hogy bemész az okmányirodába a forgalmival és a hátsó rendszámtáblával együtt és némi pénz fejében kivonja a forgalomból.
Nekem végül lett az, hogy 1500ért ideiglenesen kivonattam a forgalomból, ami fél év és egyszer meg lehet hosszabítani újabb fél évre. Addig meg csak normalizálódik ez a helyzet... -
mynames
senior tag
Esetleg nem az okmányirodába kell (már) menni?
-
aesir
veterán
Régebben úgy ment, hogy bevitted a rendszámot és a forgalmit a Rendőrségre, aztán 5 perc alatt kivonták a forgalomból.
(Néha érdemes használni a telefont is, nemcsak a netet.)
És még egy, ha a vevő fődarabot is fel akar használni, akkor szüksége lesz erre a papírra is
[Szerkesztve] -
Thunder78
őstag
Az én problémám a következő: van egy 18 éves Skoda 105-ösöm, amitől sűrgősen szeretnék megszabadulni. Van is valaki, aki alkatrésznek megvenné, de ahhoz ki kell(ene) vonatnom a forgalomból, hogy ne legyen árírási költség.
Milyen egyéb lehetőségek vannak erre, amit pár napon belül le lehetne zongorázni? Vagy hogyan tudom a legegyszerűbben kivonatni a forgalomból úgy az autót, hogy maga a kocsi nálam marad?
Ha már volt valahol erről szó, akkor bocsánat. A kereső sajnos nem hozott eredményt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Külpolitika
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G DS/Ingyen posta/ ajándèk gyári Samsung PD adapter!(256GB)
- 4db pótszíj Xiaomi Mi Band 3/4-hez
- MFM szalagkábel garnitúra és MFM csatolós mobil rack ,Logitech MK850 billentyűzet
- ASRock B760M-ITX/D4 WIFI, 23 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- Samsung 980 1TB M2 NVMe SSD, 47 hó Alza garancia, Beszámítás is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest