- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Butcher82: Retro - műanyag fehérítés
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
válasz
Badman 4ever #10213 üzenetére
Badman fórumtárs.
csak egy javaslat, ha nem haragszol: míg számolod a dolgokat pl a PIII is megélt néhány generációt, de egyként van számolva, mint család, mig mondjuk a K7 család két tagja külön van a listán. Kicsit finomítani lehetne, hogy korrekt legyen... -
Nowhereman
őstag
válasz
frescho #10243 üzenetére
A Phenom I egy katasztrófa volt, de a phenom II se egy telitalálat. Ha megnézed, hogy az athlon II-X2 mennyit profitál az 1MB-os L2-ből, tiszta, hogy ha nem herélik vissza az athlon II X4-et, simán hozhatta volna a phenom II teljesítményét kissebb maggal és fogyasztással. Ami persze a phenom II végét jelentené, de egyben alapot egy erősebb harmadik generációs phenomoknak.
A buldózerben valami belső-klaszter mag lenne - nem új dolog, voltak konzolchippek 8x-os maggal(azaz minden regiszter és végrehajtó egység 8x volt meg!), ami alapján a is buldózer hatalmasat üthetne. Viszont ahhoz, hogy kifuthassa magát, már szűkös lesz 2xDDRIII. A jelenlegi procik llassan lényegében L2, L3 -ból dolgoznak, a ram meg csak valami ram-drájvá vált, mivel ha bár a frekvenciájuk és az átvitelük nőtt, a válaszidejük DDR400MHzCL2 ramok szintjén stagnál(a K8 zsenialitása az volt, hogy ezt jól ellensúlyozta az integrált memoriavezérlővel).Ha nem változik a trend, akkor a végrehajtó egységek a chip egyik sarkában lesznek, a többi a cache lesz... Szóval isten tudja mi lesz a buldózerrel... -
Nowhereman
őstag
Nos videokari?
Ati radeon 8500 built by ati: éles kép, normális 3D teljesítmény, normális drájverek és meg is fizethető! Ritka volt az ilyen a történelem folyamán...technikailag még: Kyro II - sajnos a nem látom nem számolom elv kiveszett vele, pedig többet hozna kis energiával, mint a kétmagosítás és a többi ökörség...
-
Nowhereman
őstag
válasz
frescho #10192 üzenetére
mondjuk úgy, hogy az AMD kissé tovább ült egyes platformokon. 486DX133-as idején már pentik voltak. K5 - az alapból a halott volt. A K6 idejében pedig már a PII-k jöttek, viszont a K7 alapból lenyomta a PIII-akat, úgyhogy az intel csinálta a disznóságait, meg menekült az SSE-vel, kihozta a P4-et, de még az is kevés volt a fölény visszaszerzéséhez. A K8 pedig tarolhatott volna, de a management túlhülyéskedte a dolgot. Aztán az intel kukázta a halva született P4-et, és szépen tökéletesítve kissé lemásolta a K8-at hozta az újabb generációit, miközben az AMD K10 meg K10.5 néven csak ráncfelvart K8-akkal szolgált. Kiváncsi leszek, mit csinálnak majd a bulldózerrel - remek az alapkoncepszió, de mostanság eléggé félrebalanszírozott dolgokat hoztak ki(AthlonIIX4)...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Badman 4ever #10141 üzenetére
nekem eddig a mobil barthon. régebben 2,5GHz 1,7V és 21dB-es ventivel, most 2083MHz 1,55V paszívval...
-
Nowhereman
őstag
válasz
DarthSun #10106 üzenetére
Mondjuk az, hogy kell egy kicsit sakkozni a BIOSban. Helyből be lehet állítani, hogy S3-as kártyákkal kaleidoszkópot ne hozzon össze. Hogy elinduljonak az olyan hállókártyák, amik sokak szerint nem kompatibilisek. Most nem mondom, hogy nézz utána a neten, mert a vizsla kimúlása óta igazi hardverguruk(Bios rev F-hez 120GB-os vinyok használatához) helyett a guglival és társaival csak reklámokat és más jajveszékelő szájberparasztokat találhatsz a neten a témával kapcsolatban.
Annyi hibája meg biztos hogy van, hogy kevés ramot lehet beletenni. Nekem meg egyenlőre marad az asztalon rabszolgagépnek. Gémekkel sosem volt bajom (pedig acorp a kicsike), az operát nem próbáltam vele, de a fox ment zavar nélkül orvérzésig... -
Nowhereman
őstag
válasz
Badman 4ever #7266 üzenetére
és mennyi memóriával és milyen beállításokkal használod az ubit, mert az én k6-osom 128MB-s egy Savage4-el. Mivel a Win98 minden tűzfal+vírusírtó ellenére folyton taknyos volt. most a sarokban pihen.
Különben én nem is installáltam dx-et, mégis megy wine alól az is, ami XP alatt nem.... -
Nowhereman
őstag
Esetleg Slot A is? Nem! Csak Super 7!
Arra meg előre is fogadok, Ali csipszetes lesz a nyerő.- Nekem van egy fullos márkás VIA-s és egy fapados Ali-m. A fele chache ellenére alaposan szégyenben hagyja a burzsuj ellenlábast. /mem teszt 50%! - és nem volt olyan, ahol nem lett volna egy masszív 20-as az előny...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Nowhereman #458 üzenetére
Ja annyit lehagytam a proci K6/2-500, az öszmókolás, hogy 2,2V helyett 2,0V-al etettem...
-
Nowhereman
őstag
Azt botrítékolhatod, hogy az Ali61-es lapok lealázzák a Viákat! Nekem volt-van mindkettő, a memoriateszben olyan 50%! volt az Ali fölénye, amiből úgy legalább 20%-ot gyorsult a rendszer. Egyébbként csak olyan VGA-kal próbálkozz, amelyek 2xAGP-t tudnak. A késői kártyák csak 4x8x-asok voltak. Az Ali drájvere is ráver a winfos alapdrájverére. Kompatibilitást pedig az Alinál eléggé szépen lehet növelni a BIOS beállításokkal. Nekem a Savag4-nél kellett egy kicsit mókolni vele. Utána nekem talán a legstabilabb és időtálóbb szerkezetem volt - potom áron, celeroneszűek kedvenc fikázott alkatrészeiből...(most is üzemben van: az internetnyalásra még mindig megfelel(ha nem youtube-ozni akar az ember), és lassaban pörgeti a villanyórát...
ja, másoknak:
A divx5-s filmek BSPlayerral még szépen mentek, az Xvid már néha akadt...
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest