Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
A levelek egyikében sem volt semmi kattintható link, csak szöveg és képként egy Amazon logo (ez sem volt kattintható). De mint írtam, az éjjeli (mikoris én aludtam) levelek tőlem függetlenül jöttek, az elsőben jött az elfelejtett jelszó miatt az ellenőrzőkód, majd egy percre rá a másik levél, miszerint sikeresen megváltoztattam a jelszavamat.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hmm, bevallom őszintén ezt az ellenőrzést kihagytam
, kora reggel a jelszócsere jutott első megoldásként eszembe.
De, ha éjjel nem történt meg a jelszó cseréje, akkor miért kaptam levelet arról?
A küldő mindkét esetben ez a szerver volt (pontosabban az a13-40 változik a küldőnél):Received: from a13-40.smtp-out.amazonses.com (a13-40.smtp-out.amazonses.com [54.240.13.40])
Ezek szerint egyedi volt a dolog, a fórumban más nem tapasztalta ezt, de értetlenül állok a dolog előtt. -
pn4hvq
senior tag
Van egy amazon fiókom regisztrálva. Ma reggel láttam a leveleim között, hogy tegnap 23:25kor jött egy email, mondván jelszóvisszaállítást kértem, benne az ellenőrző számsorral. Ez eddig nem is probléma, de a 23:26kor érkezett levél alapján meg is lett változtatva az amazonos jelszavam.
Ja, én éjjel aludtam, és nem hiszem, hogy alvajárva pont amazonjelszót cserélnék.
-egyrészt, fogják az amazonos loginhoz szükséges emailcímemet és kérnek rá egy emlékeztetést (honnan tudták az email címet, amivel oda regisztráltam?)
-másrészt: hogyan szerezték meg az ellenőrző számsort a levelezésemből (ahol teljesen más a jelszavam) vagy ha nem onnan, akkor honnan?
A jelszavamat lecseréltem, vásárlás nem történt, kártya, és egyéb fizetési módok nem voltak megadva az oldalon.
Mindenesetre érdekes.Szerk: Idave: most nem látom az eredeti levelet, mert dolgozom, csak a gmailbe automatikusan átirányított másolatokat, de a levél adatai megegyeznek. Nem a tartalomra gondolok (az ugyanaz), hanem amit a gmail el tud mondani a levélküldés kapcsán: feladó, SPF, DKIM, DMARC ugyanazok mind az éjjeli, mind a reggeli (általam küldetett) leveleknél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, kora reggel a jelszócsere jutott első megoldásként eszembe.
Ja, én éjjel aludtam, és nem hiszem, hogy alvajárva pont amazonjelszót cserélnék.