Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsalesz
tag
Srácok, hálás köszönet, hogy ennyit segítettetek! Az adott válaszok alapján kicsit rendet teszek a fejemben proci és vga téren, aztán már biztosan közelebb kerülök a célhoz. Mindig konzolos voltam, így rendesen el vagyok kényelmesedve és őszintén szólva tévedve is ezen a PC-és vonalon...
De már van kiindulási alapom és ez a lényeg!
Köszönöm! -
Géjza
őstag
válasz tome0001 #5750 üzenetére
20 autótól szerintem érezhetően el fog kezdeni malmozni a vga. Ha tolsz LFM-et és beoszt egy nagyobb (30+ fős) szerverre, akkor meg végképp nem lesz túl acélos. Itt már az újabb, erősebb procik is izzadnak keményen és kezdenek elfogyni.
Korábbi 5600x-em nem bírta etetni sok autó esetén 3080-at (uwqhd, epic feletti beállítás), vga kihasználás néha leesett 80-90%-ra, miközben az fps messze került a beállított 143-as limittől. Megkapta az 5800x3D-t, fordult a kocka, most azért malmozik vga, mert sokszor felkoppan 143fps-en.
Ha jó fps-ek és jó minimum fps-ek akarunk látni, akkor acc-nek fontosabb a cpu, mint a vga (kis túlzással).
Aki ACC-re épít gépet, az inkább izmos prociba ölje a pénzét, az legyen az alap. De ahogy írtam, a ma már 50k-ért is megvehető kis 6 magos 5600/5600x is izmosnak számít, nem kell százezres procikra gondolni.
-
mmdms
addikt
Dobnal be egy hw info kepet a magok orajelerol jatek kozben? Nalam marhara nem megy 2,8 ghz fole se a leggyorsabb mag, a legtobb meg 1,2 korul ketyeg. Reagal az orajelemelesre, de nem az orajeltol gyorsul sztem, csak a cache eleresi ideje csokken.
Kivancsi vagyok nagyobb cache-el amit kevesebbszer kell elerni magasabb lesz-e az orajel is.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Géjza
őstag
5600x-szel is maxon mentek a magok (bár itt nagyrészt allcore tuninggal ment, néha pbo-ztam, de akkor is fellőtte 4700-4800 körülire a nagy részüket). 3D-nél sok variáció nincs (CO-val van csökkentve a fesze, hogy minél hűvösebb legyen, de más tuning ügye itt nem lehet), ez fix 4.45GHz-en megy (a terheltek biztosan, a nem annyira terheltek mennek le 3.6-ra alapórajelükre).
Hwinfós képet nem tudok most lőni (költözés miatt még nincs összerakva a gép, hamarosan össze lesz durrantva az is).
Játék közben folyamatosan látom a magok órajelét, wattját, hőmérsékletét (msi afterburner-rel, de van hwinfo is).
-
Géjza
őstag
AB a rivatunerrel folyamatosan, dinamikusan ír mindent, amit beállítasz neki (vga, ram, cpu paramétereket). Játék közben láthatsz minden paramétert overlay-jel, hogy éppen ki, mikor és mit csinál (pl cpu magok terhelése, aktuális órajele). Emiatt hwinfo-t nem is használom már (max teszteléskor, ha valami új alkatrész vagy beállítás lenne).
[ Szerkesztve ]
-
Géjza
őstag
Már miért ne tudná? Mikor PBO-ztam, azzal teszteltem, hogy terhelés (és melegedés hatására) hogy kezd el szépen csökkeni a procimagok órajele 5-10MHz-enként és mennyinél áll be.
VGA-m is undervoltolva és underclockolva van, nem a gyári órajeleket írja ki, hanem az éppen aktuálisakat. Aktuális vga és procifogyasztást is szépen kiírja, terheléstől függően ugrabugrál összevissza mindkettőnél.
Szóval ezek nálam tutira működnek AB+RT overlay-jel.
-
Géjza
őstag
Offba teszem, mert az nem acc.
Akkor nem tudom mit jelez ki, viszont mikor indult a game és hűvös volt a proci, akkor kitartotta 4850-en, aztán ahogy melegedett, úgy kezdte el visszavenni kis lépésekben (5-15Mhz-enként) az órajelet, nem boostolta már olyan magasra a magokat. Akkor ez mi volt, ha nem a valós MHz-ek? Ugyanez igaz fogyira, hőmérskéletekre, stb. Akkor miket mutogat az overlay, ha nem a real time adatokat?
-
Kommy
veterán
válasz cstibikeee #5767 üzenetére
Így van, itt már nem vidulhatsz, de van helyette olyan ami 5.5 vagy felette indulhatsz ugyan ezekkel a feltételekkel.
-
Bandit21
addikt
A nem sok, az gondolom 10+1 verseny?
Valószínűleg már nem rookie hanem iron/bronz vagy.
Ott más szervereken tudsz menni.
Tudni kéne látod e már az elo pontod és kiléptel e a rookie -bol?regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
biker
nagyúr
szürke lenne amin nem indulhatsz, az a fix tutti
itt indulhatsz, mert még rookie vagy, és vagy rookie, vagy magasabb de max 4.99 vagy 5.49 SRElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Bandit21
addikt
Tényleg, ha nem szürke, akkor valószínűleg még rookie -ba, az első 10 verseny előtt lett 6+ az Sr.
De akkor hol tud menni? Min iron -ba nem.
Rookie ba meg azért nem magas az Sr.Ja ok, a rookie az vagy Sr vagy rookie alapján enged be.
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
cstibikeee
csendes tag
Köszi srácok, értem, akkor még mehetek mert a rookie kategóriába vagyok.
cstibikeee
-
Bandit21
addikt
válasz cstibikeee #5773 üzenetére
Igen majd a 10. verseny után derül ki - abbol hogy az induló 1500 elo pontból amit most még nem mutat mennyi maradt vagy esetleg jött hozzá - hogy
silver(szerk: bocs silver biztos nem mert ahhoz 25 verseny kell) bronze vagy iron plecsnit kapsz.Most is ki lehet amúgy számolni mennyi elo van ha a versenyeid végeredményét megnézed (nem a championship point az).
Szerintem nev alapján megvagy, ha jól látom 7 versenyt mentél eddig és summa -14 a rating change tehát jól állsz mert 1486 elo-d van.
Ha a következő 3 versenyen nem mész 1300 ala, amihez gyakorlatilag -62 per futam kéne (utolsó helyek) akkor bronze al fordulsz de ha összejön egy kicsi pluszba akkor meg rögtön bronze+
Ami mondjuk kb mindegy a lényeg hogy ne menjen 1000 alá, ha már 6+ az sr
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
válasz cstibikeee #5773 üzenetére
És tessék ezt a sportszerű mentalitást még sokáig megtartani...
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Bandit21
addikt
Lfm -nek nem tudjátok mi baja?
Sprint eredmények 3:15 hajnal után semmi.Gyakoroltam a 9:15 re de nem mentem végül de olyan mintha nem indulna el semmi.
-
tome0001
senior tag
-
v2
senior tag
Hali. Szerintetek, Nürburgring-en 1.52.99 lehetséges egy 23-as Lambóval?
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
Laby
őstag
Tegnap volt egy versenyem ahol szakadó eső volt (Mount Panorama-n és sötétben csak hogy még könnyebb legyen... ).
Nekem is, és 2 másik barátomnak is ugyan az volt a gond...ha valaki mögött 1,5 mp-n belül mentünk akkor iszonyat durván kiégett a kép. Ahogy a lámpa megvilágította az esőfüggönyt amit az előttünk autózó húzott maga után, egyszerűen elvakított. Nem, nem reálisan, vagy bugosan, vagy botrány gagyin.
Aki Call of Duty-zik annak mondanám, hogy annyira mintha egy flash gránát robbanna az arcodba.Szóval 2 mp-n belül konkrétan úgy volt játszani, mintha alt tab-oztam volna és a paint fehér hátterét nézném. Semmit, túlzás nélkül semmit nem lehetett látni...
Egyszer hallottam hogy van grafikai beállítás amit ha levesz az ember, akkor nincs esőfüggöny sem az autók mögött. Ezt kicsit illúzió romboló megoldásnak tartottam (habár hasznos persze), de akár ez, akár más beállítással orvosolható ez a jelenség?
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
Laby
őstag
Távolságit próbáltam kikapcsolni, de nem sikerült (habár nem volt külön gombra rakva, csak a blackbox menüből próbáltam kinyomni, de nem engedte módosítani). Távolsági nélkül mennyire lehet látni normál esetben? Folyamatosan kapcsolgatni kell, vagy úgy is lehet jól látni?
Grafikánál melyiket kell lehúzni?
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
biker
nagyúr
pont ugyanúgy szerintem mint életben. ha valaki mögött mész esőben vagy hóban mész, akkor távolságitól megvakulsz, egy nagy fehér foltot látsz majd
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Laby
őstag
-
Bandit21
addikt
Az LFM ufók mennek 1.53.500 körül.
Az átlagos 1500 körüli split quali 1 idő az 1.55.0Hotlap módban gondolom el lehet jutni az igazi Alien-nek 1.52.9 ig
Én nem mentem még itt acc-be, ma megvolt az első 30 köröm.
Hotlap módban dél és 22 fok2.02 körül voltak az első koreim aztán 1.56 vége lett.
Az 1.52 nagyon erős idő.
-
RobbyJr
őstag
válasz Bandit21 #5791 üzenetére
Tegnap kezdtem játszani ezzel a játékkal, nagyon F1-hez vagyok szokva, szóval át kell szokni még erre, de 3-4 kör alatt sikerült egy 56.9-et menni. 55-ös körrel én is boldog lennék, de arra rá kell gyúrni.
Nagyon be kell hintáztatni egyes kanyarokban az autótNincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
mmdms
addikt
válasz Bandit21 #5791 üzenetére
Sztem az uj fizika kulcsa nagyon durvan a damper beallitasokban van most, sokkal hatvanyozottabban mint elotte, az ilyen pattogosabb feluletu palyakon. mar olyan szinten nem mentem semmire az m6 al nurburgringen, neten kerestem egy szimpibb setupot (nem szoktam netes setupot hasznalni) es lelestem a damper reszt a sajat setupomba, es voila 1,5-2 secel gyorsultam. Igaz meg hangolni kell hozza picit, kuzdos volt vezetni, a setup probaversenyen az uccso sikanba ki is csusztam az uccso korbe, es pont v2 ment el mellettem.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Laby
őstag
Ilyen volt, csak hogy vizuálisan is szemléltessem.
Próbáltam singleplayer-ben előidézni, de nem tudtam semmilyen szerver beállítással sajnos, így a grafikai beállításokat sem tudtam tesztelni.
Azért furcsa hogyha ez bug volt, mert 3-ból 3 barátomnak ugyan úgy jelen volt ezen a futamon.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
mmdms
addikt
válasz Bandit21 #5796 üzenetére
58 ala neigazan tudtam bemenni az uj fizika ota, elotte 55,7-56,4 kozott szortam kb, most igy megint 56,5 korul alakul, ha jobban osszerakom 56 eleje. Nem vagyok egy Fittipaldi. Biztos lenne jobb is kis gyakorlassal, hetek ota nem ultem a rigben, megfekudt az alaplapom, meg ilyen aprosagok tortennek.
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor