- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
-
LOGOUT
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor elölről az egész sztory;
Doogee Leo DG280-as készülékemen nem volt mobilnet, nem jött elő. Olvastam egy cikkben (nem tudom, már hol), hogy a rajta lévő gyári 5.0-ás androidból kifelejtették. Gondoltam megér egy próbát, ha másik rendszert teszek rá. Ugyanolyan módon álltam neki, mint eddigi ROM cseréknél (DG700 és NOVA Y100X), felmentem a needrom.com oldalra és néztem hozzá rendszereket.
Leszedtem párat, majd megnyitottam a processzornak megfelelő MTK6582 SP Flashtool-t.
Mikor rámentem a scatter fájl importálására, hibát dobott ki, miszerint az UBOOT checksum hibás értéket mutat, 0x0, ezt írjam át és csináljam újra. Tudtommal a checksum egy ellenőrző fájl, nem lehet elhanyagolni, mégis tettem egy próbát, hogy kitörlöm. Az importálás sikeres volt, a letöltés nem. Hirtelen szaladt pirosan 100%-ig, majd kidobta, hogy hiba miatt a letöltés meghiúsult. Megpróbáltam több ROM-ot, ugyan ez.
Belenéztem a checksum.ini fájlba és nem is tartalmazott olyat, hogy UBOOT, mint amire panaszkodott. Átírtam erre a BOOTIMG-t, de a helyzet nem változott. Ekkor jött egy másik megoldás;
A checksum értékét 1-ről 0-ra írjam át. Így az SP Flashtool el is fogadta, de letöltés megint sehol. A videóban (mint kiderült rossz volt) ezután formázták a készüléket, majd formázás+letöltésre kattintva sikeres volt.
Ez a művelet nálam is sikeres volt, a program szerint. De azóta a készülék összes életjele gombnyomásra vagy töltőre való dugáskor; világítani kezd a távolságérzékelő (proximy szenzor). A bootloader-t sem érem el, pedig azt el kéne mindenféleképpen. A háttérvilágítást sem kapcsolja be.
A készülék valószínűleg ne is kommunikál a számítógéppel, mert ha SP Flashtool-ban rányomok teljesen mindegy, hogy minek a letöltésére, vagy readback-ra (bár ebben az esetben lehet, hogy nem tudom, hogyan kellene readback-elni), úgy csinál, mint az a gép, amin nincsenek driver-ek, hogy tudják, mit csináljon. De az a gép (ameddig elérhető volt a fastboot-mode), a fastboot deices parancsra cmd-ben csak annyit írt; waiting for device. Nem tudom, érzékeli-e, nem tudom, be-e van kapcsolva csak képet nem ad, a látható életjelei a távolságérzékelő.
Erre szeretnék megoldást kérni, hogy hogyan lehet megcsinálni, mert ilyennel még nem találkoztam!
Segítő válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple asztali gépek
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Formula-1 humoros
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
- iPhone 11 - 64 GB - független
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S20 FE 256GB Cloud Mint. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP387
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest