- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Egy LCS-6641 ISA IDE vezérlőt szeretnék tesztelni.
Sík hülye vagyok hozzá, szóval hogyan kell? -
envagyok
veterán
DFI LANPARTY BI P45-T2S Elite laphoz keresek supportot, utolsó bios, driverek, etc.
Tud valaki segíteni? -
envagyok
veterán
Egyik tesztmasinámba szeretnék 120as ssd-t rakni, 3 operációs rendszerrel: xp, win7, win10
Úgy lenne jó, hogy boot előtt tudnám kiválasztani 1-2-3 billentyűkkel, vagy nyilak+enterrel, mi bootoljon be.
Ezt hogyan? -
envagyok
veterán
Nálam már robbant hatalmasat több táp is.
De videókártya is volt, ami tüzijátékosat játszott, sőt szemem láttára elkezdett görbülni bekapcsolás után a nyák, stb.
Füstjelek is előjönnek.
Szóval ahogy bejáratós motoron is kezed mindig a kuplungon, itt az áramtalanító gombon legyen.
Ja és persze olyan konfiggal próbálj mindent, amit nem sajnálsz -
envagyok
veterán
Ismertek olyan alaplapokat, amik 975x core2-t támogató chipsetre épülnek, és piros színűek?
Vmi ABIT fatalityről olvastam, de a típus nem jön be, ha rákeresek.
Meg egy foxconn-t fob ki a kereső.
MSI-ből nem létezett? Pedig a 875p olyan szép piros :) -
envagyok
veterán
P4 vs AthlonXP lehet 3dmarkban meg pár alkalmazásban ua. tudja, de korabeli tesztek alapján a játékok jobban futottak alatta.
Nekem P4 2.4 volt, de ha jól emlékszem akkoriban Intel vonalon a nagy többségnek max celeronra tellett, amennyiből simán megvolt egy Athlon XP. -
envagyok
veterán
válasz
Madara-san #68183 üzenetére
Voodoo 2 SLI a voodoo 3 2000 és 3000 között van.
-
envagyok
veterán
válasz
petakpa1 #68093 üzenetére
A 2005-ös évtől az a baj, hogy általában aki régi gépét upgradelte, az AGP-t vett, aki komplett új gépet rakott össze, az 99%-ban PCIe lapot vett.
Amikor X850XT(2005.III.hó) volt, akkor nem egy AGP-s rendszer volt a csúcs, hanem mondjuk S939 PCIe lap, mondjuk 6800ultra SLI-vel, vagy X850XT crossfire-el. -
envagyok
veterán
válasz
Madara-san #68091 üzenetére
Én 15 éve a gf 4 ti4600-at p4 proci mellett "fejlesztettem" ASUS gf6800 ge-re, ami x850xt korabeli. Ez is lehet ha nem is korhű, de valósághű.
Korhűen S939 4000+ mellett lenne szerintem a legjobb helyen, ha játékra használnád. -
envagyok
veterán
Napokban összedobtam egy best of kb 2005-öt:
Athlon X2 S939 4800+ (Az FX-60 hadd pihenjen)
ASUS A8N SLI Deluxe
2x7900gs a poén és a szép duplaventi kedvéért.
6800 GT SLI-vel, majd ultrával is próbáltam, az túl kevés volt 7900GTX- SLI-n is agyaltam, de az túl új ehhez, a 7800gtx-ek meg nagyon melegednek, így lett 7900GS
Meg egy creative x-fi -
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #68035 üzenetére
Azon már túl vagyok :(
Kifizettem előre postával vmit, de állítólag nincs pénze elküldeni. -
envagyok
veterán
Van itt valaki Gyöngyösi?
-
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #68012 üzenetére
Lehet a VIA vagy az universal AGP a hunyó, vagy az XP van már oda.
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #68009 üzenetére
Mérgemben csináltam egy kallódó k8n neo2 platinumos félgépbe egy s939 4800+ x2 procival egy xp telepítést.
És láss csodát, egyből felment a driver.
Meg is tetszett, brutál erős AGP korabeli konfig, a pcie előtt itt volt kb a vége. Pedig ebbe a házba akartam beledobni egy s939 sli konfigot.. -
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #68004 üzenetére
Lehet az a gond, hogy ABIT via s462 az alaplap.
Pl a radeon 9800pro el sem indul vele.
Azt hittem hibásak, aztán másik lapban mennek rendesen. -
envagyok
veterán
Windows XP-re tud valaki valami jó nvidia AMD ATI driver eltávolítót?
Kicsit meghülyült a rendszer, és nem tudok már feltenni egy AMD drivert, mert lefagy telepítés közben.
A DDU legújabbra sajnos azt írja, hogy nem windows alkalmazás.
Volt régen még a driver sweeper, de azt se találom már.
Valami DC ikonú app is volt win98-me-re, de az sincs égen földön. -
envagyok
veterán
Van arról infó hogy melyik S478 alaplapok prescott kompatibilisek?
Például az ASUS p4c800 lapok közül. -
envagyok
veterán
Valakinek nincs ftp mentése róla?
-
envagyok
veterán
Régen láttam valahol egy nagyon jó kis oldalt, ahol ASUS P2B, P2B-DS lapokhoz nagyon jó kis moddolási leírások voltak, illetve a revíziókkal kapcsolatos támogatási információk.
Nincs meg valakinek a link, most sehol sem találom?
Egy másik megvan, de ez nem az : [link]Edit: nagy nehezen meglett, sajnos törölték az oldalt.
[link] -
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #67625 üzenetére
Pont arra lennék kíváncsi, melyik játékok profitálnak 2006-2009 között a plusz 2 magból.
Volt régen ilyen cpu benchmark valahol játékokkal, de nem találom.
-
envagyok
veterán
S775 retró konfigba 2006-2009 játékokra mennyi értelme van 4 magos procit tenni?
2 magosak sokkal jobban, könnyebben húzhatók.
Mi jobb? A magas egy szálas teljesítmény vagy a több mag?
Van lista esetleg, hogy milyen játékok használják ki a 4 magot? -
envagyok
veterán
Van egy Geforce 256 ASUS v6600 vga-m, amin nem gyári borda van utólag ragasztva.
Most szereztem egy hűtést rá, amire átcserélném.
Szerintetek hogyan próbálkozzak levenni a ragasztott passzív bordát? -
envagyok
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #67531 üzenetére
Nem tudom, de amikor nekem eddig valahányszor villogott, eddig mindig sli kábel, vagy érintkezési hiba volt.
Ennyi van a wikiben:
"All graphics cards are given an equal workload to render, but the final output of each card is sent to the master card via a connector called the SLI Bridge. For example, in a two graphics card setup, the master works on the top half of the scene, the slave the bottom half. Once the slave is done, it sends its render to the master to combine into one image before sending it to the monitor.
The SLI bridge is used to reduce bandwidth constraints and send data between both graphics cards directly." -
envagyok
veterán
válasz
Madara-san #67396 üzenetére
Horror
Még az utángyártott is. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #67099 üzenetére
Én csak 1 okból szoktam egyetlen hardverre nem figyelni korhűség szempontjából:
Gyorsabb HDD-t, SSD-t, rakok minden gépbe lehetőség szerint.
Világéletemben útáltam, mikor a háttértár miatt volt csiga egy gép, várni amíg kerreg a vinyó... brrr.
Minden korban az adott leggyorsabb hardverek modern háttértárral hihetetlen gyorsak még mai szemmel nézve is.
A P4 3.4GHz gépemen Windows XP SSD-vel is pikkpakk betölt, talán még gyorsabban, mint a mai modern win10-es gépem. Igaz nem 4-5GB-ot tölt be a ramba, csak a töredékét -
envagyok
veterán
válasz
unclefucka #66951 üzenetére
Itt is van pár érdekesség:
[link] -
envagyok
veterán
Eddig azt hittem, hogy 4MB-os voodoo 1-es kártyák vannak.
Valaki azt mondta, hogy van 6 és 8MB-os is belőle.
Van valakinél link vagy lista, melyik típusok a nagyobb memóriások? -
envagyok
veterán
válasz
Frawly #66918 üzenetére
Internet jól bírja, karácsonykor, hosszú téli hétvégéken sincs gond.
Azzal és a villannyal nem lesz semmi gond.
Pc-re és Amigára, C64-re mondjuk van bőven anyag nekem offline-ban is.
Mondjuk a driverek nem biztos meglesznek mind.
Esetleg van hely, ahol le lehetne szedni minden drivert egyben? -
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #66906 üzenetére
A bisoban engedélyezve van. Valami hddmaxblock volt 32-n, a bios default azt disabledre állította. Az eszközkezelőben a hdd tulajdonságainál nem volt pipa a DMA-nál, beraktam, utána restart.
Utána az AIDA szekvenciális olvasás gyorsabban indult, 10MB/s, de aztán visszaesett egy idő után.
A sierra logó megint akadozik.
Szopóroller.A másik kérdés az lenne, hogy ezen a rendszeren, de van több xp-s gépem is, ami csinálja, hogy bootnál miután betöltött az asztal, ikonok, stb, egy időre megáll minden, kb 10-30mp között, addig az egeret sem lehet mozgatni.
Ez mitől lehet? -
envagyok
veterán
Kis segítségre lenne szükségem.
A konfig:
CPU : Pentium II 450
Ram : 2*256MB SDram
Lap : Asus P2-99 Intel82440ZX
VGA : ASUS TNT2
Voodoo II SLI
Hang: DIamond Monster Sound MX300 Vortex2
HDD : 10GB
Windows 98 SEAnnyi a gondom, hogy szerintem túl lassú a gép.
Például mikor half life bevezető animációja megy (a sierra logó), akkor darabokban jön a kép, játék közben is néha le- leáll egy időre. Érdekes, ha kilépek a játékból, majd újra elindítom, akkor gyorsabb.
A HDD-t megnéztem másik gépben, ott gyors, és hibátlan.
Viszont most megnéztem egy régi aida-val a szekvenciális olvasást a konfigban is, és ott 3-4MB/sec-el megy, majd lemegy 0.8MB/sec-re, miközben 100% CPU terhelést mutat.
A BIOS-ban lehet valamit állítani, vagy az oprendszerben kellene? Valami DMA rémlik régről.
Vagy HDD kábelt próbáljak cserélni? -
envagyok
veterán
válasz
jokeph #66835 üzenetére
Én szerettem, igaz akkor vettem a core2duo 6600-át, (majd hamar lecseréltem quad q6600-ra) 2GB rammal, és 8800gtx-el.
A Vista támogatta először a dx10-et.
2 retró gépemen is vista fut, SLI-re 8800ultrákkal, és cf-re 4870x2 quad cf-el.
Win7 már DX11, azt az x58-as rendszerre dobtam fel. -
envagyok
veterán
Egy XP-s tesztgépbe szeretnék tesztelni egy voodoo2-őt.
Milyen driverrel érdemes próbálkozni?
A fastvoodoo2_4.0_xp_ge driverrel próbákoztam, az fel is teszi a drivert, eszközkezelőben is látszik, de 3dmark99-ben nem lehet kiválasztani a voodoo-t renderelőnek. -
envagyok
veterán
THX mindenkinek.
-
envagyok
veterán
ABIT TH7-II-be (zöld nyákos) melyik a leggyorsabb P4, amit támogat?
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #66443 üzenetére
Nekem gyanús.
"Garancia visszavétel nincs"
Ez kb így 10-15-öt simán megér, dobozosan 30-at. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #66437 üzenetére
1. gyanúsan olcsó
2. olyan, mintha egy ferrariba trabant motort tennél. -
envagyok
veterán
Valaki tud elérhetőséget a Geforce GF6GF2XX bios editorhoz?
[link]
Illetve kell még hozzá ez a runtime engine: LabWindows/CVI Run-Time Engine
Vagy mivel lenne lehetséges geforce 1-2 biost szerkeszteni?
Ja és főleg írni olvasni? -
envagyok
veterán
A p233/matrox millenium/voodoo1 gépemen szerettem volna benchmarkolni. Feltettem a 3dmark99-et és a final realityt (win95)
A 3dmark el se indul, mert direct3d-t hiányol, pedig emlékeim szerint tud glide mófot is, a final realityben is csak d3d-t lehet beállítani, és úgy iszonyat lassú.
Milyen 3dfx glide benchmarkok, demók vannak v1-hez? -
envagyok
veterán
Vannak olyan 3dfx only játékok, amikhez szükséges a voodoo 5 5500 ereje?
Úgy tudom, hogy v1, v2-höz sok olyan játék van, ami glide-ra íródott, de azok nem nagyon kompatibilisek a voodoo 4-es, 5-ös sorozattal.
D3D vagy OpenGL alatt pedig nincs sok létjogosultsága a v5-nek, mert egy sima gf2-es otthagyja, és sokkal kiforrottabb a meghajtója. -
envagyok
veterán
SIMM ramot lehet még újan venni valahol, vagy használthoz tudtok forrást?
Felturbóznék egy ultrasound p&p pro-t 2*4MB-al, és egy awe32-t 2*16MB-al, de sehol sem találok. -
envagyok
veterán
Dedós kérdés
Dos alatt van arra lehetőség, hogy miközben gravison szól egy demó, valami rezidens program felvegye azt az átkötött awe64-en keresztül lehetőleg 16bit 44khz sztereó wav formában? -
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #66246 üzenetére
Ez köztudott: "It is a known bug that the GUS setup fails when checking for resources and reports problems specifically on DMA check. Just ignore it and go on."
[link] -
envagyok
veterán
Találtam egy tök jó kis leírást a v2 SLI skálázódásáról különböző processzorokkal pentium 100-tól P3 1.4GHz-ig.
Érdemes átnyálazni, úgy néz ki, kb GHz-es proci tudja kihajtani rendesen:
[link] -
envagyok
veterán
válasz
quailstorm #66217 üzenetére
Gyári lemez
-
envagyok
veterán
Én meg a Half-Life-al küzdök.
Egyik retró gépen (p3 1.4+fury maxx+audigy-win me) elkezdődik a játék, indul a földalatti, de a dumálás egyszer csak megakad, és ismételgeti az utolsó szót a csaj. A poén, hogy eddig jó volt, csak beszart a hdd, és újratelepítettem. Felraktam audigy frissítést.
Van ötlet, mi lehet a gond?
Esetleg játék patchek vannak valahol hozzá? -
envagyok
veterán
Lehet már volt, de nem találom.
Van lista slot1-s370 átalakítókról ( slotket ), hogy melyik milyen procit támogat (cumine, tua) illetve dual proci képes-e?
Másik kérdés, hogy pl kell-e biost hackelni ha bx440-be pl tualatin procit teszek ilyen adapterrel?
Az asus s370-dl-ről olvastam jókat, de beszerezhetetlen. -
envagyok
veterán
Olvastam valami sweet dos bootlahtó cd játék kollekcióról.
Ezt be lehet szerezni még valahol? -
envagyok
veterán
S370-es MSI 815EPT pro lappal szívok.
A videókártyát, az audigy hangkártyát, a hálókártyát, az integrált USB-t, mindent a 11-es irq-ra rak be.
Gyanítom ezért akadozik az usb egér, ha hálózati file-okat másolok, és ezért torz a hang néha játék közben.
Mit lehet ezzel csinálni?
Próbáltam már bios defaultot, escd update-t -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #66091 üzenetére
Lehet húzni, de ilyenkor mindig extrém szellőzést rakok ezek mellé.
Igazából a túlmelegedés öli meg ezeket a cuccokat, nem az órajel.
Hűtő jól feküdjön fel, gyári cooler pörögjön előírás szerint, ne legyen csapágyas, és hosszában az egész kártya végén fityegjen egy erős 12cm-es venti, ami végighűti a ramot, nyákot. -
envagyok
veterán
válasz
hege8888 #66079 üzenetére
3260w
Vettem egy párhuzamos pc<>Amiga kábelt, amihez adtak egy amiga programot is:
[link]
Ez egész jó cucc, p4 gépről gyorsan megírja vagy visszsolvassa a floppyt.Ezenkívül ugyanettől az eladótól vettem egy gotek floppy emulátort, amit egy külső floppy házába raktam bele, és egy df0/df1 átkapcsolót. Így eldönthetem, miről bootoljon az A500. Ezzel is szoktsm másolni, pendrive-ra rá az adfek majd xcopy indít, és másolgat.
De újabban rákattantam a gotekre. Tettem rá párszáz forintos oled kijelzőt, illetve egy buzzer hangszórót, 2 perces munka volt.
Igazából így már nem erőltetem a floppyzást annyire.
C64/128 vonalra pedig már csak egy ic-t várok hogy az nálam évek óta porosodó pi zeróval összedobjam a pi1541-et.
C64/128-ra most a xum1541es usb csatolót használom, amivel a rendes gépemről írom ki a d64eket floppyra.
Képre még az aliexpresses scart to hdmi egész vállalható vagy a gbs-8220, ami nekem nagyon bejött. Persze nem hibátlan, de nem is 40-80k, hanem tizede-huszada
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vírusirtó topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Gombászkönyvek egyben
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest