Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RECSKA

veterán

válasz Albigator #23461 üzenetére

GG!

A mugen5 sem kicsi hűtő, és lehet rászerelni hátsó ventit, ha már a noctuan 2 venti van, én úgy teszteltem volna, mert igy nem kaptál valós képet.. :R

A légszállítás is teljesen más, 12cm 1000 fordulat nagyjából 14cm 850 fordulatnak felel meg ( persze ez nagyon sokmindentől függ, de most azonos kialakítású ventiket feltételezzünk... ).

Te ahogy most tesztelted, az jött ki, hogy majd 2x akkora hűtővel, több, mint 2x annyi levegő átmozgatással nyertél 3-4 fokot...

Teszteld már le 1 ventivel, 900 körüli fordulattal. Akkor látszik majd, mennyit számít :R

Amúgy a nagy hűtő azért jó, mert nagy tömeg, lassabban melegszik fel, gyorsabban hül vissza, ellenben sokkal nagyobb hőt tárol. Jövőre nézve persze jobb a noctua, de én még mindig tartom, lehet erre bármit rakni, meleg lesz. Nekem ugye épített víz, 3 radi, szellős ház, stb, és mégis 90 fokra szalad smallest fft alatt..

Nekem ez hűti a cuccost.

Csak érdekesség képpen, ha csak a procit hajtom prime-al., akkor full passzív üzemben, kb 10 perc prime után éri el a víz a 40fokot ( 29fokos levegő ). A jelenlegi max 350W hőtermelést elviszi úgy, hogy csak a gép elején lévő 3 venti, és a tetején lévő 3 venti megy 600rpm-el, a többi áll... 1000-1050 körüli fordulatnál, minden ventit rányomva már bő 1000W elvezetést tud, úgy, hogy 40 fok marad a vízhő...

• szasanyi

félisten

válasz Albigator #23461 üzenetére

Csak ezért érdekel, mert nekem is 3700X-em van, és ez az AIO nagyon jól teljesít, halk és nem is drága. Többet nem szeretk hűtőre áldozni, ezért hezitálok egy ilyen árú AIR vagy az AIO lenne a jobb választás... D15 amúgy sem érdekelt nagyon az ára miatt, de így végképp kiesett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés