- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Igazad is van, meg nem is
Igazad van abban, hogy sok vizet nem zavartak. Tényleg minden újítás alig foglalt el több tranzisztort és volt olyan is, ami hasznosult, pl a DCC, ami lehetővé tette, hogy 384bit helyett csak 256bites memóriabusszal dolgozzanak (meg persze a magasabb GDDR5 órajel)
Csak a két termék között eltelt 2 év. És két év alatt ugyanakkora lapkamérettel, tehát semmivel sem olcsóbban mint az addigra elinflálódott tahiti kínáltak ugyanakkor sebességet 60W-tal kevesebb TDP-vel.Úgy, hogy de ez egy újabb lapka és ez fejlettebb. Ami igaz, és látszanak is ma már. Van, ahol a tonga még helytáll 20-30fps-sel, a tahiti meg a földbe.Értem, hogy ha a középkategóriából kivágod az előremutató technológiákat és csak optimalizálod, akkor azzal hátráltatod a technológiára építő szoftverek fejlődését. De ez csak akkor tud működni, ha tudod terjeszteni, mert az idejét megelőző technológia nem hátráltatja a termékedet az aktuális piaci versenyben. Szerintem ez a tongára és a fijire nem volt igaz. Persze értem és tudom, hogy ezeket eredetileg 20nm-re tervezték és így sikerültek kicsit halványabbra. Szerintem nem terjedt volna kevésbé az idejét meghaladó technológiát (Async, finomszemcsés preempció) alkalmazó szoftver, ha a középkategóriás tonga jobban ki van herélve és fogyasztásban és lapkaméretben (gyártási költségek) terén versenyképesebb. Így a tonga egy 2 éves helyben toporgás lett.
A vega "túlbonyolítottsága" nekem is tetszetős. Ha megnézed azt az ábrát, hogy mi mindent újítottak a Polarisban és attól mi mindent vártunk... ha nem is hozta végül a beharangozott 2.7x-es hatékonyság emelkedést, de azért a a tonga féle helyben toporgás helyett szép előrelépést hozott a sok sárga NEW feliratú csillagocska. Ha a vegánál jelzett sok újítás legalább ennyi előrelépést hoz, akkor az szuper lesz. Nem állítom, hogy behozhatja az nvidiát, de legalább annyira versenyképes lesz, mint a polaris.
A vega két nyilvánvaló problémát orvosol, ami tünetként jelentkezik a fijinél és ami magyarázatot adhat arra is, hogy miért nem született nagyobb polaris. Én legalábbis azt várom a vegában debütáló geometriai újításoktól, hogy feloldják a fijit kínzó szűk keresztmetszetet egyrészt, másrészt pedig hogy a mindig túltömött (és nem hasznosuló) compute teljesítmény fogyasztása drasztikusan csökkenjen.
A HBC-n kívül nem tudom van-e még olyan a vegában, ami kifejezetten a jövőnek szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest