Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Helyben, face to face teljesen más. Én nem is arról beszéltem, és neked - ha számodra megfelelő az ár - jó is lehet.
-
szasanyi
félisten
válasz
akela91
üzenetére
És te egy ismeretlen arcnak - aki sem a nevét, sem egy telefonszámot publikusan meg nem ad az adatlapján - előre kifizetnél ~65k-t?
Nem rosszindulatból kérdezem, de egy egészséges bizalmatlanság minden normális emberben kell, hogy legyen. Most komolyan... 64k + posta (futár) költség tényleg olyan jó, hogy mérlegelés nélkül venni kellene? -
szasanyi
félisten
Én itt már semmin sem lepődök meg. Viszont sokkal fontosabb, hogy más területen - amit sokkal többen és/vagy szükségletként vesznek -, ugyanez a helyzet. Ezzel az a szerencse, hogy nem feltétlenül kell, és a legtöbben bármennyiért (mondjuk már ennyiért nem is veszik meg.
(#1121) Hanok:

Elvileg "jobb áron" is van. A boltot nem ismerem, és sokaknak még ez is messze van még a jó ártól.
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez igaz, de mivel konkrétan nekem válaszoltál...

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Csakhogy én nem venni akarok kp-ért, hanem a garanciális 6870 csere + ráfizetés jöhet szóba kizárólag. Az meg tuti nem az IPON, ahol éppen folyamatban van, így az lesz mérvadó ott lesz-e, és mit mondanak majd.
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Még nagyobb gond, hogy azt éppúgy nem lehet kapni mint a többit.
Remélem 1-2 hét múlva lesz változás, különben aligha lesz 7850 kártyám. -
szasanyi
félisten
válasz
polgi803
üzenetére
...kicsit szerintem jobban melegedett mint az 5870 Vapor. - azzal a böhöm hűtéssel?
Na, ilyen sem lesz akkor. Köszi, szerencsére megkérdeztem. Azt tudom, hogy a brutál kinézet és tech.spec. meg marketinges sz@rság ellenére a tuningpotenciál gyakran rossz, de legalább is nem olyan mint amire sokan gondolnak vagy számítanak. Ez nálam nem érdeke de hogy a hűtése... pfff. 
-
-
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch
üzenetére
A 2. Sapphire 6870-et gariztatom éppen... az első gyári hibás volt helyből, ez meg ami a napokban halt meg, a múlt hónapban volt 1 éves.
Ezért ha egy mód van rá, én kerülném. Bármi lehet, és ez semmiképpen sem jelenti, hogy nem jó a Sapphire! De az ember ugye az előítéletei rabja.
MSI lappal és VGA-val még nem volt rossz tapasztalatom, ráadásul nem 2 hanem 3 év garanciát adnak. Úgy tudom a PowerColor hasonló OEM gyártója az AMD-nek, de sajna az is csak 2 év garival rendelkezik. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Igen, a két kártya más más téren erősebb picit a másiknál. MSI van első helyen (a hűtés és a 3 éves gari miatt), de az ártól is függ. Az olcsóbbat veszem valszeg (persze nem 1-2k eltérés esetén), de perpilla egyik típus áráról sincs még infó. Még az is lehet, hogy mind2 olyan magas kezdőáron kerül piacra - nálunk nincs lehetetlen -, hogy nem fogja megérni.
Akkor viszont egy ref 7850 lehet a befutó 3 év garral (MSI vagy ASUS matricával) a lehető legolcsóbban. Egyszerűen nincs más alternatíva ilyen teljesítménnyel, ezen az áron (GTX570 ára meg 80k fölött... nevetséges
) -
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch
üzenetére
Igen, 860/4800 míg az OC változaté 950/4800. Én utóbbit néztem ki, mert nem tuningolok. Viszont a PowerColor PCS+ HD7850 órajele 1000/4900, és sztem az olcsóbb is lehet. Nyilván a TF IV hűtő jobb, de bármennyit nem ér meg (nekem).
Joker94: nem tudom pontosan, de hát a 7970 is túlhajtható. Ami nálam volt, annak 120k volt az ára ami abban a kategóriában szvsz jónak számít! És ha belegondolsz, hogy tuti az 1200-as GPU...

Kvg: vagy a kártya, vagy az ár tuti el van írva.
-
szasanyi
félisten
No, asszem meg van a két kiszemelt példány amit leginkább szeretnék.

Az első számú a minőségi alkatrészekből épült, kiváló hűtéssel szerelt és a 3 év garanciával rendelkező MSI R7850 PE/OC:
A második egy szintén jó hűtéssel szerelt, a magasabb órajelek miatt picit gyorsabb PowerColor PCS+ HD7850, amihez 2 év garancia tartozik:
Sajnos az elérhetőségük - meg áruk - kérdéses, de bízom benne, hogy ~2 hét mulva pozitív választ kapok.

És ha valami csoda folytán lehetőségem lenne nagyon jó áron HD7870-et választani (ami valószínűtlen sajna), akkor az egy PowerColor PCS+ Radeon HD 7870 Vortex II lenne:

-
szasanyi
félisten
Ezt hogy érted? Vagy csak én nem értem?

Sondi1986: Ja, de akkor ne egy alapórajeles ref. 7950 árával és teljesítményével hasonlítsd össze a legjobb (és persze legdrágább) 7870-et. Viszont ha hasonló mértékben húzod a 7950-et, az a nagyobb memória sávszélességből (és +1GBVRAM miatt) 1080p és fölötte minimum megtartja, vagy akár növeli is különbséget.

-
szasanyi
félisten
válasz
Sondi1986
üzenetére
Ez nem egészen van így.
A teljesítmény különbség a 7950 vs 7870 valamint a 7870 vs 7850 viszonylatában kábé egyforma, csakhogy a 7870 vs 7850 árkülönbség általában nagyobb mint 7870 vs 7950 viszonylatát tekintve.
Aztán meg a 7950 esetében a memória sávszélesség és a VRAM mennyiség is nagyobb, ami adott esetben tovább növelheti a különbséget a 7950 javára. Kukk a teljesítmény adatokra: -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
krisztofer55
üzenetére
Ne siesd el, türelmesen kivárjuk míg végig gondolod és megválaszold. e mindenképpen írd le ide, hátha más is elgondolkodik.
Mármint akinek számít mennyi pénzt dob ki... -
szasanyi
félisten
Értem, köszi. Egyébként csak én nem látom indokoltnak - a 7850 vs 7870 teljesítmény különbség alapján sem - a HD7870 magas árát?
Amúgy meg ez az igazi szívatás: nem csak, hogy drága de igazából választási alternatíva sincs.
Másrészről meg nyugodtan erőltetheti, ~100k-s áron én (meg gondolom még jó páran) nemigen gondolkodok rajta. No, de hát előbb vagy utóbb majd csak alakulnak az árak, és a további GTX6xx kártyák is csak megjelennek. -
szasanyi
félisten
válasz
seederking
üzenetére
Szerintem a tesztek, és a felhasználók tapasztalataiból nyilvánvaló, hogy 1080p felbontásig tökéletes választás lehet, ha nem benchmarkrekord megdöntése a cél. Az ár más kérdés, mert lehetne olcsóbb már, de ez ugye nagyon egyéni - leginkább buxa függő - szempont.
Ha erre Játékokat mennyire szolgálja ki és mennyire fogja pl 1 év mulva? tudná valaki a tuti választ, az nem semmi lenne!
Feltehetően igen de az, hogy a CGN vagy Kepler architektúra lesz inkább preferálva a játékfejlesztők részéről...
És nyilván az lesz a jobb, amelyik igen. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Olvastam, sőt kérdeztem is azzal kapcsolatban - csak választ nem kaptam még.

-
szasanyi
félisten
Ez azért túlzás és nem biztos, hogy máshol is az van ami nálunk. Sokan vannak, akik a jelenlegi áron akkor sem tudnák/akarnák megvenni, ha az üzletek polcai roskadoznának... a 7870-ről meg nem is beszélve.
Egyébként a témában nemrég jelent meg hivatalos állásfoglalás. -
szasanyi
félisten
Sajna az ASUS túl nagy hűtője nem túl jól néz ki a kis kártyán, ráadásul a kártya mögé fújja a levegőt, részben fölöslegesen. De ez dolog, VGA esetén az esztétika nem egyformán fontos, vagy egyáltalán nem is az. DE mi van a Gigabyte 7850-nel, az nem jó?
Előzőekben voltak gondok tudom, de ezekkel az új kártyákkal is már van probléma vagy csak a korábbi rossz tapasztalatok miatt kialakult előítél miatt?
A másik, hogy csak e két gyártó terméke érhető el: se PowerColor, HIS se semmi más valóban nincs? Illetve azt lehet-e tudni - vagy legalább valószínűsíteni -, hogy ez a gyér kínálat mikor(ra) bővül?
Azért kérdezem ezeket, mert jelenleg - a második - Sapphire 6870-et gariztatom éppen, és csere kártyában kellene gondolkoznom de még nem tudtam döntésre jutni.
Kérdezném, hogy a 7870-nel is ez-e a helyzet, de a jelenlegi ára miatt számomra mind1.
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez egy PH-s srac, bp-i nagykeres kapcsolattal gondolom emiatt. Persze jo 7850 csak meg nincs tul sok plusz prnzem, igy most osszeteszem a ket elso labam ha az osszejon.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ráadásul baráti áron jött össze, ami nem hátrány.
Már csak az kérdés, mi lesz a csere ajánlat a 6870 helyett. HD7850-nel kibékülnék (noha 7870-et szerettem volna, igaz később) ha nem sok plusz kéne hozzá. Viszont ha igen és nem jön össze, tényleg nem tudom mi legyen helyette. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem, hanem ilyen a kártya. Kérdezte a srác is, hogy mire akarnám cseréltetni de egyelőre nem tudtam válaszolni. Persze leginkább azért, mert nem tudom mik közül választhatnék, és adott esetben mennyi ráfizetéssel. No, majd meglátjuk ugyanis 2-4 hetes gariztatási időt jósolt, ami még odébb van. Viszont proci már lett alá, nem i3-mal fogok szerencsétlenkedni.

Sondi1986: első osztályú tápom van, ami egy GTX570-hez is vidáman elég - minden szempontból -, úgyhogy aligha amiatt hal le a VGA.
-
szasanyi
félisten
Ne viccelj már, 2 db ugyanolyan kártya - némi időkülönbséggel - besz@rik nálam az kicsit több mint pech. Én nem tuningolok, előírt üzemi körülmények között üzemelt (múlt hónapban volt 1 éves) akkor mitől sz@rt be? Biztos nem a pechtől...

Nem tudom, attól függ mennyivel több lenne 7850, és persze nem mind1 milyen gyártmányú lenne. Több Sapphire nem lesz az tuti mert a lehetőségét sem adom meg, hogy a 3. uo. gyártmányú VGA-t is gariztatni kelljen. És tudom, akkor sem.
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Na, besz@rt a "jó kis" Sapphire 6870-em, vihetem gariztatni. Már a 2. ugyanolyan...
Így legyen okos az ember, melyik megbízható gyártót válassza. -
szasanyi
félisten
válasz
krisztofer55
üzenetére
Más gyártó (pölö Sapphire) is használt 2 PIN-es ventilátor, ennek ellenére működött a fordulatszám vezérlés ugyanúgy.
-
szasanyi
félisten
válasz
krisztofer55
üzenetére
PWM ventikkel szeltek mindegyik másképpen a venti szabályozása és fordulatszám visszajelzés hogyan lenne?
Gigabyte kártyát én nem vennék, mert sok gond volt velük, és úgy tudom már az új VGA-k esetében is van panasz. Más gyártó miért nem érdekel?
-
szasanyi
félisten
válasz
krisztofer55
üzenetére
Ezt honnan veszed?
-
szasanyi
félisten
válasz
krisztofer55
üzenetére
Ha úgyis tuningolod a 7870-et és nem lesz 3 monitoron játék akkor nem annyira.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
No, igen... 2 kártya, dupla bukta.
De hát nem mindenkinek számít ez. -
szasanyi
félisten
Ez az egyik. A másik, hogy egyes esetekben olyan teljesítményt sem tud nyújtani, mint egy single rendszer - persze ez játékfüggő, de van ilyen is. Aztán ott a 2x költség kérdése valamint melegedés, ami sok esetben - ésszerű költség mellett - megoldhatatlan probléma a 2 db egymáshoz közel lévő kártyák miatt. De ezen kívül driver és játékokkal kapcsolatos problémákat is leírtak már szép számmal. Igazából nincs olyan ok ami engem arra ösztönözne, hogy 2x áron CF vagy SLI rendszert építsek.

Persze ha van elég pénz, akkor a csak azért is lehet elég ok, de én ebből már kinőttem. -
szasanyi
félisten
válasz
Casterke
üzenetére
Nekem nem volt és nem is lesz 2kártyás rendszerem, mert amit olvastam róla az alapján kipróbálni sem volt kedvem. Neked volt már? Ha nem, nézz utána mert nem 1-2 srác mondta akinek volt CF, SLI (akár nem is egyszer), hogy általában sokkal jobb, és egyszerűbb megoldás 1 erősebb VGA. Ha ennyi pénzed van vegyél egy HD7950/70-et vmi jóféle hűtéssel, azt tuninggal ott remek teljesítmény.
-
-
szasanyi
félisten
Ááááá fenét. Ez a kártya 120k ellenében maradhatott volna, amit akkor sem adnék oda egy VGA-t ha az utcán találnám.
Csak tesztelésre kaptam kölcsön, és kb. 2 napig volt nálam.
Érdekes, mert pölö a GPU-Z PCI-E 3.0 16x @ 16x 1.1 értéket írt, illetve volt amikor úgy indult el a gép, hogy kép nem volt, majd 2-3x újraindításra már volt kép. Van olyan alaplap ahol nem csinált ilyet.
-
szasanyi
félisten
Hát ha valami nyilvánvaló, akkor ez az.
Persze nálatok más a helyzet, mert közel sincs ekkora hátrány a CPU miatt de azért van különbség. Én mondtam neked, hogy ne 8 magos AMD legyen, mert játékra az kevésbé jó választás mint egy i5-2500K. Azt persze nem tudom, hogy mire használod még, ami miatt fontos lehet. Ha van olyan, mert nem sok program használja ki a 8 szálat (többek között ezért fölösleges pénzkidobás a játékosoknak és az átlag usereknek egy i7-2600/K)) -
szasanyi
félisten
"A pénz számít, de nem vagyok valami türelmes típus" - ezzel jó páran vagyunk így. A döntést az adja (helyettünk, ha úgy tetszik), hogy a buxa lehetővé teszi-e a türelmetlenkedést.
Szvsz a GTX670 akár lehet jó alternatíva a 7850-nel szemben is, de három lényeges hiányosság van: sem a megjelenése, sem az ára, sem a teljesítménye nem ismert (még közelítőleg sem) amik nélkül hiába találgatunk.
Viszont ha NV támogatású játékokkal többet játszol, akkor egy picit gyengébb átlagteljesítmény esetén is lehet jobb választás a GTX560-Ti 2GB. Nekem van 1GB verzió, sztem jó kártya csak a VRAM kevés néha. És az 55k egy új, garis kártyáért jelenleg jobb ár/teljesítményt ad, mint a másik esetben 69k-ért. Szerintem! -
szasanyi
félisten
Az alapkérdés ez volt: Kis 7850 mennyivel marad el egy GTX480-tól? Én erre mondtam, hogy általánosságban összehasonlítási alapnak jók a tesztben lévő adatok.
Teljesítményben meg fogyasztásban jobb a 7850 mint a GTX560-Ti 2GB, de nem mindenben. Persze ha nem kell a CUDA és a PhysX akkor mindenképp jobb választás, de ezt nyilván te tudod. Én most is azt mondom, hogy érdemes megvárni a GTX670/Ti kártyákat - nyilván megint van DE, ha nem tudsz várni és/vagy nem számít a pénz... (pölö eladod majd olcsóbban, hogy később mégis másik - mondjuk GTX670/Ti) kártyád legyen.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szasanyi
félisten
Nézd meg a tesztekben, összehasonlításhoz jó.
korcsi: ki mondta, hogy igen? Vagy ha úgy írtam volna, hogy "megoldja" azt jobban értetted volna, mint a smileyt?

csucsbicep: az nem tudom, de ősz előtt az nemigen befolyásol semmit. Márpedig akinek kell ilyen kártya, de akármennyit nem tud vagy nem akar kifizetni, az nem jelenti azt, hogy akármeddig - jövő tavaszig? - is fog várni. Én sem.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ne várj sokat DX11 feature-ökkel, mert sz@r a játék optimalizációja, de gondolom ezt te is tudod.[link]
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Eszemben sincs, nemrég adtam el.
Ez marad, 7850-hez elég lesz. FullHD + látványjavítók úgyis elviszik a teljesítményt, ott kevésbé fog jelentkezni egy a erősebb CPU hiánya. cserélni kizárólag IB-re, ha tesztek alapján valóban jó lesz, és ha majd lemegy az ára a lélektani határom alá. 
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Akkor lehet, hogy megelégszek majd egy 7850-nel. Olcsóbb is meg elég is.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Úgy tűnik, a 6870-nél közel sem jobb annyival mint mennyivel drágább. Mármint az i3-mal, mert persze i7-2600K mellett ~9k volt a 3DMark11 Performance GPU eredménye, nálam meg 6.4k.
Attól félek, még egy HD7870-hez is kevés lehet...
De az, hogy CPU-t is meg VGA-t is cseréljek, az teljesen ki van zárva. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem muszáj. 12 db 10.000 Ft-os bankók is elfogadnak helyette.
Az elsődleges tapasztalatok jók, de egy dolog már most nyilvánvaló: i3-2100 mellé fölösleges, mert csak a 3D teljesítmény ~2/3-a mutatkozik meg.MontyCrew: semmi gond, köszi. Hát nem mérik occsón...

-
szasanyi
félisten
No, most tettem a gépembe egy Sapphire HD 7970 3GB kártyát - brutál egy jószág, szó szerint hajszál híján nem fért be. Kíváncsi vagyok mit tud, persze a CPU-m kevéske lesz alá de majd kiderül ezzel mit tud. Sajnos csak kipróbálásra kaptam.
Ami biztos, hogy a GPU feszemelés nélkül, stabilan megy 1200Mhz-en. 
-
szasanyi
félisten
Oké, akkor az jó. Én kettővel is néztem (mind2 HDMI csak HD ill. HD Ready) de nekem nem tűntek olyan élesnek a betűk, és az egyenesek helyett "recésnek" látszott kissé. De az is lehet, hogy LCD panelek között e tekintetben is van különbség. Egy PIP funkciós készülék meg kiváltképp jól jön.

-
szasanyi
félisten
És az miért nem felelt meg? Vagy hova kell jobb? Tényleg kíváncsi vagyok. Egyébként néztem, hogy a GTX680 vs HD7970 esetén szerintem inkább lehet mondani, hogy egál a teljesítményszint, minthogy egyik vagy másik erősebb. Aztán a GCN architekrúra jobb is, persze az egyelőre nagy kérdés hogyan fogják (akarják) majd kihasználni. Ez alapján az új játékok esetén viszont valóban lehet nagy különbség köztük!
Ami elvitathatatlan különbség az a PhysX - csakhogy a tesztek alapján közel sem lett olyan erős mint gondoltam. Legalább is teszt szerint: [link]Az mondjuk pozitív - számunkra legalább is -, hogy 7970 után jön a 7850, mert így összehasonlításhoz is lesz tapasztalat. Persze nem az a fő kérdés melyik erősebb.

-
szasanyi
félisten
Esetleg a VRAM magas órajele miatt nem megy a magasabb GPU órajel. Én a helyedben kipróbálnám az 1200/5600 órajelekkel, természetesen alapfeszen. Ha így sem megy stabilan, akkor 1200/5400 órajelekkel is. Előfordult olyan, amikor tuningnál a GPU órajelére hatással volt a VRAM órajele, így ezzel le tudod ellenőrizni lesz-e változás. Az a +50Mhz GPU clock nem eget rengető, de teljesítményben többet hozhat mint a plusz VRAM sebesség.
-
szasanyi
félisten
Természetesen mér. Ilyet kell látnod, ahol minden meg van. A játékokat sajnálom, azok mérvadóak ilyen teljesítményű kártyánál. Már nem emlékszem mit soroltál fel, de mindjárt visszakeresem mire lehet még számítani.
-
szasanyi
félisten
Elsőre jó, köszi! Jól néz ki a kártya és a hűtés is, és ez alapján jó is ahogy mondod.

Unigine Heaven default teszten 1150/1450-es órajelekkel 51.5 fps, 1297 pont. - engem itt a minimum FPS érdekelne, esetleg betehetnéd az eredményt is.
A korábban kért játékok teszteredményeihez érdekelne még a Rage is! Már ha megoldható.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Is! De az nem minden, mert ahogy a részletekből nyilvánvaló: több, helyenként jelentős különbség van. Ebből a szempontból (technológiailag) az AMD GPU-ja jobb, de a kérdés az, hogy ez a játékok alatti teljesítményen mennyire fog (vagy esetleg nem fog) meglátszani. És ehhez a jó driver + az architektúra együttes kihasználása szükséges.
-
szasanyi
félisten
Ha én ezt tudnám nagyon kelendő lennék, hidd el! Itt csak valószínűsíteni lehet árakat, körülményeket de előre tudni...
Szerintem júniusra csökkennek az árak, de én mint mondtam ráérek várni így kevésbé izgat. Sőt, lehetőleg szeretnék tapasztalatokat az AMD és az NV új kártyáiról, és nem csak a jelenlegi játékok kapcsán. A driverek és az új játékok kapcsán is, melyekről kiderül melyik architektúrának fognak kedvezni inkább. -
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Igen, úgy látszik még nem új az AMD driver. Nekem az elhelyezés miatt kimondottan, de ami még fontosabb a kinézetnél az az, hogy az egyetlen kivitelű léghűtés, ami szinte teljes egészében kitolja a házból VGA által termelt hőt.
-
szasanyi
félisten
Van is itt egy jó teszt, ahol a HIS és a PowerColor HD7870 gyárci OC kártyái szerepelnek. Érdemes, hogy néhol jobbak mint a 7950 3GB VGA. meg kiderül milyen a HIS és a PowerColor hűtése.
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Azt a HIS HD7850-es bemutatót én is néztem már, de kissé gázos a dolog mert csak egy normál, alubordás (egyszerű és olcsó, heatpipe nélküli) hűtést kapott. Az meg nem igazán előnyös sem a hőfokok, és a zajszint miatt sem.
Ellenben ez szép darab, jó hűtéssel!
HIS 7850 IceQ X 2GBMivel 7870-ben gondolkodom, abból meg ez egy remek darab: HIS 7870 IceQ Turbo 2GB
Nekem kimondottan a hátsó ventielhelyezés lenne előnyös, illetve mivel nem tuningolok (semmit) ezért szeretem a gyári OC kártyákat. Eze(ke)n túl a HIS termékekkel két gond van nálunk: egyrészt elvétve lehet csak hozzájutni, másrészt drágák. A hűtése viszont príma, és a minősége a legjobbak között van.
-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Az lehet, de az is tuti, hogy előre tudják mennyit kell eladniuk ezekből (első körben drágán, és a továbbiakban olcsóbban), hogy a munkájuk és a befektetésük az általuk elvárt minimum profitot megtermelje. Az árcsökkenésben biztos vagyok, azt nyilván nem tudom (és más sem), hogy milyen ütemben és milyen minimálárig fog csökkenni. Én ráérek, az biztos.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ezt is muszáj lesz mert egyszer elfogy az a vásárlói réteg aki ezen a magas áron megveszi Aztán az sem biztos, hogy ebből annyi lesz az értékesített mennyiség mint szeretnék. Viszont már csak olcsóbban fog menni, mert a többiek nem tudnak vagy nem akarnak ennyit (vagy alig kevesebbet) fizetni. És az árcsökkenésben közrejátszhat - úgy május környékén - az NV is, mint konkurencia.
-
szasanyi
félisten
Én sem szeretem a hasonló, kimondottan magas árakat mint ahogyan más sem... pölö ilyen ár egy házért, vagy 100k egy VGA-ért (legyen az bármilyen!) nálam - a hátrány mellett - némi "előnnyel" is bír. Ennyiért nincs min hezitálni, tipródni!

MOD - annyit még hozzátennék ehhez, hogy nem azért mert csóró vagyok. Az egy más aspektus. DE hülye sem, és szerintem ennyi pénzt nem ér meg. Ki tudnám fizetni ha nagyon akarnám, de nem akarom mert pénzkidobásnak tartom. Ezt csak azért írtam le, hogy nem elsősorban a pénzhiány miatt siránkozok, hanem a túlzott - és a teljesítmény alapján is indokolatlan - árazást nem fogadom el.

-
szasanyi
félisten
Igen, pár kép jó lenne a kártyáról. Játéktesztek FullHD felbontásban, maximális grafikai részletességgel: Crysis (Warhead is jó), BF3, Alan Wake (látótávolság is max.),Batman Arkham City - engem ezek érdekelnének, ezek megvannak és tudok hozzá (meg a HD6870 és GTX560-Ti kártyákhoz) hasonlítani.

-
szasanyi
félisten
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Így már világos. Drága, szerintem leginkább ez a fő ok - és persze kiegészítve a tapasztalatok hiányával. Na, de nemsokára lesz HD 7870 tapasztalat.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- iPhone topik
- Projektor topic
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Mozilla Firefox
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- PowerColor RX 7900 XTX RED DEVIL 24G videokártya garanciával
- Keresek: Fehér NVIDIA RTX 5070 Ti Videokártyát (Csere/Vétel)
- 27% - Gigabyte RTX 3060 12GB OC DDR6 GAMING Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nem rosszindulatból kérdezem, de egy egészséges bizalmatlanság minden normális emberben kell, hogy legyen. Most komolyan... 64k + posta (futár) költség tényleg olyan jó, hogy mérlegelés nélkül venni kellene?

- akkor neked nem érdemes 7870-ben gondolkodnod ~100k árért, cserébe alig 20% teljesítménytöbbletért.
Na, ilyen sem lesz akkor. Köszi, szerencsére megkérdeztem. Azt tudom, hogy a brutál kinézet és tech.spec. meg marketinges sz@rság ellenére a tuningpotenciál gyakran rossz, de legalább is nem olyan mint amire sokan gondolnak vagy számítanak. Ez nálam nem érdeke de hogy a hűtése... pfff. 

Előzőekben voltak gondok tudom, de ezekkel az új kártyákkal is már van probléma vagy csak a korábbi rossz tapasztalatok miatt kialakult előítél miatt?
Egy Extreme teszteredmény is jöhetne, mert ez ugye csak 720p volt.