Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• huskydog17

addikt

válasz keIdor #47312 üzenetére

Intelnél teljesen mindegy a RAM sebessége, elhanyagolható mértékben változik a sebesség ha jól emlékszem 5% alatt van, azaz semmilyen mértékben nem befolyásolná az erősorrendet.
    A PCGH mindig JEDEC memóriatempót alkalmaz, ezzel minden, memória OC-val kapcsolatos hibát/anomáliát ki tudnak szűrni.

Na most a legfrissebb Intel CPU-k a DDR5 szabványt 4800MT/s, illetve 5600MT/s tempóig támogatja, a felett már OC, az AMD 5200-ig. Ennek megfelelően történik náluk a tesztelés, ami teljesen logikus és konzisztens. Az, hogy néhány CPU esetében 4800 helyett 4400-on jártak a RAM-ok, semmit nem jelent, mert az a 400 MT/s különbség Intel CPU-k esetében talán 1%-ot ha jelent, tehát jelentéktelen. Azok a CPU-k, ahol 4400 MT/s szerepel, azok 4800-at támogatnak maximum, ezért írtam a 400 MT/s különbséget.

Az i9-10900K azért utolsó (energiahatékonyságban, mert 153 Wattot benyel, miközben nem túl acélos a tempó (még a 13400F tempóját sem éri el), szimplán rossz az energiahatékonysága. Bár ha a Ryzen 7800X3D-hez képest nézzük, akkor azon kívül minden más CPU-nak rossz. ;]
    Az i9-10900K memóriavezérlője pont 2933 MT/s-et támogat maximum, kimaxolták az OC nélküli tempót.

#47311 Petykemano: :K Arra én is nagyon kíváncsi vagyok, de szerintem 2025-ben fogjuk azt látni asztali CPU vonalon leghamarabb, legalábbis én nem számítok rá, hogy hamarabb érkezik oda, ha egyáltalán le akarják hozni asztali vonalra, még nagyon keveset tudni róla. Mindenesetre nagyon érdekes lesz, hogy majd az Intelnél mennyit fog számítani a nagyobb gyorsítótár.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés