Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz MPowerPH #4962 üzenetére
nem az R9-nek? szerinted mi lesz a következő generáció neve?
de komolyra fordítva, a jelenlegi architektúrához lett kitalálva a mantle, egy újabb generáció az vagy ugyanezeken az alapokon fog nyugodni, vagy a mantle-ön is hangolni kell hozzá. úgyhogy ami játék mostanában "mantle-ösödik", ahhoz a hawaii chip ideális lesz.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
ChME
tag
válasz MPowerPH #5167 üzenetére
Messziről jött ember azt mond, amit akar, de ezek azért nem feltétlen jó előjelek:
"I've been benchmarking my non-x XFX 290 DD that just arrived today.
VRM Temps are getting up to 115C under full load! Insane! Memory is only mildly overclocked to 1350Mhz as well.
[...]
Core temps dont go above 78C, just like the fud review.
I've dropped the memory clock back to stock and the VRM temps seem to stay below 105C."
Abban nem kételkedem, hogy maga a GPU kellően hűvös, de az a tendencia elkeserít, amit a VRM hűtéssel művelnek.
[ Szerkesztve ]
-
ChME
tag
válasz MPowerPH #5172 üzenetére
MSI 290 Gaming felhasználói infó
Na most ez azért érdekes, mert itt meg hirtelen van VRM hőfok, ami nem is rossz, amennyiben hihetünk a képeknek.
Amúgy csak azért "zavar", mert meg lehetne oldani máshogy is (és van akik meg is teszik), de mégsem teszik. Ha nem lenne más megoldás és a 100-110 °C lenne az általános, könnyebben elfogadnám.
-
Devid_81
félisten
válasz MPowerPH #5499 üzenetére
Igen azt tudom, hogy azert a GTX 780 Ti erosebb, viszont szvsz nem eri meg azt a felarat
Pont en is ezen agyaltam, kell-e nekem 450-460Fontert vga, vagy sem, de teszteket elnezve nem nagyon eri meg a diferencia.
Ami inkabb csabito lenne az a 300Font koruli non-ref cooler-es 290-es, de arra meg varni kell. (kb a kovetkezo generacio megjeleneseig)[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz MPowerPH #5501 üzenetére
En is probaltam levadaszni 290-290x-eket, de nem nagyon talaltam...ami volt, annak ugy feltoltak az arat a vegere, hogy mar bolti ar korul volt...annyiert meg nem veszek hasznaltat...nem eri meg.
Jah es persze mind ref hutos voltSzerk: esetleg erdemes gumtree-n megnezni, haver onnan vette a GTX 780-at megjelenes utan par hettel 400fontert.
[ Szerkesztve ]
...
-
Csabro
tag
válasz MPowerPH #5499 üzenetére
Felolem mehet a multi GPU, nincs vele problemam. Az AMD-re leginkabb a TrueAudio miatt varok, es a Mantle miatt persze. Az audio resze egyertelmu jo lesz, a Mantle meg meg kitudja.... Ha nem lenne ez az AMD uj APi dolog.... mar reg megvettem volna a 780Ti-t, mert igaz erosebb nala. En leeht buta vagyok, de bizom hogy jo lesz ez a Mantliii dolog es megerte varni a nonref 290-290x-ekre. De a vegen megis lehet pofara esek....
Csak már surget az ido, mert eladtam a vga-m es most ures a PCI-e slotom. Marad addig az integralt HD4000 -.-
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz MPowerPH #5574 üzenetére
Itt azt írja a srác, az MSI gaming már túlmelegszik két kártya esetén, de a Tri-X nem, az simán tartja az órajelet. [link]
Úgy fest az MSI egykártyás rendszerben nagyon jó, de nagy meleghez már kevés a venti légszállítása, inkább a halkságra mentek MSI-ék.Edit: főleg bányászás alatt szenvedett neki a kártya.
Ha én két kártyát tennék, akkor kivenném közűlük a hátlapokat, és beraknék egy venti, ami ott átfúj elölről hátra.
[ Szerkesztve ]
-
SimonYana
addikt
válasz MPowerPH #5666 üzenetére
Meg van a kiépített rendszerem! Majd meglátom mennyit lehet húzni!
® SimonYana ®
-
-Solt-
veterán
válasz MPowerPH #5782 üzenetére
Csak a zöldhályogosok azon vannak kiakadva, hogy az R9 mennyire visszaveszi az órajelet, és emiatt milyen szar... ezért tettem be ezt, hogy lehessen mihez viszonyítani, hogy mit tud az alap GTX 780, ha nincs ventiprofil, meg tuning rajta...
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
ricshard444
veterán
válasz MPowerPH #5794 üzenetére
"Ha nincs extra IGP-d, akkor elvesztesz úgy 10%-ot a sebességből."
Aztán a többi játék meg aranyos minimumot dobál ami nem Mantle-l fog futni, így meg mindenhol stabil fps-d van i7-tel, de Mantle mellett az elérhető, teszem azt 40% helyett csak 30%-t gyorsulsz, mert i7-d van.
Nekem ez nem tűnik levesnek...
-Solt-: Tuninggal mennek azok a kártyák tudom, az egyetlen gondom az árával van.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
daveoff
veterán
válasz MPowerPH #5794 üzenetére
Ahogy ricshard is mondja, max 10%-ot buksz, ha nincs IGP mellette. Ez szerintem már nem sokat változtat a dolgon. Nekem inkább az a furcsa, hogy abban a videóban "csak" átlag 100fps-el megy a játék. Ha 45% pluszt hozott a mantle, akkor többnek kéne lennie egy 290x-el, vagy nem?
Mindenki nem fog beállni a mantle és az AMD mögé....
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
-
Joshi
titán
válasz MPowerPH #6990 üzenetére
Ebben a tesztben pont az jön le nekem hogy szinte semmi különbség nincs a procik között FullHD felbontástól.
-
daveoff
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
-
ricshard444
veterán
válasz MPowerPH #13209 üzenetére
A képminőség relatív, a GTX is belőhető "szépre", csak az élsimítás az amivel megy valami sunnyogás.
A 290-290X közel sem olyan nagy durranás 1080p-re egy tuningolt 7970 után, sőt..., ezért én meg is váltam tőle.
Egy kvázi 7970CF ellen meg nem tudom mit vártál az egy GPU-s 780Ti-vel, én azért hiszem, hogy a tuningolt Ti tudna meglepetést okozni.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz MPowerPH #13294 üzenetére
Csak annyi, hogy olyan 50-53% ventifordulat körül berezonál a gagyi műanyag ventikerete...de ez igazából nem probléma, mert 43%-nál még nem ment feljebb a fordulat, de azért a tudat mégiscsak zavaró, meg ki tudja mi lesz majd nyáron
Egyébként halk és hűvös kártya, az egyik legjobb custom hűtős változat ami a piacon van.
-
ÁdiBá
veterán
válasz MPowerPH #13294 üzenetére
Én is így vagyok vele, hogy nézegetem az árlistát. Ki kellene próbálni egy R9 290X/290-et, csak félek hogy picit visszalépés lenne a mostani kártyámról.
Mindenesetre kíváncsi lennék ezeknek a kártyáknak a teljesítményére is. Kizárólag egyedüli kártyaként.
CF soha nem vennék már.ÁdiBá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik
- Dell asztali gépek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest