- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
Vsz. kétszer gondold meg mielőtt beleugrasz ilyen nagyon olcsó cuccokba.
Én nemrég szívtam meg freki mérővel.
OLED kijelzős, vámhatár alatt 2.4GHz-ig mér. Ez kell nekem. (Ne legyen teljesen off, ESP32-ről vezérelt ADF4351-hez).Valóság: Valóban mutat valamit, sőt ha elég nagy jelet kap elmegy egészen kb. 3 GHz-ig is.
Viszont a pontossága nulla. Alapból van kb. egy fix 0.5%-os eltérés (normális mérő 10^-6 tól indul). Nem mellékesen nagy ugrásokkal változik a mutatott érték. A számláló mintha kb. csak 10 bites lenne.Na most mivel nekem is hobbi, kicsivel többért sokkal jobbat tudtam volna építeni (persze még szétszedhetem azt is amit vettem, de nem hiszem, hogy sokkal többet ki lehet belőle hozni).
Az ESP32-vel simán lehet akár 40 Mhz-ig tudó freki mérőt csinálni (15 bites PCNT, ablakozás RMT-vel van rá netes példa). Még hozzá téve egy előosztót akár feljebb is tudtam volna menni frekiben mint amit vettem (és úgy már nemcsak CMOS jelszintekkel megy).Visszatérve a szkópra: Kicsit alul specifikált. Mennyi a mintavételezés sebessége? Digitális (négyszög) jeleknél a mintavételezési sebesség tizedével kell számolni mint (felső) határ. Milyen a tárolás mélysége? Milyen érzékenységi tartományban használható? Milyen triggerek vannak?
(A dekódolást nem említem, bár pl. ami nekem van tudja, sosem használtam, annyira nehézkes a beállítás. Simán fe/lelfutó élre triggerelve megnézem a lényeget, sokkal gyorsabban így.)
Egyéni igény az, hogy a jel spektruma FFT-vel megnézhető legyen. Nem feltétlen a készülékben, hanem pl. offline PC-vel. Viszont az FFT freki felbontása függ a mintaszámtól, szóval van helyzet ahol simán kellhet 1M minta...
Sajnos konkrét cuccot, pláne ennyiért nem tudok ajánlani. Viszont saját tapasztalatból kiindulva, nem érdemes a nagyon olcsó cuccokba gyorsan beleugrani.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest