Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
unrealnoise
senior tag
Régóta PC-m van, most 35 évesen nem nagyon játszom már, így felszámolnám egy időre ezt a Gaming témakört, és jó lenne egy hordozható masina, egy másik rendszeren. NAS-om meg van otthon.
Egy M1-es Macbook Air-en gondolkozom.
A kérdés, hogy mennyire jó a Mac úgy natívan? Táblázatkezelő, képszerkesztő, videóvágó szintjén el lehet vele lenni, vagy egy csomó pénz szintre hozni, hogy mindent is tudjak vele csinálni érdemben?
Vannak extra buktatók amire figyeljek? Mindenre is rákereshetnék, de itt pár sornyi személyes véleménynek örülnék.
A leginkább böngészésre, youtube-ra, weblapot pofozgatni, stb használnám, képszerkesztéssel, néha, esetleg apróbb videók vágása...steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
unrealnoise
senior tag
válasz gzbotii #103602 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat
Azt jelenti, hogy PC-re pl. van ezer féle alternatíva, ami free vagy olcsó is.
PC-re megvettem a Filmora-t is, de közben látom, hogy az elérhető Mac-re is.
Közben el is döntöttem, hogy váltok.
Sajnos a 16GB-os verzió különbözete iszonyat nagy, lehet maradok az olcsóbbnál, ahogy nézem youtubeon, bőven jó az. Ha meg már kevés lesz valamiért, akkor váltok lehet.steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
unrealnoise
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő, mert tapasztalatlan vagyok ilyen téren.
Vettem egy USB HUB-ot, aztán az M1-es MacBook Air-t rákötöttem egy HDMI-s 1080p-s, 24"-es monitorra, az iStat Menu viszont iszonyat kevés hátralévő időt ír ki így. Pedig hát a monitornak nyilván van egy külső áramforrása is.Azt sem tudom egyébként, hogy pontosan miképpen is kellene beállítanom, hogy tuti minden klassz legyen.
Nekem nem kell kiterjesztett fő kijelző és ilyesmi, a külső monitort fő megjelenítőként szeretném használni.Most úgy van, hogy a képernyő türközve van, és az Air billentyűzet és képernyő világítását levettem nullára. Nem lehet ezeket csak úgy "kikapcsolni"?
Most pl az iStat 72%-os akkutöltöttségnél 4:35-öt ír ki, és valóban elég dinamikusan is merül ez alapján az akku.
Mit tudnék tenni az ügy érdekében?A HUB-ra csak egy külső USB-s billentyűzet és egy pendrive van még csatlakoztatva.
Előre is köszönök minden választ!steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
unrealnoise
senior tag
válasz r3dsnake #106882 üzenetére
Nekem a Plex a Samsung Q80T-n a 4K tartalmakkal nem nagyon tud mit kezdeni... Nem csak hogy lassan indítja el őket, hanem legtöbbször el sem indulnak. Csak várok.
Az Emby viszont remek. Gyorsabb az egész... 1080p-ben 4K is pöcsre indul... Én váltok is.steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
unrealnoise
senior tag
válasz r3dsnake #106884 üzenetére
Szerinted. Szerintem meg jobb az Emby. Gyorsabb. Nem csak a filmek lejátszása biztosabb hanem az egész. Ez nem tököl annyit, mint a Plex. És ezt azért nem csak én mondom, rákerestem összehasonlításokra, és más is erre a megállapításra jutott.
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Apple Watch
- Battlefield 2042
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 13" 2018 / 256GB, 8GB RAM / Rose Gold (204)
- Kitűnő MacBook Pro 13 8/256 (94%-os akku)
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
- Apple Magic Trackpad 2 - Space Gray (asztroszürke) MRMF2ZM/A
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- AKCIÓ ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 M3 8CPU/10GPU 8GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar billentyűzet Deák
- MacBook Pro 2017(I7,16gb RAM,512GB)
- Macbook 12" 2015 8GB/256GB rosé gold eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest