Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Pajac: Átlátszó fém
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
ASUSTO NAS összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anola
csendes tag
válasz
Gawamatsu #100 üzenetére
Nem vettem észre lassú letöltést,pikk-pakk leszedte és telepítette azt a pár appot,amit használok...Valószínüleg az App szerverük túlterhelt és amiatt ment át csigába a letöltés...
Easy rider van,újra átélheted a modemes net fílingjét...,lehet más még fizetne is érte...
Back to the roots -
anola
csendes tag
válasz
Gawamatsu #95 üzenetére
Ha kiveszed a régi és egyben egyetlen vinyót és átteszed máshova, az alap OS indul el és nem tudja mi van.
Igen ezt tudtam,de mint mondtam,megkreáltam az 1-es slotban az új lemezt,és mekkora kunszt lett volna fölismernie a saját maga által kreált régi lemezt a 2-es slotban?Ezen akadtam ki...
A Seagate Archive vinyót nem My Archive-ként használnám(elnézést valszinüleg én nem fejeztem ki magam elég világosan) ,hanem sima szekrénybe elrakós USB rackbe betevös megoldásra gondoltam,amin a családi cuccok vannak.Igen a My Archive funkció nem hülyeség de inkább a 6+ lemezes verzióknál van benne ráció....
-
anola
csendes tag
válasz
Gawamatsu #96 üzenetére
Hát igen a WD Green nem igazán folyamatos írásra van kitalálva,így hajlamos beadni a törülközöt,ha munkára fogják...En sok évig csak a WD RE(Raid Edition)külömbözö szériájú Enterprise class vinyóit nyúztam(asszem mind megvolt
),minden elképzelhetö,melóra(Surveillance-re is),de soha nem volt adatvesztésem.A mai napig mennek továbbadott konfigokban.Merem ajánlani,ha a pénztárcád megengedi...
-
bekom
csendes tag
válasz
Gawamatsu #91 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Pedig ott volt a szemem előtt.
Még egy kérdésem lenne. Már régi problémám, csak meg is feledkeztem róla. AI Download. Nas hozzárendelve, letöltés indít számítógépen, belép indítja a letöltést. Ugyanez androidon. letöltés betölti a download programot de üres az egész se letöltés se letöltött programok. Ha kézből elindítom a programot, rányomok a nas ikonra látok mindent. Tehát a letöltést lehetetlen elindítani. Egy pár hónapig működött az elején. Más androidos eszközről is próbálkoztam, helyzet agyanez.Köszönöm:
Norbert
-
Gipsz75
csendes tag
válasz
Gawamatsu #74 üzenetére
A tv tudja...csak ugye a nas-t a szoftveren keresztül érem el. Synology-nál dlna megosztással simán vitte
Ha usb-re dugok filmet, annál is tudja..tehát az Asustor szoftverénél van a bibi
Most adtam el az asus media plyaert, mert már untam a távirányító tömeget
Így meg ugye kényelmes lenne..azaz Synology-nál volt is.
-
Gipsz75
csendes tag
válasz
Gawamatsu #68 üzenetére
Ezt a választ kaptam
for how to create iSCSI device, please refer to the article at https://www.asustor.com/online/College_topic?topic=308&lan=en
but on NAS side, it cannot act as iSCSI initiator. so the better way is ftp or rsync in backup & restoreMagyarán nem tudok róla menteni, ami számomra csalódás
Akkor marad az ftp mentés, ott meg figyelhetem nehogy beteljen
Azaz majd beállítom az e-mail jelentést... -
Gipsz
csendes tag
válasz
Gawamatsu #65 üzenetére
Parancsikonnál, bekéri a jelszót ? Mert ha nem, akkor eltárolja a hitelesítőadat-kezelőben. A vírus meg onnan szed ki infókat, szóval, ez csak akkor működik, ha minden felcsatlakozáskor bekéri a felhasználót jelszót...nálam a kisgyerekek miatt ez nem működhet.
Köszi a linket, megnéztem, írja az iscsi-t ami jó lenne, de csak nason belül. Tehát frankón működik, mondjuk egy 4 helyes eszköznél, ahol pl. az egyik hdd-t kinevezed lun-nak és arra mentesz. Viszont másik nasra én még nem találtam progit. Nyitottam ticket-et, remélem válaszolnak rá.
-
Gipsz
csendes tag
válasz
Gawamatsu #62 üzenetére
Rendszergazda vagyok, tudom, hogyan működik.
Ugye a képek, adatok meg van osztva a gépen (a gyerekekén mondjuk csak a képek), a vírus az összes elérhető hálózati mappát titkosit , tehát megy minden a levesbe. Ez miatt kel máshol tárolni az adatokat, ami lehetőleg offline legyen napközben, vagy más felhasználó jelszó párossal legyen létrehozva, és ne legyen sehová sem felcsatolva, megosztva.
-
Gipsz
csendes tag
válasz
Gawamatsu #60 üzenetére
Szia!
Igen nem kliens backup kellene...a raid szuper dolog, de ha megkapod a titkosító vírust nem ér semmit
Természetesen archiválni nem a filmeket akarom, hanem a családi fényképeket és a dokumentumokat...ezek pótolhatatlanok, a többit max. újra letöltöm
De a gyerekekről van csomó fotó, na azt akarom biztonságban tudni.
Cloudnak meg nincs értelme, a sok adat miatt, azért lenne ott a másik nas (ami meg is van egy synology 116 1 hdd-s ).
Ami régen működött, az lenne jó itt is...éjszaka, automatikus mentés, nem kell felügyelni, nézegetni, és növekményes legyen, tehát ha beüt a vírus, simán vissza tudjam állítani az előző napi mentésből...
-
anola
csendes tag
válasz
Gawamatsu #44 üzenetére
Próbáltad valami 4k-s tartalommal megizzasztani?Egyéb tapasztalat a 2x8Gb-al?Azon gondolkoztam,hogy ha nem 1600 MHz ramokkal tolnám,hanem 1866 MHz-esekkel(BIOS tudja) vajon látványosan gyorsulna e?No majd meglátjuk mit sikerül löni,egyenlöre csak 1600Mhz Samukat találtam jó árban,az 1866-os majd a duplája lenne...
-
Gawamatsu
Topikgazda
válasz
Gawamatsu #47 üzenetére
Kaptam választ.
Sajnos +8-as az időzónájuk így nem tudtunk TeamView-ozni, de a teendőket megírták.Be kellett jelentkezni SSH terminállal és lefuttatni 3 parancsot.
Ez újratindexálta a zenéket úgy, hogy láttam is hol tart.
Egy korrupt mp3-nál állt meg, törölve helyreállt a béke.Ha valakinek hasonló baja lenne, a válasz amit megoldásként kaptam:
1. Please login as root with admin password via SSH
http://support.asustor.com/index.php?/Default/Knowledgebase/Article/View/190/22/how-to-ssh-into-my-asustor-nas
2. In the terminal, run "killall soundsgoodd"
3. In the terminal, run "cd /usr/local/AppCentral/soundsgood/bin/"
4. In the terminal, run "./soundsgoodd -d" -
Gawamatsu
Topikgazda
-
anola
csendes tag
válasz
Gawamatsu #36 üzenetére
Még megvan...Ismerösnél megnéztem a Qnap-et(a TS453A személyében) és szerintem enyhe külömbséggel\eltéréssel de mindkettö ugyanaz a mese,és újra az ASUSTOR felé billent újra a mérleg nyelve az optikai kimenete miatt....Sajnos a Zyxel-t már elvitték,úgyhogy egyenlöre csak ez maradt..A hétvégen megint kiakadt ,a HDMI kimeneten nem Volt hajlandó képet adni,míg a PC-röl nem kapott egy restartot.Ahhoz képest,hogy a Zyxelröl hónapokig azt sem tudtam,hogy létezik,kivéve,mikor adatokat másoltam rá ill. róla,na ez épp az ellenkezöje,mert nagyon igényli a törödést...söt kifejezetten utálja,ha mellözik egy kis idöre....
-
pikar
tag
válasz
Gawamatsu #19 üzenetére
Asszem megoldottam.
A távirányítóhoz járt egy USB IR Receiver meg egy hosszabbító kábel.
Gondoltam is, hogy kicsit butább mint a QNAP, nincs benne IR vevő.
Miután próbából kihúztam, a vevőt, már csak egyszer veszi be az utasításokat a NAS
Szóval USB IR Receiver nélkül is működik, azzal együtt meg duplán veszi az utasításokat.
-
Hyena
senior tag
Kivancsi voltam milyen lehet egy hibrid NAS es mert nem tudtam donteni, 2015 karacsonyara vasaroltam "jatszani" egy asustor es egy qnap nast a meglevo synology es epitett xpenology rendszeru nasok melle.
A qnap ts450 pro es a asustor as5104 elegge hasonlit egymasra hardverben , es meg a firmware updatek is hasonlo idopontban jelentek meg rajuk.
Az asustor akkoriban meg nem html5 alapu felulettel mukodott hanem java plugin kellett hozza es vlc plugin is pl a looksgood alkalmazashoz, de ezt mar azota javitottak. A qnapnak viszont mar akkor is html5 alapu felulete volt lehetett kitenni widgeteket (az asustornal most sem lehet) amibol a dashboard nevu nagyon tetszett.
Az asustornal 5x3 ikont lehet kitenni a kezelofeluletre a qnap ennel sokretubb (a synology is) pl konyvtarakba rendezhetoek az ikonok vannak widgetek...
A qnapnal es az asustornal van lehetoseg virtualis gepek futtatasara de az asustor ezt csak a hdmi kimeneten tudja realizalni a virtualboxal.
A qnap virtualizacioja sokkal fejlettebb es elerheto a html feluletrol is.
Torrent kliensbol asustorra van a legtobb es synologyra a legkevesebb.
A transmission kliens pl mind 3 platformra elerheto es mig a synologyn kicsit hokuszpokuszolni kell vele, manualisan atirni a letoltesi konyvtart stb addig qnapra es asustorra 1 klikk a telepites.
qbittorrent a 3 nas kozul csak asustorra van ezaltal ez a nas a leggyorsabb torrentezesre.
Az asustor nas alapbol a minimalisan szukseges appokat tartalmazza elore telepitve meg dlna szerver sincs rajta de persze utana azt telepit az ember amit akar.
Ezzel szemben a qnapon elore telepitett a rendszer reszet kepezo dlna szerver van, amivel rengeteget lehet(ett mar nincs meg igy nemtudom kijavitottak e) szivni rengetegszer lefagyott...
Osszesegeben is jellemzo volt, hogy egyes programok instabilan mukodtek qnapon mintha nem lettek volna veglegesek. Az email szervere pedig velemenyem szerint rettentoen tulkomplikalt (linux kozepfok)pl a synologyhoz kepest.
A kodi mind a qnapon mind az asustoron mukodik jol, eloszor odzkodtam a dologtol de vegul azert is vettem meg oket, hogy kiprobaljam milyen is egy medialejatszos nas, es kellemes csalodas.
Egy popcorn a410et valtottam le es mondhatom bevalt.
Az asustort a vasarlaskor rogton 4 giga ramra bovitettem, hogy ne legyen szuk keresztmetszet ez a dolog, plex szerver megy rajta torrent, kodi...
A qnapba 8 gigat tettem a virtualizacio miatt es probakepp feltelepitettem mindnefele mas rendszert pl xpenologyt, kulonbozo windowsokat....
A qnapon 4db lan csatlakozo van az asustoron csak 2 de az asustoron van toslink kimenet mig a qnapon nincs.
Mobil appok tekinteteben mindketto jol all szerintem izles dolga kinek mi jon be.
En nem mernem egyertelmuen kijelenteni, hogy synologyra van a legtobb app mivel ezt a cimet sokkalinkabb az OMV birtokolja a synology qnap asustor triumviratusbol pedig app tipus fuggo a dolog pl torrent kliensbol mint emlitettem az asustor nyer.
En vegul azert az asustort tartottam meg mert torrentben ez a legjobb, stabilan mukodik, es bar a felulete a vasarlas idejeben fapad volt a qnaphoz kepest szepen fejlodik (bar a 3.0-as ADMet melyben lesznek widgetek ikon konyvtar... igerik mar egy ideje) , tobb garancia van ra, tobb kamera licensz (amit nem hasznalok) es egyebkent olcsobb is volt a masiknal. (ez most jo hulye indok mert azt is megvettem, de akkor is)
-
Hyena
senior tag
-
Függetlenül attól, hogy mekkora a community, a legtöbb milyen xyz-t vegyek topikban nem szokás már meglévő xyz-ket kitárgyalni. Jó ez a topik, csodálkozom, hogy eddig nem volt. (Illetve annyira nem, mert amikor bejött, akkor elég kemény árazást kapott az Asustor, szoftveresen pedig még a Qnap alatt volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blade 15 megvigyázott szép állapotban.
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest