- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
chrome11 #21046 üzenetére
Kezdő szettet azért nem javasoltam konkrétan, mert van sok féle, az AliExpress-en érdemes szétnézni és amelyik tetszik és jó áron van épp. Én nem vettem ilyet az elején, mert konkrét célom volt, amit építeni akartam, később vettem kéz alól egy Raspberry-hez való szenzor kit-et (3.3V), de a mai napig alig használtam belőle valamit.
-
Ton-ton
tag
válasz
chrome11 #21046 üzenetére
Ponthegesztés...
Mindenképp kell hozzá időzítő (555-ic a legegyszerűbb).
Valamilyen nagy áramú kapcsoló eszköz (ez lehet Fet, de akár relé is)
És persze tápegység. Ez utóbbi lehet egy sima pc táp is, a 3,3 volt jellemzően tud több mint 20 ampert, ami bőven elegendő.
Illetve mikrohullámú transzformátorát szokták áttekercselni (ha digitális mikrót bontasz, abban van egy 15 volt körüli transzformátor, és nagyáramú relé is, ami ide felhasználható) -
válasz
chrome11 #20977 üzenetére
Ha tanulás a cél, és nem akarod a kész áramkört tokozni vagy beépíteni, akkor
- breadboard
- jumper kábel (apa-apa, apa-anya)
- multiméter
mindenképp kelleni fog a prototípusok készítéséhez / teszteléshez.
Diszkrét alkatrészből mindenféle színes LED, hozzá 120Ω, 220Ω, 330Ω előtétellenállásnak, hogy látványosabb legyen, amit csinálsz. A szenzorokhoz illetve kapcsolókhoz, nyomógombokhoz fel- és lehúzó ellenállásnak 10kΩ, diódák, ami most eszembe jut.Abban az esetben, ha a használni kívánt szenzorokra nincs gyárilag ráforrasztva a tüskesor, kelleni fog forrasztópáka, meg ami ahhoz kell. Később, ha nem a gépre kötve fogod használni az alkotásodat, kell majd külső táp, esetleg li-ion vagy AA NiMH akku.
Illetve nem írtad, mivel rendelkezel, de érdemes valami kezdőkészletet beszerezni, amiben eleve sok hasznos alkatrész benne lesz, illetve nem kell forrasztani.
-
sonar
addikt
válasz
chrome11 #20977 üzenetére
Nem tudom, hogy itt mennyire populáris, de én a tinkercad.com-ot használom.
Kezdő arduinosként nekem tökéletes, hogy virtuálisan pakolom össze a dolgaimat és kódolgatok. Különösebb invesztició nélkül tudok debuggolni, basic szkópot használni...
Jah és én mivel erősen hely szűkében vagyok, nem kell magam után elpakolni.
De nyilván ez erősen virtuál és limitált. (ez is egy lehetőség)[ Módosította: MADcat ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Google Pixel topik
- BMW topik
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Star Wars rajongók
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged