Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9251) King Unique válasza szabi__memo (#9250) üzenetére


King Unique
titán

Itt nem derült ki a probléma kiváltó oka (pl. USB-n elégtelen tápellátás, a fizikai csatlakozásnál problémák, szoftveres leválasztás hiánya), aztán az sem ismert, hogy ez az "eltűnt róla minden. Üres" pontosan mit jelent. Vagyis, hogy a lemezkezelőben és a fájlkezelőben megvan az NTFS partíció a fájlok nélkül, vagy RAW lett, netán nem lefoglalt stb.

Ha a Windows fájlkezelőjében nem lehet hozzáférni az NTFS partíció tartalmához, akkor adatmentő programmal kell lementeni róla. Ha esetedben a program megtalált mindent és a HDD állapota is OK, akkor nincsen nagy gond. Az pedig már csak részletkérdés, hogy hova mentsed a megtalált fájlokat. Aminél nem meglepő, ha az adatmentő program nem enged a forrásmeghajtóra menteni, illetve nem tud egy sérült kötetre. Valamint az ilyenkor alap dolog, hogy soha nem a forrásmeghajtóra mentünk rá, hanem eleve másik fizikai meghajtóra! Ha nincsen kéznél jelenleg megfelelő tárolókapacitású HDD, akkor addig nyilván hanyagolod a mentést, amíg nem szerzel be egy másikat. Oké hogy nem filléres tétel egy másik 4 TB-os belső / külső HDD, de még mindig jobb, mint az adatvesztés és olcsóbb, mint komolyabb hibánál adatmentéses céghez fordulni. Az meg a másik, hogy ha annyira fontos adatokról van szó, akkor azokról miért nem voltak biztonsági másolatok, holott eleve kellett volna készíteni. Továbbá maga a tv egy asztali PC-vel és laptoppal ellentétben megint nem feltétlen az ideális gazda hardver egy ilyen eszköz használatához. Már csak ezért sem volt szerencsés keverni a kettőt.

Egyébként a gyorsabb módszer a közvetlen visszaállításhoz pl. RAW kötet esetén esetleg ez és ez lehet. De ezeket is csak saját felelősségre érdemes próbálgatni, mivel akár balul is elsülhetnek! Illetve az megint afféle általános szabály, hogy a mentendő lemezre eleve nem írunk semmit, hanem csak olvasunk róla. Annak pedig az felel meg, ha adatmentő programmal lementjük róla a fájlokat egy másik fizikai lemezre.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.