Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Tomix24 #5546 üzenetére
mit látsz ezeken a grafikonokon, amit én nem? a 660-nak a 7850 és a 7870 között van a helye, és a legtöbb játékban ott is van. a Civ 5 Compute meg ugye nem játékteszt...
@5555: VRAM elfogyás.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Tomix24
addikt
Hát hogy a 660-nál 90%-ban jobb egy 7870. Amit a kolléga kérdezett.
És ha kicsit erősebb számítási feladat van akkor a 7850-esem is meg mogyorózza a GTX570-et is ami 2x annyiba kerül, és VALÓS játékokban..
Nem kicsit röhögtem a haveron akivel teszteltünk.. Csak a szintetikus 3D mark tesztekben tudott villogni. Szóval a GF számomra jelenleg vicc kategória a gyenge és túlárazott kártyáival. Sőt 1 éven belül annyi húzócím lesz, köztük 100% lesz jó pár Compute számítást igénylő, amivel az előny csak nőni fog. De javíts ki ha tévedek. Physix mint előny nem játszik, mert mindenhol csak a "lepedő" effekt, meg az a 20 darab morzsa van, ami a falakról lepotyog. -
Attix82
addikt
válasz Tomix24 #5558 üzenetére
Nekem van GTX660, egy 6970 kb 7850 szint (picivel még több is), de lazán veri abba a játékba amit néztünk ....BF3ba +10-20 fps többet ad, ugyan azt nézve, ugyan abba a beállításba. Simításokkal % nézve még nagyobb a különbség.
Van pár játék ami AMD, van pár ami NV a jobb, mindig is így volt, és így is lesz. Felesleges ez a VALÓS játék, mert mi abba néztük.
Meg kell nézni melyik gyártótól kiadott játékokkal játszól a legtöbbet és azt választani, én BF3 és Blizzard játékkal tolom...abba az NV bőven erősebb az AMDnál. Az ilyen Dirt , számomra semmit nem jelent mint játék.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Attix82 #5562 üzenetére
Azért azt hozzá kell tenni,hogy ahogy nő a tesseláció,és a felbontás,a kepler úgy veszti az erejét,a gcn arhitectúrás AMD-k meg nem olyan arányban. Nem igazán van előnyük sehol sem az új nvidia kártyáknak. A Physx meg nem mindencsak nem előny,ha van egy 4 magos procid jobban fut rajt,mint a kártyán.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Attix82 #5561 üzenetére
A tesztekkel az otthonit nem érdemes összehasonlítani, hisz nagy eséllíel nem ugyanazon processzorral rendelkezel, mások lehetnek a Driver beállításaid,illetve maga a driver is. Tehát nálad ugyanazon kártyákkal más lenne a diagram, de lényegében ugyanaz.. A Dirt is valós játék, csak az Nvidiások félnek tőle, mert 10nél több lámpa világít benne, és ettől elhasal bármelyik kártyájuk. De persze, teljesen játék függő, van ahol az Nvidia jobb kicsit, van ahol az AMD, ezt aláírom. De a Compute olyan fegyvertény, mint a Physx, hisz lesz annyi játék ami használja a compute-t, mint ahány a Physx-et.
-
nagyúr
válasz Tomix24 #5558 üzenetére
de nem azt írtad, hogy a 7870 jobb, hanem azt, hogy a geforce-ok elvéreznek, amiről szó sincs. amúgy nézd meg az aktuális 660 és 7870 kisker árakat - most bőven drágább annyival a 7870, amennyivel gyorsabb (bár 1 hete még teljesen más volt a helyzet).
az 570 új ára hogy jön ide? mindjárt előkeresem azt a hirdetést, ahol x1950xtx-et árulnak 160e FT-ért
hogy 1 éven belül mennyi compute-intenzív húzócím lesz, azt pont annyira nem tudom, amennyire Te sem. most év közepén érkezett néhány ilyen játék, és valós kockázat, hogy több fog jönni, de a bizonyosságtól messze vagyunk - ráadásul ezek közül húzócímnek egyedül a Sleeping Dogs-t lehet nevezni. ezzel szemben nVidia oldalon ott a Borderlands 2, ami legalább annyira húz, ha nem jobban. amiről eszembe jut, hogy a PhysX is pont annyira játszik, mint a global illumination - mindegyik az immerziót növeli, más eszközökkel. ízlés dolga, kinek melyik jön be, nekem speciel mindkettő.
csak hogy tiszta legyen, műszakilag a 7870-et sokkal jobb kártyának tartom, de ezt az előnyt fogyasztói oldalon alig-alig sikerül realizálni. ha mindkét kártya 40-50 ezer pénz között lenne, akkor az egyikre beruháznék, és nehéz lenne választani közülük - de jelen pillanatban a döntés nagyon könnyű
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Attix82
addikt
válasz Tomix24 #5564 üzenetére
Játékkészítők se hülyék, egyikbe ez másikba ez a gyorsabb de mind2vel játszható. Érted a problémát, egyik VGA márka tulajdonost se akarják elveszíteni.
Szerintem még össze is beszélnek ki melyiket írja erre és arra ....
Amúgy ez a jó, hogy teljesen más irányba mennek technikailag, és más megoldásokkal hozzák ki a teljesítményt. Ebből is fakad az , hogy játékonként változik ki melyikbe jobb.
Amúgy a GTX660 55-56e ft is van már, ami elég jó ár érte.
-
seederking
őstag
Ez mekkora f-ság.Nekem is eljátszották ezt egyszer egy budai boltban.Igaz akkor Ramot vettem és "csak" 2 ezer lett vna a töblet amit ott/átvételkor közöltek.Viszont én nem hagytam magam lehúzni és mondtam,hogy a honlapon x-ft ért rendeltem meg és nem vagyok hajlandó érte többet fizetni.
-
Pala
veterán
válasz seederking #5568 üzenetére
Bezony. És itt sok esetben nem is arról van szó, hogy az ember fizikailag képtelen lenne kifizetni a többletet, hanem egyszerűen a korrektség hiánya... én is emiatt mondtam vissza.
-
seederking
őstag
Teljesen érthető...
Számomra kicsit "vicces" is volt a szitu.Mondja az eladó,hogy tizenxezer.Válasz ként közöltem,hogy haver az a tizenxezer rendeléskor a honlapon kevesebb volt.Reakció : Oda fordul a "józsi" kollégához,hogy te balfasz nem irtad át a webshopban az árat.No mondom ez szerintem nem az én saram.+ én megkérdeztem rendeléskor,hogy az ár alakulhat-e negatív irányba,amire nem választ kaptam.Szóval végül nyert a "szerencse"/érvelés.[ Szerkesztve ]
-
csoty
aktív tag
válasz seederking #5570 üzenetére
Szabályok szerint, kötelesek azon az áron adniuk amennyiért megrendelted és visszaigazolták.
#csotykocsithajt
-
Pala
veterán
Na igen...nem tudom a dolog jogi hátterét (hogy őszinte legyek, nem is érdekel), de ha egyszer x összegért megrendelek y terméket és véglegesítem a rendelést, akkor mindkét félnek illene magát tartania a benne foglaltakhoz. Ha egyszer 61k-ért rendeltem meg, akkor annyiért is szeretném megvenni. Ha menet közben árat emelnek, akkor ennyi erővel én is megtehetném, hogy odamegyek, és egy kategóriával erősebb vga-t kérek ugyanazért a pénzért... tuti néznének nagyot! Pedig ez kb. ugyanaz a viselkedés lenne, csak a másik oldalról.
-
seederking
őstag
Igen pont ez az amiről szó van.De sok ember beéri ennyivel,hogy "áá úgy sem tudsz mit tenni azt csinálnak amit akarnak" stb...De a varázsszó a vásárlói jogok érvényesítésében/tudatában rejlik.
Karácsony előtt vettem egy 1Tb-os hdd-t ami 2 hét használat után rosszalkodott erőteljesen.Hdd sentinel teszt után 5xx bad sector-al szembesültem.Fölhívtam a boltot,hogy mire számíthatok.Ők közölték,hogy majd karácsony után,januárban várjam a cserét/javítást mert zárva lesznek szabadság miatt.
Nos én nem hagytam annyiban mivel tisztában voltam vele,hogy 14 napos csere/javítási/vissza fizetési joggal rendlekezem.Megkérdeztem melóba egy jogászt,hogy most besz..pt@m-e.Azt mondta szó nincs róla.Írt nekem egy levelet amiben a bolttól kérem írásban az említett jogomhoz való elutasítás okát.
Bevittem a papirkámat,,a pultos csaj először megpróbált lerázni./Nem tudjuk cserélni mert nincs 1Tb-os stb stb.Elmondtam,hogy írásban kérem a választ és,hogy miért.
Hátrament a góréhoz 1-2 perce és vissza jött azzal,hogy,,,,,,,, 1.5Tb-osra tudjuk cserélni 3e ráfizetéssel.
Kapásból elfogadtam[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
válasz seederking #5578 üzenetére
úgyúgy. Tessék használni a jogokat, ha már vannak!
-
szasanyi
félisten
válasz seederking #5579 üzenetére
Nem tartom szükségesnek mert nem lesz rá szükségem. Szerintem nem éri meg a procedúrát, így inkább nem vásárolok olyan helyen, üzlet meg van dögivel. A garancia kérdése persze más téma.
-
seederking
őstag
-
kovsol
titán
ez az asus kártya hűtésileg mennyire jó/hangos egy Sapphire kártyához képest ?
May the Force be with you!
-
szasanyi
félisten
Valszeg nincs jelentős különbség, de azt kell mondjam: a Sapphire kétventis megoldásai nagyon jók mind hűtési teljesítmény, mind csendes üzem terén. Igaz, a HD7870-től felfelé már komolyabb méret és több hőcső jellemzi.
Előtte ASUS GTX570 DCII (három slotos) kártyám volt, és attól (kinézete és mérete alapján is) sokkal többet vártam mint amit teljesített. Nem volt rossz nem arról van szó, de érted gondolom... -
Ric4m0nd
aktív tag
Anandtech: AMD Cuts Radeon HD 7850 Prices Again
-
Steven88
tag
Sziasztok
Lenne nekem egy olyan kérdésem. Van a 7850-es karim és amikor öcsém játszik valamilyen netes MMO játékon (Gates of Andaron aszt hiszem) 15-20 perc után lefagy a játék, elsötétül a képe és semmit se lehet már vele csinálni. Mitől lehet? A gpu mindig 0-40% között ingadozik egyfolytában. Driver miatt nem lehet. Az IGPU-n meg ment rendesen. Jah és amikor lefagy következőre visszalép akkor meg már megy rendesen. -
kovsol
titán
válasz Malibutomi #5592 üzenetére
a múltkori csökkentés is érződött itthon
itt látszik pl az árváltozás a grafikonon
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
válasz csucsbicep #5594 üzenetére
Nálunk is szintúgy!
-
Gippo
senior tag
Jó de ez kb mindenre igaz. Én Szegedi vagyok, de BP-ről rendeltem az összes alkatrészemet. Egyszerűen olcsóbban jövök ki... Persze a garancia körülményesebb, de legalább garanciáztatnak....
-
kovsol
titán
Pick Pack Pont rendelés elég sok helyen már elterjedt, én sokszor rendelek úgy, legalább nem kell várni a futárt. Meg esetleg ha van olyan üzlet hálózat aminek van vidéken is boltja akkor a boltba is lehet rendeltetni. Meg van ahol már adnak háztól-házig garanciát is, így ha gond van a postát se a vevőnek kell állnia.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
VGA sem volt, nem még olcsóbban!
-
kovsol
titán
válasz Malibutomi #5599 üzenetére
7850 esetén 20$ na mind1 50k alá bekukucskál már az ára normál boltokban az is jó szerintem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest