Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blaze71

őstag

válasz 10geri #787 üzenetére

Na, elsőre csak annyit említenék, hogy az ATI 4770-es, vagy a 48xx kártyáinak jóval nagyobb sávszélessége van, mint a 9600GT-nek, ami ezekhez viszonyítva egy őskövület. Az 5xxx sorozatról nem is beszélve, mert a legkisebb, 5750-es is 72 GB/sec sávszélességgel bír, míg a 9600GT olyan 22-24 GB/sec lehet. Ha csak azt nézem, hogy a fiam gépében most még egy X1950 van, amíg nem tudunk 5770-et venni, az is majdnem kétszer akkora sévszélességgel bír, mint a 9600GT. Viszont itt nem is ez a lényeg, mivel neked elsősorban munkára kell. Itt jön képbe az a lehetőség, hogy az nVidia kártyáknál a 8xxx sorozattól be lehet erre a munkára fogni a processzorát. Kis túlzással ez majdnem olyan, mintha két CPU lenne benne. Persze, hogy gyorsabb. Persze csak az újabb driverekkel. Ezért pl én nem írnám le az nVidiát, csak azt mondom, hogy jelenleg játékra sokkal jobbak az ATI kártyái.

Processzornál én a helyedben Phenom-II 710-et vennék. Eleve tovább húzható egy kicsivel és ha tuningolni nem akarsz, akkor meg magasabb az alapórajele, mint az Athlon-II 620-nak. Az, hogy 1 maggal kevesebb, nem hinném, hogy akkora hátrány, mint az L3 hiánya. Rendereléshez pedíg szűkséged lesz az L3-hoz.

Az AsRock választást azért nem kommentáltam, mert azt gondoltam, hogy valami konkrét oka van. Viszont ha azért esett erre a választás, mert modernebb, akkor ezt megcáfolnám. Ha csak azt vesszük alapul, hogy ugyan az a Chip van mindegyik 770-es lapban, meg a Gigabyte GA-MA770T-UD3P is SB710-es, akkor szerintem ez sem éppen elavult. De ezt Te tudod. Én biztos Gigabyte lapot vennék, de ebben benne van az is, hogy az utóbbi időben jóformán Gigabyte és MSI lapokat használtam. AsRock lapokkal sok gondom volt, de még az s478-as Pentium-IV-esekkel. Ez meg ugye nem az és mostanában dícsérik is őket.

Winyónál érdemes lenne elgondolkodnod RAID-en is, ha annyira fontosak az adataid. Figyelj arra, hogy olyant vegyél, ami 1 tányéros. Legyen inkább kisebb, de 1 tányéros és persze megbízható. Ajánlott márkák mindenképpen Hitachi, Samsung, WD.

A gigabyte SuoerB táp engem akkor győzött meg, amikor volt összehasonlítási alapom a Chieftech 400 és 450 W-os tápjaival szemben. Lehet, hogy olcsóbbnak tűnik és kicsit rövidek a kábelei, meg a csatlakozókból is lehetne több. Viszont újabb technika, jobb a hatásfokkal, halk, rendelkezik mindenféle védelemmel, ráadásul 2 olyan gépet is elvinne, mint amilyent építeni akarsz. Van 4 SATA és 2 ágon 4 Molex csatlakozó, meg 6 pin PCI-E. Ennél több egy átlagos gépbe nem is kell. Az már más kérdés, hogy a 4 SATA egy kábelen van és jó esetben is csak 3 csatlakoztatható könnyedén. Egyszerre a winyókhoz és a DVD íróhoz nem fog elérni, mert túl sűrűn vannak. Ráadásul 2 erre, 2 meg vele szemben van elhelyezve, tehát 4 egyirányba nehezen fordítható. De ez a legnagyobb hiba, amit tudok róla mondani. Everest stabilitásteszten nézve a feszültségéertékek meg sem moccannak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés