Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
Búcsúzom én is a topiktól. Sikerült eladni a 7950-et a vételi áráért. Az, hogy maradok is e a pirosaknál azt még nem tudom.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Haffner1986
csendes tag
Sziasztok!
Mondjátok meg nekem légyszi melyik az a program ami játék közbe kimutatja hogy mennyi a hőfok az fps hány magot használ a játék stb...
Ilyen lila vagy piros színű szokott lenni a kiírás de ez végülis mindegy,mert fraps-et használok de az csak fps-t ír ki engem meg érdekelne több adat is ennél köszi! -
X Factor
addikt
-
troll81
addikt
sziasztok lenne kérdésem ref nyákos 7970 a jelenlegi táppal és hütövel huzhato e mert alapon megy és a tápom lehet kevés köszi a segitséget
-
N.Ferry
senior tag
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #34711 üzenetére
Vagy elfüstölög a táp....
-
troll81
addikt
válasz fatal1ty1984 #34711 üzenetére
szia akkor cseréljek tápot?csak 925 mhz helyett 1000 re gondoltam be állitom de akkor ne tegyem?
-
troll81
addikt
szia nem tervezem a fesz emelést általában alulfeszelek mindent de a kártyának birni kellene 1000 mhz et szerintem azért vettem asust a höfok meg ok a tegnapi bf4 multim pár ora 49-50 fokos gpu vrm max61 volt eddig ettől nem félek ez korrekt de tápt cserélek lassan kinövöm fsp 750 et nézegetem
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #34716 üzenetére
Hátazért.... Az égett szag régen rossz.... Előbb kéne lekapcsolja a védelem, mielőtt az a bizonyos szag megjelenik...
(#34715) troll81:Én inkább egy Coolermaster V700-at ajánlanék.. Iszonyat jó minőségű, átgondolt táp és néma csendes. Ahhoz képest pedig ajándék áron megy, és 5 év garis.
[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
Üdv! Szerintetek egy hd7950vs gtx660ti párbajból, melyik kerül ki győztesen? A Mai driverekkel nézve, vagy legalább fél évesekkel, és nem régebbi driverekkel. A 660ti-nél vonzó a fogyasztás, de nemtudom megítélni, hogy, végül is mennyi a különbség a 2 vga között, teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz sakal83 #34725 üzenetére
Egyébként van lehetőség az alulfeszelésre? Akár bios szinten? Van rá program? Valaki készített-e már összehasonlítást alulfeszelve, hogy hány wattot takarított meg?
VBE7 megfelelne az alulfeszeléshez ugye? Tuning meg legtöbbször megy szoftverrel is, de ha mégsem, akkor arra is ott a VBE7.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
chosa921
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az alábbi két videókáryta miben tér el egymástól? ez egy kicsit most hülye kérdés volt, csak azért kérdezem mert hallottam ilyeneket hogy a két kártya nagyon hasonlít egymáshoz? mi a véleményetek erről és ha igaz akkor mi a különbség?
Hd7970 és R9 280XÜdv.:Peti
-
odorgg
addikt
válasz chosa921 #34727 üzenetére
Ugyan az a GPU van mindkettőn, ezért azonos órajelen ugyan azt a teljesítményt nyújtják.
(#34726) Stonerice
Fogyasztással kapcsolatban olvasd el HSM írását. Lehet spórolni De vigyázni kell milyen VGA-t veszel, mert vannak feszlokos modellek is, amiknek biosból sem lehet állítani a GPU feszültségét.
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Stonerice
őstag
válasz odorgg #34728 üzenetére
Köszönöm a linket! Hát elég aggasztó, sajna volt már fesz záras vga-m. Az ugye attól még lehet fesz záras ha Chill VRM vezérlő van rajta? Jól gondolom? SZóval, csak úgy ni, nemtudom kikerülni, vásárlás előtt
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Véleményezést kérnék. Az árakat elnézve, talán magasabb összegért válhatnék meg a lightning ipon garis 7970-től, mint amennyiért vettem. Elvi lehetőség adódott arra, hogy 10-20 ezer ráfizetéssel beszerezzek egy r290est. Érdemes a váltás, van benne annyi több?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
N.Ferry
senior tag
válasz Sontir Fel #34732 üzenetére
kb. ugyan ezt akarom én is meglépni,szóval én nem várakoznék a helyedben.
Walking Dead
-
HSM
félisten
Attól függ. A 290-esekenek gyalázatosan rossz a többmonitoros és videólejátszós fogyasztása. Ha ez nem gond, szerintem simán be lehet vállalni, azért legalább 20%-al gyorsabb, ahogy láttam, de van, ahol inkább 30-40%. Mondjuk én refit tuti nem vennék a hűtése miatt, viszont mondjuk egy Sapphire Tri-X-est annál inkább, elvileg még ebben a hónapban kapható lesz, anandon van róla teszt is, nagyon jól sikerült szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
-
HSM
félisten
válasz Sontir Fel #34735 üzenetére
Erre nem tudok biztosat mondani. A 7950/70 viszonyában is csak akkor jöttem rá, miért kerül a sebességéhez képest jóval többe a 70-es, mikor a nagytesót is kipróbáltam, a neten elérhető tesztekből marhára nem jött át. Ugyanakkor nem mindig éri meg a nagyobbat venni. A tesztek alapján nem éri meg az X-es, de ezt addig nem merem kijelenteni, míg nem próbáltam mindkettőt. Ár/sebességben viszont biztos lényegesen jobb az 50-es.
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
A tuningolt 70-s szépen pörög, a ref 290-s pedig szépen dobálja a GPU órajelet normális hangerő mellett.
Ez az ami a 2 közötti teljesítménybe jócskán beleszól, stabil órajelekkel és korrekt tuninggal sanszos, hogy jócskán ellép a 290, de gyakorlati tapasztalatom még sajnos nekem sincs vele, majd valamikor ebben a hónapban lesz.
Viszont a fórumok alapján vannak nagyon komoly pillanatai a cumónak[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
X Factor
addikt
válasz ricshard444 #34738 üzenetére
Amint kijönnek a nem ref hűtős változatok, sokkal inkább vonzóak lesznek a sima 290-esek, feltéve ha mondjuk 110k körül megáll némelyiknek az ára.
Make things work
-
Sontir Fel
őstag
válasz ricshard444 #34738 üzenetére
A tesztekben csak ghz 7970eseket irnak, de pl a lightning az 1150en megy es meg nem kezdtem meg a tunningolast, mert megvarom a mantlet . Hozza kepest combosabb szerinted?
(#34737) HSM: igazad van, asszem az Xessel nem is szemezek tovabb.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
ricshard444
veterán
válasz Sontir Fel #34740 üzenetére
Én 1200/1800-n járó 7970-t váltok le rá, az a helyzet, hogy néhol nem sokkal jobb, néhol meg ég és föld "érzetre" /45 vs 65fps/, főleg tuninggal.
Szóval én adok neki egy esélyt mindenképp, ha nem látnám benne azt a +-t akkor nem vállalnám be, csak ennyit tudok mondani.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #34741 üzenetére
Ez nem lep meg. Gondold végig, számítási kapacitás, memória sávszélesség alig van benne több, míg setup, ROP terén duplázott. Szóval ahol a ROP/setup fogta vissza a Tahitit, ott csúnyán ellép, míg ahol inkább számolósdi volt, ott már sokkal mérsékeltebb az előny.
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #34743 üzenetére
Lesz cikk a tapasztalatokból?
-
yesqualle
újonc
Üdv!
Nemrég vettem egy ASUS HD7970 DirectCu II-es videókártyát. Kérdésem az, hogy win7-en feltelepíti a driverét alapból ugye, de nem kéne hozzá valami, amivel még is csak maximálisan kihasználom ezt az erős kártyát? Ugyan ez a procimra is a kérdés Core2Quad Q6600-as proci (gyenge már, kéne új) külön win7-en kívül feltelepített driver nélkül is fut maximálisan?
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz fatal1ty1984 #34747 üzenetére
Most pont beletaláltál a ma létező egyik legdurvábban CPU-intenzív játékba...
-
HSM
félisten
válasz KAMELOT #34749 üzenetére
Az itt a baj, hogy ez a kártya GPU-ja 1300Mhz felett ment megfelelően hűtve, ami atom ritka. Sokan 100+ ezrekért vettek Matrixot, meg Ligtningot, meg mindenféle tuning kiadást és a legtöbbje még azokon se megy 1200 felett.
Itt ez a szomorú, hogy egy ilyen kitűnően tuningolható példányért éppen annyit adtak, mint egy utolsó antituning darabért, amit bármikor bárki megvehet a boltban vagy bárhol. Régen az ilyesminek pedig volt értéke, úgylátszik, ma már nincs.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest