Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz Tim82 #36678 üzenetére

Én a játékokkal direkt nem foglalkozom. Akinak az kell, vegyen hozzá gépet.

Persze nem neked kell kritérium rendszert felállítani, de a véleményedet hozzáteheted. :R

Szeritnem multimédiára alkalmas a gép, ha lejátszik lossless audiót: bármi p2 felett épkézláb hangkártyával, mondjuk sb live. Ma már nem tétel.
    Lejátszik full hd videókat. A nehezebb kódolásnál mire gondolsz? Nagy bitráta?
    Szerintem meg itt az a mérvadó, amit a dolgozó hádé videó formában letölt. Most mit pattogtok, úgyis ez történik az otthonokban. :P
    Erre pure videó vp2 vagy 3-tól és uvd 2-től bármi jó. Ezek a vga kártyák 3000 forinttól kaphatóak. De itt már korlát az, hogy pci-e legyen. Mert oda olcsóbb és beszerezhetőbb.

Tehát a multimédiás számítógép 1. számú ismeretőjegye a pci-e sín megléte. :DD

Közmegyegyzés?

• Fenyő

őstag

Hűha jó sok hsz. összegyűlt a témában :DDD , amúgy meg HD képes alap vga 2-3K-ért (kisebb HD Radír vagy GF8/9-es) már simán kapható, max akkor nem E8ezres széria fér bele hanem E5ezres (sokat nem számít egy netezős, filmnézős, offiszozós gépen), sőt régebbi címekhez van HD4850 5K-ért, SSD meg Windowson tényleg sokat dob, oké, hogy az újabb Winek viszonylag gyorsan bedobják az asztalt, de utána még egy csomót kerreg mire elindul minden processz lesz az 5-8 perc is mire valóban rendesen használható, kevés rammal (2Gb vagy alatta) utána is rengeteget darál, tényleg nagyon nem kényelmes :o , de ha van legalább 4GB, ill kevés ram esetén Linuksszal is bőven jó a HDD, az 30mp-1perc között betölt vinyóról is és akkor az már valóban használható és utána sem kergeti ha kell ha nem. Szóval alap gépnek nem tűnik annyira légből kapottnak az a 25-30K ha utána számolunk;
    Core2 Ready lap 3-5K
    E5ezer 2K
    2/4 GB ram 3K / 7K
    160-200GB Sata vinyó 2K
    ház táp (na itt jó nagy lehet a szórás, de mondjuk vmi alap ház egy értelmesebb 300-400wattos táppal, de pl sokaknál már jó esetben adott) 3-5K
    monitor jobbfajta Flat CRT / 5:4-es / 16:9-es TFT 1K / 4K / 10K
    opcionálisan HD Ready / régebbi gémes VGA 2 / 5 K
    És messze lehet nem ez a legoptimálisabb összeállítás vmi alap 1155-ös konfig simán lehet hasonló árban (csak azoknak nem igazán vagyok most tisztában a használt árazásával) és akkor az sokkal jobb ár/érték arányban.

• bacsis

Közösségépítő

Deee.. írtad ;)
    Persze, van élet SSD nélkül is, már aki szereti a haját tépni a lassúságtóll
    Szerintem ne csodálkozz, ha ebből mindenki arra következtetett hogy arra gondolsz, hogy számodra SSD nélkül használhatatlan a gép ;)
    Amúgy meg szerintem pont az SSD az ami elhagyható. Hiszen sem a játék sem a fulHD film nem fog jobban menni tőle :)

Új hozzászólás Aktív témák