- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- 1eske: Bőrönd vétel. Hol és hogyan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bander78
tag
válasz
ittakary #16210 üzenetére
Én is ilyet vettem, szintén 6800K-val. A lap rendben van, ami említésre méltó:
1. A chipset hűtő alapon is forró, erre egy külön venti fúj a ház oldalán (az előző 939-es giga lap is ilyen volt, ezért sokkolt annyira). Az a borda lehetne 3x akkora is. Ezt esetleg nálad is megnézhetnéd... A vrm hűtő langyos, az ok.
2. Ha alapon hagyok mindent, turbót bekapcsolva, akkor csak 43x-os szorzóra emel terheléskor, és nem 44x-re. Mivel a turbót kikapcsoltam (így max 41x megy) ez nem hat meg. Egyébként ha kézzel lövöd be a szorzó max értékét, akkor rendben oda is kapcsol.
A proc. feszültségét érdemes autón hagyni, ha érdemben csökkentettem teszteknél fagyott. Ha növeled a szorzót, a feszt is emeli mellé, de ami az érdekes, hogy az alapjáarti feszültség (tehát a 20x-os szorzó melletti) is nő.
A biosból történő ventiszabályozás elég jó, lehet a procihűtőt minimumon pörgetni. -
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16210 üzenetére
Semmi ördöngőség nincs benne pláne egy olyan lapnál mint a tied
Nézz meg egy MSI X-POWER vagy egy Asus Extreme lapot ott vagy 200 opció van csak a tuning részlegen a biosban.Azt javaslom tedd azt amit én anno.Pár éve biosba sem mertem belépni nehogy tönkrevágjam a gépem. Aztán rászántam magam és végignéztem az akkori( Socket 939-es Abit A8X) lapom biosának össze opcióját,kipróbáltam mi mit csinál stb. Aztán az össze többi következő lapomnál így tettem 3-4év és pár alaplapcsere után már magabiztosan tuningolok.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Apple asztali gépek
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Milyen processzort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest