- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Nem ez tökéletes úgy ahogy van, ha nem lenne előtte a # akkor hibát ír ki miután lefut.
persze, hogy hibát ír ki, mert olyankor lefut(na), de olyan parancs, hogy include nem létezik szerintem. Mit mondott a hibaüzenet, nem ezt?
De most mintha rémleni valami, hogy már beszéltünk régebben arról, ilyen parancs nincs. Jól emlékszem?A xorg.conf fájl már megszűnt, automatikusan felismer mindent, a xorg.conf.d könyvárban elhelyezett konfigurációs fájlokkal lehet beállítani a szükséges opciókat. A szóban forgó fájlt már ritkán használják, pl Radeon kártyák esetén talán.
Ajánlott olvasmány: http://www.x.org/archive/current/doc/man/man5/xorg.conf.5.xhtml
Az InputClassra hívnám fel a figyelmet.
(#179) chab7
Nem a helyére, hanem a fájl végére bemásolni. Egy eszközhöz több szabály lehet. Ha az inputclassban beállított feltételeknek megfelel az eszköz, "Keyboard Defaults" néven a szabály is hozzáadásra kerül.
Az egyes inputclassok sorrendje nem mindegy, sorrendben hajtódnak végre, tehát az utolsó szabályban megadott opciók felülbírál(hat)ják az előző konfigurációkat.
A Xorg.0.log-ban lehet ellenőrizni, az egyes eszközök milyen beállításokat kaptak meg.Még egy kicsit a xorg-ról:
Amit az /etc/X11/xorg.conf.d/10-akarmi.conf stb fájlokban beállítottatok, azok rendszer szinten érvényesek. Amint Ti is felül tudjátok bírálni ezeket felhasználói szinten (lásd xinitrc setxkbmap parancs), úgy a DE (Desktop Enviroment) is megteszi ezt, Gnome-nál pl. a gnome-settings-daemon a ludas. Tehát ilyen esetekben minden egyes felhasználónak külön konfigurálnia kell, testre kell szabnia a Gnome (KDE stb) alapbeállításait. Részemről nekem ez nem tetszik, viszont van amit ki lehet kapcsolni, ill. az előnye (könnyebbség), hogy grafikus felületen tudod piszkálni.
Openbox pl. nem bírálja felül a xong.conf.d-ben lévő beállítást.(#190) chab7
A hátteret is neked kell beállítani és indítani az autostart.xml-ben, pl nálam:
(hsetroot -solid "#6E0652" -full ~/Downloads/Pictures/minta.png -blur 60 && xcompmgr -nf) &
Ez ad egy egyszínű hátteret, amire berak egy képet némileg elmosva, majd indul a composite managerThunar-nál, de szerintem pacmanfm-nél is be lehet állítani, hogy ő kezelje ezeket az eszközöket, automount-ot (pl. daemon módban indítva).
Uff, ha valamit kihagytam, szóljatok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest