-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Megane2000 #38899 üzenetére
Tegnap szedted le?Mintha olvastam volna a topikban, hogy másnak is szórakozik...
-
Megane2000
aktív tag
válasz
Joe Swanson #38898 üzenetére
Nekem gyorsan lejött.
-
Joe Swanson
senior tag
Ez borzasztó, hogy ilyen lassan jön le a kapitány az apple storebol… Nincs más mód a letöltésre?
-
MajaG
senior tag
válasz
hszilard666 #38872 üzenetére
Projektorra akarok kirakni 3D képet, ahhoz keresnék lejátszót.
-
Imy
veterán
-
buvartacsko
addikt
detto, nekem is 1043nd+openwrt van egyik helyen, másikon meg alap fw-vel ugyanez.
ahol most vagyok 3 ipad, 3 iphone, és egy macbook csatlakozik rá, 14 nap uptime jelenleg, és nem lassult be, de 1,5 éve van már lassan mac-em, jóval régebb óta iPhone és iPad, és még soha nem volt ilyen gondom.
(mielőtt, bárki nekem ugrik, elhiszem hogy másnak meg van ilyen gondja)
[ Szerkesztve ]
-
Pacee90
tag
Mi hiányozhat a gépemről,ha sok képnél csak egy kérdőjel látszik ? (Safarit használok)
-
NAS vásárlása van napirenden, a Synology DS215j. [link]
Fontos lenne, hogy használható legyen Time Machine mentésre is, ezt látom, hogy tudja. De azt meg tudom-e vele oldani, hogy a Time Machine mentést ne a helyben elhelyezett NAS-ra készítse? Tehát a NAS-t nem itthon üzemelném be, hanem az irodában, és a kérdés az, hogy itthonról tudok-e Time Machine mentést csinálni a neten keresztül az irodai NAS-ra.
-
Sziasztok! 2008 Early MacBook Pro-hoz pontosan milyen adapter kell, hogy HD tévére tudjam kötni? Jelenleg a gép akkuja nagyjából egy órát bír filmezéssel. Ha vennék új akkumulátort hozzá, akkor mennyi lenne az üzemideje?
-
Imy
veterán
Jah, köszi.
Azt hittem csak a fordulatot és a hőmérsékletet mutatja, de most néztem bele a lelki világába, és tényleg úgy van.De azt nem értem miért nem emel fordulatszámot.
Nincs valami progiu, ami csak mutatja, nem bírálja felül a gépet?
A procinak enél a gépnél mi az egészséges amin mehet?
-
Imy
veterán
válasz
hszilard666 #38866 üzenetére
2 éves gép, alíg volt használva.
A probléma lehet, hogy nem emeli a fordulatszámot automatikusan. -
-
Imy
veterán
LibreOffice-t használok, és azt vettem észre, hogy nem kicsit de melegíti a gépet. Tegnap már 75 fokos volt a proci, most sem sokkal hűvősebb...
Ennyire erőforás igényes az office?
-
Szívat a Mac App Store...
Egy istenverte kapitány letöltés 2 nap?! Fakk.Imy: Nem lehet módosítani. Ha rányomsz, olvasott lesz.
-
megema
őstag
Attól még Atheros chipes az Archer széria is... Pluszban a korábbi 5 év garanciát is megnyírbálták, így már duplán szóba sem jöhettek nálam.
(#38855) Grougon: Bármiből ki lehet fogni rosszat. Nekem az iPhone 5s-emet cserélték ötször. Csak azért nem többször, mert elegem lett a cserélgetésből. Egy ideig nekem sem volt gondom, aztán egy idő után lett (kizárólag Apple készülékekkel).
-
MajaG
senior tag
Ha olyan elvetemült dolog jut eszembe, hogy Mac-et használnék 3D BD-re, milyen lejátszó javasolt? Az sem lenne ördögtől való, ha menne akár ISO-ból, persze ez nyilván lényegtelen, mert mountolni két kattintás.
Free vonal gondolom ilyen esetben nincs. Fizetősből mi ajánlott?Mert a kedvencek a 3D igénynél elvéreznek (VLC, MplayerX)
-
Imy
veterán
Eddig a Thunderbirdet használtam Windows alatt.
Feltettem OSx alá is, de gondolom jobban fogyasztja az erőforrásokat,. elsősorban az akksit.Áttérnék az alapértelmezett gyári e-mail programba. Az az egyedüli problémám vele, hogy ha rámegyek egy mailre, akkor kapásból olvasott lesz. Itt be lehet állítani valahol időt, hogy csak x sec múlva tegye olvasottá? (Thunderbird, outlook tudja, és ezeket használtam is eddig) Ez azért fontos, ha valamit későbbre hagyok, akkor maradjon olvasatlan.
-
sprX
tag
Valakinek topcase javitassal kapcsolatos tapasztalatok itthon ? Kihez eri meg vinni, esetleg venni egy teljesen ujat ? Melyik erne meg jobban. A bal also sarokban eleg csunya horpadas. nem retina MBP 15" 2011.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
LibreOffice-ben hogyan tudom elérni azt, hogy a 'licensz' szót ne javítsa át automatikusan 'licenc'-re?
-
Joe Swanson
senior tag
Ismet macbook vasarlas elott allok. Melyiket erdemes? Macbook airt szeretnek a vekonysaga es a hordozhatosaga miatt. 2012 8gb ram, magyar bill(180k) vagy 2013 8gb ram, 256gb ssd, nemet bill(215k) vagy 2015 alap air 4gb ram, 128ssd. Ti melyiket valasztanatok, es miert? Max 240k-m van a dologra. Szerintem az a 2012-es irodai felhasznalasra + par alap progi hasznalatahoz tokeletes lehet. Semmi extra felhasznalasra nem kell. Ezek mind 13"-osak.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
Ki van nálad kapcsolva az automatikus javítás, szóval valami hiba van abban, amit leírsz.
Vagy lehet hogy rosszul értetted a hsz-emet, ne az automatikus javítást kapcsold be, hanem a Helyesírásnál a lenyíló menüben állítsd át magyarról nyelv szerinti automatikusra (valami ilyesmit keress, nem tudom pontosan magyarul hogy van ez az opció). -
Nnobi
tag
-
megema
őstag
válasz
Lazika #38831 üzenetére
Én is ezért szerettem a TP-Link-et. Egy ideig (fél-egy év) jól is működtek, de aztán mindkettő elkezdett szórakozni. Folyton újra kellett indítani őket, mert belassult a WiFi, illetve egy idő után teljesen lekapcsolt a 2.4 GHz-es sáv. Próbáltam mindenféle szoftverrel, de amint nem csatlakoztam rájuk Apple kütyükkel, nem volt semmi bajuk.
-
Ragnar95
félisten
-
Imy
veterán
válasz
Megane2000 #38828 üzenetére
Köszi, javítva.
Hiába állítottam be a helyesírás ellenőrzőt, de nem működik szerintem megfelelően...
Most minden egyes szót aláhúz amit írok... -
megema
őstag
TP-Linket inkább ne. Nekem csak gondom volt Apple eszközökkel a WR1043ND v1 és WDR4300 routerek WiFi-jével. Úgy tudom az Atheros chipsetes routerek úgy általában problémásak Apple termékekkel, ellentétben a Broadcom-mal. Amióta Asus RT-AC66U-m van, minden tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
ArrayOfLilly #38826 üzenetére
Nagyon köszönöm a kimerítő válaszokat, ez meggyőzött arról hogy inkább egy synology NAS legyen és egy jobb router. Azért lett volna ötlet a tc mert router is kellene, de ez így nem lesz jó.
Esetleg abban az esetben lenne jó, ha kijönne így 3 év után egy frissített verzió. És 140k-ért egy USB 3 azért jól esne, meg egy jobb wi-fi is. -
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
lugosi #38808 üzenetére
Nekem van és erre nem igazán alkalmas (egyébként én is erre használom, onnan tudom :-).
Egyrészt nem nagyon tudod csak egy partíciónak beállítani, ahogyan gyárilag van, de ez önmagában még nem akkora baj. (Time Machine mentés méretét a sparse.bundle fájl méretének beállításával és lezárásával lehet korlátozni vagy nem használod erre.)
A nagyobb baj, hogy lassú. Win alól is látszik egyébként. (És állítólag pár év után meg szokott dögleni, szóval eleve inkább másodpéldányt/backupot tegyél rá.)
Viszont bele tudsz dugni még vinyó(ka)t. Az se lesz gyors. Nem gyorsat azért úgy képzeld, hogy 3-4 ember tud róla párhuzamosan filmet nézni kisebb felbontásban, csak akkor már más adatot nem nagyon mozgatok addig.
A vinyók, amiket meg tudsz osztani rajta keresztül, azok HFS+-ra kell hogy legyenek formázva.
Szóval ha van egy TC-d vagy ocsón hozzádvágják, akkor ne szaladj el előle, de alapvetően tárhelynek egy elég drága szükségmegoldás.
Előny: Back to My Mac-kel akárhonnan el tudod érni. (A megosztott vinyókat, amiket beledugtál, szintén.)
Viszont mint routert én szeretem, meglepő helyeken lett netem, amióta van itthon egy ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Írok egy blogot hátha később másoknak is segítségre lesz.
Persze bármiféle kritikát elfogadok, vagy segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Két kérdésem lenne a safari-val kapcsolatban:
- oldalt frissíteni milyen billentyűvel lehet?
- a helyesírás ellenőrzőt hogyan lehet bekapcsolniMás mindent megtaláltam.
-
Imy
veterán
Megint karakter problémám van....
Ha angolul ír valamit az ember, akkor sokszor kellene az aposztrof... A billentyűzeten ez szépen be is van rajzolva az "1"-es fölé, és SHIFT-tel kellene aktíválódnia. Minden így is történik, csak éppen az aposztróf nem. Ha megnyomom, akkor a "«" jelenik meg LibreOffice-ban. Minden máshol jól jelenik meg. Valakinek valami ötlete? Vagy csak ez is valami kompatibilítási probléma? -
randras
veterán
Találkozott valaki Bootcamp Windows alatt tcpip.sys (TCP/IP-illesztőprogram) miatti sorozatos kékhalállal?
Mivel a driver ugye az Apple-től jön... ezért próbálom itt.
-
tigomigocika
senior tag
Majdnem meg is írtad a választ!
How to (problèma)
Ez mehet is a YouTube
Sok mindenre választ kapsz hidd el
Így telepitettem kíváncsiságból os xre wint.....Szerk:
Felül a topic összefoglaló
Valamit nem tudok megnézem ,így feleslegesen nem iratok mással olyan hszt , hogy "topic összefoglaló "[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Tetszik ez az OSx, de sok rejtett funkciója van.
Nincs valahol egy blog, vagy egy how-to, ami röviden bemutatja az alap fogásokat? Így azért a kezdő is gyorsan el tudna indulni. Vagy csinálok egyet, de én nem értek hozzá annyira.
Még kell 2-3 hét, amire tényleg kiismerem mindenben, és még tuti, hogy utána is lesz még olyan dolog, amit nem tudok.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Urak!
Lenne itt mégegy problémám. Bedöglött az egyik USB port a gépemen. Már hetek óta itt van a hiba, de tegnem csipnáltam egy SMC resetet, és az segített, viszont most megint megadta magát. Ez hardveres probléma lesz vagy csak az osx ben akadt össze valami? -
Airport time capsule-t használ valaki?
A benne lévő vinyót simán el lehet érni hálózaton keresztül kézi adattárolásra is? Tehát sima file másolásra?
Windowsos pc-ről elérhető a benne lévő vinyó?Úgy látom nagyon régen volt frissítve ez a termék, vajon várható mostanában új?
-
lmno
őstag
válasz
tigomigocika #38806 üzenetére
Milyen filerendszerre formáztad?
-
madle
őstag
válasz
hszilard666 #38803 üzenetére
Nem kellene.. a 2014-es modell pl 1000 ciklust kellene, hogy bírjon
-
hszilard666
veterán
-
Handball94
aktív tag
válasz
hszilard666 #38801 üzenetére
Hány ciklus van az akksidban?
-
hszilard666
veterán
Szevasztok Srácok!
Elég fura dolog történ ma velem. Kicsaptam a macbookomat havernál és akkuról kezdtem le használni. Nem csináltam semmit, csak írtam egy word doksit, meg futott egy chrome is, de vagy 20 perc alat az aku 81% ról eldobta magát egyészen 7% igLehet hogy haldoklik a telep? Vagy csak szoftveres baki? Ha számít akkor tegnap csináltam egy SMC resetet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Politika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új Lenovo IdeaPad 5 x360 Érintős Laptop Tablet 16" -30% Intel Core 7 150U 10Mag 16/512 2K OLED+ Toll
- HP OMEN Gaming 16-wd0000nq - ÚJ 16" GAMER notebook - i5-13420H, 16GB, 512SSD, RTX 4050 (6GB)
- HP PROBOOK 460 G11 (9Y7S7ET) - ÚJ - 16" üzleti notebook - U5 125U, 16GB, W11pro
- Remek áron dobozos új Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5500H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 2050garancia