- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Hali!
Egy kérdésem lenne az ''odaáti'' viszonyokat belülről ismerőkhöz. Nagyságrendileg mennyibe kerülhet a megélhetés 3 hétre - egy hónapra Washingtonban (a D.C-ben mármint
)? Találtam egy igazán szimp és hasznosnak tűnő nyári egyetemi kurzust, de lévén sosem jártam arra, nem tudom, hány száz dollár kellene vajon (a szálláson kívül, az fix jónagy összeg, de legalább van) az életben maradáshoz. Persze nem nagylábon, sőt
, és elvileg kis konyha is van.
Előre is köszi, ha megdobtok némi infóval.
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
Eddig csak Pixéktől rendeltem(tünk) egyszer, ők azt hiszem tntvel hozták, de persze Európán belül tényleg nincs gond a vámmal (úgy bírok örülni ilyenkor a tagságunknak).
A UPS egyébként fura, gondolom ők ide csak hoznak, de nem visznek, mert nincsen magyar honlapjuk (nem mintha rá lennék szorulva, csak a magyar piacra mégiscsak kell(ene) magyar weblap) - viszont pont pár napja láttam az utcán jönni az egyik nagy fekete autójukat.
szerk: USPS-nek meg igazán informatív a lapja, mindent megtaláltam rajta az utolsó kis feltétellel bezárólag - ez sem olyan, mint a magyar posta...
[Szerkesztve] -
Ariadne
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére

Így elektronikus úton teljesen szimpi volt a VPOP, írtam az ügyfélszolgálatuknak e-mailt, érdeklődve, mennyi az annyi, és egy főhadnagy válaszolt tíz percen belül - hát mit mondjak, ez sokkal jobb teljesítmény volt, mint vártam...
Ilyenkor örülök nagyon az internetnek, régen ilyen dolgokat nem lehetett megtenni. A kanadai rokonokkal gyerekkoromban még az air mail levél volt a max high tech információcsere lehetőség. Most meg felhívni sem drága őket, és lehaltak, amikor múltkor megkérdeztük, hogy ugye egy baseballpálya van a házuk kertje mögötti parkban? (Google-lel megtaláltam a házuk tetejét is...)
Előkaparom a dombornyomott kártyámat, aztán usgyi. (Úgyis lejár a kártyám pár hónap múlva, eggyel kevesebb esély lesz arra, hogy visszaéljenek vele - sajnos a legtöbb virtuális kártyát nem fogadja el a rendszerük, azt írták.) -
Ariadne
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
''Én úgy vettem észre, hogy a 100$ alatti cuccokba csak belerug a vámos és továbbküldi.''
Sőt, hallottam olyat is, akinek késsel szúrták át a csomagját, többször is...
Hálás köszönetem az infóért, akkor azt hiszem, nem variálok a dologgal, megrendelem egyenesen, mert sokkal nem lenne olcsóbb a privát út sem, így meg még gyors is lesz. Ha már vagyok olyan őrült, hogy ragaszkodom a bevált cipőmárkámhoz, amit már nem árulnak itt... 
-
Ariadne
őstag
Még egy kérdésem van ugyanerről: a cég, akitől rendelnék, összesen 90$-ért UPS-sel küldené el nekem - ilyenkor van esély arra, hogy megússza az ember a vámot, vagy a gyorsposták mindig nagyon rendesen együttműködnek a VPOP-vel?
Hátha valakinek hasznos lehet, ideírom, amit a VPOP írt nekem a taxes&duties mértékéről: a vételár után 3,5% a vám, erre a vámmal növelt összegre jön rá 25% ÁFA (ezt még tavaly kérdeztem, gondolom azóta csak 20%).
-
Ariadne
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, kb. mennyiért lehetne NY államból elküldeni kedves fővárosunkba egy cipősdoboz nagyságú (és cipő tartalmú
) csomagot és főleg mivel érdemes?
Nézegettem a USPS díjait, EMS 3-5 nap alatt 37 $, meg a 4-10 napos Air Mail Parcel 21-ért - ha jól láttam vagy létezik olcsóbb is? Mindenképp pár napos szállítási idejű kellene, mert 1 hónapon belül tudom cserélni, ha kell, szóval meg kell kapnom hamar. Kérdés, hogy ezeket is ''szétkapják'' a postán meg a vámnál, és ültetik hetekig vagy érdemes megpróbálni? (Kb. 50 $ értékű cipő az alany, a cég maga cakkpakk 90$ért elküldi UPS-sel, csak akkor rájön még az áfa is.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Lenovo X1 Carbon G11 Core i5 1335U 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Gyári Lenovo Garanciás
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- 27% - GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5332
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)? Találtam egy igazán szimp és hasznosnak tűnő nyári egyetemi kurzust, de lévén sosem jártam arra, nem tudom, hány száz dollár kellene vajon (a szálláson kívül, az fix jónagy összeg, de legalább van) az életben maradáshoz. Persze nem nagylábon, sőt
, és elvileg kis konyha is van.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)