Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Lassan érik az i5 2500k cseréje (látom már van értelme ramot venni). Olyan pc-ben gondolkozom, ami vga mentes (meghalt a 7870-em és nem vagyok hajlandó vga-ért már pénzt adni) és amilyan visszafogott gamingre elég "ha kell legyen" alapon. Gondolom már a 2200g prociteljesítménye is bőven jobb, mint a 2500k-é, így az akár elég is lehet (minek több), talán az APU lesz nekem a fontosabb. Az APU-kat nézve hogy alakul a G4-ek () ár/érték aránya?A cél amúgy egyhosszú ideig jó, megbízhatóan működő rendszer összerakása lenne. Várjak még? (Pont emiatt a tuning amúgy nem is szempont)
Ha jól látom a gövetkező architekúra lesz ígéretes APU-k tekintetében, ha kell megvárom.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
*APU alatt itt iGPU-ra gondoltam.
Megjegyezném, kissé bizonytalan vagyok. Egyszerre tudom, hogy a jelenlegi setupom elégséges az én szükségleteimhez, másfelől meg attól tartok, hogy ha soká halogatom a cserét, akkor elértéktelenedik, illetve félek, hogy megint elszállnak a ramárak.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Lehet azt tudni, hogy teljesítményben kb hány %-kal tud többet egy tuning 3400g, mint 2400g?
Azt olvasom, hogy a memória sávszél erősen korlátozza a Vega-t, kb hány MHz fölé nem érdemes már vinni az APU-k igp-it? A 3200g tuningpotenciálja tényleg nagyobb? Be tudja hozni a 3400g-t iGPU-ban?
"Overclocking the 3400G is less fun than with a 3200G. With my sample I hit a 1600Mhz wall for the GPU with 1.35 (which is already pretty high). To be fair: Because of the 11 CUs, the GPU at 1.6Ghz is already too strong to be sufficently fed over the limited memory bandwith. The CPU is already pretty much maxed out, out of the box. So nothing really to play with there aswell. I probably could go higher in general. But only with insane voltages. I try to keep it mainstream first. Also notable: If you OC the 3200G and ignore CPU heavy cases like Battlefield V Multiplayer, where you need more than 4 threads, it can keep up easily with a 3400G. Also it tends to be faster in older e-sport games (engines) because of their dislike for SMT. For the next tests I will switch to a beefier mainboard and see what happens."
-
emiki6
veterán
válasz viperabácsi #6246 üzenetére
Visszaolvastam, azt írja sokallja az árát egy APU alapu konfignak. Nekem a szomszédban az MSI B450i-t ajánlották, mert jobb, mint az asrock (meg a GB) és nyilván egy tizessel olcsóbb, mint a tiéd, mini itx-ben a legjobb "olcsó".
-
emiki6
veterán
válasz solfilo #6252 üzenetére
Nem túl ígéretes. A hallottak alapján jobb lenne navi-t tenni bele, mert az hatékonyabban kezeli a meglévő, korlátoló sávszélességet. Vagy DDR5 kéne már?
-
emiki6
veterán
válasz NdrewSunix #6260 üzenetére
Elég vacak az msi oldala mostanában, nemtom miért így oldották meg.
-
emiki6
veterán
válasz #31600896 #6302 üzenetére
És akkor meg már azon a kétezren ne múljon, érdemesebb az msi-t venni...
Oké, hogy sajnálod, de se alaplapon, se tápon nem szabad spórolni, ez a helyzet.
Muszáj megcélozni a minőséget és tiltakozni az olcsó szemét ellen. Ha kell várj egy hónapot a vásárlással és tegyél még félre.
Hosszútávon mindig a legolcsóbb a legdrágább.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Azt nekem miért nem mondta senki, hogy az msi b450i-vel és a 3400g-vel még csak biosba se tudok bemenni frissíteni, hanem kell egy kétezres proci a frissítéshez...
-
emiki6
veterán
MSI utility-k. Mit érdemes és mit nem feltenni a gépre?
Milyen programokat tudtok még ajánlani a (fine)tuninghoz?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
RAM oc-hoz tudtok ajánlani valami jó guide-ot?
-
emiki6
veterán
válasz apatyas #6320 üzenetére
Oh, igen, ez már szembe jött, meg is néztem az előző gépen, de lehet jobb, ha 1-2 lépéssel hátrébbról indulok. Elsőkörben a "mi módon végezzem" érdekel jobban, mint a "mit írjak be". Pl hogyan érdemes a bios-ban mókolni? Hogyan érdemes lépkedni feljebb a tuningban? Melyik stabilitás tesztet futtassam? Hol érdemes szorongatni a ramot inkább: időzítés vagy freki?
-
emiki6
veterán
Akkor annyit had kérdezzek:
A kalkulátor által kidobott táblázat mennyire szentírás? Van értelme attól eltérni?
Feszből intervallumot ad. Ha kevés a recommended, melyiken érdemes emelni és mekkora lépésekben?
Van az ellenállásoknál több alternatíva is. Honnan lehet tudni melyik a "legjobb"?
Hogy megy annak a tesztelése, hogy mennyit lehet kihozni a ramból? Adott freki-safe, ha jó fast, ha az is jó, akkor nagyobb freki? Ha nem jó +fesz és ott a vége, hogy nem lépem át az ajánlott maxot feszt, de még éppen stabil?
Vagy ilyeneket ne itt, hanem a kezdő tunning topikban kérdezzek?
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz apatyas #6325 üzenetére
MSI B450i + 3400g + 16 gb crucial ballistix sport lt 3200@16
Csinálok akkor memtest pendriveot és megnézem első körben az xmp-ket. Köszi!"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Néztem egy 3600@14-ed, de sok volt az error és nem akartam már 1,45 fölé emelni a feszt. A 3600@16 jónak tűnik viszont. Nézzem meg magasabb frekin a safe opciót? Vagy inkább alacsonyabb frekin a fast-ot? Esetleg ezen finomítsak? (Hogy?)
*amúgy a wraith spire egész jó elműködik apu tuning nélkül. Nem is hangos, ha jól be van állítva (sőt!) De azért a macho jól fog jönni. Keresztbe akarom majd átfújni a leget, hogy a ramokkal parhuzamosan mozogjon a levegő, így hüljenek azok is.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz apatyas #6332 üzenetére
Kiderült, hogy tévedtem. 3600@16 rohadtul nem stabil, szimplán a memtest nem talált hibát...
3400@16 vagy inkább 3200@14 legyen a cél?
Tudtommal az 1,45V a biztonságos felső határ."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Paxker315 #6335 üzenetére
Adott kalkulátor értékekkel:
3333@16 - tíz perc játék után kékhalál
3266@16 - sok perc játék után is rendben van - ez a legmagasabb órajel, amit safe presetben hozni tud a ram.
Innen nem tudom hova tovább.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz apatyas #6341 üzenetére
Közben csűröm, csavarom azt a 3400@14-et, hátha összejön. Remélem nem adom fel és sikerül.
Azt már látom, hogy ha nincs crash játékban, attól még lehet hiba, nem csak a hibamentesség nem garancia a crashmentességre.
-
emiki6
veterán
válasz hackeeeee #6346 üzenetére
Belőttem egy jó kis időzítést... nem volt se hiba, se fps drop Tomb Raider benchmarkban, a ryzen dram calculatorban lévő membench-en is tök jó eredményeket kaptam. Aztán 5-10 perc portal2 és crash... lazítottam mindenhol, már vagy stabil vagy majdnem stabil. 14-18-18-16-34 a fő időzítések. Ramfesz 1,4, SoC 1,1 Volt. Remélem nem kell már lazìtanom vagy legfeljebb 1-2 helyen, de ezt majd az idő megmutatja... Az a baj, már nem nagyon tudom hol lazíthatnék és abban se vagyok biztos melyik lazítás stabilizál. Az meg, hogy mennyit kell még lazítsak... ki tudja.
1700 MHz most a memory clock, remélem meg tudom tartani. A CL14-gyel együtt."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz FatCutter #6366 üzenetére
Látom nem szereltél még pl q34-ben. Soha ilyen egyszerű még nem volt az összeszerelés számomra.
Lassan mondjuk szedhetem szét megint, mert kap egy m.2-est a lap és egy macho-t a proci.
De nem bánom, a lenyitható előlap és tető zseniális.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Itt van akkor az én build-em is, ha valakit érdekel: [link]
-
-
emiki6
veterán
3400g, no oc, shadow of mordor, közel ultra volt ma terítéken. Jó-jó, downclockoltam a monitorom 50 Hz-re és 25 fps volt a cél, de azt el is érte és teljesen élvezhető a játék, fullhd-ban, szép grafikával.
Stabilitás tesztként futtattam, a 3400@14-es ram dolgot el kellett engedjem, az istenért se akart stabil lenni 1,4v-on. 3400@16 van most, majd letesztelem mennyi feszt lehet elvenni tőle."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
emiki6
veterán
Msi b450i-n nem tudja valaki hogy kell beállítani, hogy kikapcsolt állapotban is adjon usb-n tápot a gép?
-
emiki6
veterán
BÚÉK!
Mivel free volt a Prey, ezért elkezdtem tuningolni a 3400g-ben az iGPU-t (a ramot belőttem már a legelején, sajna se a 3400 mhz-t se a cl14-et nem tudtam megtartani, ha jól emlékszem és volt hogy hetekkel később kellett lazítsak a korábban beállított paramétereken). iGPU-nál 1700 MHz-et nem bírt 1,2 V-on, de 1650 stabil.
A hr-02 macho meg teszi a dolgát, hangtalan ventivel sem meleg...1) biosban állítottam, ryzen masterrel csak megnéztem mi van, mivel utóbbiban manuálban nem lehet auto-n hagyni a cpu feszt. Alapból 2D-ben 200 mhz-en fut az igpu és csak 3D-ben megy fel 1300-ra (ha jól gondolom), de ha biosban állítok, akkor mindig annyi amennyit beírok. Ez a nem 3D alapfogyasztásra hatással lesz? Mert ha igen,akkor lehet inkább csak játék előtt pörgetem fel a vga-t.
2) neten nézegettem mások mit tuningoltak és ott 1700 mhz a bevett és általában 1,2 V körül (nekem lehet kicsit gyengébb chipem van), de picit visszakeresve úgy láttam ti páran konzervatívabbak vagytok.
Igazából az érdekelne engem, hogy mi a legmagasabb fesz érték, amit még nyugodt szívvel meg lehet adni, ahol még a haszon nem elenyésző? Maradjak az 1,2-nél? (Söt igazából mi limitál, a hővezetés és az alaplap tápképessége?)
Az órajelet pedig mennyire érdemes tenni? Ram cpu és igpu mennyire kell szinkronban legyen?[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Skynet258 #8482 üzenetére
Én a 3400g-vel egész jól eljátszogatok, ha ritkán arra kerül a sor. Kis kompromisszummal bármit elvisz elégséges frame rate-en. Bár azért nem lenne gond, ha legalább 50%-kal erősebb lenne, ám ez is megteszi.
-
emiki6
veterán
Naa, ez nem volt szép!
Gép esetén három mániám van: fekvő tálca, pici alaplap és nagy hűtő. Jó, azért a macho túlzás, de csak nem fogok helyette mást rátenni! Meg így játék közben is hangtalan, bár valami "cicereg" terhelésnél, de az tápellátás."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Nálam a 3400G procija most Prey-nél még 1650 MHz-es igp mellett is sok volt alapórajelen, nem érzem indokoltnak a proci OC-t. Mondjuk az én ramomból csak 3200-at tudtam kihozni, az azért limitál valamelyest.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Rammal feszítettről indultam (hsz-eim itt és ott), de csak ki-kifagyott (kékhalál), volt hogy hetekkel (hónapokkal?) később, szóval CL16-ra vissza kellett vegyem, a többit valahogy a kalkulátor alapján lőttem be safe-nél is lazábbra, máshogy nem volt jó, valszeg az enyém nem volt különösebben jó darab (crucial ballistix sport LT gray). Így áll most:
A mem vddio 1,38V, ugye az e a ram fesz? Már nem emlékszem (2+ éve babráltam a ramot) miért annyira állítottam, de biztos volt rá okom. IGP OC-t azért is csak most csináltam, hogy legyen idő kitapasztalni, hogy stabil e a RAM, aztán meg nem foglalkoztam vele. Ez biztos stabil.Az igp 1650-en 1,225 V-ot kér, 1,2V kevés volt neki. Bezzeg másnak 1700-on elég az 1,2...
Annyi előnye van az igp tuningnak, hogyha nem stabil az igp, akkor nincs kékhalál, csak lefagy az egész, kontrolaltdilittel 1-2 perc múlva vissza lehet menni az asztalra.
Jé, közben redditen írta valaki, hogy ne használjuk a ram kalkulátort, mert annyira mégse jó... [link][ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
2x8 GB Micron E amúgy.
Majd megnézem azért bejött e a tipp.
Itt van amúgy OC guide, ha valakinek kéne: [link] (Még ott volt a könyvjelzőim között. )"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Közben rájöttem, hogy konzultáltam RECSKA kollégával, aki elég sok ballistixet megtuningolt, adott ő is időzítéseket, de ami az ő egy gyengébb modulján stabil volt, az nálam vagy nem volt az vagy már be sem bootolt.
Azt írta valszeg a procim IMC-je a gyenge pont.
Egyszerm majd lehet ráadok 1,45V-ot és megnézem mit bír. De lehet hagyom a francba.
Mert ha az IMC kaka, akkor én a ramot hiába ostorozom..."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
"Geardown mode (GDM) is automatically enabled above DDR4-2666, which forces even tCL, even tCWL, even tRTP, even tWR and CR 1T. If you want to run odd tCL, disable GDM. If you're unstable try running CR 2T, but that may negate the performance gain from dropping tCL, and may even be less stable than GDM enabled.
- For example, if you try to run DDR4-3000 CL15 with GDM enabled, CL will be rounded up to 16.
- In terms of performance: GDM disabled CR 1T > GDM enabled CR 1T > GDM disabled CR 2T."(A guideból, amit fentebb linkeltem)
Amit még kiemelnék, hogy a memóriahibák rongálhatják a rendszerfájlokat, ezek kijavítására érdemes lefuttatni néha parancssorban a: sfc /scannow -t.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Meg ott a ramot is jobban ki tudnád használni, ha bírja:
"Ryzen 1000 and 2000's IMC can be a bit finnicky when overclocking and can't hit as high frequencies as Intel can. Ryzen 3000 and 5000's IMCs are much better and are more or less on par with Intel's newer Skylake based CPUs ie. 9th gen and 10th gen."Illetve:
"DDR4-3400 - DDR4-3533 is what most, if not all, Ryzen 2000 IMCs should be able to hit.
On the tested samples, the distribution of the maximum achievable memory frequency was following:
DDR4-3400 – 12.5% of the samples
DDR4-3466 – 25.0% of the samples
DDR4-3533 – 62.5% of the samples"
Simán lehet, hogy van ami csak 3200-at bír és meg ha bírna is a ram 3600-at, akkor a procik fele elvérezhet. Úgy tudom meg a 3400g is 2000-esnek számít imc szerint, egy 5600g biztos jobb esélyekkel indul."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
Samsung b-die ok elmennek 1,55-ön is simán, míg talán a c-die már 1,35-ön bajos. Az én micron rev.e-m (hibásan fogalmazva e-die) 1,45-öt elvileg simán bír és a meleg se okoz neki gondot (ellenben a korábbi micronokkal), bár egyes vélemények szerint pl a rev.e-t instabillá is teheti a magasabb fesz.
Te amúgy örülhetsz, hogy egy relatív "gagyi" IC-vel ilyen jó eredményeid vannak!
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Nem tudtam mégse elengedni a dolgot. Frissítettem biost, SoC-t 1,1 v-ra tettem, ramot 3600 mhz-re, 16-20-20-40 mellett, feszhez nem is nyúltam. Simán indult, épp tm5 tesztet futtatok az "extreme1 @anta777" configgal, 50p után még semmi hiba. Lehet a bios ennyit ad? Jó, ez még nem jelent semmit, de lehet van remény! Ha végül 3600-at nem is tudnék tartani, de valami javulás elég valószínű.
Latency 67 ns, bandwith r:50 GB/s, w:53 GB/s
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Jelentem, a 3466 MHz úgy tűnik stabil, a 2 évvel frissebb bios frissítés nekem áldás volt, bár csak most látom, hogy béta bios volt. (AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.3c van benne). Eddig itt tartok, de hosszú még az út (5-10 lépés legalább), primerhez, tRFC-hez nem is nyúltam és a szekundereken is lehetne még feszíteni:
(biosfriss előtti benchmark: 43000 - 45500 - 37000 - 72,7)Csak szólok, AIDA-ban a start benchmark-ra jobbklikkel kattintva lehet csak memóriát tesztelni, illetve az adott rublikára duplakattintva újratesztel. Én azt szoktam, hogy 4-5 tesztet csinálok egyre és a fejben számolt kb átlagot felírom (az első 3 jegyre kerekítve). Kicsit zavar, hogy mielőtt a sec és terc értékekhez nyúltam volna jobb volt a latency (67,5 -> 69 -> 68,2).
füles_: CL16-tal nem tudsz nagyobb órajelekig felmenni? Mintha azt olvastam volna, hogy az előnyösebb, mint a kisebb órajel és tCL. Nekem menne fentebb is valszeg, csak az IMC nem bírja. Kíváncsi vagyok fogok e tudni faragni a tCL-emből (amu ugye fesszel skálázódik).
A 70 ns alatti latency amúgy tényleg jólesik, de csak mert a decimális rendszer rabjai vagyunk.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz #12516608 #8542 üzenetére
Játék teljesítmény szempontjából kvázi fontosabb a ram tuning, mint az igp tuning, mert a ram sávszélessége erősen megfogja az igp-t, ami már eleve a gyenge pont, de lassú rammal meg hatványozottan.
Minél feljebb tolja az ember a sávszélességet, értelmes késleltetés mellett, annál jobb."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz #12516608 #8554 üzenetére
Azt írtad, hogy felesleges kimaxolni a ramot, nem? Kétlem, hogy ne segítene egy átlag G-s proci elsősorban IGP teljesítményén egy picit több sávszél. Lehet régen is így volt, de most egyrészt VGA válság van, másrészt már van értelme APU-n játszani, van értelme kisajtolni még pár fps-t, mivel eleve nincs túl sok.
-
emiki6
veterán
válasz Fr@nkieWilde #8571 üzenetére
AM4-hez lehet fog kelleni felfogató kit.
-
emiki6
veterán
Lap: MSI B450i Gaming Plus AC
Proci: AMD Ryzen 5 3400G
RAM: Crucial Ballistix Sport LT 2x8 GB 3200c16
RAM info: Micron Rev.E ("E-die"), Single rank, BLS8G4D32AESBK.M8FE, C9BJZ2019-09-02-i 7A40vA9, A.80 BIOS-szal (ComboPI 1.0.0.3ab) 3200c16-in volt csak stabil, asszem szorosra vettem amennyire lehetett.
Olvasás, írás, másolás, késleltetés: 43000 - 45500 - 37000 - 72,72021-10-12-i 7A40vAF5, A.F5 Béta BIOS-szal (ComboAM4PIV2 1.2.0.3c) 3466 MT/s volt a max, 3466c15 lett a vége. (V9: 49000 - 50700 - 42900 - 64.6 _ tesztelés alatt). Egyelőre 1,4V-ot kap, de ha bírja, akkor elveszek majd tőle amennyit lehet.
Egy táblázatba összeírtam [link] a tuning lépéseit és az azokból származó teljesítmény változásokat. Ez még nem végleges, ha a V9 stabil és/vagy találok még olyan időzítést, amit megváltoztatva javul az írási sávszél, esetleg a késleltetés és stabil, az még bele fog kerülni. Azért az látszik, hogy a legtöbb időzítés szorítása alig csinál valamit (AIDA64 banchmarkban legalábbis)
tRRDS, tRRDL, tFAW, tRAS, tRC, tWTRS, tWTRL időzítésekhez nyúlva már nincs érdemi javulás.
tCL, tRCDRD, tRP, tRTP olyan szoros amennyire csak lehet. tRFC-ben és tRC-ben még lehetne szorítani, de közel minimumon vannak és semmit nem csinálnak, ha lejjebb viszem.
A tRDRDSCL és tWRWRSCL csökkentése elég sokat ad, ha bírja, akkor lehet csökkentek mégegyet, aztán átnézem ad e bármi még valamit.A DRAM kalkulátor tök mást ír, ha Thaiphoon-nal kiolvasott adatok alapján kalkulál, de a top kategóriás PCB + fast preset egész hasonló:
-
emiki6
veterán
Nézd meg a táblázatom! Hasonló mértékű olvasási sávszél emelkedést csak az tRCDRC csökkentése hozott nekem. A 10% Read nyereség harmadát annak tudom be, hogy 5-ről 3-ra csökkentettem a tRDRDSCL-t.
Persze ettől még lehet, hogy más setupnál semmit nem ad, esetleg ront.Jó, hogy ezt kitettem redditre is, kiderült, hogy az aida rambenchmarkja bizonyos kulcsfontosságú időzítésekre (tRRDS, tRRDL, tFAW) szinte vak: [link]
Asszem akkor szerzek egy Photoworxx-öt és azzal átnézem újra amit még lehetne csökkenteni.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz hegegabi80 #8586 üzenetére
BIOS.
Guide: [link]
Benchmark összehasonlítás: [link]
Érdemes beállítani WHEA hiba értesítést: [link]
Előtesztelni sokmindennel lehet, végül az számít, hogy játék közben stabil e. Ryzen DRAM calculatorban van beépített HCI memtest (membech / membench mode / memtest). Jó még a guide-ban említett TM5 teszt az anta777 féle Extreme1 presettel, ez 1,5-2 éró, minden állítás után érdemes lefuttatni. A guideban szintén említett y-cruncher is jó a mellé tett presettel. Lehet még használni a Linpack Xtreme-et is stb. Nekem volt hiba, ami pár óra játék után kiakasztotta a gépet, de egyik teszt sem találta meg értelmes időn belül. Minden teszt kicsit más hibákra érzékenyebb.
Rövid tesztnek a TM5, éjszakainak a HCI memtest, más jellegűnek az y-cruncher, biztosra menni meg játékkal lehet. A nagy hibák teszten 10p alatt előjönnek, míg a játék 1-2 órát is mehet mielőtt meghalna a gép.3400g-vel a ram freki maximalizálás legyen a cél laza időzítésekkel amiket aztán csökkentesz amíg lehet. Nézz utána mennyit feszt érdemes rátenni és ahhoz keress frekit.
-
emiki6
veterán
válasz hegegabi80 #8588 üzenetére
1,4-nél nem szoktak, de a hűtőborda általában csak dísz. Az enyémre is csak középen egy sima kétoldalú ragasztóval van feltéve.
IC alapján kerestél rá, hogy mennyi feszt kaphat? Nehogy Samsung B-die legyen benne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest