Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• envagyok

veterán

válasz flymi #53911 üzenetére

Hú akkor én is utánzok. :)
    Tegnap fedeztem fel ezt a topicot, úgy érzem ideje kicsit bemutatkoznom:
    Már a Commodore 64-es időszakban jártam általános iskolásként programozó versenyekre, az elsők között lett C64-em floppyval még Bécsből a határnyitás előtt külön engedéllyel kiutazhattunk 84 körül, Utána jött minden szépen sorban K7-3, slot 1 cerka, aztán fcpga átalakítóval socket370 cerka persze tuning mindnél bejátszott, utána s478 northwood penya, majd egy P35 775-ös lap q6600-val. Az egészen tavalyig kihúzta (xeon plusz ram feltöltéssel). Azóta sok mindent próbáltam, egészen az I5 6600k-ig jutottam, aztán visszaléptem a 1366-os vonalra 6/12-es xeonnal. Ezzel most elégedett vagyok. Videókártya vonalon mindig próbáltam a korban elérhető maximumot kihozni, de a legfullosabb aktuális vga-ra mindig sajnáltam már a pénzt, mert az adott korban szinte mindig elég volt a csúcs alatt lévő vga, hiszen most sem létfeltétel egy 1080ti, pár generációnként cseréltem VGA-t, a vodozás kimaradt valamiért, s3 után rögtön riva tnt, tnt2, majd geforce DDR deluxe, utána geforce 4 ti4600, Asus 6800GT, 8800GTS, HD4870, HD6850, majd GTX960, GTX1050TI, GTX 1060. Mivel kísért a múlt :D ezért most hobbiból illetve kb mázsányi összegyűjtögetett régiségből raktam/rakok össze nagyjából kornak megfelelő gépeket, az akkoriban vágyott elérhetetlen konfigokra:
    486, P1 vonalon ugyan van több proci, lap, vga, hangkártya, inkább megelégszem két laptoppal Thinkpad 370C és 760EL, azokon szoktam DOS játékokkal játszani, pl pacmania, tetris. Jó, mert kis helyet foglal, nekem egyelőre bőven elég win95, és win3.1 van rajtuk. A következő vonalak kicsit kevertek, mert sokat gondolkodtam hogy CPU architektúra alapján, vagy foglalat, vagy directx alapján rakjam össze a legerősebb gépeket, illetve még bejátszott az hogy Intel , Nvidia, és ATI vga-val, vagy ezzel is azzal is rakjak össze gépeket.
    P2 vonalon jelenleg van egy P2-400-as konfigom creative hangkarival, abba szoktam pakolni riva TNT2, Geforce DDR, Radeon DDR vga-t, sajnos 2db P2-450-est még nem sikerült találnom, mert akkor kicserélném a sima P2B-t a már bezsákolt P2B DS dual procis lapra, abban viszont jelenleg P3-700 van 2db, ami megint kevés (ha már P3):
    [kép]

Úgy látom több embernek van itt MSI Pro266TD lapja.
    Most építettem köré én is egy szépet, dual P3 Tualatin 1.4 proci, oldalra fújó bordás kocka aranyszínű egyforma cooler (valaki segíthetne beazonosítani :) ) , vga-ból mindig kicsit fiatalabbat rakok bele általában minden konfigba, most x800gto figyel, de volt már benn 8500, 9800xt, X850XT és 3850agp is, és a koronát egy creative 5.25 előlapi bay-os hangkártya jelentette. A leadtek FX5900 sajnos nem ment bele, nem fért el a hűtője, pedig az szép lett volna :(
    Bitang vas. Még a kábelek nincsenek elvezetve rendesen, illetve a hűtöket nem túl elegánsan halkítottam.
    [kép]

Van még egy másik P3 1.4 tualatin konfig Geforce 4 TI4600-al zalman passzív hűtéssel, abban is járt már Geforce 3 (Nem TI), és Geforce 2 is. Illetve ebben elfér az FX :D
    [kép]

P4 S478-ból szintén 2 konfig van, az egyik 875P, 3.2GHz Northwood, és most abban van egy 1950PRO, néha Nvidia 7900GS+, és néha heccből a 3850-es, a másik kicsit érdekesebb, egy RDRAM-os Asus lap szintén 3.2GHz-es Northwood, és egy Asus 6800-as társaságában:
    [kép]

775-ösböl is van több opció, az intel D975xbx2 3*CF PCIe pihen, ahogy az ASUS P5N-D, és az XFX 680i LT is. Ott most egy X38-as konfig (X48 hibátlan emberi áron égenföldön nincs :( ) van:ASUS P5E WS PRO, ATI 4870 crossfire kiépítésben, ha majd beszerzek még egy 3870X2-t a meglévő mellé, vagy még egy 4870X2-őt, akkor itt még variálok, de ezt a lapot majd lehet cserélem a pihengető Intelre, mert ahhoz lenne egy QX6800 CPU.
    Ide még lenne egy külső összekötő kábeles zalman hűtős X1900XT crossfire rendszer is.
    [kép]

A másik 775 egy EVGA 790i 3SLI FTW lap, amit itt jó értékelésű embertől vettem, de kegyetlenül át lettem verve (kitiltották), szerencsére némi idő- és anyagi ráfordítással rendbe tudtam tenni, így most tökéletesen működik, ebben szoktam az alábbi vga-kat csereberélni: 2*GTX295, 3*8800GTX, 2*7950GX2, jelenleg a kényelem és egyszerűség miatt egy db GTX295 megy, mert csak plusz külső táppal tudom üzemeltetni a 3 és 4 GPU-s komolyabb VGA-kat. Sajnos még nem sikerült normálisabb 700+ tápot szereznem. A 7950GX2 QUAD SLI-t is sajnálom nyüstölni, eleve melegedős széria, azokat néha ünnepnapkor beledobom, és játszunk vele 1-2 órát.
    [kép]
    [kép]

Aztán időnként néha valamelyik konfigot bontom, eladom, vagy ha már besokallok a sok hardvertől pár darabon túladok, de aztán jön a következő kihívás. Illetve van több több darabos kollekcióm középkategóriából is, amiket most nem részletezném ki, de azokat is néha bedobom egyszer-egyszer valamelyik gépbe.

Úgy látom nagyon jó társaság jött itt össze, külön-külön eddig is sokat mindenkit ismertem már innen-onnan, de figyelmetlenségből elkerültem ezt a topikot.
    További szép napot, és retrózást mindenkinek.

Új hozzászólás Aktív témák