- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Vsz. kétszer gondold meg mielőtt beleugrasz ilyen nagyon olcsó cuccokba.
Én nemrég szívtam meg freki mérővel.
OLED kijelzős, vámhatár alatt 2.4GHz-ig mér. Ez kell nekem. (Ne legyen teljesen off, ESP32-ről vezérelt ADF4351-hez).Valóság: Valóban mutat valamit, sőt ha elég nagy jelet kap elmegy egészen kb. 3 GHz-ig is.
Viszont a pontossága nulla. Alapból van kb. egy fix 0.5%-os eltérés (normális mérő 10^-6 tól indul). Nem mellékesen nagy ugrásokkal változik a mutatott érték. A számláló mintha kb. csak 10 bites lenne.Na most mivel nekem is hobbi, kicsivel többért sokkal jobbat tudtam volna építeni (persze még szétszedhetem azt is amit vettem, de nem hiszem, hogy sokkal többet ki lehet belőle hozni).
Az ESP32-vel simán lehet akár 40 Mhz-ig tudó freki mérőt csinálni (15 bites PCNT, ablakozás RMT-vel van rá netes példa). Még hozzá téve egy előosztót akár feljebb is tudtam volna menni frekiben mint amit vettem (és úgy már nemcsak CMOS jelszintekkel megy).Visszatérve a szkópra: Kicsit alul specifikált. Mennyi a mintavételezés sebessége? Digitális (négyszög) jeleknél a mintavételezési sebesség tizedével kell számolni mint (felső) határ. Milyen a tárolás mélysége? Milyen érzékenységi tartományban használható? Milyen triggerek vannak?
(A dekódolást nem említem, bár pl. ami nekem van tudja, sosem használtam, annyira nehézkes a beállítás. Simán fe/lelfutó élre triggerelve megnézem a lényeget, sokkal gyorsabban így.)
Egyéni igény az, hogy a jel spektruma FFT-vel megnézhető legyen. Nem feltétlen a készülékben, hanem pl. offline PC-vel. Viszont az FFT freki felbontása függ a mintaszámtól, szóval van helyzet ahol simán kellhet 1M minta...
Sajnos konkrét cuccot, pláne ennyiért nem tudok ajánlani. Viszont saját tapasztalatból kiindulva, nem érdemes a nagyon olcsó cuccokba gyorsan beleugrani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi 12T - egytucat
- Parkside szerszám kibeszélő
- VR topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged