- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Askformore
üzenetére
Hwinfo, monitorozd a hőfokot és a terheltséget, hátha többet tudunk meg.
Idle csinálja amúgy? Házszellőzés milyen? Driver, Win verzió?
-
Askformore
senior tag
Srácok, valami félpercenként felpörgeti max fordulatra az MSI 480 ventijeit 2 másodpercre..majd abbahagyja.. mi a rák ez?
-
komi77
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Köszi!

Pepeeeee Szia! Még mindig a 480-as a központi téma. Fiamnak gyűjti a család szülinapra. Viszont a gyerek ezzel a DOOM őrülettel lassan már kinyír.

-
törölt tag
válasz
darealkilla
üzenetére
szia komi77

darealkilla:
XFX-ben szerintem nincs, de ha valaki vizezni vagy egyéni hűtőt felrakni akar akkor célszerű az XFX valamely ref kártyája (van Black editionban is) ami önmagában senkinek nem ajánlott de egyéni hűtővel már igen. Ezek általában egy tizessel olcsóbban beszerezhetőek. Az RS nem ajánlott! -
komi77
senior tag
Sziasztok!
Láttam, hogy korábban már foglalkoztatok ezzel a problémával, ezért is teszem fel itt a kérdést - hátha tud valaki segíteni.
Szóval, tudtok olyan boltot, ahol XFX RX 480-hoz adnak DOOM Steam kódot? Pár áruházat megkérdeztem, vagy egyáltalán nem jár semmilyen 480-hoz náluk, vagy csak bizonyos típusokhoz (pl.: MSI Gaming, Asus Srix, vagy Dual). Ha tudna valaki olyan boltot mondani ahol XFX-es kártyához is adnak kódot, azt megköszönném!Üdv
-
-
s.bala31
őstag
válasz
paperboy
üzenetére
Tegnap feltettem én is, majd leszedtem mert far cry primal-nal kevesebb fps-t kaptam mint a régi 17.1.1-el. Ezután gondoltam kipróbálom a 17.2.1-t amivel a kártya far cry-ban kb 38 átlag fps-t produkált a korábbi 61-hez képest. Gyorsan le is szedtem. Ezután adtam még egy esélyt a 17.3.2-nek. Viszont azóta pozitív tapasztalataim vannak vele. Kicsit emeltem a korábbi wattman beállításaimon 1360/2000 Mhz-re. Witcher 3-al próbáltam kb 20 percet gondoltam +2 fokot emel majd a terhelés alatt de meglepetésre a korábbi beállításaimhoz képest 1-2 fokkal hűvösebb lett a kártya. 77-fokig kúszott fel a hőmérséklet a korábbi 78-79 helyett. Szóval ha nem produkál fagyásokat anomáliákat akkor nekem marad egy darabig. Tegnap este azért jól "elszórakoztam" a driver telepítésekkel

-
fanti
addikt
Sziasztok!
Nálunk korszakváltás volt otthon, azaz DVI csatlakozásról HDMI-re tértünk át a gép és a monitor vonatkozásában. Azért, hogy a hang is egy madzagon jöjjön át a képpel együtt a monitorra.
Működik is minden szépen, ahogy kell.De itt szeretném a figyelmeteket felhívni arra, ami ugyan korábban már volt, de most ismét le kell írnom, mert fontos a véleményem szerint.
Állítsátok át az alapértelmezett beállításról az alsó teljes RGB-s beállításra, ugyanis a kép minősége sokat javul!
Nem is tudom, hogy mit mondjak, olyan krémesebb, de még is élesebb lett a kép, mondhatni tökéletes!
Gyönyörű így! -
BullKoxa
őstag
válasz
AllTheBest
üzenetére
-
AllTheBest
őstag
MSI rx 480 gaming x-et alulfeszelt már valaki? Ha igen, akkor kérhetnék wattmanból egy képernyőképet?

Eddig csak oc-val próbálkoztam régebbi kártyákkal, alulfeszeléssel még sosem volt dolgom, érdemes valamire odafigyelni? -
távcsőves
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Mennyi a stage7 alapfesz wattmanban? Ha 1150mv akkor régebbi bios-t varázsoltál vissza, ha kevesebb akkor a legújabb .153-ast. És megis van a válasz a kérdésedre.
-
ggbuffon1897
őstag
nem tudom mit sikerült a múltkor ügyködnöm az atiwinflash-el, amikor sikeresen elszállt a kártya az MSI csodaupdate-elésétől, de most kicsit több időm lévén elkezdtem GPU-Z-ben logolni a 480 Gaming X-et.
teljesítmény hatékonyság on:
a gpu órajelét az Istenért nem hajlandó felnyomni 1000 mhz fölé, memória teljesen normálisan 2000 mhz-en pörög AC Rogue / BF1 alatt , igaz így is simán hozva a fix 60fps-t egy-két beröccenést kivéve. Gondolom a Vsync limitálja h fellője magát, mert pl. 3dmarkt-ban ezzel az opcióval uannyi pontot kaptam mint kikapcsolva
teljesítmény hatékonyság off:
itt már normálisan beáll az 1303/2000-re, amin inkább meglepődtem, h log szerint a kártya nem ment 59C fölé, pedig nincs target temp belőve.
vmi új biost tehettem fel (GPU-Z adatbázisból töltöttem vissza elv az alapot) , vagy a legújabb crimson van ilyen jótékony hatással?
Régebben azért 66-68C környékén tetőzött
-
s.bala31
őstag
Valaki próbálta már az új 17.3.2-es drivert? Érdemes feltenni? Vagy csak aki Mass Effecttel akar játszani. Nálam még mindig a 17.1.1 van ez jól bevált.
-
R3laX
addikt
válasz
milszab
üzenetére
Mivel mákom volt és ennek sokkal jobb ASIC-je van 75.4 helyett 82.8, illetve kevesebb feszt kér be, így jobb. Plusz a memóriája is hasonlóan jól bírja az OC-t. Elhoztam ma Győrből Aqua-tól az utolsó raktáron lévő Gaming X-et
. Majdnem sima Gaming-et adott a gyerek, azt rakta ki az asztalra. Elkezdtem nézegetni jobbról balról, hogy rálássak az elejére, és lám, nem X-es volt
. 79990 volt, látom már emeltek is, most majdnem ennyi náluk a non X. Lehet ezért keveredett be a gyerek, de milyen jó, hogy gyorsan kapcsoltam
. -
R3laX
addikt
Megvan az MSI RX 480 Gaming X 8GB-om, eladtam az XFX-et. 1400/2200-on +36Mv-al BF1 2 órán keresztül stabil volt. Max Fan Speed 36%-ra ment fel. ASIC 82.8%

-
leviske
veterán
Nem tudom érdekel-e bárkit rajtam kívül,de a Mass Effect Andromeda ultrán megvan 40-50fps körül (nem néztem folyamatosan és végig a vidit, így átlagot nem merek mondani). Emellett úgy tűnik, már high beállítások mellett van olyan opció, ami CPU limitet generál. Szvsz combosabb CPU mellett high-on meglehet a 1080p@60fps.
Ja és a 16GB ajánlott ram úgy tűnik nem vicc.
-
Erdei88
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére

Be is b@aszna... A 16Gb is bőven sok
-
törölt tag
válasz
Televan74
üzenetére
Na hónapokkal később csak sikerült rájönni
Nem a monitornál k*rták el.
Az alaplap bioszában ki kell kapcsolni a CSM-et (tehát úgynevezett "pure UEFI" módban kell bootolni).
Ehhez viszont olyan VGA biosz is kell amiben van UEFI mód és szignózva van az UEFI GOP (custom biosoknál ez gond lehet, főleg Polarisnal), máskülönben CSM nélkül Freesync off sem fog képet adni.
Így nálam már van kép boot/bios alatt is bekapcsolt freesynck mellett. -
-
BReal
addikt
válasz
üzenetére
Maximum 12%-ot gyorsulhat a ME: A. Mielőtt mindenki 12%-ot vár, ez konfig függő, de elérheti ezt az értéket.
(#18250) kolopele: Engem hidegen hagy, mennyi pénzed van, és hogy mire költöd, de az, hogy ahol találkoztam veled, mindenhol az AMD-t szapultad nem azt mutatja, hogy jó szándékból jöttél most is ide.
-
törölt tag
Crimson Edition ReLive 17.3.2
Javított hibák:
– A The Division DirectX 12-es API-t használó változatában textúrahibák jelentek meg.
– A For Honor négy GPU-val ellátott konfigurációk esetén textúrahibákat produkált a menüben, de olykor-olykor feketére váltó kijelzőtől is szenvedtek a felhasználók. A hibák alkalmazás-váltáskor is tapasztalhatóak voltakNa kijött a driver a Mass Effect: Andromedához már a gomb megvan
)
Feltétlenül írjátok meg ha már megvan valakinek hogy mennyit megy 480 on.
Főleg az érdekelne hogy a 8 16 Giga rendszermemóriával mennyivel változik.
Abu írta hogy a 4-6 Gigás kártyákhoz kell a 16 Giga. Na de a 8-hoz ?
-
bozont
veterán
válasz
varillo
üzenetére
Egy vagy több megjelenítő van a gépre kötve? Felbontás és képfrissítés jól vannak beállítva a játékokban? Ha VSR be van kapcsolva, akkor kapcsold ki úgy mi történik.
mod.: Úgy írtad mostanában kezdte. Tehát ezelőtt nem volt ilyen probléma? Ha egy driver újratelepítés nem oldja meg, akkor ki kellene próbálni egy másik gépben is csinálja-e. Ha van rá lehetőséged.
-
EyEsOnU
tag
válasz
zsoika
üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket, valószínűnek tartom h elfáradhatott a kis silverstone, kb. 5 éve van meg, végig ezzel a konfiggal használtam, lehetséges h akkor még nem gyártottak olyan minőségű tápokat sfx méretben, mint manapság. Csak furcsa volt a jelenség, ezért is kérdeztem rá itt, volt-e hasonló élménye bárkinek.
A furmarkot egyébként csak azután kezdtem tesztelési célokra használni, miután először újraindult a gép egy játék elindításakor, nem gyilkolom a vga-t ha nem muszáj : )Lényeg a lényeg, megrendeltem egy corsair sf600 tápot, remélem ezzel már megszűnnek a gondok, köszi mégegyszer mindenkinek.
ugyanitt silverstone st45sf eladó

-
varillo
csendes tag
3Dmark tesztnél megy a hang, de kép nincs, mi lehet vele?
-
varillo
csendes tag
Sziasztok, segítséget kérnék egy nagy problémában. A napokban elkezdett olyat csinálni a gépem, h elindítok egy játékot és vagy a menü előtt vagy a pálya betöltés után kikapcsolja a videókártya a monitort, vagyis nem küld jelet neki, némely játék alatt még hallom is hogy megy a hang és a játék, de valamelyiknél már a menü sem jön be és feketeség lesz. Azt gondoltam h a táp szarakodik és nem tud neki elég áramot adni mert már nem mostani darab meg minőségtelen HKC 650W-es táp volt, rendeltem egy új Chieftec 700Wattosat, de még mindig ezt csinálja. Radeon RX480-as kártya. Windowsba jó, de ahogy elinditom játékot sötétség lesz, furmarkal teszteltem ott nem volt hiba. Tudtok valami jó tippet adni mit csináljak vele, vagy h mi lehet a baj?

-
AllTheBest
őstag
Nem akarom elszólni magam, de mintha az új driver(17.3.1) mintha megszüntette volna a random venti felpörgést és az órajel beragadást. Amióta kint van a driver azóta nálam megszűntek a problémák, más is próbálta már aki hasonló cipőben járt?
-
zsoika
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Azt írja hogy a régebbi "7-8 éves CM 520W" táppal jól megy .....ebből azt gondolom , hogy a táppal van a gond illetve a "silverstone 450w-os táp" új.
Ha új a táp akkor kondi hibák(nem kizárva, mert ma már sok esetben silány minőségű kondenzátorokat pakolnak mindenbe) nem valószínűek. Én arra gondolok, hogy a tápnak több tápköre van és helytelen bekötés miatt, vagy egyszerűen a több tápkör miatt (hiszen az alaplapi csatlakozók is az egyik körről kapják az Ampert) túlterhelődik és a védelem kikapcsolja.
Azt tanácsolom ,hogy a hibával és a táp pontos típus, évjárat megjelölésével forduljon a "tápos" topikba(nem agrár
). -
Laja333
őstag
válasz
EyEsOnU
üzenetére
1. Az RX480-al, a jóval nagyobb GPU teljesítmény miatt, a CPU-d is nagyobb kihasználtsággal fog működni, ergo többet fogyaszt.
2. A OC kártyák valahol ~180W körül fogyasztanak normál használat mellett.
3. Furmark eleve jóval nagyobb terhelést ad a kártyának, itt már 200W fölött is kérhet. Bár a mai kártyák már lekorlátozzák magukat Furmark alatt, továbbra sem ajánlott használni ezt a programot. -
zsoika
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Ezt gondold át újra.
A 450W táp 450 Wattot tud leadni és 80% hatásfoknál 560W vesz fel a hálózatból.....szerintem.
A táp 12V ágát kell nézni ,hogy egyben van e vagy külön .....mert akkor 2körböl kell táplálni.
Esetleg a kondik kiszáradtak és nagy terhelésnél elmásznak a feszültségek. -
kolopele
nagyúr
-
jeni
félisten
válasz
kolopele
üzenetére
Azért fura mert a gyereknek korábban az 5850-s volt és most használtan egy 280X került be a gépébe. Újra indulás nincs neki lévén a 280X amúgy is máég kevesebbet fogyaszt. A kérdezőnek is hasonló kell,hogy legyen mert a 480 8GB is még kevesebbet fogyaszt mint a 280X vagy a korábbi karija a 5850.
Kétségtelen tény,hogy táp gyengeségére utal a jelenség esetleg a fáradtságára
Vissza olvasva minőségi tápra utal.
EyEsOnU
Viszont ha jól gondolom abban az1155 tokozású lapban nem fogod teljesen kihasználni az új kártya tudását lévén PCI 2-0 csatolású.
Ez viszont meglep.
Felbontás
Digitális max. felbontás:7680x4320Az Msi RX480 X 8Gb karinál 500W tápot javasolnak. Ott a felbontás csak 4096x2160
-
kolopele
nagyúr
válasz
EyEsOnU
üzenetére
Szerintem az a 450 W - os táp nem elég neki, radeonok esetében szokott ugrálni a fogyasztás, keress rá a youtube - on, van ahol közben mérnek folyamatosan, és bizony megugorja olykor a 300 W feletti teljesítményt is a rendszer össz terhelése. Ugye a 450 W - os táp ha 80+ - os elég határeset, nem árt oda egy hasonló 550 - es.
-
EyEsOnU
tag
Sziasztok,
Nem tudom tapasztalt-e már valaki hasonlót ezekkel a kártyákkal, de nálam a következő fordult elő:
- régi kártya (HD 5850, -150W TDP) kivesz
- új kátya (RX 480 8GB, -150W TDP) betesz
- windows-ban szépen megy minden, majd terhelésnél a gép újraindul, gyk. a furmark 4k-ban azonnal lelövi a bulit
- Minden egyéb komponens maradt az eredeti (i7 2600s, 16GB, 1 ssd, silverstone 450w-os táp)Kipróbáltam egy régebbi, 7-8 éves CM 520W-os táppal, azzal szépen fut minden.
Ilyenkor mi van, "valaki" esetleg nem mondott igaza a TDP-ről? Mással is előfordult már hasonló? Nem voltam eléggé körültekintő, és a kártya egy asus oc verzió.. Lehetséges, hogy ennyivel megdobja a TDP-t egy kis tuning?
-
sakal83
addikt
válasz
darealkilla
üzenetére
Felesleges ratenned azt a hűtést. Jo a gyari es a garit is buknad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- HP EliteBook 840 G6, G5 14" i5, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én is kipróbáltam tényleg jobb 

. Nincs semmi különbség közöttük, egyedül az a 20Mhz órajel, amit pikk-pakk be tudsz állítani a non x-en is.

Nem a monitornál k*rták el.