- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
Ennél a típusnál : KATT
Ha jól figyeltem meg nincs közvetlen érintkezés a memóriák és a hűtő között.
Lehet így is tuningolni vagy túlmelegednének?
-
HookR
addikt
"CCC-t már leszedtem, hogy ne akadjon össze valamivel. Úgy rémlik, az nem hatott. Az amúgy is terhelés esetére vonatkozik tudtommal."
Igen, a CCC kezelőfelületén csak a terhelésre vonatkozó órajelek állíthatók. Épp ezért kell az új profil által létrehozott file-t kézzel szerkeszteni - abban lehet az idle órajeleket is -, majd CCC-ben kiválasztani és az OverDrive-ot engedélyezni. Mivel nem a BIOS lett átírva, így a boot során még nem veszi figyelembe, csak Windowsban, miután betöltődött a CCC.
Az én kártyámon 015.021.000.002-es BIOS van, ez alapértelmezés szerint visszaveszi az órajeleket 300/150MHz-re. Nem lennék meglepve, ha a te 024-es verziódnál pont a sok negatív visszajelzés miatt fixálták volna a memória órajelét a max értéken. Mióta 300/200MHz-re állítottam az idle órajeleket, még nem tapasztaltam fagyást (lekopogom), de ezúttal nem hamarkodom el a verdiktet, majd egy hét elteltével visszajelzek, bevált-e... -
dragonfx
veterán
Hát figy átérzem a helyzeted de ha megnézed a piacot a 7770 árát tekintve alsokategóriás.teljesitményét...háááát talán közép....
ezt vedd alapul.forceberg>>az igen 1gigára amia referencia ráhuztak 50mhz.t és erre irjak OC...
más: fontos! van olyna progi ehhez a karihoz mint régen a geforce.okhoz a regkey hogy overclock menümegjelent a dirverbe és bedetectálta mennyi az optimális tuning mhz.ek?
-
Na, feltelepült a gép, rajtra kész a 7770.
A tuningot mivel célszerű mostanság tesztelni, hogy mennyire stabil? Ez a Furmark jó, meg milyen beállításokkal? Nem tervezek komoly túlhajtást, csak megnézném, hogy mit bír a 777OC ver. 2-es Giga.
1050/1125 alapból. -
agggro
csendes tag
Nem kell nekem HD felbontás, de 2012 ben 1024x768 ban médiumon fusson már egy egy - játszható game, mindig ilyen 25 ezer forintos VGA im voltak, de a szaggatási gondok 80% ban meghatározók voltak.Végig néztem a mostani termékeket és ár érték arányban ez a legjobb kártya,de én akkor is sokallom.
-
ViZion
félisten
Olcsó. Pár hónapja drágább volt...
Ha játszani akarsz, az sohe nem volt olcsó, arra mindig 30k+ volt a belépő VGA-ban és kb. prociban is. Ha nem akarsz játszani, akkor IGP is elég. Ha nem tudsz, vagy akarsz ennyit herdálni VGA-ra, akkor kompromisszumokat kell kötnöd játékban - mondjuk még 7770-el is kell azért. -
agggro
csendes tag
-
KMT
addikt
Teljesen zagyva a dolog. Alaphelyzetben (windows idle) gpu tweak-ben a 2D módban beállított gpu órejlre, de a 3D módban beállított memória órajelre reagál a kártya (gpu-z szenzorai hagyatkozva).
(#5567) Sanyi19
CCC-t már leszedtem, hogy ne akadjon össze valamivel. Úgy rémlik, az nem hatott. Az amúgy is terhelés esetére vonatkozik tudtommal. No meg tudja ezt az asus progi is.A linkedhez: Most akkor CCC-t kellene bütykölni?
-
Sanyi19
őstag
Ezeknek a bios-át még nem lehet szerkeszteni.
Esetleg a Catalystba a Teljesítmény részbe Teljesítmény vezérlő beállításokat ha lehúzod lehet kevesebb lesz a fogyasztás. Ez nem biztos, hogy igaz, próbáld ki.
Kicsivel visszább volt róla szó, hogy lehet módosítani az üres órajeleket. [link]
-
KMT
addikt
válasz
Sanyi19 #5565 üzenetére
Csökkentett módban, és az induló felesleges progikat kilőve is ugyanez a helyzet. Nem értem...
Köszi, de a bios a végső megoldás lesz. Nem szeretnék kockáztatni egyelőre, ha nem muszáj. Kipróbálom, mennyire kezelhető a probléma gpu tweak-kel... De azért nem örülök neki.A másik, hogy jól értem, hogy tulajdonképpen 3 profil van (2d, 3d, "film")? Hogyan lehet a hármat állítani külön? Csak bios piszkálással? Aki alulfeszeli, az mivel csinálja?
Visszasírom a jó öreg ATT-t, azzal még azt is meg lehetett csinálni, hogy bizonyos progik ne tudják 3d-be rakni a kártyát.
-
agggro
csendes tag
Mikorra várható szerintetek, hogy olcsóbb lesz a HD7770 ?
-
KMT
addikt
Én is beléptem a csapatba egy Sapphire 7750 személyében. 4670-ről váltva sajnálva láttam, hogy idle módban 8-10 W-tal többet eszik annál. Szintén nagy kár, hogy nem támogatja az Ati Tray Tools, úgyhogy kipróbálgattam az itt ajánlott gyártói programokat. Talán az Asus-é tűnik a legjobbnak.
Na de a lényeg, hogy kiderült, hogy azért eszik ennyit idle-ben, mert magától nem veszi vissza a memória órajelét, csak a gpu-jét. Ez mitől lehet (akkor is ez van, ha az msi afterburner infója szerint nincs program, ami 3D módot indukálna)? Sajnos akkor se működik rendesen, ha külön 2D-3D órajeleket állítok be a gpu tweak-ben. Hogy lehetne ezt automatikussá tenni?
(Még egy érdekesség: A játékok nem, de a media player classic homecinema felül tudja írni a programok beállításait, így a kisebbre állított 3D órajelek fölé tud menni a kártya...
)
-
HookR
addikt
válasz
kerekfej #5548 üzenetére
Most egyelőre ezek alapján átállítottam a GPU/MEM idle órajelét 300/150-ről 300/200MHz-re és bizakodom.
-
Bati0501
őstag
Köszi srácok!
Akkor biztos én írtam rosszul-hülyén,ha azt vettétek ki belőle,h vmit akarok csinálni a kártya bios-ával,mert nem,azzal nem akarok semmit se csinálni.De köszi szépen.
-
HookR
addikt
HIS HD7750 iCooler (low-profile) kártya produkált nálam már az első naptól kezdve mindenféle, terheléstől független, rejtélyes rendszerfagyásokat, a legváltozatosabb formákban (pl. szürke képernyő; pasztell színes, függőleges csíkos képernyő; fekete képernyő kurzorral...), illetve programkifagyásokat, látszólag teljesen véletlenszerűen. Megesett, hogy ehhez elegendő volt mindössze böngészőablakról a levelezőkliensre váltani, majd 4-5 másodpercre rá már a reset-re se reagált.
Próbaképp a hivatalos AMD Catalyst 12.10-est a HIS oldaláról letölthető szintén 12.10-esre kívántam lecserélni, s kigyomlálásnál tűnt csak fel, hogy fent felejtettem az Intel IGP driverét. Annak hiányában, a HIS oldaláról elérhető (a file-ok méretéből ítélve a hivatalos Catalyst-tal megegyező) drivert feltelepítve ellenben már nem tapasztaltam semmi rendellenességet.Hátha segít valakinek hasonló helyzetben...
-
dragonfx
veterán
plusz feszt ad vagy csak emeli a mhz.ket?mennyire?
ezeket a catalyst alkalmazásprofilokat valaki használja?
segítsetek léci mi az ami nagyon lefogja a kártyát.most nfs hp.hez beállitottam anizotropot meg 2AA elméletbe.honnan tudom ez tényleg aktív e?vagy csak mikor elinditom akkor szivja be a profilbeállitást?ennyire intelligens a driver?bár 200mb.. -
embe
nagyúr
válasz
Bati0501 #5528 üzenetére
Én biost nem cseréltem még ezen a karin, igaz másikon sem. Bár anno egy Giga karin cseréltem
Nekem SAPPHIRE HD7770 GHZ EDITION OC karim van. Lementettem GPU-Z-vel a biosát és feltettem ide. Ha használni akarnád....Egyébként vga bios után itt is kutakodhatsz.
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Meglett az új gépem,a vidkari a Sapphire 7770 OC helyett "csak" sima változat lett...Megtudnátok mondani,h hol tudom gyorsan megnézni a driver számát?Mert nem tudom,h milyen van rajta és,h érdemes-e vmi másabbra lecserélni...
És mit ajánlotok hozzá:msi afterburner-t vagy sapphire trixxx-et?
Ja,igen,elvileg-mint minden Sapphire tulajdonos-én is kaptam egy kódot,amit beválthatok a honlapon.Az az a kód,ami a kis füzetke hátulján van?És mit jelent az,h arany nem tudom mi lennék?Érdemes kihasználni? -
dragonfx
veterán
válasz
andrasko #5519 üzenetére
aha értem. itt van a mark11 topikbola screen ez ugye jo? [link]
a vantage.t majd lemérem holnap.
Hát arra lennék kiváncsi, azért kértem alaporajeles tesztet tőled hogy emnnyi az annyi.mennyit dob.
pedig nekem minden alapon megy.5 napja van meg a gép.szoval egyenlőre még konfigolom.nagyátállás volt dx9>dx11, agp>pcie, winxp>win7, ....stb...szoval van dolgom.pl:nfs 4ever
jo lehet uj a windows.
cl8hoz mennyi fezs kéne a vengancenak 1333on?
nézegettem a procim keveset kap.gondolom azért mert nem dual chaneles a ram
-
andrasko
senior tag
válasz
dragonfx #5517 üzenetére
Az eredmény fotón szerepelni kellene egy CPU-Z, GPU-Z, tuningszoftver -nek is.
Kb OK? Attól függ mire?!
- Sapphire 7770 Ghz -hez képest sok.
- Ez kb. egy Sapphire 7770 OC + gyenge proci kombinációjának felel meg.
- Vagy egy túl húzott Sapphire 7770 Ghz + gyenge procinak.
... egyébként: O.K.!Küld az eredmény fotót a fentiek szerint (Vantage és 11) és beraklak a listába.
-
dragonfx
veterán
ez ugy kb ok?
-
szami76
tag
Nos,tanácsolták,hogy pucoljam le az egész drivert és tegyem fel újra.És dám dám,láss csodát a probléma megoldott.Hibátlanul megy minden:-))))Kösz még egyszer :-)
Lehet nem is adom el a kártyát .-)))) -
-
andrasko
senior tag
válasz
Trebron09 #5511 üzenetére
Késő este nyomok tesztet a i5-3570 & Sapphire 7770 OC párossal.
Addig itt a házi bajnoksági listánk i7-920 & Sapphire 7770 OC párossal: >datasheet<
Új hozzászólás Aktív témák
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!