- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
Woodslave #19 üzenetére
Az bizony, nalunk van mindig a hutobe
dr.pepper-rootbeer:broaf,
Hat azok valami kegyetlen dologok, (rozsaszin kanalas orvossag szodalval)mcdonalds, burger king, taco bell ezek szeintem a leg csovesebb helyek, 1 evbe max, ha egyszer megfordulok a mekdogleszbe, de akkor is csak azert ,hogy tudjam, hogy mier nem jarok oda.
-
Kidus
őstag
Burgerhez nem keverik a hust. Vagy marha, vagy pulyka, vagy mas. De nem mix.
Hummus meg mindig pastetom-szeru, az a lenyege. Es nincs benne tejfol. Az valami mas lesz
Nestle forrocsoki-por valoban vilagos szinu, ugy emlekeztem van otthon hasonlo, de lehet hogy akkor nincs. Nestle kakaopor az mas, meg a Boci is szerintem, valami sotet-kremes tema remlik ez meg nem az. De persze lehet hogy azokkal is jo, max. kicsit higabbra csinalod. -
Woodslave
félisten
hátha van itt aki tudja, a Lard megnevezés az a nálunk is található sertészsírnak felel meg?
-
sti10p
senior tag
Hmm, Nestle forró csoki por? Az akkor Boci FCS lehet, vagy a sima nyuszis kakaópor, másrol nem tudok... De még a Boci úgyis hátra van próbának. Amúgy a színe és az íze teljesen más mint a sima instant kakaópor, pl. amit én ittam ilyen világos színű volt, nem olyan sötét mint a kakaóporok.
A hummus meg ha jól tudom nem amerikai és amit ettem abban csak tejfölös krém volt, a bab egészben volt benne.Ja és ettem természetesen hambit is, ami meglepett, hogy ők majonézt is tesznek rá néha és a csemegeuborka kimaradhatatlan belölle. A húst meg ha jól emlékszem marha/pulyka
keverékből csinálták.
-
lizRRR
őstag
válasz
Psychonaut #13 üzenetére
Keldor papa:ah de qr*** jol nézki ah éhen döglök
-
Kidus
őstag
Forro csoki:
Itt felenk Nestle forrocsoki-porbol csinaljak, asszem az van odaat is, marshmallows is van, csak szines, valami rozsaszin-sarga csikos temara emlekszem, ha meg nem eleg kicsi, felvagdosod es voilaDr. Pepper:
Gusztustalan okadek szerintem, Cherry Coke inkabb akkor mar, bar jo ideje nem vagyok szensavas-cukros udito huszar.Gofri:
Altalaban a legtobb helyen edes a teszta, van ahol ugyanabbol csinaljak, amibol a vastag palacsintat is. Emelle juharszirup alap mindenhol, esetleg anizsos vagy mezes kiszerelesben, es gyumolcskompot, csokireszelek, tejszinhab, friss eper vagy kiwi, meg ilyenek. Eleg jo tud lenni
Viszont Magyarorszagon is van gofrisuto meg a teszta sem nagy tudomany.Babos ize:
Sose hallottam rola. Amirol en hallottam az a hummus, zuzott bab pastetom, ebbe szoktak olajbogyot, kis olivaolajat tenni, melle repa, paradicsom meg amit akarsz, akar kenyerre is kenheted. Nagyon finom, amig el nem cseszik okadek zellerszarral.Csirkes palacsinta:
Errol sem hallottam sosem, csak a sima palacsintarol, jo vastagon, 5-ot egymasra teve, porcukorral a tetejen, meg habbal-sziruppal-tokkal es vonoval. Dietas.Ami meg itt jellemzo:
Kaja
-Steak minden formaban, mindenfele husbol.
-Barbecue husik, szalakra szedve vagy egyben sutve, csirkeszarnyra is bbq szoszt tolnak, mert az jo. Melle csoves kukorica, meg kukoricadara-muffin, es tomentelen mennyisegu sult krumpli. Ja meg kaposztasali.
-Burger minden formaban, marhaburger, tonhalburger, lazacburger, zoldsegburger, huszonot fele sajt meg fuszer, altalaban tocsog az olajban, viszont ha talalsz egy jo burgerest veletlen, ahol nem aztatjak fel orat a zsirban, nah az verhetetlenul zsenialis.
-Pizza otezer fele fajta feltettel, a legnepszerubbek azok, amelyikek jo vastag tesztasak es szinten tocsognak a zsirban
-Csirkeszarny. Mindenhogy. Nem tudod megszamolni, hany fele szoszt talaltak mar ki ra, viszont altalaban nem ropogos, hanem szottyos a bore, es arra toljak a szoszt. Erdekes. Meg talan mondhatnam is, hogy nem rossz.
-Garnela, sult halak ( foleg tonhal es lazac ) akarmelyik etterem lancban fellelheto es allando tema, nem tudsz olyan helyre menni, ahol ne lenne. Najo, a mekdonacban nincs.
-Spenot-articsoka massza. Nem tudom hogy hivjak/hivnak ezt pontosan, lenyeg hogy tortilla chips vagy pita kenyer jar hozza, ritkan kenyerszeletek, enyhen fokhagymas, esetleg sajtos szotyvasztott ize, nagyon gusztustalanul nez ki, viszont nagyon finom
-Turo torta/repa torta. Na ez kulon tortenet, minden mastol kulonboznek es ki kell probalni, hogy tudd, mindketto eleg jo ha jol csinaljak. Van meg brownie, jo tomeny csokis suti, es van cookies, azt is szerintem mindenki vagja micsoda, a tobbi edesseg szamomra ertekelhetetlen, emelygos cukros szarok egytol egyig.
-Oreo keksz. Csokis tesztabol keksz, ket lap es kozte feher krem. Ezt is ki kell probalni, akkora elvezet mint a Pilota keksz, meg talan hasonlit is. Vagy csak en kepzelem ennyi ido utan. Szoktak belole turmixot is csinalni, mindig a Ponyvaregeny idevago jelenetet juttatja eszembe, egyszeruen verhetetlenul jo.Ital:
-ShirleyTemple: Sprite es grenadin. Finom de nagyon edes. Imadjak.
-ArnoldPalmer: Izetlen jeges tea es gepi limonade. A limonade itt nem az, ami citrom meg cukor meg viz, a limonade itt azt jelenti, hogy szensavmentes rozsaszin vagy sargas-erdekes cukros lotty, eleg erdekes ize van. Teaval meg erdekesebb. Mondhatni inyenc.
-Kave: Kulon meg kell jegyezni, mert itt nagy altalanossagban a kave az olyan, amit meg a nemetek is kirohognenek, 10 liter vizben uszik kb. 4 szem kavebab, es aztan ebbol a vizes szarbol megisznak egy literrel egy nap, de csakis olyan forron, hogy holyagok nojenek a pittyukon, mert csak ugy joHa olyan kavet akarsz inni, amiben van is kave, akkor espresso, ja es dupla. Az mar majdnem hasonlit.
Igy elsore ennyi
Amugy Amerika nem csak ezekrol szol, hanem a megszamlalhatatlan olasz, francia, japan, kinai, mexikoi es egyeb ettermekrol is, a tipikus amerikai kaja is erdekes fogalom, mert hat attol fugg, mifelehez van kedvem, redneck kajahoz vagy NY-style, vagy csak siman azt mondom, delrol jottem kemeny akcentussal, es akkor adnak biszkitet grevivel
-
keIdor
titán
Nyami, imádom a zsíros, koleszterin dús ételeket!
Ha már élünk, éljünk finoman!
(és keveset)
Itt most amúgy nem a mekdonáldszra gondolok elsősorban, hanem pl. pont erre, vagy erre: -
tildy
nagyúr
válasz
Psychonaut #7 üzenetére
Pedig a pepper jó.
-
Psychonaut
veterán
Pfujj, Dr. Pepper borzasztó. Nekem Londonban volt hozzá "szerencsém", mikor itthon még nem árulták. Miután megkóstoltam, azt hittem megértettem, miért nem.
-
Sir Pocok
őstag
Amcsi "gasztronómia" kedvelőinek kötelező:
Man v. Food
Magyarul: Fald fel AmerikátEszméletlen nagy műsor!
-
(ÉN)közPONT
őstag
Az ilyen típusú ételekben hasítanak az amcsik leginkább :
(Némelyik még ehető is....bár a többségük kevéssé egészségeslegalábbis hosszútávon )
-
sti10p
senior tag
Úgy gondoltam elég érdekes a téma egy topic nyitáshoz, tulajdonképpen az itthon alig ismert és ritkaságnak számító Amerikai kajákról/italokról szólna és arról hol, miként lehet őket megkóstolni, beszerezni, elkészíteni kis hazánk fiainak.
Jöhetnek javaslatok, tapasztalatok, receptek is miket érdemes kipróbálni.
Kezdésnek: 1. Eredeti amerikai forró csoki por (nem kakaó) májvacukorral, ezt sajnos itthon egy supermarketben sem láttam. Helyette van Boci forró csoki (még nem próbáltam), Milka slurp (kakaópor), Cadburry Drinking chocolate (próbáltam és csak kakaópor) és Dr. Oetker Choco-choco (nem próbáltam), La Festa Chocolate Hot (kakaópor).
De ezek közül eggyiket sem hinném hogy olyan íze lenne mint az eredetinek, amit itthon forró csokiként próbálnak eladni az sajnos max kakaópor. Amit én ittam azt amerikai ismerősöktől kaptam és tényleg csoki ízű, sűrű és édes, dupla csomagolásban, mert mellé van rakva a szárított májvacukor is. Májvacukrot sem nagyon kapni itthon, legalábbis nem igazit, vagy csak túl nagyot, mert úgy kéne inni elvileg, hogy a kis májvacukrok úszkálnak az ital tetején.
Aki tudja miről beszélek és honnan lehet ilyesmit beszerezni ne habozzon írni!2. Dr. Pepper: szintén nem láttam még a supermarketekben, de a kisboltba szemben tegnap fedeztem föl. Egy doboz 220, de nagyon finom. Növénykivonatos kóla tulajdonképpen, igen furcsa íze van, eggyesek szerint mandula is van benne.
3. Gofri: mostanában elég sokat eszek (egy igazi amerikai álltal készített) Gofrit. Az alap tésztája nem édes, hanem ízetlen és többek között lehet rá rakni házi mogyóróvajat (szintén nem édes, mint vártam hanem szörnyen kesrű), fahéjkrémet (ezt nem tudom hogy csinálják), vagy lekvárt.
4. Babos Tap: hát igen, nem minden hű de finom ami za ócéánon túlról jön, ez a vörös babos-tejfölös paszta pl. elég ratyi ízű, taco chips-el kell enni.
5. Csirkés palacsinta: ennek nem tudom az erdeti nevét, tulajdonképpen darált csírkehús pasztaával töltött palacsinta, azt hiszen inkább mexikói kaja lehet, mert a füszerzése is olyan, de a paszta állagától eltekintve finom.
Ui.: Remélem nem tartjátok túl nagy hülyeségnek a topicot és sokan írnak majd ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest