Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hujikolp

őstag

válasz McSzaby #2228 üzenetére

Esetleg fejben készűlj fel olyan kérdésekre, hogy mondj 3 pozitív dolgot magadról, 3 negatívat, szabadidődben mit szeretsz csinálni, mi az elvárásod a leendő főnöködtől

djgeg: :DDD legjobb! és sok helyen nevezik így :) Megyünk a Tok' Ra-khoz :))

McSzaby: engem most pl 8-10 emberből választottak ki arra a pozícióra, ahol most vagyok. Jó, mondjuk volt hozzá jó referenciám is, meg mnden passzolt hozzám, ami a kiírásban is volt...
    Mindig kell próbálkozni, ebből lesz a tapasztalatod, kívánom, hogy elsőre sikerüljön! ;) Azután, még 3 hónap és már bent is vagy :)) Ha két héten múlva nincs válasz, akkor nem fogsz kelleni nekik. (tapasztalat) sokszor a kiszórtakat nem is értesítík, hogy nem köszönök, nem rádesett a választás, sajnos. Ők ezt, így megtehetik.

• Hujikolp

őstag

válasz McSzaby #2228 üzenetére

Ha esetleg még interjú előtt elolvasod, pár tipp, hogyan viselkedj, vagy ne viselkedj:

- Időben érkezz, előtte légy ott, de ne túl korán! ~10-15 perc, mert ki tudja mennyire kell bemenni, hány csillagkapun stb..
    - Előszőr is, érthetően kell bemutatkozni, ha nehezebb a neved akkor lassabban, hogy legyen ideje felfogni. A legtöbben a keresztnévre koncentrálnak, hogy meg tudjanak szólítani.
    - ha izzad a kezed, töröld meg kézfogás előtt. A kézfogás legyen rendes, határozott fajta. (nem erős, nem gyenge, közben szembe néz picit) ha nő nyújtja, neki is lehet, de kicsit gyengébben, de ne puhányul.
    - interjúnál tapasztalatom szerint, nem kell mindig az interjúvoztató szemébe nézni (fárasztó, meg neki is adunk egy kis "nem rám nézési pihenőt" (én pl nem tudok úgy beszélgetni, hogy végig a szemébe nézzek valakinek) pl, rápillantuk az előtte lévő papírra, kicsit másfele nézünk, majd vissza, ha más is van rajta kívül, akkor esetleg rá is.
    - határozoott válaszok, amennyire lehetséges.
    - interjú közben, a kezeid legyenek a karfán, vagy semlegesen (összekulcsolod akkor zárkózottságot sugallsz, ha pisztolyt formálsz akkor mintha lelőnéd, lábad ne járjon stb..) ezek olyan kis dolgok, amik nem pont jönnek ki, hanem utána a hangulatot változtatják meg, külső tényezők. Pl: egyik a másiknak: -neked sem volt szimpatikus? -nem, valamiért nem, pedig az anyaga rendben volt...
    - tömören válaszolj, ami a lényeg, közben odakapcsolódó dolgot is mondhatsz, amit a suliban, vagy otthon már csináltál

- mosolyogj! fontos nagyon!

- a végén köszönd meg a lehetőséget, hogy ottlehetél, ha esetleg nem mondták volna, hogy mikor értesítenek, akkor kérdezd meg, hogyan számítatsz rá. telefon, e-mail

Több is van még, de sajnos most csak ennyi jutott eszembe hirtelen. Voltam már pár interjún, ahol kamatoztam már ezeket az infókat, sőt, voltam próbainterjúkon is, ott mondtak pár tanácsot, hogy hogyan érdemes viselkedni, válaszolni, kérdezni.

Sok sikert! ;)

Új hozzászólás Aktív témák