- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
ffhhúúú, ezek a dumák megint...
na jó, inkább nem is nézem végig, mert a végén tényleg felb_sz...az EU eü kártyáról kérdeznék. leadtam a reget, jött egy confirmation email, hogy megkapták, ne válaszoljak rá.
ok, és most hogyan tovább? jelentkeznek majd? vagy kiküldik egyből? vagy hogy s mint lesz most ez?[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
Igen, nagy valoszinuseggel. Meg magasabb is vagyok, meg nem 80 kilo
Akkor egyelore targytalan, meg azt se tudom, hogy a gp keretein belul megcsinaljak e vagy nem, meg mikorra lesz idopontom. Foleg, mivel ezt a heten meg kell csinaltatnom legkesobb kedden, mert csak erre a hetre van szabim. Legkesobb hetfon vissza "kell" mennem az igat huzni.Ba: nagyszeru
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
az nem kifejezés, mennyire rossz. ez lesz összesen kb a tizenxedik alkalom.
erről a lézeres dologról van valami bővebb információd? nekem még nem mondták, nem hallottam róla.
ezt most kéne gondolom megcsinálni, nem akkor, amikor már begyógyult, ugye?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
őstag
A parome sajnos nem jott helyre a lezeres kezeles utan Mondjuk mar nem no be, de csunya neki sajnos. Bar o extrem eset, azt hiszem 3x vettek le neki a kormet, utanna azt mondta soha tobbet. Akkor vagy 3 evig szenvedett vele, szo szerint mar gyalogolni is alig tudott! Utanna beszeltek ra a lezeresre! Mondjuk hangsulyozom, mar olyan ronda volt, hogy sokan azt hittek le fogjak vagni neki Most meg nagyon vastag a korom, es mintha el lenne halva. Vett is egy "fogot", hogy le tudja vagni!
-
Mercutio_
félisten
Nekem hagyományos módon csináltak az nem volt egy élvezet miután kiment az érzéstelenítés.
fojtviki: Bőrgyógyász látta, nem valami körömgomba miatt vastagodott meg?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
KMan
őstag
Ha kijovetelben gondolkodsz, 400k szerintem indulasnak keves es nagyon rizikos. En 600k-val jottem ki es nem volt eleg, inkabb 800k az ami indulaskor kenyelmes. Ha ugy erkezel hogy biztosan van munkahelyed es dolgozol is, akkor is egy honap mire megerkezik az elso fizetes, tehat minimum 4 hetig, de ha korabban erkezel 6-8 hetig is el kell tudnod tartani magad zsebpenzbol, ami eleg hosszu ido
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
tildy
nagyúr
26-27 evesen kotottem, megtakaritasi eletbiztositas volt. A 2000-es evek elejen meg sulinetben jottek vissza szep osszegek.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
ELkepzelhetetlen? En anno rendszeresen visszakaptam 60-100 ezreket Magyarorszagon, az eletbiztositasom utan, amig meg volt.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
őstag
Hat nalunk nincs olyan sok sajnos Egyszeruen ugy tudod kiszamolni, hogy a 10000 feletti osszegnek veszed a 20%-at. Megnezed mennyi adot fizettel az evben, abbol kivonod a 10000 feletti resz 20%-at De az NI-t ne szamold bele, az nem jar vissza. Nekunk most 400 koruli osszeg van tulfizetve.
-
tildy
nagyúr
Csak szólok, heti nettó 150 font kb hmrc nek bejelentos , birsagolos,feketendolgoztatos kategória.
Hülyeség ez a büdös a munka felfogás is. Lehet én 3 hónapig nem találtam, de nem is ragadtam be szállodai mosogatasba.
-
demtam76
csendes tag
Adó/fizu szempontjából kalandosra sikerült a múlt év vége nálunk. Októberben váltottam munkahelyet, 6.-an kezdtem itt, 9.-ig kertek a papírokat vissza kitöltve. 10.-e reggel sikerült leadnom. Mivel 9.-én nem voltam a rendszerben, 25.-én nem kaphattam fizetést . Így hat vártam a duplát novemberben. Ez sem úgy sikerült ahogy vártam, mert nem volt leadva a p45-om (egyszerűen nem küldte az előző helyem, meg kellett fenyegetni őket a CAB-bal), ilyenkor alapból a magasabb kategóriába sorolnak és úgy vonjak le az adót. Aztán december elején megkaptam a p45-t és leadtam, majd vártam végre egy korrekt fizut. És az azt megelőző 2 hónapban pluszban levont adót is visszakaptam vele, egész jol esett karácsony előtt .
-
fazr
senior tag
Itt egy példa. Fizetés legyen minimálbér (£6.50), napi 7.5 órás munkarenddel, ami éves £12675.
A fenti fizetés sterilen számolva havi bruttó £1056.25, ez alapján fogok számolni.Levonások
Income Tax:
Éves £10000, tehát havi £833.3 adómentes.
Tehát £222.92 adóköteles, aminek a 20%-a £44.58.NIC:
Havi £663 fölötti rész 12%-a, ami £47.19.Így jön ki a nettó £964.48.
Ha valamelyik hónapban többet/kevesebbet keresel, akkor aszerint számolják az adott hónapra. Év végén elvileg ki kell jönnie, de ha mégsem akkor vagy kapsz pénzt, vagy fizetsz (többnyire előbbi).
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
ugy hogy eleve nem fizeted be. a konyvelo mar csak annyit von le amennyit kell, hetente/havonta ahogy esik.
szal alapvetoen nem a magyar moccerrel megy.
mondjuk havonta ha keresel 1000et(vmi ilyesmi a minimal ber) akkor az evi 12000 tehat csak 2000 utan adozol 20%ot ami 400 font()
igy jossz ki 966,6ra, meg meg az egeszsegugyi jarulekot leszedik belole ami nemtom mennyiha mondjuk elso honapban keresel 1000et akkor ennyit von
ha kovetkezoben 5000et akkor nem ugy von mintha 5000et keresnel egesz evben hanem osszeadja a korabbival, felszorozza egesz evre, megnezi mennyi lenne az ado es ugy vonja le havi szinten az aktualisbol
azaz mintha minden honapban 3000et kerestel volna
es igy tovabb
ez ireknel is igy volt csak otthon nem divat[ Szerkesztve ]
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
sigidi
tag
Barátnőmnek is ennyi, neki már van 7-8 éve NI numbere...
és elv nem is dolgozunk illegálisan ezen iras szerint, csak szoban egyeztunk meg minderol (javitson ki valaki, ha nem jol ertelmezem ezt):How should an employee be paid
There is no legal right to have wages paid in any particular way, for example, for an employee to have their wages paid direct into their bank account.
The way that an employee's wages are paid will depend solely on what their contract of employment says about how their wages should be paid. If they do not have a written contract, they still have a contract of employment, but it will be a verbal contract. In cases where there is a verbal contract rather than a written contract, the way wages should be paid should have been agreed between the employer and employee, or if not, will depend on how the employer usually pays the wages of the employees in that workplace.
Expect the unexpected.
-
batai15
félisten
tegnap már végig néztem. egyébként benne vannak az anima sound system klipjében is ami a végén szól is.
Most serényen a határ átkelő blogot olvasom.
[link]Itt igaza van végülis srácnak.némi nagyképűséget érzek azért..
mondjuk a 2700 font per fő nekem nagyon soknak tűnik..[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
mondjuk ezzel egyetertek. irorszagban akkor vagy jogosult pl. munkanelkuli segelyre ha van 52 (vagy 54) heti PRSI befizetesed (kb a tb hozzajarulas megfeleloje). Anelkul ugy elhajtanak, mint egy nemkivant terhesseget
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
nem mindig mentes a surlodasoktol, de alap esetben jo dolog. Persze a nemzetiseg az egy dolog, az adott ember mentalitasa tapasztalatom szerint jobban szamit
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Wyco
aktív tag
Van egy Life in the UK teszt, nem nehez mint olyan, csak sok baromsag van benne de a konyv ami hozza tartozik megtanulható...aztan ugyis elfelejted ahogy kilepsz az ajton a vizsga utan.
BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
Balinov
titán
sztem rengeteg, itt irben is, meg eszakireknel lattam sokat Carlingfoldnal, bar azokat inkabb udulesre hasznaljak, mint allando lakhelynek. Viszont parba bekukukcskaltunk, qrva faszanyosan nez ki egynemely belulrol.
-
őstag
Nem tudom, en most hallottam rola eloszor Annyit sikerult megtudnom most, hogy £500 de abba benne van elvileg a council ha van. Mivel ezen felul aki megy oda ismeros, mar csak a gazt es villanyt kell top-up-olni. Mar csak azt kellene tudni, hogy egy ilyenbe bekotik e az internetet
-
Wyco
aktív tag
Nem mindig. De ne felejtsd el hogy itt (az angoloknal) a csaladmodell sokszor olyan h 'megvan a gyerek' aztan utana mar csak fizetni kell, de foglalkozni vele nem. Voltak regebben eleg nagy számban nanny ismeroseim, ok mindig mondtak, hogy az itteni csaladok anyagi helyzettol fuggetlenul a gyereket inkabb egy mozgó tárgynak kezelték mintsem a magyar ertelemben vett családmodell mukodott.
A masik hogy it tenyleg draga az ovi is, a suli is, és a nanny is, de barmelyik megoldasrol is van szo, kb havi ezer fontnal indulnak a lehetosegek, ezert tenyleg sokszor mindket szulo dolgozik, ha szeretne, ha nem.BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza
-
félisten
Ha pl. Londonban egy full-time nannyt felveszel (napi 10 ora kell, mert ha 8 orat dolgoztok mindketten, akkor az ingazas miatt meg +2 orat muszaj raszamolni), akkor celszeru neked fizetni utana a jarulekokat is. Siman elmegy havi 2000 font (inkabb tobb) a nannyre, az nem keves.
while (!sleep) sheep++;
-
eszgé100
őstag
Nincs, nem is volt
Valamelyik nap azt hittem az Uvegtigrist jatszak velem,-van Festival Mint? - Kerdezi a ven papa.
-persze - mondom en
-akkor nem kerek
Aztan tobbperces varialas utan kert egy fagyit es ezt eljatszotta ugyanezt a szosszal is. Egybol beugrott a "ezt mostmar megeszed kiskocsog"Bar a filmiparban dolgoznek, mar reg valami vilagsztar lennek
Wyco: meg, de a zajtat mar elhagytam
[ Szerkesztve ]
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
BÁ Nutrition
addikt
-
KMan
őstag
Melyik bankot tudnatok nekem ajanlani? Ami szamomra fontos lenne:
-kp felvetel max havonta ketszer, kedvezmenyesen ha lehet
-rendszeres atutalasok Magyarorszagra
-felhasznalobarat online felulet
-legminimalisabb szemelyes es postai adminisztracio, ugyintezes
-paypass-os bank kartya (esetleg folyoszamla hitelkeret )Ahogy nezegettem Barclays, Lloyds es HSBC a nagyobb bankok... Koszi!
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Because
őstag
Lutonban vannak ismerősök még tömegszálláson, ott 75 font/hét/fő, de ketten vannak egy szobában...
elsőnek és ha pénzt akarsz gyűjteni bentlakásos szálloda (azért azt mki tudja, hogy a nagy átlag mosogatni vagy rakodni megy ki), ott általában olcsóbb a "szoba" és kaját is kapsz, legalábbis a maradékból jut!
-
Because
őstag
különféle programdíjjak címén kijátsszák a dolgokat. ismerőst másik cég 480 fonttal húzta le mosogatós melóért... de kint van és nem élvezi viszont 35 font/hét a skóciai szálloda 1,5x2,5-es "szobája" és bogármentes és ami lényeg nem rakták be egy részeges, drogos pakisztáni mellé!
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Salary calculator-ban 25.000-re olyan 1.662-őt hoz ki havira. Az nem rossz.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Because
őstag
külföldi munkavállalás például. barátomat 2 hét alatt kiküldték Skóciába mosogatni most (igaz közvetítői díj ellenében, vagyis elnézést ilyen törvényileg nincs ezért tanulmányi útként elkönyvelve ). az a vicces, hogy Strathpeffer-ben az utcán sétálva is találkozott szintén ott dolgozó magyar párral (szomorú, hogy ilyen a fiatalok helyzete..)
ha belevágsz és egymagad kimész azért úgy 500000+ költőpénzt vigyél magaddal biztos ami biztos alapon![ Szerkesztve ]
-
őstag
Reading:
Tesco raktar, Rapier es Staffline agency. Szinte 100%, hogy felvesznek, nagyon kemeny munka. Meg a manpower is eselyes, ott is raktari, sofori munkak vannak.Bracknell: Pertemps. Ok raktari es sofori allast tudnak. Nagyon korrektek, 8 fontot fizetnek orankent sima 3.5 tonnas autora is. Azert az nagyon ritka. Egyebkent szerintem Bracknell szebb mint Reading.
-
Balinov
titán
ha van olyan szakmad, munkatapasztalatod, amivel oszinten ugy erzed, hogy jo eselyel indulnal szerintem nyugodtan. Csak elobb szerezz egy angol PAYG kartyat, amin adott esetben el tudnak erni. magyar szammal 0hoz kozeli megkeresest kaptam anno, ir szamot szerezve, azt megadva kb 2-3 heten belul par telefonosinterju ill. 2 lebeszelt itteni allasinterju az esetlegesen leendo munkaltatommal sikeredett. A masodik sikeres is volt.
Mindenkepp eselynovelo szerintem, masnem mar otthonrol be tudsz kerulni a fejvadaszok szurt, lekaderezett adatbazisaba
-
BÁ Nutrition
addikt
én newburyben lakok, de még itt is elég horror árak vannak szerintem.
ha nem lett volna előre fixálva meló egy szakmailag nagyon komoly cégnél akkor eszembe se jutott volna erre a környékre jönniyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Viszlát
addikt
Lattal te mar magyar embert jokedvvel fizetni segitsegert? Nincs meg ennek a kulturaja nalunk, no meg ezt leginkabb Londonban lenne praktikus megprobalni, attol a varostol meg mentsen meg engem a Mindenhato...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
BÁ Nutrition
addikt
munkahely már le volt szervezve nagyjából mielőtt kijöttem
ni-nél nem volt semmi extra, sima regisztrációnak tűnt
bankos sztorinál meg az volt hogy a hülye qrva azt mondta menjek vissza 3ra, csak passport elég, aztán nem volt.
mire elgyalogoltam a melóhelyre meg vissza a bankba meg már 16:40 volt és nem volt hajlandó egyik bank se foglalkozni velem mert h az fél óráig tart.elvileg most a munkáltatói igazolást mindegyik elfogadja, szal bárhová mehetek holnap
nem tudom melyikhez lenne érdemes, de a halifax(sz)-ra már haragszoma barklíz szimpatikus esetleg a HBSC
nationwide meg Llodys van még de pont utóbbinál mutogatta el a kollégájának a másik melyik a putriország meg melyik az útlevelesyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Balinov
titán
legiaap: akkor london qrvadraga
Gyick: Lakasberlesrol. 2008 szeptemberbe sikerult sajat kecot berelni, 1 szobas apartman, tobblepcsohazas blokkban, erkellyel, melygarazs parkolohely nelkul 1150€-ert + bills. Recesszio,stb utan az evek multaval levitte a landlord 900-ra. Aztan kellett garazs, de az ki volt adva egy banknak, igy egy masik LL-tol kellett melygarazshelyet berelni, 84€-ert havonta. Aztan bejott a HouseHold Charge ugy 2012 vegen, amit a LL 1az1-ben rankterhelt. Igaz, nem nagy vaszisztdasz, 8.50€ havonta, de akkor is. Ugy hallom, 50-50% hogy masok is igy csinaljak-e.
Lakasberlesnel, eddigi tapaszalatok es ismerosok elmondasa, alapjan tobbnyire a tulajdonos fizeti a kozoskoltseget, szemetdijat, ilyesmit. Berlonek, miutan sajat neveben nyitott accountokat a lakasra, csak a gazt/futest/villanyt kell (nekunk mind2 helyen igy van) fizetni. Vizdij, szennyvizdij, council tax itt nincs.
Tavaly koltoztunk szuburbiaba (Portmarnock, keress ra terkepen) 2 szobas lakast, erkellyel, zoldovezetben 1050-ert sikerult talalni. Vasutallomas 3perc gyalog, busz 4. 2 dedikalt parkolohelyel egy olyan lakoparkban, ahol sajat creche me kulon melygarazs ill. teniszpalya is van, faszan parkositva. Most emelt egy 50-est/ho a tulaj 2 honapja.
Altalanos tendencia, par ismerosom panaszkodott is miatta, hogy jo lakast Dublinban eleg nehez talalni. A valcsag utan megnott ugye a kinalat, mentek le az arak, de tavaly ota emelkednek az arak megint es szukul a kinalat. Dani kollegam 4-5 honapja koltozott, megneztek tesojaval N+1 lakast ,de mindehol 10-15! erdeklodot csoditettek oda egyszerre, tobbseguk kaucioval a zsebeben ill. papirokkal a kezeben erkezett eleve.
Szobaberlesrol oszinten szolva nem tudok nyilatkozni. Halistennek csak 2,5 honapig bereltunk egy en suite-ot egy 6 haloszobas, 2 nappalis sorhazban, litvanokkal, anno 2008. juniusaban. Akkor 560€ + rezsi volt. Ha erdekel, nezd meg a daft.ie-t. az itt a nonplusultra ingatlanos lakas.
Ha kijjebb megy az ember (es ingazik) mondjuk Kildare megyeben, akkor ott allitolag olcsobban (megneztem 2bed apt-t Kildare kulcsszoval 6-7-800€-ho) meg lehet uszni, de ott meg kocsi kotelezo. Busszal is lehet mazohistaknak, csak kinszenvedes.
Tomegkozlekedes. Dublinban van viszonylag jo lefedettsegu buszhalozat, 2db villamosvonalInfo: luas.ie (egyik DublinPort/O2tol indul, majd Staggartig megy (Dublin hegy alja), masik a Grafton street vegetol le a kenyaba delre, nameg a kedvencem (tenyleg az, pozitiv ertelemben) a Dart commuter (gyk. mint a HEV Pesten). Info az irishrail.ie-n Ill. a commuter vagy train is megall tobb helyen.
Buszberlet valami 100+€/ho, nem kombi, felnott teljesarus. Taxsaver-rel ki lehet hozni olcsobbra (kb 25-30%-os megtakaritas). Villamosberletet passzolom, de a luas.ie-n fennvan. Vonatberletet detto, kocsival jarok dolgozni, csak a belvarosba szoktunk vonattal bemenni, mert gyorsabb, kenyelmesebb,olcsobb es tudok inni egy Smithwicks-et.
Kombi (busz +villamos vagy busz+villamos+vonat) jegyek vannak, 90perces, heti, 3 napos, havi sima berlet is, de az arakat neked kell kisasolni (dublinbus.ie, irishrail.ie, luas.ie), ezer eve nem neztem. Havi berlethez fenykepes igazolvany kell.(busz) ezt 10perc alatt, 5€-ert megcsinaljak az O'Connel streeten a Dublinbusz irodaba.
Londonhoz hasonlo Oyster itt is letezik Leap Card neven (leapcard.ie) Buszon, villamoson, vonaton lehet vele ki/be tagelni. 5€-be kerul a kartya maga, neten is meg lehet rendelni, postaert nem szamitanak fel semmit. Minden villamos es vasutallomason van feltolto automata, kp+kartya hasznalhato. Ujsagosnal is lehet (nem probaltam meg) meg neten (igen, de volt 3 munkanp, mire megjelent az egyenlegemen).
Pl. tolunk a belvarosi vasutallomasokig 4.60-at von le taggolasnal, de tag off utan ez asszem 2.25 korul van. Dart/Commuter megall mindenhol, Train csak adott allomasoknal (ez a mi esetunkben a menetidon meglatszik, dart 23-24perc a belvaros (Connoly Station) Train-nel 14-15.
Dublinbus honlapjan meg tudod nenzi, sztem marha nagy teruletet lefed meg a suburben is a varosi jarat. Helykozivel csak 1x mentem, Belfastba. Viszonylag surunek mondjak, de minel messzebb mesz Dublintol, annal rosszabb. Es ezt irek mondjak. Vannak meg privat busztarsasagok is, de az utvonal, szolgaltatas minosege es ara valtozo.
Repterre nincs se villamos, se vonat, csak a Dublinbus rendes jarat megy ill. az AirLink nevu (747 es 748-as jaratok). Asszem 6€/fo egy iranyban, havi berlet ill. LeapCard tuti jo ra.
Taxibol annyi van, mint a nyuvek. Sok a nigeriai (pink feetnek hijjak oket). All. annyi aktiv taxilicensz van, mint N.Y.-ban. Repterrol belvarosig (Liffey folyo) tobbnyire 20-25€ korul behoznak. Sok taxisnal lehet kartyaval fizetni, Hailo appal is csomoan dolgoznak, Thlaer2 kollega mondta, hogy probalta parszor, qrvajo.
Ja, 1 dolog. De ez UK-ban is igy van asszem, hogy a busznak inteni kell, kulonben hiaba allsz a megalloban, baszik a sofor megallni. Ja, megegy, belvarosbol minde ejjel indulnak kifele jaratok (Nitelink-nek hivjak)
Parszor, par helyen voltam mar UK-ban (Skocia 3-4x, Cardiff 5-6x, London 3x) de szerintem a kaja biztosan olcsobb az Uk-ban, ruha meg egyeni preferencia kerdese. Muszaki cikkek sztem dragak, 42" tv meg par aprobb dolog kivetelevel nem vettem itt semmi komolyabb muszaki cikket. amazonrol vagy Jessops-tol van.
DSLR-t, anno mikor vettem a Jessops 200€-val volt ocsobb NI-ban (Newry), mint a legolcsobb forras, amit a koztarsasagban fel birtam kutatni (pedig probaltam). Kocsival meg 50€-bol megfordultunk autopalyadijjal.
Ja, benzin az itt dragabb, mint a gazolaj. Atl. sztem UK-ban picit dragabb (bar ez inkabb NI-s tapasztalat).
BIztositas itt is lutri, azt nem is reszletezem.
Road tax tipustol/markatol/teljesitmenytol/evjarattol fuggo
Utdij van PPP autopalyak vannak, fizetokapuval, coin basket-es rendszerrrel (2-3€/utirany, de autopalyafuggo). Van E-tag, azzal olcsobb, es ahoz van fast lane is. Dublin korgyuru (M50) fizetos, asszem 3.10, de etoll-as taggel az is olcsobb. Par hid is fizetos (pl. a kikotonel az Eastlink) ill. a Dublin Port tunnel is az. Atl. minden fizetos ut,hid,alagut elfogadja a etoll-os tag-et.Ha kell meg info, kerdezz csak
(hu, basszus, ez jo hosszú lett)
B
-
Balinov
titán
Londonban csak turistakent jartam, nem tudok igy nyilatkozni.
Milyen temaban vagy kivancsi? Lakasberles? Kaja? Tomegkozlekedes/Taxiarak? Ruha/muszakicikk?
-
Bubee82
őstag
Ami a leginkabb felhaboritott valamelyik cikkben, hogy a feltorekvo orszagokbol erkezoknek olyan feltetelt szabnanak, hogy meg kellene varniuk, mig az orszaguk felzarkozik, felhozza magat nagyjabol hasonlo szintre mint amin a jobb orszagok vannak.
Ha valami, akkor ez igazan diszkriminativ es kb. olyan erzest kelt, mint az eszak es del polgarhaboru, vagy szimplan a borszin megkulonboztetese.
Ennyi erovel Mr. Cameron mondhatna Obamanak, hogy: 'Figyu ocsem, amig ebbe a rasszba tartozol, a budos eletben nem leszel a szemembe te elnok. Majd ha feherkent ujjaszuletsz, akkor felzarkozhatsz, csatlakozhatsz koreinkhez.'
Arrol az aprosagrol nem is beszelve, hogy a legtobb bevandorlo jelentosen hozzajarul, mind a befogado, mind az anyaorszag gdp-jehez.
[ Szerkesztve ]
-
Bubee82
őstag
A sok buta ember...
Azert nagyon nagyon szivesen megneznem, amikor a nagy melldongetes kovetkezteben kivonulna a bevandorlo tarsadalom az orszagbol. Termeszetesen csak kepletesen ertem, de megneznem kivulrol, hogy akkor mihez kezdenenek.
Epp most cseteltem az egyik ismerosommel, aki a Prezzonal dolgozik, ahol (a lanc egeszet nezve) a dolgozok 99.7%-a bevandorlo.
-
legiaap
félisten
Ha mondjuk zuhanás van pont nem akarom nézni ezért én inkább lehúznám a rolót. Ma be volt kötve az övem (mindig bekötöm), de mégis majdnem lefejeltem az előttem lévő ülést, akkorát fékezett a gép landoláskor. A felsőtestet ugye meg nem tartja. Meg amúgy simán ki tudtam lazítani. Szerintem csak azért van, hogy megnyugtassa az embereket.
-
legiaap
félisten
Szerintem a magánnyugdíjpénztárnak nem sok értelme van. Ugyanaz mintha csak simán nyit az ember egy szévinget azt jónapot.
A nyugdíj nem valami sok itt UK-ban. Valami 400 fontot olvastam valahol egy hónapra. Na írták is alattam mennyi.[ Szerkesztve ]
-
skitzoo
senior tag
Valahogy úgy. Úgy voltunk vele, hogy miért költözzünk "ismert" helyre. Jó az ismeretlen is.
De ez még csak kezdetleges terv. Majd kialakul."Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
Fitzgerald
veterán
Kicsit visszaolvastam megint.
Én az Uniós csatlakozás után nem sokkal mentem ki először Londonba, komoly angollal (ír-magyar vagyok). 22 éves voltam. 3 szemeszter a PTE-BTK-n, idegenforgalmi-és vendéglátós végzettség.
7 nap 6 éjszakára volt foglalásom a Palmer's Lodge nevű hotelben, ahol olyan 12-14-en laktunk egy dormban. A terv kb. úgy nézett ki, hogy nem volt terv. Vagy találok valamilyen gyorsan fizető (nyilván fekete) munkát kezdésnek, vagy nem. Ha elbaszom, elindulhatok a Nap irányába. Vagy mehetek a követségre márászkodni, hogy küldjenek haza.
Előtte összevesztem otthon mindenkivel akivel csak tudtam, ez adta meg a végső lökést. Gondoltam eltűnök egy jó időre. Kb. 300 font volt a zsebemben, amikor leszálltam a gépről.
Hát nem az volt életem legjobb döntése. Másnap elkezdtem szórni a CV-ket személyesen is, meg spamelni a Gumtree-n hirdető munkaadókat, stb.
2 hét alatt 6 interjút sikerült öszehozni. Közben egy take-away pizzériában kezdtem South Kensingtonban az első hét végén, naponta kifizettek.
Fekete meló, heti 3-4 alkalommal 6 óra, szar pénz.
Kb. arra volt elég, hogy meglegyen a szállás/kaja.
Utazás már nem fért bele, úgyhogy heteken keresztül napi kb. 3 órát gyalogoltam Swiss Cottage-ből South Kensingtonig meg vissza. Fasza volt.
Aztán felvettek egy nagyobb hotelbe housekeepernek a Hyde Park északkeleti részénél.
Lengyelek, csehek mindenhol. Szar meló, fárasztó, és csak part-time. Kevés volt a pénz. Néhány hónappal később hazajöttem, és megfogadtam, hogy csak úgy megyek vissza, ha itthonról le van fixálva full time-os állás, és legalább 1 hónapra van szállás foglalva.
Ez már nagyon régi sztori, lassan 10 éves. Azóta többször is voltam már kint, hosszabb ideig, sikeresen.Igazából csak azt akartam mondani, hogy ilyen kevés pénzzel amennyit írtál csak akkor mernék újra nekivágni az angliai életnek, ha lenne 4-6 hétre szállásom, és fix, full-time melóm. Amúgy nem érdemes. Nagyon sokan ugranak, és buknak.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Ha rajtunk mulik, akkor nem sokat. Bar felek, nem csak rajtunk mulik. Tenyleg, ti melyik "oldalon" szavaztok? Magyar vagy UK?
-
melon
tag
A tomegszallas szerintem alatt a legtobben azt ertik, hogy egy nagyobbacska, 4-6 haloszobas hazban tobbnyire szobankent 1-2 (jo esetben 1) lako van, kozos konyha, furdoszoba (jo esetben 2), nappali pedig tobbnyire nincs. UTP kabel ritkan van, inkabb wifi (aminek vagy jo, vagy nem jo a jele a szobadban)
A legtobb agency elsodleges celja pedig mindossze annyi, hogy a fentebb emlitett tomegszallasaba lakot szerezzen, mindenkepp a sajat kepessegeidre szamits, amikor munkat keresel, es akkor nem erhet csalodas.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
150.000Ft az kb 400 font. Nagyon gyorsan kell munkat talalnod akkor. Nem tudom hogy fogod ezt kivitelezni Londonban Tegyuk fel, talalsz single szobat 75-ert, ami egyaltalan nem biztos. Majdnem biztos lehetsz benne, hogy minimum 1 het elore, es ket het deposit. De altalaban 2 het elore+2 depo. Na mindegy 3x75 225. Kell egy oyster, ha munkat keresel, ha csak a buszt szamolom akkor 20.40/ het+ 5 maga a kartya. Minimum ennyi az elso heten. Ha talalsz is munkat elso heten, akkor is kb 2 het mire kapsz fizetest, ha van olyan szerencsed, hogy heti fizetesu munkat kapsz. Huha baj lesz ebbol, nagyon keves az a penz Tenyleg nem akarlak lebeszelni, de csak ovatosan.
A tomegszallast ne ugy kepzeld el, hogy van egy nagy ter, hazaersz munkabol es epp oda fekszel ahol hely van. Szoval nem kell senki kinyujtott kezet arrebb rugni, hogy le tudj fekudni a foldre
-
tildy
nagyúr
Erre meg rajon 30 font, ha egy csomagot viszel + ebed + reserved seat. En is ugy vettem, tehat osszesen valami 179-re jott ki iranyonkent.
De mint irtam ,Magyarorszagra is repulnek gatwickrol, nagyon korrekt fapados legitarsasag, csak ajanlani tudom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Mikrotik routerek
- GTA V
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Eredeti játékok OFF topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest