Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
SityiSXT
őstag
Minől van diplomád, mihez értesz, mennyire tudsz angolul? IT területen van munka rogyásig, főleg webes programozói téren van nagy kereslet. Amúgy meg pont a napokban volt itt újságcikk, hogy a Domino's Pizza tulaja panaszkodott, hogy nem tud terjeszkedni, mert nincs elég embere hozzá... Szóval ha valaki keres, talál.
-
Sirandrish
legenda
Persze..megértem én hogy kint az albérlet 6 vadidegennel nem az mint itthon kettesben, vagy a családdal vagy bármi.
Csak sajna akik kint vannak sokszor elfelejtik hogy itt van hogy 6-8 hónapig vagy akár egy évig is kell a munkát keresni és kiszúrják 70K-val a szemed..abból aztán éljél meg.
Főleg mostanság hogy már minden második munkát "közmunka" címszóval kínálnak amiért 8órában már csak 48-52K forintot fizetnek..nevetséges és felháborító..mást nem tudok rá mondani.Szabad érdeklődnöm hogy miből tanulsz? Mármint könyv,hanganyag vagy mi?
Coccolino_O Mérlegelni kell. Vagy itthon marad az ember és kidolgozza a belét abban a boldog tudatban hogy soha az életben nem lesz saját háza/lakása vagy kocsija (max ilyen 30éves törlesztésekkel) vagy az amit te írtál.
Én most perpillanat azt találom jobbnak, mert inkább legyen 1-3 évig sz*r a lakás (addigra hátha jön valami span akivel össze lehet költözni vagy valami) de legalább évente vagy legalább két évente el tudok menni nyaralni a párommal, esetleg tudom támogatni a szüleimet, mint hogy most ha van is meló akkor sem elég semmire a fizetés.De ez még úgy is a jövő zenéje..addig még sok víz lefolyik a Dunán...vagy a Temzén
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Köszönöm szépen..mindenképp rá keresek "bizonyos" oldalakon
Coccolino_O Ennek igazán örülök..mármint hogy nem vagyok egyedül a szemléletemmel
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
legiaap
félisten
Nekem kérem a rekord diplomás fizum volt 170.000 (300.000 bruttó), de ez csak 5 hónapig. A többiben 140.000 nettó volt. Na ebből hogy éljen meg az ember otthon, hogy fizeti az albit, mert lakást nem tud venni, fizesse a tv, telefon, egyébb számlákat, ha beteg akkor a gyógyszereket, gyereket kocsit ne vállaljon be, stb. stb.
Így én itt örülök a kis minimálomnak és jobban élek mint odahaza.
Persze több is jó lenne, de nem vagyok telhetetlen.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
-
legiaap
félisten
Itt Birminghamban osztódással szaporodnak szerintem. Nagyon sötét város. Ma pl. én idióta kitaláltam menjünk el vásárolni. Rossz ötlet volt. Mindenhol sötét emberek, kendős emberek, babakocsik. Az értelmes nép otthon maradt én meg idióta voltam és elindultam másodmagammal. Legközelebb online boxingdayezek.
Gyakorlatilag a boltokban már nem vásároltak, hanem sorban álltak, meg a boltok előtt is. Volt ahol egyesével engedték be és ki az embereket.
Kedvencem: 1 ürge 1 pár zokniért állt sorba velünk 45 percig. Másik kedvenc, teleb..sszák a kosarat mindennel van hogy meg se nézik mit tesznek bele és a próbafülkéből kijövet üres kézzel vagy 1 dologgal távoznak állnak órákat sorba.
Na ezért mondtam megért az emberiség egy HR-re, hogy finoman fejezzem ki magam.[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
tildy
nagyúr
Valoban, szokas errefele polkorrekten fogalmazni. Bar nem veletlenul irtam en sem, hogy azt amit irtal, azt talan nem kene.
Mert emberileg, marmint viselkedesileg megitelheto barki, amennyiben tudatosan es direkt art a kozossegnek, de borszin, nem, es hetero-homoszexualitas alapjan errefele nem illik.
Kedvenc portasbacsijaink indiaiak, banghladesiek. Hatalmas arc emberek. Tett alapjan itelek. Nem erdekela borszin es mas sem, ha maga az ember korrekt.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
eszgé100
őstag
Azt meg nem tudom, de foprobakat mar tartottunk. 26-an este, gondoltuk iszunk egy sort a sracokkal. Haveromnak a menyasszonya csak annyit kert, hogy jo lenne, ha nem negyed 5-re maszna haza, amihez mi tartottuk is magunkat, megvartuk inkabb mig kivilagosodik, nehogy baj legyen, vagy esetleg a munkaba indulo csaladtagokat megzavarja
27-en volt egy masik haverom 30. szuletesnapja, korulbelul 1 evig szervezte, pontban este 8-kor kezdodott, reggel 7-kor mentunk haza.
Olyan jol sikerult, hogy masnap meg a telefont sem birtak felvenni az emberek, unokaocsem majdnem megfogadta, hogy nem is iszik tobbet, ebben az evben, egy masik srac delutan 4-kor jeletkezett be es mondta, hogy ot meg aznap elviszi az ordog, hozzank meg ki kellett hivni a piocasembert.
Ma meg rokonlatogatas, szoval meg barmi megtortenhet a kovetkezo par oraban[ Szerkesztve ]
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
Balinov
titán
igen, pontosan, elofeltetele a befizetett jarulek (ado vagy tb). Van olyan ismerosom, aki meg egyaltalan nem kapott, hiaba volt bejelentett munkaja masfel evig, azzal utasitottak el a munkanelkuli segely kerelmet, hogy az asszony sokat keres. Hiaba a 3 gyerek. Ez annyira konkret, hogy a kolleganomrol van szo, akivel joban vagyunk.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
ez erdekes, arra nem emlekszel mar, miert? Egyetlen epkezlabb tippem igy ehgyomorra, hogy folyamatosabb keresletet gerjeszt talan, mint a havi?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
őstag
Lehet, hogy nagyon nagy butasagot kerdezek, nem igazan ertek a penzugyekhez Mint emlitetted is, hitelbe dolgozol egy honapig. Szoval a munkaltato azt a penzt tudja kamatoztatni nem? Nyilvan egy kis cegnel ez nem jelentos, de egy nagy cegnel mondjuk 1000-2000 dolgozoval, mar nagy penz lehet nem? Bar lehet nagy butasagot mondtam ezzel, ha igy van akkor elnezest
-
őstag
Lehet benne valami egyebkent. A parom novere idosgondozast csinal. Volt egy oreg nenike aki nagyon nem szerette a kulfoldieket. Mondta is, hogy jajj az a sok bevandorlo stb Ket gyereke van, mindketto benefitbol el. Mondta neki a sogornom, hogy jaja az a sok bevandorlo fizeti meg a gyerekeid benefitjet Az volt a valasz, hogy dolgoznanak ok, csak hat nehez fizikai munkat nem akarnak, jobb munkahelyre meg nem tudnak bekerulni Mit tudnanak tenni? Szoval azert nevetseges egy kicsit.
-
-
legiaap
félisten
Így van. Van egy műsor a tv-ben most meg nem mondom melyik csatornán, de arról szól, hogy mutatnak az adott illetőnek de általában párnak ingatlanokat itt uk-ban ahol ők akarják ill. külföldön ameddig a pénztárcájuk engedi (esetek többségében spanyolban, portugálban vagy franciában) és a műsor végére kiderül melyiket választják. Természetesen sokan a külföld mellett döntenek.
Legtöbbször 40 feletti emberek vannak a műsorban akik természetesen már lenyomtak egy jelzáloghitelt, a gyerekek már kirepültek mit iis csináljanak magukkal, hol öregedjenek meg. Az itteni ingatlant jó áron el tudják adni és abból mesés ingatlanokat tudnak venni külföldön.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
legiaap
félisten
Amikor én jelentkeztem nem volt nehéz, most nem tudom mennyire az. Neten kell jelentkezni, majd behívnak interjúra. Nekem két körös volt, majd egy welcome meeting volt ahol megkaptam két szett munkaruhát, utána meló.
Dolgozhatsz kasszában, étkezdében (de ezt a kettő általában együtt jár) és a konyhában. Konyhán belül vagy a csirkés oldalon vagy a grill oldalon vagy mindkettőn egy idő után. Csinálhatod a deliveryt ha akarod, heti 4-szer kb. 2-3-4 órás hadművelet. Képezheted magad, de ha nem akarod akkor is fognak. Kb. fél év és crew memberből crew trainer leszel kicsit magasabb (pár p a difi) fizuért. Lehetsz manager is ha akarsz csak jelezned kell. Tanulhatsz maths and english-t ingyen és erről papírt is szerezhetsz ingyen.
Fizu minimál és két hetente attól függően mennyit melózól.How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Petek
tag
A nagyok kozul ASDA a legolcsobb aztan Tesco, majd Sainsbury, de ez csak az osszes termek atlag arat tekintve igaz, mert vannak dolgok amik a Sainsbury-ben olcsobbak mint akar az ASDA-ban. Raadasul mindegyik lanc szokott komoly akciokat csinalni. Tovabba pl a Sainsbury-ben van un. price match, ami azt igeri, hogy ha egy markas termek olcsobb az egyik rivalisnal, akkor automatikusan adnak egy vouchert a kasszanal, amit legkozelebb de max egy heten belul levasarolhatsz. Ez valamennyire mukodik is, de nem 100%-ban. Ha szeretned osszehasonlitani az arakat, akkor van egy nagyon jo kis oldal erre: [link]
In vino veritas
-
-
tildy
nagyúr
Erre meg rajon 30 font, ha egy csomagot viszel + ebed + reserved seat. En is ugy vettem, tehat osszesen valami 179-re jott ki iranyonkent.
De mint irtam ,Magyarorszagra is repulnek gatwickrol, nagyon korrekt fapados legitarsasag, csak ajanlani tudom.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
őstag
150.000Ft az kb 400 font. Nagyon gyorsan kell munkat talalnod akkor. Nem tudom hogy fogod ezt kivitelezni Londonban Tegyuk fel, talalsz single szobat 75-ert, ami egyaltalan nem biztos. Majdnem biztos lehetsz benne, hogy minimum 1 het elore, es ket het deposit. De altalaban 2 het elore+2 depo. Na mindegy 3x75 225. Kell egy oyster, ha munkat keresel, ha csak a buszt szamolom akkor 20.40/ het+ 5 maga a kartya. Minimum ennyi az elso heten. Ha talalsz is munkat elso heten, akkor is kb 2 het mire kapsz fizetest, ha van olyan szerencsed, hogy heti fizetesu munkat kapsz. Huha baj lesz ebbol, nagyon keves az a penz Tenyleg nem akarlak lebeszelni, de csak ovatosan.
A tomegszallast ne ugy kepzeld el, hogy van egy nagy ter, hazaersz munkabol es epp oda fekszel ahol hely van. Szoval nem kell senki kinyujtott kezet arrebb rugni, hogy le tudj fekudni a foldre
-
melon
tag
A tomegszallas szerintem alatt a legtobben azt ertik, hogy egy nagyobbacska, 4-6 haloszobas hazban tobbnyire szobankent 1-2 (jo esetben 1) lako van, kozos konyha, furdoszoba (jo esetben 2), nappali pedig tobbnyire nincs. UTP kabel ritkan van, inkabb wifi (aminek vagy jo, vagy nem jo a jele a szobadban)
A legtobb agency elsodleges celja pedig mindossze annyi, hogy a fentebb emlitett tomegszallasaba lakot szerezzen, mindenkepp a sajat kepessegeidre szamits, amikor munkat keresel, es akkor nem erhet csalodas.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Ha rajtunk mulik, akkor nem sokat. Bar felek, nem csak rajtunk mulik. Tenyleg, ti melyik "oldalon" szavaztok? Magyar vagy UK?
-
Fitzgerald
veterán
Kicsit visszaolvastam megint.
Én az Uniós csatlakozás után nem sokkal mentem ki először Londonba, komoly angollal (ír-magyar vagyok). 22 éves voltam. 3 szemeszter a PTE-BTK-n, idegenforgalmi-és vendéglátós végzettség.
7 nap 6 éjszakára volt foglalásom a Palmer's Lodge nevű hotelben, ahol olyan 12-14-en laktunk egy dormban. A terv kb. úgy nézett ki, hogy nem volt terv. Vagy találok valamilyen gyorsan fizető (nyilván fekete) munkát kezdésnek, vagy nem. Ha elbaszom, elindulhatok a Nap irányába. Vagy mehetek a követségre márászkodni, hogy küldjenek haza.
Előtte összevesztem otthon mindenkivel akivel csak tudtam, ez adta meg a végső lökést. Gondoltam eltűnök egy jó időre. Kb. 300 font volt a zsebemben, amikor leszálltam a gépről.
Hát nem az volt életem legjobb döntése. Másnap elkezdtem szórni a CV-ket személyesen is, meg spamelni a Gumtree-n hirdető munkaadókat, stb.
2 hét alatt 6 interjút sikerült öszehozni. Közben egy take-away pizzériában kezdtem South Kensingtonban az első hét végén, naponta kifizettek.
Fekete meló, heti 3-4 alkalommal 6 óra, szar pénz.
Kb. arra volt elég, hogy meglegyen a szállás/kaja.
Utazás már nem fért bele, úgyhogy heteken keresztül napi kb. 3 órát gyalogoltam Swiss Cottage-ből South Kensingtonig meg vissza. Fasza volt.
Aztán felvettek egy nagyobb hotelbe housekeepernek a Hyde Park északkeleti részénél.
Lengyelek, csehek mindenhol. Szar meló, fárasztó, és csak part-time. Kevés volt a pénz. Néhány hónappal később hazajöttem, és megfogadtam, hogy csak úgy megyek vissza, ha itthonról le van fixálva full time-os állás, és legalább 1 hónapra van szállás foglalva.
Ez már nagyon régi sztori, lassan 10 éves. Azóta többször is voltam már kint, hosszabb ideig, sikeresen.Igazából csak azt akartam mondani, hogy ilyen kevés pénzzel amennyit írtál csak akkor mernék újra nekivágni az angliai életnek, ha lenne 4-6 hétre szállásom, és fix, full-time melóm. Amúgy nem érdemes. Nagyon sokan ugranak, és buknak.
[ Szerkesztve ]
-
skitzoo
senior tag
Valahogy úgy. Úgy voltunk vele, hogy miért költözzünk "ismert" helyre. Jó az ismeretlen is.
De ez még csak kezdetleges terv. Majd kialakul."Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
legiaap
félisten
Szerintem a magánnyugdíjpénztárnak nem sok értelme van. Ugyanaz mintha csak simán nyit az ember egy szévinget azt jónapot.
A nyugdíj nem valami sok itt UK-ban. Valami 400 fontot olvastam valahol egy hónapra. Na írták is alattam mennyi.[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Ha mondjuk zuhanás van pont nem akarom nézni ezért én inkább lehúznám a rolót. Ma be volt kötve az övem (mindig bekötöm), de mégis majdnem lefejeltem az előttem lévő ülést, akkorát fékezett a gép landoláskor. A felsőtestet ugye meg nem tartja. Meg amúgy simán ki tudtam lazítani. Szerintem csak azért van, hogy megnyugtassa az embereket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Politika
- Android szakmai topik
- Egérpad topik
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Gitáros topic
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest