Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz JAGER 10 #9230 üzenetére

TMC2130-at mondtam volna, de az 2A-t tud csak leadni (2,5A csúcsáram). Ha be tudod állítani akkora feszültségre a motort, hogy beleférjen ebbe az áramfelvételbe a specifikált nyomaték, akkor jó lehet.
    Motorokhoz nem értek, nem tudom mit kell nézni az adatlapján. Amit linkeltél ott 3,2V-ot írnak, az mit jelent? Minimális feszültség? Láttam már embereket ilyen NEMA motorokat hajtani 12V-ról és 24V-ról is. De ez a vezérlő elvileg meg tud hajtani bármit 5-46V között.

(#9233) weiss
    Egyébként meg igen. Kétlem, hogy számítana bármit is, ha mondjuk 1+ percig tartana egy teljes nyitás.
    És amúgy léptetőmotorokat feszültség alatt kell tartani, hogy meglegyen a pozíció tartásához kellő nyomaték. Ez viszont áramfelvétellel és melegedéssel jár. Nem arra vannak kitalálva, hogy 24/7 tartsanak vmit. Ha meg lekapcsolod, akkor elenged és könnyű elforgatni.
    Vmi olyan mechanikát kell kitalálni, amihez nem kell sok nyomaték, hogy megtartsa a pozíciót. Ugyanakkor nem akkora nagy áttétel, hogy ne legyen elég érzékeny a szenzor nélküli nullpontfelvételhez. Például egy csigahajtásnál nem biztos, hogy működne a StallGuard2™ technológia ezen a Trinamic driver-en, vagy ha működik is lehet nagyon megfeszítené a mechanikát. Többnyire szíjas hajtáshoz és csavarorsóhoz van kitalálva ez. Egy csigahajtáshoz - ahol lehet nincs merev ütközési pozíció és akár sok-sok lépés is lehet mire megfeszül a mechanika - inkább a végálláskapcsolót választanám.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés