Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• CsigaGyilkos

aktív tag

válasz HSM #23600 üzenetére

"Nem tudom, feltűnt-e, hogy minden második posztomban leírom, hogy a Lightninget is remek kártyának tartom. :F De nem a marketingrizsától."
    Szvsz a Vapor-x -et is attól tartod annak, csak Téged a Vapor érvei jobban meggyőztek. Nem ismered el, hogy neked az a kártya tetszik jobban (egyszerű szubjektív véleményként).

"Nem tudom pontosan, mit szeretnél azokról a dolgokról, amiket leírtam a Vapor-X-el kapcsolatban, részletes kifejtést, mire jók az említett dolgok?"
    Nem! 1. sorban hőfokokra gondoltam és csak 2. sorban részletesebb leírásról. Hogy a gyakorlatban hőmérsékletben számokban ez mit jelent, mennyit hoz mínuszban. Azért látványosan dicsérted a Vaport nekem az jött le, hogy jobbnak tartod, mint a Lightningot, de ha nem így van, akkor ok.

"Én nem arról beszéltem, melyik hűtés szebb, az ízlés dolga, csak azt mondtam, az alapján dönteni, hogy fém vagy műanyag, önmagában megmosolyogtató."
    Szerintem nem, mert a köztudatban a fém jobb hővezető, mint a műanyag, ezért egyáltalán nem vicces, hogy azt jobbnak tartják. Lehet jó hővezetést elérni műanyaggal is csak sokkal nehezebb és nem valószínű, hogy azon az áron a fém szintjét fogja hozni. Arról nem beszélve, hogy (képeken jól látszik) ezeknek a fényes műanyag felületű anyagok, mint ami a Vapor-x -nek van sokkal jobban karcolódnak. Ergo rossz minőséget fognak kelteni a felhasználóban és eladáskor is. --> tudod prémium. Tudom erre azt fogod írni "haha a fém is karcolódik". Na ja csak az nem fog megkarcolódni attól, hogy odacsapódik neki egy kábel (a gépház belsejéből pl.), a fényes műanyag meg bármitől karcolódik. Ha nem értesz ezzel egyet, attól még ez akkor is így van!

"Ez a ventilátor-kialakítás akusztkailag nagyon messze van az ideálistól, kár erőltetniük. Sőt, nem is erőltetik, valami rejtélyes módon a GTX970-nél már ők is másmilyet használnak: [link]. Érdekes, nem?" Az érdekes az, hogy a GTX780ti -nél is ugyan ez a hűtés volt nem?
    A GTX 970 durván 1 évvel később jött ki, ergo volt idejük fejleszteni és újratervezni a hűtést, mi ezzel a gond? Szvsz a gyártó fejlesztői munkáját mutatja. Mindig van mit fejleszteni és van hová fejlődni. Azt meg már meg sem merem említeni, hogy a GTX970 hűtési szempontból (meg még sok más szempontból is) teljesen más, mint a 290x.

"De szerintem ez így nem fair összehasonlítás. Remélem így már elfogadhatóak az érveim, hogy részletesen kifejtettem, mit miért írtam."
    Az első mondatoddal már cáfoltad is a 2. Nem, nem fair egyáltalán. Mitől lenne az? Legalább valami játék lett volna amit írsz, a linken játékok alatt meg 72C fokot produkált a vapor-x, miért nem azt írtad be? Miért a 65C -t írtad? Mert az hangzatosabb? Most akkor ki a hatásvadász? Csak a 65C hangzatosabb volt beírnod. :(( Azt, hogy hozza a Lightning hűtési szintjén a Vapor-x bebizonyítottad. :R Kár, hogy ez nem is volt vita téma.
    A téma a prémium érzésről szólt. Műanyagból pedig nem lehet prémium érzést kelteni! Kész és pont. Nekem meg ez a véleményem!

A témát szeretném részemről lezárni. Én leírtam, hogy mitől tartom a Lightning-ot prémium -nak (javarészt nem reagáltál azokra, én ezt úgy vettem, hogy azért mert igazat adtál nekem). Ne kérdezd meg légy szíves, hogy mi/mik voltak azok, mert tudod nagyon jól.
    Nem jobb a hűtése, hanem egyszerűen prémium érzést ad és ezt több ponton is bizonyítja a Lightning kártya. Az, hogy számodra azok jelentéktelen dolgok, mint pl. LN2 plate (hidd el sz@r kártyákhoz nem készítenek ilyet), attól még a prémium jelet képviselik. Leírom még egyszer a 3-as BMW sem attól prémium, mert minden fronton tökéletes, olcsó és praktikus (pláne a kényelmetlen hátsó ülésekkel). Ha ez számodra nem elfogadható, akkor hagyjuk, megértem, de igazad nem lesz.

Új hozzászólás Aktív témák