Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
Mivel hűtöd?
Ha van rajta valami jó hűtő akkor érdemes megpróbálni az 1500 MHz-et kivitelezni az iGPU-nak, ekkora órajelen már stock Vega11 szintet hoz 3200-as RAM-ok mellett. A kicsi Vega8 jól reagál a tuningra, ez még nem annyira sávszélesség-limites, mint a Vega11.Más:
Raven Ridge - Ryzen 5 2400G delidding. Before/After Temps (en) - der8auer[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
S. Szabi
őstag
Ez alapján úgy tűnik, nálad sem lehet tiltani. Arról van infó, hogy az a Multi-Monitor pontosan mi? Én arra tippelek, hogy ha van dVGA, mindkettőre lehet monitort kötni, vagy ilyesmi, vagy ugyanazt a monitort két külön kimenetre is. Mert itt azt írja csak a támogatását tiltod, nem konkrétan az IGP-t. Vagy rosszul értelmezem?
[ Szerkesztve ]
-
nemadom-meg
csendes tag
Üdv.!
Látom te ezt (MASTERLIQUID LITE 240) használsz. Ha még megvan a doboza, azon esetleg nincsenek meg a pontos méretek? "Műszaki rajz" jellegűen. Természetesen megtaláltam a gyártói adatlapot, tehát a hossz*szélesség*magasság megvan.
Amire kíváncsi lennék az a rögzítő csavarok pontos elhelyezése.
Mivel egy ilyen házban lakozik a jelenlegi Ryzen gépem [link], és nem szeretnék poénból venni folyadékhűtést.
(Beneveztem egy 2400G-re én is... )"... Ha eszek, elálmosodok. Ha alszok, megéhezek..."
-
nemadom-meg
csendes tag
Köszönöm a választ!
Az a helyzet, hogy kb. a nyomtatott verzió van meg nekem is *.pdf-ben a gyártó honlapjáról, de azon sincs megadva a radiátor furatainak a távolsága, amelyek a házhoz rögzítik. Nem tudom, hogy azok mennyire szabvány szerint készültek, azaz mennyire kompatibilisek a házon levő furatok távolságával.
Sosem volt még ilyen jellegű hűtésem, így nem is mélyedtem bele a témába...
A linken megadott ház típusa ugyan nem írja az ilyen hűtést, de hátha jó lenne. A külső mértei alapján bőven elférne benne. Csak azok a fránya furatok... Itt egy [kép] a méretekről. Max. 0,5- 1 mm-t téved... Elvileg. Ha megtennéd, hogy leméred a radiátor rögzítést a kép alapján...[ Szerkesztve ]
"... Ha eszek, elálmosodok. Ha alszok, megéhezek..."
-
nemadom-meg
csendes tag
Királyság!
Jó lesz ez, úgy látom!
Még egyszer köszönöm mindkettőtök segítségét!
Így eldőlt a kérdés, ez lesz a hűtés hozzá.( Nem néztem a rajzot... , de javaslom az egyszerűbb [szerkesztéshez] ezt a progit a beépített helyett.
Ez itt nem reklám, de cserébe ingyenes, és magyarul is tud.
Ettől függetlenül köszönöm még egyszer, hogy vetted a fáradtságot és lerajzoltad!"... Ha eszek, elálmosodok. Ha alszok, megéhezek..."
-
nemadom-meg
csendes tag
Szia!
Köszönöm! A válaszod is!
Sejtettem, hogy te sem találkoztál ilyennel. Azóta nem állt meg...
Mellékelek egy képet én is:
Szerintem ezek az értékek sem magasak (talán a chipset igen). 23,5°C-os szoba, csak a Chrome megy, az AIDA, meg a hulladék Win10 .
Majd kicsit beleásom magam a BIOS rejtelmeibe tuning téren, aztán meglátjuk.
A "Silent" sem teljesen igaz szó szerint, mert igazából az lett az alapja a mostani beállításnak. Azt változtattam meg, hogy magasabb hőfokon kezdje jobban forgatni a ventilátorokat."... Ha eszek, elálmosodok. Ha alszok, megéhezek..."
-
tzsolesz
nagyúr
és Gyok2: A kíváncsiság kedvéért valamelyik nap azért megnézem hogy menne-e 3000-en. Meg hogy menbyi kell hozzá neki. A memóriák hűtőbordásak....
Gyok2: Fps mérővel le fogom tesztelni a különbséget auto, és 2Gb között. Far Cry 3 1050p, mediumon full villámgyorsan és vajsimán fut dx11-ben. Far Cry 4 el nem tudok mit kezdeni sehogy. Okádik, és az fps szemre sincs 15 sem sokszor.
kisza25: Igen, teljes mértékben megvagyok elégedve a géppel. Az elején inogtam, de nem bántam meg.
Első asztalu AMD-ém. 4 éve vettem egy új HP G2 355-öt, amiben egy A8 6410 es APU van, azzal is meg vagyok elégedve, ezért is mertem ezt bevállalni. Prociban Inteles voltam amúgy. Vga-ban kizárólag amd ati volt mindig....[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Viszont beállításra elég érzékenyek, nem?
Te mivel lőtted be őket?Én most 2733-nál járok 2133-as Crucail 2x8GB-al de eléggé szenvedős volt. Feszemelés és időzítés lazítás önmagában nem volt elég, 2666-on be se tudtam bootolni... majd később ment, de kb. egy perc böngészés után is összeomlott a Firefox.
A Ryzen ram calculator ajánlott értékeivel sikerült utána stabilizálni, jórészt az autonál feszesebb ajánlott időzítésekkel, és pl. 2666-ig 1.2V-tal (és persze cad bus + termination beállításokkal). -
Pgraph
aktív tag
Köszi!
Igen, kicsit bicsaklósnak érzem én is a dolgot... Mondjuk Nálad esélyesebb volt, hogy fejreáll a cucc az eltérő frekvencia miatt.
@palfitom: És ha a mostani 2x4 mellé egy ugyanilyen 2x4-es kit kerül, azt is zokon venné a rendszer? Így nem kéne az eladással bajlódni és a 16 giga is elég lehet.„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
gaben88
őstag
2-3 honapos a lap, de az elem, jo otlet, azt ki tudjuk tesztelni konnyen hetvegen. Amugy tudomasom szerint nem nyomja le a tapot kikapcs utan. A tapja pedig egy 550-es Seasonic, annak egy ilyen gep meg se kottyan szerintem.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Z10N
veterán
Ertem. Koszonom a screenshotot! Igazabol netezos htpc-nek vettem, szoval annyira nem akarom tuningolni. Csak igy ket honap utan gondoltam megnezem mennyit menne. Anno az fm2+ elodjevel meg kiserelteztem, de most mar csak alapon hasznaltam. Inkabb a igp tuning erdekel majd, mert neha egy kis casual gaming lesz.
Azt 1100-rol meddig lehet felpiszkalni? Fm2-nel 28nm-n 1100 volt a max, ez meg onnan indul. Kivancsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
MZsoltee
veterán
Lehet én nem vagyok elég művelt a témában. Röviden annyit látok, hogy neked megy minden gond nélkül a 2 szál 4 memóriamodullal. A mérést csak stabilitástesztnek csináltad, vagy van referenciaérték a memóriasebesség tekintetében 2db modullal is?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
apatyas
Korrektor
Nálam pedig a szomorú ellenpélda, 2 db 2400-as cl17 parasztos antituning 4GB-os ramot, 3133MHz 18-18-18-42 -ig sikerült feltornázni némi fesszel. De ha ugyanebből négyet rakok bele, akkor frekit emelni semmit nem tudtam, csak az időzítéseket levinni 12-13-13-30-1T -re. Pedig feszt adtam neki mindenfélét. Szóval, bármi lehetséges.
Hozzám esetleg valaminek vmi ötlete, hogy mihez nyúljak, hátha feljebb megy a freki négy modullal? Lehet, hogy nem jó feszt adtam esetleg? Egy bios képet mellékelek a lehetséges feszekről, itt a kétmodulos overclock látható épp, nem a négy.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
apatyas
Korrektor
Azért annyira ne tapsolj nekem, nem széttesztelt stabil értékek ezek, csak a játékok meg a programok nem borultak be alatta , meg a rövidke AIDA stressz alatt.
A 4 modulos alapfreki nálam 2400, 1.2V.
A mutatott kép csak átmeneti állapot volt amíg b@sztattam, most 2933 1.2V 18-18-18-42 ha nem hazudnak a programok.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
gaben88
őstag
Most 1 honapig jo volt, SOC voltage novelessel, de ma megint csak 2-ra indult el, a RAM-ot visszaveve 2133-ra. De utana ha visszaallitja a dolgokat, akkor stabil a gep es nincs semmi baj, csak hideginditasnal jott elo. Elemet igy mar kizarnank. Lehet a 2400G-je gyerebb? Vagy mi lehet meg a baj?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
apatyas
Korrektor
TLDR: 2*4+8GB ramra lehet bővíteni, működni fog magas(abb) frekiken!
A korábbi témánkra visszatérve, akkor is gondoltam rá hogy ki kéne próbálni, csak nem jutottam odáig.
Alaphelyzet az volt, hogy 4* 4GB fapados gagyi ramot nem tudtam 2400MHz-ről kimozdítani ha mind a 4 ott volt. Itt 17-17-17-17-39-55 -n volt.
Nade, 3* 4GB felállásban egy lépést sikerült feljebb tornászni, 2666MHz-re, tényleg kisebb a terhelés a memóriavezérlőn. A slotok betöltöttsége a processzor felől nézve: P I I_I. (az alap ugye P _I_I lenne, nemtom miért a távolabbiba rakatják, valszeg a lezáró ellenállás miatt). Elsőre magától 18-19-19-19-43-62 -re állt be, onnan egyesével kellett állítani, hogy 18-18-18-18-36-56 -ra leérjen. A 18-akat tényleg egyesével kellett leléptetni, ha egyszerre változtattam mindet akkor nem indult el.
Szép napot![ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
hopex
csendes tag
Köszönöm a lehetőséget, vidéken lakom Dabas mellett,azonban semmi problémát nem jelentene,felmenni Pestre,de ezen a héten ez már nem jön össze.Amennyiben nem jutok a géppel közös nevezőre jutni és az ajánlatod meg aktuális,akkor jövő héten írok.A 1030-at holnap kiveszem és megpróbálom vega 8-ról.A 1030-hoz januárig visszamenőleg már az összes drivert kipróbáltam ,de az újraindulások nem szűntek meg.
Köszönöm az eddigi segítséget.További szép estét Neked és mindenkinek, aki foglalkozott a témával.
mferi
-
hopex
csendes tag
Szia! GT 1030 kivéve, vegaval szépen mennek a játékok.Egy kérdés: az alaplapon a cpu-nak egy 8 pines eatx 12V csatlakozó van,a tápból kijön egy kábel 2x4 pines cpu csatlakozóval.Nekem eddig csak az egyik 4 pines volt bedugva az alaplapba.Most mindkettőt csatlakoztattam.Szükséges e mind a 8 pin használata?
Üdv Feri
[ Szerkesztve ]
mferi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest