Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TonTomika
aktív tag
Hali!
Hulye kerdes kovetkezik:
Mit gondoltok...otthoni hasznalat mellett akksikimeles szempontjabol jobb ha taprol uzemelek folyamatosan, vagy menjen akksival es csak akkor magsafe ha szukseges?
Nem hulye kerdes:
Vettem egy új alu MacBook-ot és egy AirPort Express-t(802.11n). Itthon fellelhető még két pc egy manuális ip-kiosztással ellátott Dlink - D604 kábeles routeren, amire be van konfigolva a net. (PPPoE)
Router belső ip: 192.168.0.1
PC1 ip: 192.168.0.2
PC2 ip: 192.168.0.3És ami nem megy hogy az AirPort Express-nek kiosztok egy 192.168.0.4-es ip-t és legyen net...hálózat...statikus kiosztás a port-forward miatt szükséges torrenthez.
Előre is köszi a válaszokat...
Mac forever -
TonTomika
aktív tag
Opps tényleg...nem vettem észre!
Nos igazából nem nekem volt személyesen rossz tapasztalatom (hál'istennek), hanem a legjobb barátomnak. (Ajándék 4 giga ram miatt vette náluk.) Adott MBP 13" és pixelhiba. Tudom, ISO szabvány, meg ilyesmi, de azért a képernyő közepétől + - 15 pixelnyire a pixelhiba eléggé zavaró! Másfél, két óra győzködés után, sikerült annyit kihúzni belőlük, hogy a demogép képernyőjét átszereljék. Végül ez lett a megoldás, eléggé gány munkát végeztek ugyan (inverter fekete műanyagja elég rendesen megkarcolódott), de kicserélték. Később ellátogattunk abba a boltba, ahol jómagam is vettem a gépemet, (szándékosan nem mondom, hogy melyik) majd beszélgettünk az eladóval, mire ő igazolta, hogy igen iso szabvány, de ha tényleg zavaró, elég beletenni egy rossz memóriát, vagy vinyót, és visszaküldeni az apple-nek. A boltnak ez nem kerül semmibe, de garantálom, hogy egy ilyen húzással örökre leköteleznek maguknak egy vevőt! A másik üzletnél pedig mínusz egy vevő. Szimpla ügyfél-barát hozzáállás!
Vásárlás előtt több fórumon is jártam, és sok helyen óva intettek iStyletól.
A véleményem szubjektív!
Pixelhiba vizsgálatra Bachman által készített Monitor Friend programot ajánlom!
üdv
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz Paarthurnax #2185 üzenetére
Vitruális környezet akkor jó, ha van elég memória a gépben. Parallels-el szépen be lehet állítani, hogy mennyi memóriát kapjon, de az a legjobb ha legalább 4GB memória van a gépben. Úgy már komolyabb dolgokra is használható a rendszer.
-
TonTomika
aktív tag
Igen, ezzel én is találkoztam...nálam minimumra van véve a memóriaigény, minden sallang le van véve, csak arra használom néha napján amire kell. Nagyon ritkán kell hozzányúlnom, ezért nem akartam feltrancsírozni az egész Mac HD-t. 4 giga tényleg kell neki, meg valljuk be, OSX sem tökéletes, jól meg kell etetni rammal és akkor nem akadékoskodik.
-
TonTomika
aktív tag
Igazából ezt a win7 erőlködést nem igazán értem, hiszen ha van már mellette win-es géped, minek szerencsétlen párát megtömni vele? No mondjuk nekem is van, szigorúan virtuálisan egy natúr xp, mert sajnos a suliban anno használt program csak win-re volt, ezért kénytelen voltam feltenni azt. Lassan másfél éve tértem "mac" és igazából hót feleslegesnek érzem a wint átlagfelhasználónak mac mellé, persze lehetnek olyan emberek akiknek csak win-re van a programjuk amivel dolgoznak. (Szerencsére már van ArciCAD, Maya meg minden finomság mac-re is.) Én pl a diplomamunkámat is Pages-ben írom (lehet InDesign lesz belőle, a karakterköz rendezhetősége miatt ) már, noha a 2007-es Word-öt vágom mint Pistike a friss kalácsot. Amondó vagyok, hogy ez, mint ahogy Te is leírtad, egy teljesen más logikát követ, ezért ha magadénak szeretnéd érezni, át kell szokni. Nekem kb 1 hónapba telt, de az egy örömteli hónap volt. Azóta természetes minden.
Természetes továbbá, hogy ha lecsukom a fedelét, akkor ő szunyókál, ha kinyitom, japán harcost megszégyenítő módon éled fel Csipkerózsika álmából, és várja az utasításokat. Itt jönne a kérdésem: Minek akarod eme csodás feature-t kiirtani a gépedből? Megjegyzem, egy terminal parancs segítségével ki lehet kapcsolni teljesen, illetve beállítani hogy mely módokban használja. Alapértelmezésben elmenti a vinyóra is (mint a win) + feszültség alatt tartja a memória modulokat, ezért éled fel oly gyorsan. Ezek közül lehet választani egyik, másik, mindkettő, egyik sem típusú variációkban. Google link. Bővebb leírás a hibernálási módokról.
$ sudo pmset -a hibernatemode 0
$ sudo nvram "use-nvramrc?"=falseMsn kérdéssel én is sokat bajlódtam, van a microsoftnak egy mac-re fejlesztett msn kliense, hang az működik, de videó az nincs. Sokszor lefagy, felpörgeti a procit. Nem valami jó.
Amsn-t feltelepítettem, elindítottam, nem tetszett -> TRASH
Adium feltelepítettem, testre szabtam, imádom, használom! Legjobb alternatívának tartom, gyors, nem zabálja meg a géped, nagyon sokféle más protokollt is ismer. Gyenge pontja a lassú fileküldés, de mire való az email, meg az ingyenes tárhelyek...mammutmail, rapidshare, etc...?
GMail fiókja általában mindenkinek van, ezt pl mint jabber account be tudod állítani iChatben is, és elvileg működik a videochat funkció is benne. ITT van egy kis leírás, hogy miként tudod msn accountodat az egyébként remek iChat programban használni. / Vagy videochatre ott a Skype! /
Msn plus hangok, rezgés meg minden egyéb ilyen szörnyűséget egyik msn programban sem fogod megtalálni, bár ha csak a testre szabhatóság miatt kellenének, akkor Adium a megoldás!
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Crossover akkor a legjobb, ha sima .exe-t kell futtatni elvileg.
Parallels-t javaslom, sima 32 bites XP-vel. (Vannak direkt csökkentett méretű, teljesítményű XP-k is.) Parallels-ben beállítottam neki, hogy kap 265mega memóriát és jónapot. 4 asztalt használok, ebből az egyiken ment a win, de az teljes ablakban. Nekem elfogadható volt a sebessége, indítással együtt, kb annyi időbe telt mint egy pc elindítása. Tipp: Ha közben OSX-en minimalizálod a futó alkalmazásokat, kiváltképp Safari, gyorsabb lesz a virtuális XP-d is, mert nem zabálja meg a memóriát az OSX. Ennek a rendszernek ez az egy negatívuma van, hogy meg kell tömni sok memóriával, és akkor nem lesz baj. (Gondolom közben már rájöttél, ha a piros X-el zárod be az ablakokat, a programok még futnak a háttérben. Leggyorsabb megoldás CMD+Q mely remekül kézre esik.)
iTunes médiatár felépítéséhez azt tanácsolnám, hogy ha nem akarsz nagy átláthatatlan katyvaszt, albumonként rakjad be a zenéidet, és rendesen tageld be őket! Ha saját válogatásaid vannak, jelöld ki mindet, Albumcímnek mondjuk egy Jazz válogatás-t írjál be, és fontos még, hogy két féle artist rublika van, ha az album artisthoz írsz egy VA-t mondjuk, attól még a szám előadója ugyan úgy megmaradhat! Utolsó lépésként meg vagy rajzolsz, vagy keresel valami jó album borítót az egésznek. Kész is a saját válogatás, igényesen, iTunes-ba illően, kereshetően.
Fájlegyesítésre -mivel általában majdnem minden .rar-ba van tömörítve- a legjobb az UnRarX melyet INNEN ingyenesen letölthetsz. Gyors, kicsi, jó. Bonyolultabb csomagoláshoz meg Stuffit expander, illetve egyéb dolgokhoz ForkLift a megoldás. muCOmmander sem rossz, de ForkLift illik a legjobban bele ebbe a világba, illetve rendkívül sokat tud.
Szimpla fájlkezelésre meg használd a Findert, jómagam win alatt gyűlöltem az intézőt, csak TC-t használtam, de Findert nagyon megszerettem...egyszerű mint a facsipesz.
Pár alapvető billentyű kombinációt jó ha megtanul az ember, ezzel jelentősen felgyorsíthatod a géped kezelését!CMD+Backspace = kukába dobás
CMD+1/2/3 = Finder ablak nézeteinek váltása
CMD+TAB = (win) Alt+TabEbből is látható, hogy a CMD - Command - parancs billentyű, az Alt, eredeti nevén Option billentyű pedig a módosító. Pl ha két iTunes libaryt akarsz használni elég csak optiont nyomva tartani mikötben indítod az iTunest, és feldobja a választó ablakot. Ugyan ez működik iPhoto-nál is.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
CMD mint CoMmanD de rá is van írva a billentyűzetre!
Exposé pedig az adott asztalon lévő megnyitott ablakokat ugrasztja szét, ha multi touch-os a tranckpad-od, akkor 4 ujjat egyszerre lehúzva is lehet működtetni az exposét, illetve 4 ujj balra/jobbra pedig a megnyitott alkalmazások között válogathatsz. Xero-hoz hasonlóan én is csak azt tudom mondani, ha nem érzel rá, nem olvasod el a rendszerben, hogy mi mit jelent, akkor nézz utána pl apple oldalán, beszmeken, stb oldalakon, hogy milyen feature-ök vannak aminek használatát érdemes elsajátítani. Ezt másképp nem lehet.
Virtualizálást hagyd meg, hidd el, nem érdemes bootcamppel használni a gépet. win7 helyett meg XP, gondolom azon is elmegy a tőzsdeelemző programod. Nekem 2gb rammal finom hangolva teljesen használható. (Illetve használható volt, mert tegnap írtottam ki végleg )
Apropó...megjelent az új CrossOver!
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Ha másképp nem megy, kiszeded a gépből, beleteszed egy vinyótokba, vagy SATA to USB átalakítóba, és rádugod egy mac-re. Ha nincs kéznél másik mac, akkor a windowsra van két program is, egyik a paragon hfs windows, másik pedig a macdrive. Ezek segítségével talán le tudod menteni a dolgaid. Fontos megjegyezni, hogy a vinyótok, illetve az átalakító mac kompatibilis legyen, noha a legtöbb ilyen dolog már az. Sok sikert!
[link][ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Magyar kiosztásnál az 1-es mellett van a 0. International, és minden más kiosztásnál pedig a 9-es mellett. Ha nagyon nem megy a dolog, használd az international kiosztást, no ekezet rulz, illetve beállítható egy ún. keyboard viewer mely megmutatja, hogy mi hol van.
Megjegyzem, legidegesítőbb a Y-Z mizéria, megetetném az összes magyar klaviatúrát azzal, aki anno kitalálta ezt a kiosztást.Egyébként a Sys profiler-ben meg tudod nézni, hogy milyen a sata benne.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz Bubba76 #2361 üzenetére
Elképzelhető még az is, hogy egyel régebbi széria, ezért ez az árkülönbség.
Az ár valami hasonlóképp alakul:
Amerikában egy gép mondjuk $1000 az európában €1000 és ugye jön még rá az áfa...így vehetjük mi meg jó sok pénzért... nem csoda, hogy annyira nincs elterjedve mint odaát.
iPoddal viszont valami más a helyzet, tavaly novemberben vettem ötvenpárezer forintért egy 160GB-os Classicot, legális, hivatalos forrásból (boltból).
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz radi8tor #2380 üzenetére
Gyárilag is elég színhelyes, (95% feletti érték) de ha munkaeszköz, érdemes bekalibráltatni. Tudomásom szerint nem IPS paneles a kijelző, de olyan munkákra, amihez szükségeltetik egy színhelyes display, oda már nem elég egy sima képernyő, külsőből meg olyat vesz az ember, amilyet akar.
-
TonTomika
aktív tag
válasz radi8tor #2393 üzenetére
Annyira nem vagyok jártas a témában, (előző hozzászólásomban lévő infóknak is utánakérdeztem anno...) de szerintem egy normális külső monitort ha bekalibráltat az ember, annak illik 100%-ig (vagy 99%) színhelyesnek lennie. – Gondolom én. – Akinek ilyenre van szüksége, az több mint valószínű, hogy megengedhet magának egy Eizo monitort is, azokat mondják a monitorok Mercedes-ének, ergo szar csak nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Tudtommal még nincsen, de ha jót akarsz, szerintem ne is tedd fel. Engem eléggé megkavart, nem beszélve arról, hogy ha keresel valamit, mindenhol angolul hivatkoznak a dolgokra. Noha nem használtam huzamosabb ideig, egyszer láttam magyar OSX-et, de nagyon nem tetszett. Lehet csak a megszokás miatt...
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Mert a snow leo alapból nem a 64 bites kernelt indítja, hanem a 32 biteset. Hót felesleges a 64 bites kernelt elindítani, hiszen azt csak 32 gb memória felett tudna érdemben érvényesülni. Minden program természetesen fut 64 biten, könyvtárak is 64 bitesek, szóval még mindig nem értem a probléma okát?!
-
TonTomika
aktív tag
válasz Imafett #2402 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen kompetenciákkal bírsz az informatika terén. Szvsz. átlagosan 1-2hét alatt át lehet szokni, inkább a másfajta használati elveket kell elsajátítani és minden jó lesz! Legdurvább szegmens talán a zenetár importálása iTunes-ba. Noha van más zenelejátszó is, ennél jobbat még nem láttam, viszont megrögzött Winamp-osoknak nem lesz annyira egyszerű a dolog.
-
TonTomika
aktív tag
-
TonTomika
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz Imafett #2415 üzenetére
Az optikai kimenetet már Karma kolléga megválaszolta, ugye az alap optikai kimenet így néz ki:
a jack csatlakozóba lehet bedugni egy ún.: TOSlink to Mini TOSlink átalakítót így házimozira rákötve digitális hangot kapsz. Megjegyzésként még annyit, hogy bizonyos jack csatlakozók nem mennek bele teljesen, így mondjuk ha odébb teszed az asztalon, egy pillanatra megszűnhet a kapcsolat. Klotz aux kábelnél viszont ilyet nem tapasztaltam.
Amit belinkeltem az természetesen megegyezik a macbook keyboard-al is, de a sysprefs -> lang. & text -> input sources résznél van egy olyan hogy: keyboard viewer, így fent megjelenik egy kis ikon amivel elő tudsz hozni egy ilyen ablakot:
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz HaliAdi #2438 üzenetére
Ez igazából szubjektív. Mire van szükséged? Csupán ez a döntő kérdés.
Szükséges e a Windows platformra, vagy megbékélnél egy OSX-el?
Munkára kell, vagy rendes használatra, esetleg mindkettő?
Ha munka akkor milyen munkaterület...megvannak e a kellő programok rá, stbstb.
Annyit még megjegyeznék, hogy én a helyedben megvárnám a Core i5, i7 processzorral szerelt MBP-ket, mert a mostaniakat fogják leváltani, hasonló, vagy ugyanezen az áron. Apple általában így szokta. (Mostanában fognak jönni valamikor...)Vírusról még én sem tudok, viszont trójai az van/volt két darab, internetről letöltött warezolt iWorkbe, és Adobe CS4-be tettek bele egyet-egyet ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz HaliAdi #2440 üzenetére
Én Mac-et vennék, de elfogultnak számítok.
Ha emellett tennéd le a voksod, szerintem mindenképpen várjad meg, míg kijönnek az újak!
Játszani is lehet rajta, persze attól függ, hogy mivel szoktál játszani. Nagyon sok játék van már, amit osx alatt is lehet futtatni, illetve van egy crossover nevű program, amivel szintén lehet win-es .exe-t futtatni osx alatt. Windowst lehet még rá tenni virtuális gépként, ha mód van rá én ezt ajánlom. Prezentációt készíteni (Keynote), minden egyéb kreatív alkalmazásra (Adobe, FinalCut Pro, Logic Pro) ez a legalkalmasabb rendszer.Akksi való igaz, hogy nagyon jó teljesítményű, bár nekem még nem a 7 órás van benne.
Egyedül a superdrive-ra kell rendkívül vigyázni, szinte az összes ismerősömnek tönkrement két év alatt. Lemezt nem szabad benne hagyni szállításnál, használat közben csak asztalon, nem mozgatva használni. Mivel slot-in rendszerű, nem áll benne olyan fixen a lemez, és a forgás közbeni mozgatás eredményeképpen a lemez kimozdulhat az egyenletes forgásból, ilyenkor a lézerfej újrapozicionál és emiatt a sok újrapozicionálás miatt hamar elhalálozódik. Felmerül a kérdés vajon szükség van e 2010-ben optikai meghajtókra?
Én spec azt tervezem most, hogy kihajítom belőle, elteszem szépen a fiókba amíg még működik, helyére meg megy egy SSD. Ja és egy külső drive-ot 10.000HUF értékben már tudsz venni, amit bármihez használhatsz, ha nem kell eláll a fiókban, superdrive-ot meg nem kapsz ennyiért.[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz HaliAdi #2443 üzenetére
Én a BD-ben sem hiszek, az is egy különálló optikai korong, megy karcolódik, elveszik, nincs egyből kéznél...akkor már inkább a flash memória az ésszerűbb.
Attól függ, hogy mennyit használnád a wines dolgokat. Ha azért napjában többször elindítod, akkor vagy virtuális gépként feltenni, vagy bootcamp. Hogy a kettő közül melyik, azt is a használt programok teljesítményigénye határozza meg. Bootcamp-es windowst viszont nehezebb megszüntetni szerintem ha már nem kell, két rendszerből is körülményesen lehet másolgatni, mert más a fájlrendszer ugye. Virtuális gépnél ilyen problémák nincsenek. Pl 4 gigánál nagyobb fájlokat nem lehet tenni pendrivera ami adott esetben FAT32, így vagy ki kell írni lemezre, vagy kell keresni olyan programokat, amik lehetővé teszik az idegen fájlrendszer írását/olvasását. Emiatt érdemes meggondolni! Virtuális gépként sima hálózati meghajtóként látja az OSX partíciót, illetve fizikálisan nem is partícionálja a vinyót.
Crossover csupán egy ilyen kiegészítő keretprogram, ami képes .exe fájlokat futtatni. Előny még továbbá, hogy ott van egyből az OSX-is nem kell újraindítgatni stb. Viszont nagy teljesítményű programokat nem fogsz tudni futtatni vele valószínűleg, bár nem tudom a Core i7-esek mire lesznek képesek.Szóval a kérdésedre a válasz: Te tudod, hogy mire van szükséged, nagyjából leírtam az érveket/ellenérveket.
Az árfekvés több mint valószínű hogy ugyan ez lesz, ha jön új termék megkapja a régebbi termék árát, és a régebbi olcsóbb lesz.
-
TonTomika
aktív tag
válasz kgergo89 #2462 üzenetére
Nem tudom, hogy létezik e...én alapból kezet mosok mielőtt hozzányúlok...kaja után...etc...utcáról, meg máshonnan jövet meg elvileg kezet most az ember.
De egyébként nekem nem zsírosodik be hamar ezzel a módszerrel. Egyedül a billentyűk kezdtek fényesedni, megjegyzem nem a feliratok kopni! csak fényesedni. De ez bő egy évnyi rengeteg használat után természetes amortizáció.
-
TonTomika
aktív tag
Mert igazából az iTunes okos és a júzer a hülye. Ebbe a problémába én is belefutottam, anno saját magam kategorizáltam a zenéim, majd winampba huzigáltam. iTunes ennek pont az ellentéte! Rájöttem, hogy igazából akkor a legjobban átlátható, és rendszerezhető a dolog, ha úgy csinálja ahogy hagyom neki. Szóval rendezze csak szépen a médiatárat, és én a bemásolást is meghagyom neki. Ha valami hülyeséget kapok, azt meg QT-al vagy VLC-vel nyitom meg meghallgatom, majd törlöm.
A médiatárad bármelyik meghajtó bármelyik mappájába bele lehet tenni, szóval nem kell feltétlenül a Music mappába.
Libary-k közti váltáshoz, illetve új libary létrehozásához nyomd folyamatosan az option (alt) gombot, majd indítsd el az iTunes-t, és fel is dobja a választó ablakot.A zenéket kategorizálni akkor lehet a legjobban, ha teljes albumokat hallgatsz. Nálam ez nem jelentett nagy problémát, mivel általában egész albumokat hallgatok.
Ha viszont saját válogatásaid is vannak, jelöld ki az egy válogatásba tartozó számokat, aztán cmd+i és adj meg nekik albumcímnek a válogatásod címét, majd ami FONTOS az az ALBUM ARTIST! Ide mondjuk érdemes egy VA-t vagy Various Artist-et beírni, így minden számnak megmaradhat az eredeti előadója, mégis egy mappában maradnak. Az iTunes előadók alapján rendszerezi a számokat, ezért dobálja szét még akkor is, ha közös az albumnév.
Ha ezeket szépen megcsinálod, többet soha nem kell belemenni a zenét tartalmazó mappádba sem!
Ja és a borítókat egy szimpla drag&droppal bele lehet dobni amikor szerkeszted az ID tageket.
Szóval ez a legtutibb médialejátszó amit valaha láttam, csak meg kell tanulni okosan használni.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Én is kb 10-12év szintén rendszerezett, mappásított zenét húztam be. De ha eddig is ki volt töltve, márpedig ki voltak töltve a tagek rendesen csak a válogatás albumoknál van némi kellemetlenség. Még ugyan nem végeztem, de sokat szortírozok, mert sok olyan van, ami már nem üti meg a minőségi szintet nálam...320kbps alatt nemigen szeretem az mp3-at...meg a zenei kultúrám egy része szűkült, másik része pedig kinyílt. Változnak az idők.
Hagyd bepipálva, másolja be ő a saját helyére, és amiket betettél meg szépen töröljed. Így könnyebben ellenőrizni tudod, hogy mi van már bent, és mi nincs. <- Ez az értelme, más értelme nincs.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
Én csak azt sajnálom, hogy a 13" nem kapta meg azokat, amiket a nagyobb testvérei. hordozhatónál 13" a legjobb szerintem! Nem tudnám elképzelni, hogy egy 15" vagy 17" tepsit cipeljek. :S Továbbá 1440X-es display is simán belefért volna a 13"-ba.
-
TonTomika
aktív tag
Én az iWork-ot javaslom! Pages szerintem rendkívül jól kezelhető, és felhasználóbarát. Tény, hogy ms office után hozzá kell szokni, de nem lehetetlen. Kicsit másképp vannak benne a dolgok, másképp van kigondolva. Lehet exportálni pdf-et is belőle, megnyitja a .doc-ot(előfordulhatnak anomáliák) de a .docx-et pedig tökéletesen kezeli. MyspellX-el pedig lehet beletenni magyar nyelvű helyesírás ellenőrzőt is.
Numbers szintén jól és könnyen használható, bajom még nem volt vele...Keynote pedig magáért beszél.
Ja és nem is drága a csomag! (24.500HUF) (Mac-es Office-t én sem javaslom! Akkor már esetleg crossover és exe-ből futtatható word)
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz Paarthurnax #2655 üzenetére
Általában havonta-kéthavonta egyszer meg szoktam csinálni a kalibrálást. Most járok 275 ciklusnál, és 97%-on áll az élettartam mutató.
-
TonTomika
aktív tag
Töltsd fel teljesen az akkut, majd a teljes feltöltöttség után még két órát hagyd a töltőn.
Ezután leveheted a töltőről, és addig használd, amíg el nem megy sleep-be.
Hagyd a gépet lemerült akkuval legalább 5 órát, én speciel egy éjszakányit szoktam.
Ezután töltsd fel újra teljesen az akkumulátort és kész. -
TonTomika
aktív tag
válasz Paarthurnax #2662 üzenetére
Véletlenül nem iPad-et vettél??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest