Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz zserbox #37550 üzenetére
Már írtam: Bontott volt, és én mániákusan csak bontatlan és sértetlen csomagolású termékeket szoktam venni.
A boltban viszont előre kellett fizetni, és mivel jön itt a szabad 3 nap gondoltam akkor elhozom és legalább kipróbálom milyen hangos és jó egy ilyen Sapphire mert nagyon ellentmondóak a hírek ezekről. mivel úgyis bontott volt így nem tartottam gusztustalannak hogy kipróbálom és visszaviszem. Ezt már a boltban is mondtam azonnal, és helyeseltek hogy nem akkor akarom stornóztatni mert éppen be akartak más zárni valami forgatás miatt.
Tetszeni tetszik, ilyet fogok venni valószínűleg mert nagyon halkHirdetés: elnézést, nem hirdetésnek szántam, mert nem eladni akarom, csak inkább a fórum olvasóknak akartam segíteni azzal hogy olcsóbban van új darab. De akkor stornózzuk innen ha lehet, kérem törölni ha muszáj. Sajnos a szerkesztési időből kifutottam.
-
FragMaster
addikt
Ha bevált szerintem nem éri meg a felesleges hajcihőt. Meg amúgy ilyenkor szokott az lenni, hogy a második példány tuti BS vagy DOA lesz de nem akarom festeni az ördögöt a falra
rene85 #37554: nem.
[ Szerkesztve ]
"FragMaster felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!": http://goo.gl/vYc6Ml
-
rene85
aktív tag
Helló,
6850-ről r9 270-re való váltásnál szerintetek teljes oprendszer reinstallra van szükség?
Előre is köszi!
-
mexel
veterán
válasz lowzor #37552 üzenetére
Nem hiszem hogy a megrendeléseknél, kiszállításnál stb ezt figyelik. Mindenesetre lényegtelen, rajtam kívül 10-ből 9 ember ezzel nem foglalkozna szerintem
Most telepítem a gta4-et, kíváncsi vagyok azzal mit csinál. A 7850 1gb-os az meg-megröccent.
Most feltettema ház oldalát is, így BF4 alatt kb 3-4 fokot feljebb ment a max hőmérséklet, egyszer-kétszer 70 fokba is beleugrott, a venti pedig 47%-ig felpörgött. Viszont a táp ventijén kívül semmi más nincs a házban.
Ezt csak azért írom mert voltak olyan vélemények hogy ehhez a kártyához a rövid nyák miatt kevés ez a hűtés, stb. Szerintem nem kevés, ennél sokkal hűvösebben más kártyák sem mennek.
Lehet hogy a tuningot megnézem fesz emelés nélkül.rene85: ha nincs semmi gond a rendszereddel ez miatt nem kell telepíteni. Keresd ki a megfelelő drivert és telepítsd fel az új kártyához.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Milyen programmal érdemes tuningolni Sapphire HD 7850-et?
Trixx-el 1.210V-ról max 1.225-ig lehet feszültséget emelni.Gyárilag 30%-on megy a ventije 1650-1700rpm-en, így 28 fokos... másnál is így van?
Csak azért furcsa, mert a 7770/7790-nél is 20% volt az alap. -
r00r1
aktív tag
Úgy tűnik, hogy a kálváriámnak nincs még vége. Vettem egy MSI 7850-t, viszont ha a Biosban átállítom a megjelenítést IGP-ről PCI-re, akkor nem ad képet. Most akkor szerintetek mi van? A gépet már áramtalanítottam, az elemet is kiszedtem a lapból, mégis....
-
gali777
őstag
Noob kérdés következik: Ha alulfeszelem a kártyát az csökkent a teljesítményén is?
-
R3laX
addikt
Catalyst 13.11 Beta 8-at ne az AMD oldaláról töltsétek, mert 70 mega, és hibás. 240Mb a normális méret.
-
Root Banane
tag
Sziasztok!
Szeretnék vidókártyát vásárolni maximum 55 ezerig. Fontos számomra a halk müködés, más elvárásom nincsen nagyon.
Kinéztem az MSI R9 270X Gaming kártyát. Erről mi a vélemémyetek? Megéri a + 7 forintot az MSI R7870-2GD5T/OC-hez képest? Nem szoktam, és nem is szeretnék tuningolni, úgyhogy ezek függvényében mi a véleményetek? -
St0keR
tag
menyi feszt kellene adni hd 7870 nek hogy 1150/1300an mehesen vagy kicsivel többen
Alaplap:ASUS M5A97 EVO R2.0 Processzor:FX 8350+Cooler Master Hyper 212 EVO Memória:Kingston HyperX 2x4Gb SSD: Samsung 840EVO 120Gb Vinyó:WD Blue 1TB Táp:Cooler Master GX 550W Gépház: Cooler Master k380 Monitor:BenQ GW2255+GW2265 Headset:Genius Cavimanus 7.1
-
kovsol
titán
válasz Root Banane #37566 üzenetére
MSI 7870 kártyáknál volt egy hibás ventivezérlős széria. Nem tudom ez még fenn áll-e.
May the Force be with you!
-
XP NINJA
őstag
270X-hez terveznek adni never settle kuponokat?
-
Bari13
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám van hogy nemrég vettem egy Sapphire r9 270x dual x oc-at. Kezdődött ott hogy nem tudtam feltenni a netről leszedett driver-t mert "nincs kompatibilis eszközöm". Valahogy sikerült felraknom (beta v8-as) és sajnos fps esések vannak nem csak tört játékokban hanem eredetiben is (bf3). Próbáltam már sok mindent de nem tudok rájönni mi lehet a probléma. Nagyon reménykedem hogy nem a kártya a szar hanem csak a driver. Ha valaki tudna mondani megoldást vagy csak meg tud nyugtatni hogy driver hiba azt nagyon megköszönném mert ez így eddig gyalázat . Van ez embernek egy jó gépe és nem tudom normálisan használni. Előre is köszi a válaszokat.
Spec:
asrock 880gmh/u3s3 (1.8-as bios)
kingston 8 gb 1333 mhz
sapphire r9 270x dual x core (terhelés mentesen 35-40 terhelés alatt 70-78 fok)
fx-8320 (nem gyári hűtő)
fps 500w[ Szerkesztve ]
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Egy HD7850-et megéri egy tahiti le-s 7870-re váltani? Elgondolkodtam egy 2560x1440-es monitoron és ahoz komolyabb kártya kellene már szerintem. -
Beretvás
veterán
Hali..
AMD Radeon R9 270X Sapphire DualX OC 2GB ez minek felel meg a 7k-s szériából? 7870? meg a mostani sapphire okkal van e valami baj?
-
MZsoltee
veterán
-
St0keR
tag
menyi feszen menne jól kb a 7870 1150/1300 vagy kicsivel többen
Alaplap:ASUS M5A97 EVO R2.0 Processzor:FX 8350+Cooler Master Hyper 212 EVO Memória:Kingston HyperX 2x4Gb SSD: Samsung 840EVO 120Gb Vinyó:WD Blue 1TB Táp:Cooler Master GX 550W Gépház: Cooler Master k380 Monitor:BenQ GW2255+GW2265 Headset:Genius Cavimanus 7.1
-
Bari13
csendes tag
válasz Beretvás #37577 üzenetére
Csak kérdeztem de a kérdésedre a válasz, hogy egyenlőre nekem bajom van sapphire 270x-emel. Vagy driver hiba vagy nem tudom. BF3 (eredeti) normálisan megy és egy két perc játék után leesik az fps 15-30 fps közé és szaggat. Játék közben néztem a GPU load-ot és maxon pörög ami nem is baj de amikor beszaggat akkor leesik a felére.
-
Dany007
veterán
7870 - ből melyik gyártó termékét érdemes venni?
Olvastam, hogy a Sapphire-nél van valami black screen hiba, illetve csak lehetséges. Tehát ez kizárva. Nem éri meg a kockázatot.
Aztán néztem még a dupla hűtős XFX verziót, black edition-t. Ami eléggé tetszik, viszont tesztek alapján semmivel sem gyorsabb, mint az alap SAPPHIRE, ráadásul vagy 10-15 fokkal jobban is melegszik! Alig akartam elhinni... A Sapphire változat valami 69 fokig ment az XFX duplahűtős meg 89-ig! És alig volt jobb az XFX verzió max 1-2 fps-sel.Amit néztem még az iPonban az MSI féle változat. Ez most a legolcsóbb.(
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB)
Gigabyte-ot kihagynám ha lehet, ami még marad az az Asus.Szóval kicsit tanácstalan vagyok melyik gyártó legyen a befutó. Asusban még nem csalódtam, de azért az el is kéri az árát érte.
Ja és a Tahiti magos változatot érdemes venni? Van bármi előnye azon kívül, hogy pár fps-sel (néztem erről is teszteket) gyorsabb, mint a sima pitcarin magos? No meg jobban melegszik / többet fogyaszt...
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz lowzor #37585 üzenetére
Még vacilálok a 7850 és a 7870 között.
Ugyanis egy APU-ról lenne hajtva a VGA... HTPC-ként üzemel, de már szeretnék komolyabb játékokkal is játszani néha esténként 1-1 órát...Konkrétan egy A10-5800K 4,5Ghz-en 8GB 1866-os rammal.
Találtam egy ilyen tesztet, ahol alapórajelen tesztelik az APU-t 7870-nel. Annyira azért nem vészes a cpu limit, főleg ha belevesszük hogy én +20%-on tolom majd a cpu-t. VGA-s topikban ajánlották a 7850-et esetleg 7870-et meg a gtx660-at a procihoz...Hogy ne nézzetek hülyének, ez egy kisfogyasztású htpc-nek indult. Csak megcsapott a régi idők gamer szele és hiányzik a játék pár újabb game-el is... Szal az a terv, hogy bios-ból külön profil beállításal menne a HTPC ha játékra kell akkor dVGA engedélyezve, ha pedig htpc-nek akkor IGP engedélyezve. Persze az IGP TV-re kötve a dVGA meg monitorra. Direkt a játék miatt.
Így megmaradna a kis fogyasztás, és ha kell esténként tudnék játszani is rajta...
Mert jó ez az igp meg minden... de pl gta4 már medium beállításokkal is csak 25-28 fps... =/[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz lowzor #37589 üzenetére
Az ár igazából nem érdekel... (de jó ezt így kimondani )
A 7850 valahol 48-49k környékén van a 2GB-os. A 7870 meg 52-54k körül. Ez a különbség nem számít.
7950-et meg erősebbet ami tényleg drágább lenne meg amúgyse vennék mert azt már tényleg nem tudná kihajtani az APU.Szóval ha azt mondod CPU limit szempontjából mindegy (hogy a 7850 tuningolva vagy 7870 alapon) akkor inkább nem tuningolnék. Maradjon halk és hűvös. Az a plusz 4k forint meg tényleg nem számít...
-
Dany007
veterán
válasz lowzor #37596 üzenetére
Áh nem, ahhoz akkor már alaplap is kellene meg minden nyavaja... : )
Akkor inkább marad a 7870... Elég az is, elvileg még BF4-hez is...
Összeszámoltam vagy 20-24 játékot ami tudnék tolni 1080p-ben fullon a 7870-nel... Igazából elleszek azzal is egy jóideig. Persze az ember a legjobb ár-érték arányra törekszik, de ha a cpu határt szab akkor fölösleges erőlködni. =/ Valamit valamiért, jó fogyasztásért ez a határ ahogy látom. -
lowzor
veterán
-
Dany007
veterán
válasz lowzor #37598 üzenetére
Multi már a legkevésbé se érdekel. Csak single-ben nyomom.
Az a gond, hogy egy valamire való i5-ös proci többe kerül, mint amennyiért eltudnám adni az enyémet a deszkával együtt.
Egyébként ha jobbféle i5-ösöm lenne, akkor már 7950-et vennék.@MZsoltee: Ja, de ha nem hajtja ki akkor fölösleges többletköltség. Hűtés csak annyira kell, hogy ne főljön meg a gpu, húzni nem akarom. Hang nem számít, mert szigetelt a "ház". Illetve mikor játszok - ergo felpörög a gpu és a hűtők - fejhallgató van rajtam vagyis tökmindegy mennyire megy a venti úgyse hallom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest