Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
ASUS RT-N16 (300 Mbps vezeték nélküli útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Szia!
A WiFi-t állítsd fix csatornára, lehetőleg 1-11 közé, a csatornaszélesség legyen 20MHz. Az SSID ne tartalmazzon ékezetes és / vagy különleges karaktereket, szóközt, csak az angol ABC kis és nagy betűit, valamint számokat. A titkosítás legyen WPA2/AES.
Így sem látják a kliensek?
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Van egy ilyen RT-N16 routerem és feltoltam rá egy DD wrt firmware-t. (mini, aztán a big V3)
Kiprbáltam, okosodtam belőle egy kicsit aztán úgy döntöttem, hogy nekem elég az is amit alapból tud a gyári firmware-el. (na meg idegsokkot kaptam, hogy a WOL sehogy se megy rajta WAN porton keresztül)
A gyári firmware vissza is megy, csakhogy nem működik a wifi ! Abszolute nem látszik, bármit állítok. Radio on/off, régebbi firmware.... etc etc,
Ha vissza rakom a dd wrt mini-t akkor működik ! Megint felrakom rá a gyárit, default, reset, és semmi !
Mi lehet a megoldás ?

-
Gyurka6
őstag
Hali!
Megoldható, hogy Tomato-val továbbra is lehessen használni az eredeti szoft. ddns/AiCloud hozzáféréseit (hogyan)?
Az eredeti tudja a digi ipv6-ot? -
atiska007
senior tag
válasz
atiska007
üzenetére
Megoldottam...

Csak hogy megmaradjon az utókornak eme hasznos infó:
Lehetséges nagy torrent file-ok letöltése is (lásd korábban volt ilyen problémám)
Az rtorrent.conf file-ba az alábbi sort kell beírni:
set_max_file_size = 300GÍgy az akár 300 Gb-os torrenteket is le fogja tölteni a rutorrent.
Persze a 300G heylettesíthető más mérettel is...

Kipróbálva, működik!

-
atiska007
senior tag
válasz
atiska007
üzenetére
Hello!
Ismét megszívattam magam, mert megpróbáltam egy nagy torrent file-t betölteni rutorrent alá. De most az a bajom, hogy hiába ott csücsül megállítva státuszban, nem tudom törölni a listából a torrentet a webes felületről.

Megnéztem a ..rtorrent/session mappát, de ott nincs is bent ez a torrent file.
Hol kellene törölnöm, hogy eltűnjön a listából? Router restart sem segített, és utána sem tudtam törölni...

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
lucifer15
üzenetére
Jó kérdés! Az RT-AC1200G+ sajnos random újraindulgat, az ASUS nem igazán tud mit kezdeni vele, CFW pedig nincs rá. A másikkal meg nem nagyon van eddig tapasztalat.
-
lucifer15
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm. Megnézem.
Még egy kérdés ha kellene új router melyiket válasszam rt-ac1200g+ vagy rt-ac58u
köszönöm. -
lucifer15
tag
Üdv
olyan problémám van pár napja hogy a router vezetékes portjain tökéletes a net,de a wifi hol megy hol nem. Olyan mint a mesében.20mp van utána 5mp nincs aztán 8mp van majd megin nincs. Van a lakásba egy másik router is azon tökéletes a wifi (Asus rt-n12)
Az n-16 os a fő router és sajnálnám kidobni. Kb 3-4 éves és a gyári rendszer fut rajta. firmware 3.0.0.4.276
Tudtok valami megoldást erre a wi fi szakadozásra? -
Digger
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megint köszi!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Igen át tudod. Ehhez a Basic -> Network oldalon a Wireless részben, a Wireless Network Mode opciót állítsd Wireless Ethernet Bridge módba, SSID-hez írd be a telefon által használt hálózatnevet, állítsd be a titkosítást, és készen is van. De a Wireless Client módnak is működnie kell.
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg Tomato 1.28.0000MIPSR2-121 K26 USB AIO firmwarem van.
Mivel tartósnak kinéző üzemszünet van a szolgáltatómnál, jó lenne a mobilnetem megosztani az itthoni gépeknek. Át tudom úgy állítani a routert, hogy egy telefon által wifin szórt netet megosszak vele a hálózatnak? -
B@ldrick
aktív tag
-
sbazsi
veterán
úgy néz bedöglött az rt-n16 routerem.
először a tápegységre gyanakodtam, de másik eszközzel használt tápegységet rádugva sem villant fel egyetlen led sem
Van a típusnak valami szériahibája, amit könnyen lehet javítani, vagy kuka, és vegyek újat?
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
van, 500Gb elméletileg

-
atiska007
senior tag
válasz
atiska007
üzenetére
Sajna már nem tudom szerkeszteni. Szóval visszaszívom, mégsem megy. ott csücsül a torrent, de folyamatosan átvált "Felfüggesztve" státuszra.
Ha kézzel újraindítom, akkor átvált letölt státuszba, de 10-15 másodperc múlva ismét felfüggesztve...
ruTorrent 3.7 van fent egyébként. -
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Így beszippantotta, köszönöm!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
atiska007
üzenetére
Az rtorrent.conf file-ban vannak ilyen sorok:
schedule = watch_directory,5,5,load_start=/nas/rtorrent/watch/*.torrent
schedule = untied_directory,5,5,remove_untied=Ebben állítsd be a kívánt könyvtárat, ahova szeretnéd tenni a letöltendő torrent file-okat, majd indítsd újra az rtorrent-et.
/opt/etc/init.d/S99rtorrent restartEzután ha bemásolod a torrent file-t az adott mappába, elkezdi letölteni azt, majd ha onnan törlöd, törli a letöltési sorból is.
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezt a watchdir-t hol találom?
Az egyetlen amit találtam a GUI-n, az a Autotools/Enable "Autowatch" feature.
Ez lenne az?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
atiska007
üzenetére
Igen, sajnos tapasztalták már mások is - köztük én is -, hogy a nagyobb torrent file-okat nem hajlandó megenni a ruTorrent. Azonban ez nem az adatfile-ok mérete miatt van, hanem gondolom maga a torrent file is nagyobb nálad is (több száz KB), mint a korábbi esetekben is volt.
Ha be van kapcsolva a watchdir funkció akkor azzal hozzá tudod adni a listához, ekkor már megjelenik ruTorrent-ben is majd. Esetleg régebben használtam még nTorrent-et, egy próbát megérhet, hátha működik még.
-
atiska007
senior tag
Az lenne a kérdésem, hogy lenne egy ~60 Gb-os "dokumentum", amit le szeretnék tölteni ruTorrenttel, de hiába adom hozzá a torrent file-t semmi nem történik, nem kerül be a listába.
Ez esetleg valami ruTorrent limitáció?
Ha igen, mit kellene beállítanom? A torrent file-t kétszer is letöltöttem, de semmi. -
comodo
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben!Köszönöm!
-
comodo
csendes tag
Sziasztok!
HGG firmware-t honnan tudnék letölteni? -
törölt tag
hát, azért ddwrt-t tenni az rt-n16-ra... mikor ott a tomato... elég szentségtörésnek hangzik... mert ha még az openwrt helyett tenné fel az ember...

-
matt22
tag
Örülök hogy segíthettem, ha már én annyit sz ptam vele. Nincs rá racionális magyarázat de nekem már többször is kizárólag a leirt módszerrel sikerült feléleszteni.
A ddwrt oldalon csak az ősrégi 2010-es firmware verziókat adja ki a routert tipusra szűrve, de ez ne tévesszen meg mert egy trükkel a friss verziókat is rá tudod rakni!
Az a lényeg hogy mielőtt ráküldenél egy friss 3.x-es fw-t fel kell rakni a 21530 verziószámú fw-t. Ez átformázza a memóriát úgy hogy alkalmas legyen az újabb verziók fogadására (és igy nem mellékesen az eddigi 32K NVRAM helyett 256K lesz elérhető).
Ha felment ez a köztes 21530-as fw akkor utána már mehet rá valamelyik még frissebb verzió.
Nekem pl. a júliusi van fent: DD-WRT v3.0-r30082 mega(07/01/16)
Ezzel nincs semmilyen sebesség vagy egyéb gondom.A friss firmwareket itt találod:
[link]
A broadcom_K3X verziók a jók nekünk. -
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy teljesít manapság a mindennapok során az RT-N16?
A jó öreg WRT54GL-t szeretném cserélni valami stabil, alternatív fw-es cuccra (pl. tomato-ra, mert most is az van fent).Érdemes gondolkodnom ezen a szintén elég idős cuccon?
Nem olyan olcsók használtan még most sem, ezért vacilálok.
Bár a 1043ND v1.x is régi és az is jól tartja az árát.DIGI 100/50-hez kellene.
Van külön NAS-om, szóval tényleg csak router, wifi funkciókra kell. Meg nyomtatót rákötni USB-n.
5GHz nem lényeg és a 300-as wifivel is meg tudnék elégedni, mert inkább kábelen vagyok.Köszi!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
A flashelést nem a kliens program végzi, hanem a router maga. Amikor restore módba állítod, elindul rajta egy tftp szerver, amire a firmware-t feltöltheted egy sima tftp paranccsal is, vagy bármilyen más tftp kliens alkalmazással. A flashelés folyamata pedig már független a tftp klienstől.
-
matt22
tag
Ilyen nálam is volt, napokat vett el az életemből mire rájöttem hogy lehet bele életet lehelni.
A ddwrt mini firmwaret tudod rátolni ilyenkor, de a lényeg hogy mielőtt elindítod a flashert indítsd újra a gépet amiről flashelsz! Ha elsőre nem jön össze akkor mielőtt újra próbálkoznál megint indítsd újra a gépet. Tudom hogy hihetetlen de ez a megoldás, egyébként csak úgy tesz mintha flashelne (el is alszik ilyenkor a power led a routeren) de valójában sose rakja fel az új firmwaret csak az újraindítás utáni legelső próbálkozáskor. Valami nagyon el van b.szva a flasherben. Ha felment a ddwrt mini akkor utána már azon belül update-vel fel tudsz rakni bármit. -
JetLI
csendes tag
Hello!
Olyan problémám lenne hogy a rtn16-os routerem folyamatosan restore módban van és hiába töltök fel bármilyen firmware a feltöltés végén mindig azt írja ki hogy nem sikerült csatlakozni a vezeték nélküli eszközhöz! Csak a power led villog és a LAN1 -es modemet egyenlőre rá se dugtam! Mikor elkezdem felölteni a frissítést egy darabig abba hagyja a villogást, de telepítés közben újból villogni kezd és a végén azt írja hogy nem sikerült csatlakozni a vezeték nélküli eszközhöz! 2 fajta firmwaret próbálok felrakni egy tomato-t és egy gyári asus-t de mind a kettőnél ez a hiba jelenség!
Előre is köszönöm a segítséget! -
ggg666
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos csak úgy néz ki, hogy, restart után nincs netem, ha az asus routert újraindítom, pedig a jelszó bennne maradt, nem tudom mi lehet vele a gond?
Más nem járt még így?
-
ggg666
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor lehet meghibásodott!
-
ggg666
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos most teamvieweren keresztül az otthoni gépről restartoltam, de nem érem el a routeremet.
-
ggg666
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A poén, hogy a nast 5000-vagy 5001-es portról érem el, ezért nem értem.
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
(#8247) -re ment volna a válasz.
Köszönöm a segítséget, csak sikerült beállítanom a dolgokat, szerintem a sok áramszünet okozta a galibát.Csak még egy valamit nem tudok beállítani a routert, nem érem el ddns-en keresztül, mert a nas-om jön be helyette.
Erre mi a megoldás?
Üdv
-
ggg666
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, akkor itt próbálkozom, és majd holnap kiderül.
Üdv
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
ggg666
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A telekomossal vagyok gondba, azt nem tudom hogyan kell beállítani, azért írtam ide, hátha valaki használja ezt a kombót.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Ha a Telekom-os eszközt sikerült bridge módba állítanod, akkor az ASUS WAN menüjében válaszd a PPPoE módot, add meg a Telekom-tól kapott felhasználóneved és a hozzá tartozó jelszót, és mennie kell a netnek. Ezen kívül ami még fontos, megváltoztatni az admin jelszót, illetve a WiFi titkosítást beállítani, minden más opcionális.
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Az RT-N16 -os routeremet szeretném használni telekomos Speedport Entry 2i vel, úgy hogy a telekomos router bridge módba menjen.
Be is volt állítva minden, de valami áramszünet után nem megy csak ha a telekomos routert használom.
A routereket nem én állítottam be, ezért nem tudom pontosan, hogy mit kell beállítanom a telekom routeren.Azóta vettem szünetmentest is, úgy hogy már áramszünet nem lesz gond.
Tehát ha valaki tudna segíteni, akkor írja már le nekem a pontos menetét, előre is köszi.
És esetleg azt, hogy a routerre milyen firmware-t érdemes felraknom, Synology ds214play-t használok még rajta.
-
JetLI
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hello végre eljutottam, hogy feltelepítsem amelyiket írtad, de sajnos nincs változás :S! Esetleg valami más ötleted van még amit érdemes beállítani vagy szerezzek be egy másik routert?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
atiska007
üzenetére
Idézet a Milyen routert? topik összefoglalójából:
ASUS RT-N18U
○ Broadcom BCM47081A0 @ 800MHz 256MB RAM
○ Teljes értékű 2.4 GHz - 600 Mbps N WiFi, 3x3:3 MIMO
○ 3db 5dBi külső antenna
○ 1db USB3.0, és 1db USB2.0 port fájl, nyomtató, vagy 3G/4G internetkapcsolat megosztásra, FTP vagy média szerver futtatásra, HTTP/FTP/Bittorrent/stb. letöltőkliens, ASUS Ai Cloud
○ Akár 800Mbps sávszélességű internetkapcsolat melléJelenleg nekem is ilyenem van, nálam egy RT-N66U-t váltott.
-
atiska007
senior tag
Egyelőre egy elméleti kérdésem lenne.
Milyen jó alternatíva lenne a RT-N16-ot lecserélni, ha valami történne vele.
Mindenképpen a hasonló szolgáltatásokra gondolok és a custom FW-re.
Mármint ha nem egy új N16-ot akarok venni az N16 halála után.

-
JetLI
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Ezt raktam fel tomato-K26USB-1.28.AT-RT-N5x-MIPSR2-3.2-137-AIO és reseteltem.Ugy csináltam ahogy a saját fórumodon leírtad. Reset utána áramtalanítás restore nyomva tart majd feltöltöttem az újat! beállítottam újra mindent és ugyan olyan mint előtte..már mint a sebesség! Van még egy észrevételem hogy a router tetején elkezdett sárgulni a műanyag pont középen gondolom a hő miatt!
JetLI
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
Ezt ennyiből biztosra senki sem fogja tudni megmondani, de meglehet, hogy a végét járják a kondik is. Első körben mondjuk jó lenne reset-elni is a routert (nem tudom ez megvolt-e a firmware csere mellett), illetve a legújabb MultiWAN Tomato-k sajnos nincsenek a toppon, én inkább javaslom a 132-es buildet.
tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-132-AIO.zip
Ezt felteszed, majd NVRAM törlés, szükség esetén beállítod a netet, és próba.
-
JetLI
csendes tag
Hello!
Elnézést a zavarásért, lenne egy kérdésem. Még mindig meg van a RT-N16 routerem de az utóbbi időben lelassult a net ha kiiktatom a router-t és szimplán modemmel csatlakozok akkor jó a net (10M) a letöltés viszont a routerren keresztül csak 2M körül mozog! Lehetséges, hogy öreg (pl.rossz kondenzátor ) a router vagy valami más probléma lehet? Ma felraktam a legújabb tomato firmware-t, de nem történt javulás!
Előre is köszönöm a válaszod!
Üdv. JetLI -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
atiska007
üzenetére
OK, nagyszerű, köszönjük! Valakinek biztosan jól fog jönni majd.
ARM vasakhoz másik bináris kell, de a többi ugyanaz.
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
atiska007
üzenetére
Bucicimaci régebben írt róla pár sort. Nekem mostanában sajnos nem nagyon van időm azt az oldalt is frissíteni, inkább itt vagyok aktív, de ha szükségét érzed, regisztrált felhasználóként Te is leírhatod az Ötletbazár szekcióba, vagy akár az itteni Tomato topikba, egy Logout blogbejegyzésbe, szóval sok lehetőség van.

-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Binárist át raktam, Wan up script be beállítottam.
Újraindítás után jónak tűnik, köszönöm a tippet.
Esetleg ezt nem tervezitek az Asus router fórum egyéb leírásába bérelni? Csak hogy legyen nyoma

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
atiska007
üzenetére
Ezt nem kell schedularbe rakni, mert elég egyszer lefuttatni router indítás után, amikor már van net. Az Iinit-be sajnos korai, szerintem vagy tedd be a WAN Up scriptbe, vagy pedig hozz létre neki egy külön scriptet, mondjuk 30 vagy 60 mp-es sleep-el, és akkor az mehet az Init-be.
De a /tmp-be nem jó helyen lesz a bináris, mert az tmpfs, avagy ramdrive, tehát újraindítás után el fog veszni.
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szuper köszi! működik.
root@unknown:/tmp# ./stealthMode2 sun 804365
stealthMode: Sunset Enabled
stealthMode: Sunset city code: 804365, sunset: 20:40, sunrise: 04:58
stealthMode: The time now is 09:30, so StealthMode will be activated at the next sunsetJól gondolom, hogy ez hogy automatikusan működjön a továbbiakban, akkor módosítanom kell a régi scheduler sort erre:
/tmp/stealthMode2 sun 804365 -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
atiska007
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben. Köszönöm előre is!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
atiska007
üzenetére
Szia!
A probléma az, hogy a weather.com oldal szerkezete megváltozott, így a stealthmode bináris nem tudja letölteni a szükséges adatokat. Még valamikor áprilisban, mielőtt lecseréltem az RT-N66U routerem, találtam lefordított új binárist, amit a JFFS-be másolva működött a stealthmode, de most nem találom. Ha lesz időm kutatok még, és ha megtalálom belinkelem ide.
-
atiska007
senior tag
Helló ismét!
Ezzel esetleg találkozott már valaki?
És mivel lehetne javítani? Vagy ez a feature már nem működik?
stealthMode Sunset mode is currently active and is set
for sunset at 00:00 and sunrise at 00:00root@unknown:/tmp/home/root# stealthMode sun_off
stealthMode: Sunset Disactivated
stealthMode: Disactivated
root@unknown:/tmp/home/root# stealthMode sun 804365
stealthMode: Sunset Enabled
stealthMode: Scheduler Tasks Deleted
wget: server returned error: HTTP/1.1 401 Unauthorized
stealthMode: Weather sunset time error!Köszi!
-
matt22
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem segít.
egyedül a jffs mappába tudok belépni, de írni már abba sem enged, pedig írhatóként van felcsatolva.
a nas és opt mappákba belépni sem enged.
az jutott eszembe hogy hétvégén próbaként felraktam az asuswrt firmwaret, de végül visszatértem a Tomatora (nvram erase megvolt). lehet a gyári firm cseszte el a vinyó jogosultsági beállításait? -
matt22
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
OK, így már a kliensen megjelennek a nas és opt mappák, viszont nem enged hozzájuk férni.
-
matt22
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
matt22
tag
A Shibby féle Tomato smb fájlmegosztása mitöl tud teljesen megzavarodni?
Az USB menüben teljesen jól mutatja hogy a külsö vinyó particioit (a particionalast ugy csináltam ahogy az asusrouterforumon le van írva) rendben felcsatolta (sda1 opt sda 2 swap sda3 nas néven) ennek ellenére hiába kapcsolom be a samba vagy ftp fájlmegosztást, más eszközröl nem lehet elérni, illetve egyedül az sda1 et mutatja megosztva de üres könyvtárként). Olyan mintha valahol felülírná a mountolási szabályokat.
Ez van a run after mounting részben:umount /tmp/mnt/*
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /opt
mount -t ext3 /dev/sda3 /nas
/opt/etc/init.d/rc.unslung startÉs az usb állapotnál is nas illetve opt néven mutatja a felcsatolt particiokat, de fajlmegosztasnal nem...
-
-
kano
nagyúr
Köszönöm, már néztem én is, hogy nem lesz belőle újabb.
Torrent van a Merlinben is? -
-
kano
nagyúr
válasz
eric.cartman
üzenetére
Szia!
Hogy vagy megelégedve a Merlin FW-vel? Most akarnám feldobni a sajátomra ezt az fw-t egy tomato helyett.
Ezt sikerült leszednem: RT-N16_3.0.0.4_378.50_0.zip
Tudsz esetleg ennél újabbról?
Köszi -
Sziasztok,
Kérlek titeket segítsetek kicsit:
Adott egy RT-N16 éppen Merlin FW-el
Szeretném a készüléket hatótáv kibővítésére használni - ha jól emlékszem már csináltam ilyet egy TPlink vassal, DDWRT FW segítségével, de nem a gyári vagy az azzal nagyon megegyező Merlinnel.Tud valaki megoldást a dologra?
Tehát WLAN -> WLAN repeater/extender (az sem baj, ha más SSID-lesz a sugárzott, mint az eredeti)
Előre is köszi!

-
jaki131313
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséges szeretnék kérni
Adott egy ASUS RT-N16-os router tomato-K26USB-1.28.RT-MIPSR2-120-AIO firmware-val ez alatt csücsül egy ZYXEL GS1900-8as switch (LAG,LACP-t tud )mely konfigurálható. A hálózatban van egy szerver 2lan kártyával ezeket server2012r2 alatt összerántottam egy nicteam-be (statikus terheléselosztás:dinamikus).
A kérdés a következő: hogyan konfigráljam a switch-router párost hogy jólegyen?
A hálózaton mac cím alapján osztom ki az ip-ket dhcp-vel.
Ha a switch-en Lagolom össze a két portot és Load Balance Algorithm MAC/IP -re állítom majd az asus-on a statikus dhcp-nél megadodm mindkét mac-et és ugyanazt a ip akkor jó lehet a dolog? -
MongolZ
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Nem, azért nincs 7 switch
Csak a házban eléggé furán sikerült kiépíteni a hálózatot: gyerekek miatt nem oda került a router, ahova terveztem (ahonnan fut az összes kábel), hanem egyik végpontra, ráadásul az asztali gép sem oda került, ahova szerettem volna, ezért a fali kábeleket össze kellett kötnöm, így kialakult az optikai központtól kezdve 7 csatlakozás (routerrel együtt). Nagyon hülye és gány megoldás, de ez van, sokáig működött abszolút stabil hálózattal. Néhány hete takarítottunk és arra gyanakszom, hogy amikor szétszedtük a routert, akkor nem figyeltünk/figyeltem, hogy ugyanoda dugjam vissza, ahonnan kihúztam - egyáltalán ki figyelt volna erre? 
De igen, laptoppal 1 méteres kábellel 1-2-es porton max 10 Mbittel megy a hálózat, míg 3-4-ben tud menni rendesen Gigabittel. Ráadásul 1-2 porton 10-15 percenként elszabadul a ping és a szokásos <10 helyett 2-300 úgy 20-30 mp-ig (ookla-hoz mérve).
Azóta utánaérdeklődtem, állítólag ez egy nagyon régi probléma és csak a legelső szériákat érintette, nekem meg 2015-ös a berendezésem, úgyhogy passz. Azt írták, hogy lehetne ilyen miatt gariztatni, de az az igazság, hogy max 2 portot fogok használni a routeren, ha máshol is kell vezetékes net, akkor mindenképpen le kell tennem valahova egy switchet, és nekem a gari most nagy macera. Előkeresni a papírt (egy helyen gyűjtöm őket, de akkor is), felvinni Bp-re, várni a garira, 2-3 hét múlva lesz valami visszajelzés, stb...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
MongolZ
üzenetére
Szia!
Nem, én sosem tapasztaltam ilyet, igaz körülbelül 25 méter volt a max kábelhossz amivel használtam az RT-N16-ot. Egyébként ugyanez a jelenség a szokásos pár méter esetén is? A 150 métert 7 csatlakoztatással, hogy érted? Tehát 7 db switch van közbeiktatva a 150 méteren?
-
MongolZ
addikt
Hali!
Tapasztaltatok olyat, hogy az 1 és 2 LAN port csak 10 Mb-el megy, míg a 3 és 4 Gigabittel? Ezzel szívtam a hétvégén, mire rájöttem... Százszor raktam újra a LAN drivert, frissítettem firmware-t, leellenőriztem az összes UTP kábelt teszterrel (kb. 150 méteren jön át a jel 7 helyen csatlakozással), mire eljutottam oda, hogy bedugom a 3-as portba...
-
törölt tag
válasz
bihariszabi
üzenetére
ha nincs nagy helyigény és sok-sok tera évente, akkor ssd.
-
bihariszabi
aktív tag
válasz
KicsiUbul
üzenetére
Miért nem cseréled csak a csatlakozót? Gondolom lenne vagy 360 Ft a szerelhetős lengőcsati. Két szál van rajta, nem tudod eltéveszteni a forrasztást ☺.
Más. Nagy általánosságban hány évet bír egy ilyen routerre dugot compact vinyó és milyet érdemes ere a célra venni? Nem menne állandóan, tehát nem torrentezni akarok, hanem csak mobilos adatmentésre, szinkronra használnám.
-
KicsiUbul
őstag
Sziasztok,
Nincs valakinek egy elfekvő adaptere hozzá / honnan lehet beszerezni / meg tudná javítani

Rendeltem egyet az adapter.hu-ról, de annak a csatlakozója nem 100% ban jó, ha picit mozdul, akkor már nem érintkezik.
Köszönöm,
Ubul -
JoceeHunt
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hétvégén lesz egy kis időm kipróbálom egy másik winyóval, de ha winyót kell vennem akkor már lehet NAS irányban indulok el, ez nagyon macerás így torrentezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzletből, garanciával, Dell Latitude 5540/ i7-1365u/16GB RAM/512GB SSD
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest