Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz DroiDMester #5350 üzenetére
Nem vagyok láma, és már többször is frissítettem mindenféle BIOS-t. Nem vall túl jó indulatra részedről ha ezt feltételezed, és/vagy azt, hogy ezért írtam...
Aki ebben nem rutinos annak - a már leírt két fő szempont miatt - nem ajánlott művelet, és ha ezzel nem értesz 1et az szuverén jogod, DE sztem meg éppen akkor jön a 10. pont és a szarakodás, ti. egyáltalán nem biztos, hogy magától helyre tudja hozni amit elhibázott.
A többit ehhez tartozó kommentet pedig NE nekem célozd ha lehet, mert én minden infóval és kellő gyakorlattal is rendelkezem, és nem akarok VGA BIOS-t frissíteni! The end. -
mrhitoshi
veterán
válasz Dark KillerX #5346 üzenetére
A mostani 7xxx széria csakis azért lett ilyen brutálisan erős, mert új az architektúra, de mivel a 8xxx szériában csak finomítgatnak, így szerintem nem lesz akkor ugrás, mint a 6xxx és a 7xxx között volt/van.
PS4
-
szasanyi
félisten
válasz mrhitoshi #5352 üzenetére
Én is azt tartom valószínűnek, hogy nem lesz olyan nagy a teljesítménybeli különbség. Viszont lehet olyan HD7xxxx - és talán éppen a HD7770 lehet az egyik -, ahol akkor különbség lesz, hogy érdemes az utódját választani, mert annyival gyorsabb az elődnél mint ami pluszt az új játékok igényelnek. No, de ez persze úgyis csak akkor fog kiderülni, addig csak találgatás az egész.
-
Dark KillerX
addikt
válasz mrhitoshi #5352 üzenetére
Igen a 78xx és 79xx széria viszonyában az elődjeivel szemben tényleg nagy volt az ugrás,de a 77xx már nem ugrott akkorát elődjeihez képest,de persze az a 20-25% + így is megvolt!Talán azért a 20% + így is meglehetett,de viszonyt ti is megerősítettek abban a kérdésben,hogy kovsol kollégának,nem lesz érdemes lecserélni a 6850-es kártyáját 8770,hanem inkább vmi erősebbre!Persze ezek csak feltételezések,mert nem sokat lehet egyenlőre tudni a 8xxx szériáról!
-
mrhitoshi
veterán
-
Zirowe
nagyúr
-
Gippo
senior tag
Nekem meg most lesz egy 8800 gt a 7850 mellé
-
Gippo
senior tag
válasz Dark KillerX #5364 üzenetére
Többnyire Persze jó ha van egyébként is, Van még pár játék (és mostmár remélem lesz is) ami használja.
-
->Raizen<-
veterán
Sziasztok van olyan jatek ami megfogja a 7850et full hd ba aa nelkul? Metro 2033 on kivul. Jovo heten sztem vennem.
-
miresz
veterán
Én a helyedben azért átolvasnám Abu85 írásait #48066-tól lefele.Nem biztos,hogy gyorsítasz vele,hanem inkább lassítasz. A
"Már korábban is leírtuk több cikkben, hogy a GPU-s PhysX az egy átverés, mert csak onnan profitál, hogy mesterségesen van lassítva a kód CPU-n. Akkor sokan letámadtak minket, hogy ez hülyeség, meg, hogy az NV ilyenre nem lenne képes, de a Batman: AC és a Borderlands 2 a legfrissebb PhysX runtime mellett rendre nyolc és négy magra kiosztja a munkát. Ha van egy négymagos (vagy többmagos) procid, egyszerűen jobban megéri kikapcsolnod a GPU-s gyorsítást az NV vezérlőpultján, mert a proci gyorsabban megcsinálja a munkát. "
-
Gippo
senior tag
-
Gippo
senior tag
válasz mrhitoshi #5372 üzenetére
Telepítettem, nem változott sajnos semmi :/
CPU kihasználtság
KB a második felét kell nézni.Így nézne ki az egész, közben folyamat 20 alatti fps-el egy bizonyos pályarészen. Ahol nincs sok physx effekt, ott nem csinálja. Ja és medium-ra van állítva, nem high-ra...
[ Szerkesztve ]
-
zolisx4
őstag
Sziasztok.
Olvasom miről van szó de gyakorlatilag feltettem a physx et én is,ezt lehet valahol a játékon kívül állítani ?? Vagy alapból a cpu számolja mert ,amd a vga?? -
kovsol
titán
Megnéztem neked, hogy nálam milyen a cpu kihasználtság, direkt rombantgattam, meg lövöldöztem szét a zászlókat, meg a szövet darabokat, hogy több fizika legyen [link] 40-65 fps között mocorgott egy hd6850 el minden maximumra rakva a játékban 1080p ben. És elég nagy nyílt terepen, ott ahol a tesztben is írják.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Gippo
senior tag
Hm.. driver sweeperrel leszedem a physx-et, aztán újrateszem, hátha... Jó lenne, ha menne rendesen, mert akkor még most mondanám le a vga üzletemet.
-
Gippo
senior tag
Semmi javulás. Physx-et kikapcsolva fix 60 szinte +-2,3 fps. Egyébként meg - ahogy írtam előbb is - 20 alatt mozog bizonyos részeknél.
A VGA használat is megáll kb 50-60%-nál
szerk: Emlékszem anno nosztalgiából feltettem a Mirror's Edge-t, ott is az volt, hogy amíg alap dolgok voltak a játékban full smooth, kitört egy üveg és majdhogynem összeomlott a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Nem feltétlenül jelenti azt, hogy 100% on kell tekernie a procinak, lehet csak egy bizonyos részét használja a játék akkor nem fog maxon tekerni a proci. Dirt3 se tekeri maxon amikor már cpu limiten van. Meg még mindig nagyon sok játék van ami 1-2 magot használ hiába próbálja a windows több magra eröltetni.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
tomama
aktív tag
a CPU kb.75-80%-on megy.Én elsődlegesen BF3-al játszok multiba.amúgy nálam az az érdekes,hogy nagyon ugrál az FPS 50-130 között medium beállításon.sztem itt van szerepe az erős procinak a minimum FPS-nél.volt 6870-em és annál nem esett le ennyire soha.ott jobban összhangba volt a procival a kártya.
-
miresz
veterán
-
Gippo
senior tag
Nekem physx nélkül beáll 60 körülire az egész. A legdurvább helyzetben is alig esik le az fps. Amúgy rohadtul nincs nagy igénye a játéknak, csak az a fránya physx
-
-
Peetyaa
tag
Sziasztok!
Lassan jön a fizu, és tervezek egy hd 78xx-szériát beújítani. Már csak az lenne a kérdésem hogy jelenlegi árak mellett melyik érdemesebb megvenn? [link] vagy esetleg ez [link] Másik kérdésem hogy olvasom itt a phenom-os hozzászólásokat, és kétségeim vannak hogy az adatlapomon szereplő proci elegendő-e a linkelt kártyákhoz. Előre is köszi a helpet[ Szerkesztve ]
-
Peetyaa
tag
válasz kockaharcos #5396 üzenetére
Gyári fesz 1.48, így 4100-on stabil mindenhogyan 4200-4300-on már kék halálozik pl bf3-ban. Akkor azt hiszem 7870 lesz a befutó. Köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
válasz kockaharcos #5399 üzenetére
4600? érdemes ezeket addig húzni? Ott csak a szorzót állítgattad, vagy már mást is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest