- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
stratova #13171 üzenetére
Sztem inkább az Opteronnál van ott az eltérés. Jelen lapomnál ugyanúgy remekül lehet tuningolni, és még az APM is aktiválható turbo nélkül (kézi turbóval viszont a bekapcsolt turbo off marad), tehát Oliverda írt hülyeséget. Ha az említett lapokban magasan 4.9GHz fölötti teljesítményt lehet kihozni egy 6800K-ból, feltétlenül szólj!
Ha nem offsetelek, ami súlyos fogynövekedést okoz, 0.888-1.448V között mozog a procim 2-4.8GHz között, sztem ez elég jó érték (stabilitás természetesen tesztelve).
Az alaplap szabályozó funkcióit MINDIG kikapcsolom, mert majd én figyelek rá, hogy ne legyen gáz, alapból ugyanolyan hülye hozzá, mint a tuninghoz (bármilyen gyártó bármilyen platformon).
Ha valaminél, hát AMD-nél nincs pepecselés a tuninggal, nekem már-már szánalmasan egyszerűnek tűnt azok után, hogy a tökéletes finomhangolás egy 2500K esetében több hetet vett igénybe.Hiába, 16 fázis, és csak az alkalmazások kalibrálásához 5-féle beállítás, összesen vagy harmincféle...
Alapból a Ninja alatt a turbós 6800K 50°C körül elvan, hőkorlát tutira nem lép föl, fe még tuningolva, 67°C-on sem tette, amikor néztem.
Egyébként némi pepecseléssel (de nem a bios auto beállításaival) sikerült a turbós teljesítményt benchmarkban 8600 fölé fölvinnem, azaz elérte a turbó nélküli 4GHz-et, tehát legalább lassabb nem volt. APM-et bekapcsolva (ismétlem: lehet ki és bekapcsolni, nem zárja ki a turbó ki- vagy bekapcsolása) 8560-ra esett, tehát a csökkenés szignifikáns, csak tudni akartam kinek volt igaza. Nekem, mert APM ON volt, és turbóval még trükközve is csak elértem a sima 4GHz-es teljesítményt (jóval nagyobb fogyasztás mellett, mert 1.2V helyett 1.375-ig ment fel a fesz). Ergo továbbra is értelmetlen a turbó.
CPU+GPU OC sem fogott ki rajta, 1087MHz-ig megy az IGP.
Volt AsRock lapom nem kevés (igaz, mind Inteles), és pl. az X78 Extreme 4-ben ugyanúgy 4.05GHz-re tudtam tuningolni az i7-920-at, mint a 2x annyiba kerülő ASUS P6T-ben, pedig sokkal kevesebb volt a beállítási lehetőség. Nem ma kezdtem.
A mini táblázaton nem látok semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Tesla topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged