- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisszer
aktív tag
a fejegység nem specifikus, csak a beépítőkeret. a 9" majdhogynem szabvány, bármelyik ilyen formátumú ugyanúgy belemegy, lásd nekem először Hizpo volt benne, de ugyanúgy belement a Dudu. ha meg egyben rendeled aliról, az se faragós és szoktak CANbus adaptert adni is ha kell.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
Mclarenöcsi
üzenetére
van, 9.5" néven, méretre passzol a 9" helyére, csak vékonyabb a kijelző körüli káva, nekem is az van, egy 9" Hizpo S8-at váltott. viszont ha számít (nekem nem, kormányvezérlés ftw) nincsenek rajta gombok, csak egy reset gomb a mikrofon felett vagy alatt.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
modflow
üzenetére
lehet csak NA régióban.
bár szerintem sokat nem vesztesz vele, Dudu7-en lehet használni, kipróbáltam.. istentelen buta bír lenni, arguably rosszabb mint az Assistant (amikor legutóbb használtam GHome Mini-n).
ugyanitt bárki próbálta a Whispert mint main IME-t? próbálok valamit kitalálni hogy ne a kijelzőn kelljen tapicskolni legalább a szövegbevitelhez. -
Krisszer
aktív tag
belemegy, csak azért nagyobb a képernyő, mert kisebb a káva

de elvileg egy kiemelőkerettel ugyanannak a helyére a 10.36, 11.5 és 13" is belemehet, ha más nincs útjában, mert ahogy néztem meg olvastam, a rögzítő lyukak ugyanott vannak.most nézem, hogy van az a két tekerentyűs is Duduból.. na azért fáj a szívem
-
Krisszer
aktív tag
válasz
Bigmasterl
üzenetére
igazából az értelmesebbek közül mindegyik ugyanaz a form factor, szóval ugyanazzal a beépítőkerettel bármelyik 9" belemegy. onnét már csak szimpátiafaktor - én Dudut ajánlok, más Junsunt, megint más Eonont.
-
Krisszer
aktív tag
új DuduOS frissítés, személy szerint a DPI change az nagyon csecse hogy jön, tekintve milyen fos mód kezeli a Spotify és a youtube a "tabletes" felületet - látni alig látom, hát még hogy jól rá is tudjak nyomi, de úgy szaglom, ezzel megoldódik. ugyanitt tetszik a dual-PiP mód is, főleg ha lehet majd az arányokat állítani, illetve a borderless mode is egész paceknek tűnik - majd meglátom, hogy mit tud amint lefrissítem meló után holnap reggel.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
erősen ellenjavallom, de ha minden vágyad, tudsz rendelni aliról valami 12V mono amp boardot és azzal bekötni, de kötve hiszem, hogy egyáltalán észre lehet venni, ha nem közvetlen melletted van. mi szóltunk.
az, hogy 3Ohm, nem segít rajtad, mert a fejegység akkor se fog kiadni 25-30W-nál többet, vagy ha mégis, akkor vagy lecsap, vagy szétcseszi idővel, ami úgy is édeskevés, hogy első blikkre talán ha 60-100W-tal terhelhető.
igen, általában nem a watt a lényeg, de a mélytartomány olyan, hogy oda kellenek a wattok, főleg egy kocsiba.azért megnézném, hogy mit reagálna, ha valós 300W rá lenne küldve...
sfknasty: oh, így értem. -
Krisszer
aktív tag
válasz
neil_mullen
üzenetére
nem igazán tudok típusra tanácsot adni, én is Dudu hívő vagyok
de a T25-höz merem ajánlani a műszerfal tetején lévő tároló helyére rögzítést, lsd itt -
Krisszer
aktív tag
amíg jobb ötlet nem kerül, próbáld ki a HeadUnit Reloadedet. nem világmegváltó, de amíg én próbálgattam, azért működött.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
pinnacle
üzenetére
ha itthon szerelték be, akkor nem csodálom... megy lehúzás a köbön. még ha az lenne, hogy drágán, de legalább jót szerelnek be, közel se baszná a csőröm ennyire.
#8246 sfknasty: esetleg egy USB adapter nem működne? elvileg android natúr is tudja azt kezelni, azt mondjuk nem tudom, hogy a DuduOS-be eszinten hogy és miképp van belenyúlva.
-
Krisszer
aktív tag
attól függ, hogy honnan szeretné és mennyit szeretné rászánni, illetve hogy mennyire muszáj a teljesen gyári kinézet.
legjobb tudomásom szerint legtöbben itt "szabvány" 9" érintőgombos megoldást használjuk specifikus beépítőkerettel; a gombos gyáriasra való igény, legalábbis azok alapján amit vizslattam a sajátomba kutatás közben, eléggé leszűkíti az opciókat.
a kormányvezérlés alap, mind canbussal, mind hagyományos gombok esetén.
egyéb igény? 360 kamera, 4G modem, digitális hang kimenet?leginkább dudu7 fejeket szoktunk ajánlani, mert a szoftver (szvsz) a legjobb jelenleg, de by association jók lehetnek a dudu3-6 is, bár arról én személyesen nem tudok beszámolni.
-
Krisszer
aktív tag
ahogy előttem is írták, javarészt nem Android 13, és én is beállok a sorba a Dudu ajánlásával. Hizpo után, még úgy is, hogy a hardver nem kategóriákkal gyorsabb, más világ. egyrészt, van egy egész korrekt fórum, egy felemás Wiki és a support létezik, másrészt árban nincs nagy különbség.
-
Krisszer
aktív tag
próbáld meg a Headunit Reloaded-et.
-
Krisszer
aktív tag
-
Krisszer
aktív tag
válasz
TomWexX
üzenetére
a 9" helyére csak egy (amúgy filléres) átalakítóval megy bele a 10.36", de akkor, ha van hely neki körülötte, elvileg 11.5 vagy 13 collost is be tudsz építeni.
a 8GB szvsz mind most, mind jó pár évig elég lesz arra, amire való.
az antennák (4G, GPS) csatlakozása lehet más lesz (nekem az volt hizpo után), de a többi, legalábbis az én esetenben, szög ugyanaz volt.
a tolatókamera, ha nem 360-as, valószínűleg ugyanúgy működni fog; ha nem CAN-buszos, a kormánygombokat max fel kell tanítani, ha pedig igen, akkor a CAN-busz boxot kell beállítani.#8104 gabor9991: ha CAN-buszos a kocsi és van bent dekóder-box is, akkor elvileg a box beállítása után PnP-nek kéne lennie.
a képeken meg úgy néz ki mintha a kijelző konfigja elszállt volna? - talán a korábban általam linkelt XDA threadben a screen driverekből lehetne válogatni, hátha segít...
de mielőtt beleugrasz, várj másik választ is, mert én is csak találgatok. -
Krisszer
aktív tag
válasz
gyvince
üzenetére
ahogy nézem, abban kb a váltóval szembe van a fejegység, szóval körülötte hely híján 9.5" a max, kivéve ha szeretnél
kóká-barkácsolni és van kedved a kábelfaszkorbáccsal szopni, mert vannak ilyen univerzális keretek, amit pl a középső szellőzők fölé, a műszerfal tetejére tudsz rögzíteni, kb hasonlóképp nézne ki szvsz mint az én installom.
ha jól hallom amit látok, nincs a rádióhoz CAN-bus, az is egyszerűsíti az életed (ha mégis van, valaki kijavít)
illetve, ha szeretnél 360 kamerát beszerelni, akkor a 8/128-at vedd, mert a 6/64-esben alapból nincsen 360IC. -
Krisszer
aktív tag
lehet egyáltalán abba a rendszerbe értelmesen integrálni? milyen kocsiról van szó?
#8071 Impair1980: a Dudu7-hez adott elég fasza, esetleg próbálj egy hivatalos dudu storefronttól rendelni? nem hinném hogy sokkal drágább lenne.
lassan már úgy néz ki, mintha sfknastyt meg engem szponzorálna a mekede
-
Krisszer
aktív tag
válasz
Krisszer
üzenetére
továbbra is nagyon fasza a fej, már lassan lakom is be (minimalist mode, my beloved)
viszont - hol tudom állítani hogy milyenféle kamerára számítsn 360 viewben?
mert van egy érzésem hogy a kamera, ami most van bent felszerelve (Hizpohoz kapott darab) azért nem igazán akar beszélni a fejjel, mert CVBS-re számít és AHD vagy talán vice versa?
az előző fejjel patentul ment ennél pedig egyáltalán nem, pedig 8/128, szóval 360IC kellesz benne legyen, nomeg az aktiváció is lement. -
Krisszer
aktív tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
itt jó esetben a legtöbben beépíthetőt fognak ajánlani - ahogy nézem, nem nagy wasistdas beépíteni, és abból a pénzből már kapsz használható fejet.
ha mindenképp kiszedhető jellegűt szeretnél, emlékeim szerint a Podofo nem rossz, egyik fórumtárs is integrált egyet a kocsijába.
kíváncsi lennék, hogy mekkora sikere lenne egy dudu os-es "hordozható fejegységnek"... -
Krisszer
aktív tag
válasz
sfknasty
üzenetére
valószínűleg az lesz (hacsaknem találok egy bass potit az erősítőhöz..), csak jó lett volna, hogyha tudom kijelzőről, mert akkor nem kell még egy tekerentyűt elrejtenem :"D mert így sound settingsben tudom állítani, csak az nem túl praktikus menet közben

mert aliról most jött meg egy egész szimpatikus világítós "programozható" gombos tekerős istennyila és a LED a belső világításhoz igazítása után még azt is ki kéne találnom, hogy hova és hogy rögzítsem.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
sfknasty
üzenetére
persze, tudom, használtam pár éve, de spotifyom az van, ott van 5k dal meg podcastok amiket hallgatok
ha váltok a jövőben, az deezer-re lesz (feltételezve, hogy sikerül kilobbiznom melóban, hogy feloldják..)hogy on is legyek: subwoofer volume tekerentyűt valahogy ki lehet okítani főképernyőre? legutóbb próbáltam, nem találtam erre opciót bár sanszosan azért, mert hulla fáradt voltam
-
Krisszer
aktív tag
-
Krisszer
aktív tag
válasz
sfknasty
üzenetére
hát, bármelyiknek örültem volna
de már mindegy, mert megvan a Duduhogy érted hogy miként van bekötve? még sehogy, de!
ha jól emlékszem, van (legalább) 4 csatornányi rca kimenet a fejen, a 4 csatornát meg küldeném egy 4 csatis erősítőbe, ami meg hajtja a hangszórókat.
bár csak a poén kedvéért jó lenne kipróbálni hogy fej saját erősítőjéről meg lehet-e oldani
a te setupod messze túlmutat azon, amit (egyelőre?) vagyok hajlandó költeni a témára, de legalább örömmel látom, hogy nem a fej lesz a szűk keresztmetszet. -
Krisszer
aktív tag
válasz
Czeri32
üzenetére
az nem érdekes, csak elmélkedek.
QF001 Vertical screen bekezdés alatt van 3, én elsőre az elsőt próbálnám. ha jól rámlik update.zip néven kell a zipet bedobni egy pendrivera és onnan elvileg bootkor fel kéne ajánlja a frissítést.
ha valami félremegy, az esetek jó részében vissza lehet hozni, de emlékeim szerint ki kell kapni hozzá. -
Krisszer
aktív tag
válasz
Czeri32
üzenetére
ha jól gondolkodok, ez egy Roco K706 átcímkézve (az vajh' az alaplap/SOM-nak a neve?), egy firmware updátot meg lehetne próbálni, XDA-n van hozzá fw thread.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
sfknasty
üzenetére
nagyon igazad lett. nagyon prímán működik, sokkal jobban mint számítottam rá, a gui pedig fényévekkel a Hizpo előtt/felett van. bár amilyen a szerencsém, a jövő héten jön DuduOS a Roco K706-ra

véletlen nem tudod, tudok aktív első (komponens) 2 utas szetthez időkorrekciózni közvetlen a fejen? szívem szerint egyből vennék egy DSP-t is, de egyelőre arra nem szabad költeni
#8024 vlaci0311: az Autóhifi topikban talán többen tudnak segíteni, ha nem specifikusan Androidos fejegységről van szó.
-
Krisszer
aktív tag
mivel a dpd egész jó tempóban dolgozik, így ma megkapom a franciáktól kedden feladott DUDU7-et. majdhogynem jobban várom hogy bütyköljek vele, mint hogy használjam

-
Krisszer
aktív tag
két unrelated kérdés:
egyrészt, valaki tud 9" fejegységet ami csak android auto? a célközönségnek csak AA kéne, nem fullos android, viszont a 9" fontos lenne, mert Yaris MK1 az áldozat, amihez a központi kompútor helyéhez van 9" beépítőkeret occópénzért. tudom, hogy van a Pioneernek, de az 190k, és többek közt az ár miatt is jobb lenne csak AA.
másrészt, magamnak szeretnék újat kipróbálni, a 9" helyre (Hizpo S8) belemegy a DUDU7 9.5 vagy 10.36 egysége? nem szeretném újra lebontani teljesen a középkonzolt, de nem találtam konkrét választ rá

-
Krisszer
aktív tag
oledet biztosan nem fogsz találni, és nem is biztos hogy autóba jó lenne; hőmérséklet hatására gyorsabban degradálódik, márpedig azért tud durva meleg lenni, főleg egy sötét autóban. qled van, de az teljesen más.
milyen kocsiba lesz? ha gyári erősítős "prémium" hifi, az megbonyolítja a helyzetet. -
Krisszer
aktív tag
válasz
szabzoltan1
üzenetére
waze, gmaps, spotify, youtube
revanced, torque, home assistant és traccar. -
Krisszer
aktív tag
válasz
berek21
üzenetére
ezek közül egyik sem androidos, ezért mondtam hogy ritka állatfaj.
szerk: megkövetem magam, azokból is akad pár. itt egy szélesebb darab, és egy hagyományosabb 8 hüvelykes. -
Krisszer
aktív tag
efféle, igen, a nem értés leginkább arra vonatkozik, hogy a jobb-bal kameráktól jövő vonalon a fejegység kábelkorbácsán kilógó madzagot hova kéne. ami hátulról, a tolatólámpából jön, azt értem. (bár jó lenne ha volna külön tolatólámpának biztosítéka a műszerfalon, mert azt egyszerűbb lenne megcsapolni)
-
Krisszer
aktív tag
újabb zseni kérdéssel vagyok: valaki szerelt már be 360 kamera izét CANBUS nélküli autóba? minél többet próbálom kideríteni, hogy mit kössek hova, annál jobban össze vagyok zavarodva
-
Krisszer
aktív tag
akkor egy kicsit involváltabb kérdés, olyan launchert keresek, ami ROCO K706 (QF001) cuccon működik és támogatja a PiP-et - a gyári löncshús támogatja, működik , csak rossz helyen van és kicsi az ablak is
DUDU és lecsó public key verzió nem települ, Vivid nem támogatja, csak a meh beépített gmaps "widget"-et.. -
-
Krisszer
aktív tag
ki milyen launchert használ?
a gyári nem rossz, de.. csak meh, kell az ihlet
-
Krisszer
aktív tag
szerk n+1: link a fejegységhez
ahogy ígértem, képek:

beépítés és szapora káromkodás közben
beépítve. nem tudom még hogy mit rakjak az eredeti helyére.. szerintem valami tároló basz lesz, hogy tudjam valahova tenni a telefont.
hátulról...
és kívülről.ami még így eszembe jutott: az usb csatikat és a sim kártya slotot a kesztyűtartóba dobtam be, a 4G és GPS antenna meg egyelőre az alső fejegység alatt van összefogva gyorskötözővel.. lustaság, fél egészség, no de én teljesen egészéges akarok lenni
-
Krisszer
aktív tag
na kérem, sikerült beapplikálni.
a beépítőkeret (innen) nem túl méretpontos, kicsit itt-ott eláll, a vészvillogó gombját csak a jóindulat tartja és más a textúrája, mint a dash többi részének, de egész patentul néz ki, jó helyen van, könnyen kezelhető így..etc, egyszóval szimpatikus. az installáció, ha kimaxolva akarod használni (3USB, az RCA/SIM és a 360 kamera kábelfaszkorbácsa) és a .. mondjuk úgy, nem egy egyzserű művelet, ahol hátratuszkolsz egy kábelt, előmászik másik kettő, de még így se olyan szenvedős mint gondoltam. az autóhoz csatlakozó kábelcsomagot a saját lelkibékéd érdekében egy ~20 centivel érdemes meghosszabítani, mert a gyári kábelezést én fel tudtam tépni odáig, de ki kellett szedni a rücsköscsőből, amiben volt, illetve én nem kötöttem be az antennát, mert rádiót úgyse használok. a szellőző rácsos részét az eredetiről kell átoperálni, az említett gombbal egyetemben, és az ezek közt lévő résen átvarázsolni a kábelezést.
a fejegység hangzását gyári hangszórók lévén nem igazán tudom megítélni, azon felül hogy jobban szól, mint a gyári tns700
; a rendszer reszponzív, a cold boot se tart sokáig, a kijelző, ha nem is tökéletes, de bőven haználható, wireless AA működik egészen jól, egy rövid próba erejéig legalábbis úgy tűnik, carplayt iphone híján nem tudtam kipróbálni, és a kormány gombjai egyből működnek betanítás után.
mindez persze csak az első órás tapasztalat, take it with a grain of salt. most már csakkét dolgot kell kitalálnom, hogy a bekábelezés következő részében milyen és mennyi nyugtatót kell kevernem ipari mennyiségő alkohollal.. -
Krisszer
aktív tag
válasz
Krisszer
üzenetére
javítom magam, amit én rendeltem, nem FYT, de 7862S van benne, elvileg már fel is van adva (német raktár), kis szerencsével jövő héten meg is kapom, szóval elsőre az eredeti helyére fog menni. a keret kíváncsi vagyok, hogy mikorra ér ide, tekintve hogy az kínából jön.
-
Krisszer
aktív tag
válasz
-Tsaba-
üzenetére
itt a link az egybekészlethez amúgy: ehhhliexpress
-
Krisszer
aktív tag
válasz
-Tsaba-
üzenetére
a tekerősről lemondtam, remélhetőleg a kormánytávirányítás működni fog, legrosszabb esetben meg tuti lehet bütykölni hozzá arduinoval valami tekerentyűt; de a több ram..etc azért nem árt, azért futni fog pár app, no meg szeretek bütykölni, és a 7862S SoC-s FYT unitokhoz van elég sok bütykölnivaló XDA-n.
ha jól értem egyébiránt, a sima típus-specifikus belemegy abba a keretbe (legalábbis rohadtmód remélem
), szóval megrendeltem azt is. még a kábelezés is kérdőjeles, de igazán nem idegeskedek rajta, mert legrosszabb esetben "igényesen" beletoldok.
az viszont jó kérdés, hogy az eredeti helyre mi menjen.. lehet, visszarakom a TNS700-at, adok neki 12V-ot, hogy a lehajtós kijelző ott legyen stim toynak
-
Krisszer
aktív tag
üdv minndekinek!
az elmúlt rövid időben hozzám jutott egy mk1 Yaris (2004) a kis dízellel, benne pedig egy 120% chinesium androidos fejegység (~android 5.1), amin kis okoskodás után már működik az AA (Headunit reloaded ftw)
a probléma viszont az, hogy a yarisban katasztrófális helye van a fejegységnek, büntetni lehetne vele.. ellenben a gyári rádió/kompjúúúter kijelzőnek a helye gyanúsan pont 1DIN szélességű, és a tökéletes helyütt lenne, illetve az a kijeéző már úgyis halott.
láttam össze-vissza "floating screen" jellegű fejegységeket és arra gondoltam hogy esetleg oda be-e tudnámkókány..okosítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Star Wars rajongók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest