- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Dißnäëß #15631 üzenetére
Ahol elrontottad az az, hogy a Graetz is ejt, ha nem Schottky nem is keveset ugye normál dióda 0.6-0.7Vx2 (tehát másfél volt környékén). Ha ez van akkor még tudod menteni a helyzetet Schottky diódákkal (0.2-0.3x2 azaz fél volt környékén fog ejteni a másfél helyett).
Ez is necces persze, nagyobb terhelésnél. -
Janos250
őstag
válasz
Dißnäëß #15631 üzenetére
Ez pl. ugyanúgy 60 W-os, 9 $-ért szállítással, pár napon belül hozza a postás, az új szabályok szerint is ÁFA mentesen, mert CZ.
https://www.banggood.com/Geekcreit-AC-100-240V-to-DC-12V-5A-60W-Switching-Power-Supply-Module-Driver-Adapter-LED-Strip-Light-p-1441620.html?cur_warehouse=CZ&rmmds=search
Hozzá szabályozható DC/DC konverter pl. 11$/10 db. azaz 1.1 $ darabja.
https://www.banggood.com/10Pcs-Mini-DC-Adjustable-Power-Supply-Buck-Module-Step-Down-Module-p-999753.html?cur_warehouse=CN&rmmds=search
Én pl. ezt használom, ez 48V, 500 (!) W, 24 $.
https://www.banggood.com/500W-Switching-Power-Supply-AC-110V-240V-Regulated-To-DC-48V-10_4A-LED-Power-Supply-Driver-Adapter-Security-Monitoring-Power-Supply-p-1589483.html?cur_warehouse=CZ&rmmds=search -
Janos250
őstag
válasz
Dißnäëß #15631 üzenetére
Én a trafót lecserélném (a régi toroid trafót egy készüléken le is cseréltem) valami egyéb tápra. 12V-os tápok a LED csíkok miatt elég jó áron kaphatók. Egyszerűbb esetben ezek jól használhatók, szükség esetén mehet utána 1-2 egyszerű, olcsó DC/DC konverter, amivel bármilyen feszültséget beállíthatsz. Én így használom.
Azért írom, hogy "egyszerűbb esetben", mert éppen nekem kellett egy készülékhez 48V, ezért én ehhez külön rendeltem tápot Alin.
Ott persze, már magasabb feszt is kibíró DC/DC átalakító kell, de az is kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- Acer Nitro XV340CKP WQHD 144HZ IPS KALIBRÁLT
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB , 6 hó teljeskörű garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Realme GT Neo 3T Dragon Ball Limited Edition
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest