- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ATK Blazing Sky X1 Ultimate Metallic Red gamer egér
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
ityam #116531 üzenetére
Nekem nem is tudom milyen, de valami vacak lapom volt. BX-ről álmodtam persze én is.
Azért a 366+LX-et hiba volt elcserélni K6-2-re
Én már akkor sejtettem, hogy valami gond lehet a K6-osokkal, mikor osztálytársam a 366-os Celeronom + 32MB RAM + alaplap kombóért adni akart egy 450MHZ-es K6-ost lappal és 64MB RAMmal, és még mondta, hogyha gondolom valamennyit még rá is fizet, csak cseréljünk. Szerencsére volt eszem, és elmentem hozzá megnézni a gépet. Mondanom sem kell, nem lett csere.
Utána egy másik osztálytársunk Celeron 300A-jára akarta elcserélni vele, de az sem jött neki össze, végül 1 év múlva az akkor 18 éves nővérére hagyományozta a gépet, és kapott másikat.nekem is volt valami ZX-es lapom, de már nem is emlékszem h mikor. Akkor neked a 433 ment kemény 480-on... az nem sok.
A 466-osom 83-as FSBvel még elment, de igazából 75-ön volt csak úgy ahogy gond mentes 83-on már nem volt hang (585MHZ). Vizont ha ezt leszartam, akkor rövid időre akár 109MHZ-en (766MHZ) is képes volt menni! Persze pár perc alatt fagyott, de arra jó volt, hogy betöltsem a GTA3-at és megállapítsam, hogy egy ilyen CPU már komoly javulást hozna.A 750-es Thunderbird nagy előre lépés lehetett a 433-as Celeronról. Nekem sajnos akkoriban ez a lépcsőfok kimaradt : előbb egy 950-es Athlon volt a terv, majd 1200-as Duron, onnan 1200-as Tualatin Celeron, majd 1300, 1400 ... és sajnos végül 1700-as Wilamette Celeront vettem inkább
Mentségemre leyen mondva, hogy akkor jelent meg a CPU, nem volt internetem, és tudtam, hogy mire a PC-s újságok letesztelik még 1-2 hónap. Úgy voltam vele, hogy egy platform a P4-el, és hát ezzel majd haver pár nappal korábban vett 1300@1733MHZ-es Tualatin Celeronja orra alá pörkölök. A nyers adatokon kívül (magasabb órajel, Quad Pumped 4×100MHZ FSB, SSE2, P4 Architechtúra) semmi más nem volt ami alátámaszthatott volna, hiszen kipróbálni sem volt lehetőségem, a gép nekem meg MOST kellett, mert ráadásul akkor már 1,5 hónapja nem volt otthon saját gépem (eladtam a 466-ost és nem vettem semmit a helyére) a nyári szünet meg telt. Még örültem is magamnak, hogy milyen jó, hogy ennyit vártam a gépvétellel, mert megérte, ez így remek vétel lesz. Ekkor jött a hideg zuhany, ugyanis Árpi 1733-ra húzott Tualatinja csúnyán eltángálta a vadi új P4 Celeront. Először azt hittem azért mert a bios 0KB L2 cache-t írt ki, így kicseréltettem a procit egy másikra, de csak 1700-as volt, végül így lett 1700-asom csak. Abban is 0KB L2 volt, szal tuti volt h a lap hibája, bios frissítés. Viszont a tempo ígyis változatlan volt, miután a bios frissült. Az 1733-as Tualatin Celeron megverte az 1700-as P4 cerkát, de még 1300MHZ-en is gyorsabb volt a P4-es 1700-as Celeronnál. így végül (kb félidőtől) 2266MHZ-re húzva 3 faceliftet is megélve, mindössze 11 hónap után távozott a házból a P4 Celeron. Nem is volt kérdés mi veszi át a helyét, addigra már nyakig voltam az Athlon XP-kben, már le volt válogatva néhány spéci példány és úgy gondoltam, hogy itt az ideje a nagy Pentiumok teljesítménynek világába belépni. Ekkor jött a legendás Athlon XP-m.
A poén, hogy az 1700-as Celeron ekkor kezdett iszonyúan eltrjedni, és vagy 2-3 évig minden olcsó és középárú Inteles gép alapja lett, én meg nem győztem fogni a fejem, ahogy a falu megtelt ezekkel az 1700 Celeron alapú gépekkel, igazi népproci lett belőle. De legalább a nagytöbbségtől sokkal jobb gépem volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest